Airbike kopen? Top 5 beste airbikes!

Wil jij een airbike kopen? Met een airbike werk je aan je conditie en lichaam, maar hoe weet je nou welke airbike perfect bij je past? Daarom presenteren wij jou de top 5 beste airbikes van het moment!

Wat is een airbike?

Met een airbike bouw je door HIIT (High Intensity Interval Training) eenvoudig conditie op en verbruik je een grote hoeveelheid calorieën. De fiets wordt aangedreven door een luchtweerstandsysteem. Hoe langer de training dus duurt, hoe zwaarder en intensiever het voor jou wordt. Zo stimuleer je jouw hele lichaam om tot het uiterste te gaan. Dit is een intensieve, effectieve manier van trainen en het is ook niet voor niets dat veel crossfitters een airbike kopen.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

De aanschaf van een airbike is een behoorlijk grote investering. Daarom is het belangrijk om te weten over welke eigenschappen een airbike wel of juist niet beschikt. Hieronder geven wij een schematisch overzicht met eigenschappen van de top 5 airbikes. Kijk ook vooral zelf bij de verschillende modellen naar een airbike review van andere kopers.

Bij het selecteren van een voor jou geschikte airbike is het goed om op de volgende punten te letten:

  • Onderhoud:  Een airbike heeft weinig onderhoud nodig. Mooi, want dat scheelt je een hoop tijd en geld.
  • Prijs: Duurdere airbikes zijn niet direct beter, maar goedkopere airbikes zijn vaak wel van mindere kwaliteit.
  • Geluidsniveau: Sommige airbikes maken een hoop lawaai. Dit kun jij als storend ervaren. Kies daarom voor een bike die niet veel geluid maakt.
  • Transportwieltjes: Hiermee verplaats je, ongeacht het gewicht, de airbike eenvoudig.
  • Stabiliteit: Het toestel moet stabiel op de grond staan, want alleen zo train je op een veilige, comfortabele manier.
  • Trappers en handvatten: Grip met je handen en benen is belangrijk, want daarmee zet je ontzettend veel kracht.

Top 5 beste airbikes van 2023

Bekijk de top 5 beste airbikes van 2023:

1. Airbike – FitBike The Beast

De Fitbike The Beast is zonder enige aarzeling de beste airbike van dit moment. Dit apparaat is ontworpen voor de fanatieke thuissporter en de CrosFitter. Een HIIT op deze Fitbike is tot wel 50% (!) effectiever voor de verbranding van vet dan een duurtraining. Ook na de training gaat de vetverbranding zo’n half uur door.

Door de V-belt is deze airbike ook nog eens geluidloos. Verder beschikt de airbike over een luchtweerstandssysteem. Hierdoor wordt de weerstand verhoogd naarmate je meer kracht uitoefent op de fiets. De bike blaast zelf de vrijgekomen lucht naar de zijkant. Zo komt de lucht niet in je gezicht.

Maar er is meer. De airbike is 73 kg en daardoor ontzettend stabiel. De unieke handgrepen zorgen er ook voor dat je harder kunt duwen en trekken met je armen. Met deze dubbele handgrepen geef je het ene moment aandacht aan de biceps en op het andere moment verzuren de triceps. Het display maakt het mogelijk om je training optimaal te laten verlopen. De intervalknoppen zorgen voor een eenvoudige uitvoering van je intervaltraining. Je stelt indien gewenst zelf je programma in. Op deze manier krijg je inzicht in je tijd, afstand, calorieën, rotatie per minuut en de wattage. Met de ingebouwde 5hz receivers is het zelfs mogelijk werk om je borstband aan het display te koppelen. Kortom, FitBike The Beast is een uitstekende keuze als jij wilt maken van je conditie en het verliezen van overtollig vet.

2. Airbike – Assault bike

Deze Assault Airbike is duurzaam, speciaal ontworpen voor het uitvoeren van HIIT en daardoor gigantisch in trek bij CrossFitters. De korte trainingstijd en de effectiviteit van de training maakt de airbike ook heel geschikt voor thuisgebruik.

De airbike straalt klasse en comfort uit. Het wiel heeft een diameter van 63,5 cm en is mooi afgewerkt. De bike is bijvoorbeeld voorzien van een stalen frame met een duurzame industriële poedercoating. Door de versterkte crank en pedalen kan de airbike intensief gebruikt worden. De vele verstelbaarheidsmogelijkheden maken deze airbike voor iedere gebruiker geschikt.

