Home > Koopadviezen > Beste hometrainer

De beste hometrainer 2023 kopen? Bekijk de top 14!

De hometrainer is een van de meest populaire en bekende apparaten uit de sportschool. Maar ook om thuis te sporten is de hometrainer perfect. Ben je op zoek naar de beste hometrainer van 2023? Bekijk dan ons koopadvies hieronder!

Wil je thuis ook lekker sporten, of heb je geen zin om tussen allemaal andere mensen te moeten sporten in de sportschool? Koop dan hier je hometrainer online! Ik beschrijf in dit artikel de eigenschappen van de beste hometrainers van dit moment.

Daarnaast leg ik uit welke eigenschappen van de hometrainer belangrijk zijn om in de gaten te houden bij de aanschaf.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Gewicht hometrainer

Over het algemeen geld, hoe zwaarder de hometrainer, hoe beter de hometrainer. Des te meer ijzer er namelijk in de constructie verwerkt is, des te degelijker is de hometrainer. Naast dat een zwaardere hometrainer degelijker zal zijn dan een lichte hometrainer, is de zwaardere variant stabieler in gebruik. Zeker wanneer je intensief traint zal je dit verschil merken.

Vliegwiel

Elke goede hometrainer beschikt over een vliegwiel aan de achterzijde. Dit is een verzwaard wiel dat door het trappen op de hometrainer in beweging wordt gebracht. Het gewicht van het vliegwiel is erg belangrijk. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe natuurlijker en vloeiender de beweging aanvoelt. Wanneer het vliegwiel te licht is, dan kun je zelfs schokkerige bewegingen ervaren.

De crank

De crank is het verbindingsstuk tussen van de trapper naar de aandrijfas. Dit verbindingsstuk kan uit één, twee of drie delen bestaan. Uit hoe meer onderdelen de crank bestaat, de beter het is. Dit komt omdat een crank uit meerdere onderdelen gemakkelijker te vervangen is bij slijtage. Een crank met drie onderdelen is er een van de beste kwaliteit.

Ergometer

Een hometrainer met ergometer onderscheidt zich op een paar punten met de ‘gewone’ hometrainer. Een hometrainer met een ergometer meet namelijk uw inspanning en verbruik. Met een ergometer kan er constant getraind worden met een vooraf ingesteld weerstandsvermogen. Het vermogen wordt weergegeven in watt.

Blogs over hometrainers

Top 14 beste hometrainers van 2023

Wil je ook je conditie verbeteren, afvallen en strakkere benen en billen? Bekijk dan de beste hometrainers hieronder. Zo kan je de beste koop maken.

1. FitBike Ride 5

Hometrainer - FitBike Ride 5

Door een fantastische prijs/kwaliteitsverhouding is de Fitbike Ride 5 al jarenlang erg populair.

Het is namelijk niet voor niets dat deze hometrainer de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl al zes keer heeft gewonnen!

Het eenvoudig te bedienen, maar zeer uitgebreid display is van alle gemakken voorzien en ook qua conform is de Fitbike Ride 5 perfect! