Home > Koopadviezen > Beste hometrainer voor ouderen

De beste hometrainer voor ouderen kopen? Bekijk de top 6!

In beweging blijven is belangrijk, ook als je ouder wordt. Hoewel je misschien niet meer zo mobiel bent als vroeger, zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen om fit te blijven. Zoals thuis trainen op een hometrainer!

Ben je benieuwd welke hometrainers geschikt zijn voor ouderen? Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij het uitkiezen van een hometrainer. Daarnaast hebben we de beste hometrainers voor ouderen voor je op een rij gezet.

Op welke specificaties moet je letten?

Als senior is het vooral belangrijk dat je je veilig voelt op een hometrainer. Je wilt niet bang zijn om op de fiets te gaan zitten en angst hebben dat je valt. Om een hometrainer te vinden die hieraan voldoet, is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

Lage instap

Een hometrainer met een lage instap is voor ouderen ideaal. Een lage instap zorgt ervoor dat je makkelijk op de hometrainer gaat zitten en niet bang hoeft te zijn dat je valt of je evenwicht verliest.

Stabiliteit

Een hometrainer die geschikt is voor senioren is stabiel. Dit betekent dat het frame stabiel op de vloer staat en dat de fiets niet wiebelt. Om dit te beoordelen, is het slim om te letten op het gewicht van het vliegwiel: hoe zwaarder het wiel, hoe stabieler dat de hometrainer op de vloer staat.

Verstelbaarheid

Elk lichaam is anders. Wil je met een goede houding kunnen sporten, dan is een hometrainer met verstelbaar stuur en zadel onmisbaar. Dit geldt voor iedereen, maar voor ouderen is nog een stukje belangrijker. Het zorgt voor de juiste fietshouding en het voorkomt dat er (rug)klachten ontstaan.

Trainingsprogramma’s

Hoewel thuis sporten voor veel mensen een uitkomst is, kan het soms lastig zijn om jezelf uit te dagen. Een hometrainer met toegang tot trainingsprogramma’s helpt je om variatie in je beweging aan te brengen. Vind je dit belangrijk? Let hier dan op bij het kopen van een hometrainer.

Blogs over hometrainers

Voordelen van een senioren hometrainer

Een van de belangrijkste voordelen van een hometrainer voor senioren is dat je kunt sporten op het moment dat jij het wilt. Je bent niet afhankelijk van de openingstijden van een sportschool en hoeft niet de deur uit om in beweging te komen.

Is het de hele week slecht weer? Met een senioren hometrainer kom je toch aan voldoende beweging en werk je thuis aan je fitheid. Andere voordelen van een hometrainer voor ouderen zijn:

  • Minimale impact op je gewrichten: fietsen op een hometrainer is goed voor je conditie en je spieren, en je ontlast je gewrichten ermee. Vooral in vergelijking met een loopband is trainen op een hometrainer een stuk beter voor je knieën.
  • Veilig en laagdrempelig:
    een hometrainer voor ouderen is een laagdrempelige en veilige manier om in beweging te blijven. Door de lage instap, stabiliteit en verstelbaarheid hoef je niet bang te zijn om te vallen en is het makkelijk om op de fiets te gaan zetten.
  • Fit en een goed gevoel:
    Bewegen op een hometrainer is niet alleen goed voor je fitheid, het geeft ook een goed gevoel. En dat is misschien wel minstens zo belangrijk!

Top 6 Hometrainers voor ouderen

Overweeg je om een hometrainer voor senioren te kopen, maar weet je nog niet welke? Hieronder vind je de top 6 hometrainers voor ouderen van dit moment. Via de links in de tekst kom je op de website van de desbetreffende (online) winkel terecht. Hier kun je de hometrainer vervolgens direct online bestellen.

1. XTERRA SB2.5

Xterra SB2.5 Recumbent Bike

De XTERRA SB2.5 is een hometrainer voor mensen die minder mobiel zijn, overgewicht hebben of bezig zijn met een revalidatietraject. De hometrainer heeft een lage instap en een comfortabele zithouding met rugsteun. Dit zorgt voor veel comfort tijdens je training.

Het apparaat is uitgerust met een vliegwiel van 10 kg, waardoor de hometrainer zeer stabiel op de vloer staat. Ook heeft de XTERRA een LCD display, waarop je alle relevante trainingsgegevens kunt zien. Via het display heb je toegang tot 24 verschillende trainingsprogramma’s en 4 hartslagprogramma’s.

Kortom, een veelzijdige hometrainer voor ouderen, die voor vrijwel iedereen geschikt is.