Ook het LCD display van de Assault Bike is veelzijdig en beschikt over speciale interval programma’s, waarmee jij optimaal traint. Naast de ratio’s 1:2 of 2:1, bepaal jij zelf je eigen intervaltraining. Verder stel je eigen programma’s in op basis van tijd, afstand, hartslag en calorieën. Ook geeft het display je inzicht in data als RPM en wattage. Met de Assault Bike kies je voor duurzaamheid en comfort!

3. Airbike – Schwinn Airdyne AD2

Dit is het instapmodel van de Schwinn Airbikes. Je traint interval en je kunt zelf het weerstandsniveau bepalen. Met deze krachtpatser train je zowel onder- als bovenlichaam.

De Airdyne AD2 wordt bovendien aangedreven door middel van een V-belt. Hierdoor maakt het apparaat geen geluid. Daarnaast behoeft het apparaat geen onderhoud. Tijdens de training weet je alles over je training, want dit lees je van het LCD display af. Denk aan tijd, afstand, RPM en calorieën.

Ook maakt de airbike gebruik van een ventilator bovenop het frame. Op deze manier produceer je zelf frisse lucht die tijdens de training voor verkoeling zorgt. De ventilator is vooruitgegaan ten opzichte van andere modellen. Dit zorgt voor nog minder geluid en dus veel meer comfort. Een goede keuze voor als je fanatiek thuis bezig wilt gaan met je algehele fitheid!

4. Airbike – Crossmaxx LMX1750 PRO

Airbike voor CrossFit? Dit is de ideale en innovatieve heavy duty airbike voor elke Crosstraining box! Ook geschikt voor functionele, conditionele trainingen.

Menig klant prijst het gebruikersgemak van het display. Het duidelijke, uitgebreide LCD display biedt acht verschillende workouts. Op het display zie je je hartslag, de snelheid, de wattage, RPM en een indicatie van je calorieverbruik.

De airbike heeft anti-slip pedalen. Het maximale gebruikersgewicht is 180 kg. Verplaatsen is wel een eenvoudig karwei door de transportwielen. Een degelijke en krachtige airbike!

5. Airbike – Schwinn Airdyne AD6

Dit is de grote broer van de AD2. Met de AD6 verbrand je in 30 minuten tot wel 300 calorieën. Het apparaat geeft je ook de mogelijkheid om specifiek te trainen op boven- of onderlichaam.

Wanneer je alleen het bovenlichaam wilt trainen, plaats je de voeten op de voetsteunen. De Airdyne AD6 heeft een LCD display in hoge resolutie. Hier houd je tijd, afstand, snelheid, calorieën en RPM op bij. Extra bijzonder is de open Fan. Deze ventilator zorgt ervoor dat lucht gedeeltelijk voor verkoeling zorgt. Dat maakt het aangenamer om binnen in bijvoorbeeld je huis te trainen. Een prima keuze voor de thuissporter!

Airbike kopen?

Nu heb je als het goed is een duidelijk beeld van de verschillende soorten airbikes. Wil je een airbike kopen maar toch eerst vergelijken? Wij hebben de top 5 hieronder nog een keer op een rijtje gezet:

Fitbike The BeastAssault bikeSchwinn Airdyne AD2Crossmaxx LMX1750 PROSchwinn Airdyne AD6
KlasseProfessioneelProfessioneelThuis gebruikProfessioneelThuis gebruik
Garantie Frame & LaswerkLevenslang5 jaar5 jaar1 jaar15 jaar
Garantie onderdelen2 jaar2 jaar1 jaar1 jaar3 jaar
Gewicht73kg45kg44kg51kg
Belastbaar gewicht150kg150kg133kg180kg136kg
AandrijvingV-beltKettingV-beltV-beltV-belt
Aantal programma’s77Manueel8Manueel
HartslagprogrammaJaJaNeeJaNee
HartslagmetingJa (borstband)Ja (borstband)NeeJa (borstband)Nee

Ga je een airbike kopen? Helaas worden ze niet geleverd met hartslagmeters. De vermeldde hartslagprogramma’s in de tabel zijn wel uit te voeren met een borstband hartslagmeter. Zo kan je toch het maximale uit je airbike halen. Koop je de airbike om af te vallen? Lees dan ook onze blog over afval tips.