Afvallen

Afvallen

Op Sport-en-Afvallen.nl lees je alles over afvallen. Hoe val je bijvoorbeeld af op een gezonde manier en welke sporten hebben het beste effect op het verliezen van die overtollige kilo’s? Dit allemaal gaan we hier behandelen. Daarnaast komen ook verschillende gezonde tussendoortjes aanbod en ga zo maar daar. Maar ook geven we tips hoe je het beste niet kunt afvallen. Is het bijvoorbeeld gezond om af te vallen met een strikt dieet of niet?

Afvallen zonder dieet

Wanneer ik denk aan afvallen dan denk ik aan gezonde, pure voeding in combinatie met voldoende en goede beweging. Maar ik denk bij het woord afvallen absoluut niet aan een strikt dieet. Sterker nog, naar mijn mening is het zelfs super ongezond om aan de hand van een strikt dieet waarbij je het lichaam uithongert en eenzijdig eet af te vallen. Een streng dieet kan naast dat het ongezond is ook zorgen voor stress. Ik ontken niet dat je dankzij een strikt dieet niet af valt, maar wanneer het streefgewicht eenmaal is bereikt is de kans groot dat je dit gewicht niet lang vast zal houden. Wanneer je namelijk terugvalt op je normale eetpatroon, zal je lichaam extra snel vetten opslaan omdat je lichaam voorbereid wil zijn op een volgende uithongering. Dit is natuurlijk niet wat je wil.

Gezond afvallen

Maar wat willen we dan wel? Wil je echt gezond afvallen en ook op je streefgewicht blijven, dan zal je je levensstijl aan moeten passen. Een gezonde levensstijl is een levensstijl waarin je gezonde en verse producten eet en voldoende beweging hebt. Waarschijnlijk verlies je met deze manier van afvallen minder snel kilo’s dan met een strikt dieet, maar dankzij deze methode blijf je wel op je streefgewicht en zal je geen stress ervaren. Daarnaast is deze manier van afvallen ook super gezond!