Xterra SB2.5 Recumbent Bike

2. FitBike Ride 5

Hometrainer - FitBike Ride 5

De FitBike Ride 5 is een reguliere hometrainer, die door zijn zware vliegwiel en verstelmogelijkheden zeer geschikt is voor ouderen. Het vliegwiel van de hometrainer weegt maar liefst 10 kg en de Fitbike is te gebruiken tot maximaal 150 kg aan lichaamsgewicht.

De Fitbike heeft een comfortabel gelzadel en is zowel verticaal als horizontaal te verstellen. Ook het stuur is verstelbaar.

Het ingebouwde LCD kleurenscherm heeft een eenvoudige bediening. Trainingsgegevens zoals tijd, snelheid en hartslag zijn gemakkelijk af te lezen. De FitBike heeft 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 4 verschillende hartslagprogramma’s. Al met al een zeer complete hometrainer voor senioren!

Hometrainer - FitBike Ride 5

3. Virtufit HTR 1.0

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

Met de VirtuFit HTR 1.0 voelt het alsof je op een echte fiets zit. De vorm van het zadel, de omwentelingen van de trappers en de weerstand zorgen voor een zeer realistische fietservaring.

Het stuur van de hometrainer is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Daarnaast heeft de VirtuFit een extra stevige en stabiele constructie met een brede achterste stabilisator. Dit maakt de VirtuFit veilig en comfortabel voor ouderen. Aan de voorkant van de hometrainer zitten transportwielen bevestigd, waarmee je het apparaat indien gewenst kunt verplaatsen.

De fiets is uitgerust met een tablethouder en een bidonhouder. Zo heb je je flesje water en favoriete tv-programma altijd bij de hand!  

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

4. FitBike Ride 3

FitBike Ride 3 hometrainer

Een andere goede hometrainer voor ouderen is de FitBike Ride 3. Deze hometrainer voldoet aan alle eisen waaraan een senioren hometrainer moet voldoen: een zwaar vliegwiel, een lage instap, een verstelbaar stuur en een stabiel frame.

Ook is de FitBike uitgerust met maar liefst 16 verschillende weerstanden en meer dan 200 verschillende trainingsprogramma’s. Via het display zie je al je trainersgegevens en trainen op hartslag is mogelijk met de ingebouwde hartslagmeter.

FitBike Ride 3 hometrainer

5. Flow Fitness Stelvio Pro i

Flow Fitness Stelvio Pro i hometrainer

Thuis trainen, maar toch genieten van een afwisselende omgeving? Met de Flow Fitness Stelvio Pro i fiets je virtuele routes over de hele wereld. De hometrainer is via bluetooth te verbinden met de Kinomap app of de iConsole app.

Ook als je deze apps niet gebruikt heb je met deze hometrainer veel keuze. Het apparaat is uitgerust met maar liefst 69 weerstandsniveaus en 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Wil je iets te kijken hebben tijdens je training? Dan zet je je tablet op de tablethouder en kijk je tijdens het fietsen naar je favoriete tv-programma of serie.

Flow Fitness Stelvio Pro i hometrainer

6. Flow Fitness DHT2500i

Flow Fitness DHT2500i

Een andere  geschikte hometrainer voor senioren is de Flow Fitness DHT2500i.

Het stuur van deze hometrainer is in te stellen in verschillende standen. Wil je je trainingssessie uitdagender maken? Dan kantel je het stuur naar voren. Wil je het rustig aan doen, dan zet je het stuur weer rechtop. De DHT2500i heeft 32 weerstandsniveaus, 4 hartslagprogramma’s en een LCD scherm waarop je al je trainingsgegevens afleest.

De fiets heeft een vliegwiel van maar liefst 12 kg en is te gebruiken tot een lichaamslengte van 210 cm. Dit maakt de fiets ideaal voor ouderen die wat langer zijn.

Ook als je deze apps niet gebruikt heb je met deze hometrainer veel keuze. Het apparaat is uitgerust met maar liefst 69 weerstandsniveaus en 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Wil je iets te kijken hebben tijdens je training? Dan zet je je tablet op de tablethouder en kijk je tijdens het fietsen naar je favoriete tv-programma of serie.

Flow Fitness DHT2500i

Hometrainer voor senioren kopen?

Heb je een hometrainer gevonden die bij jou past? Klik op de betreffende link en je wordt direct doorgeleid naar de juiste webwinkel. Vervolgens kun je de hometrainer direct online bestellen.

We wensen je veel fietsplezier!

Interesse in andere hometrainer of sportapparaten? Bekijk dan onze andere koopadviezen!

Blogs over hometrainers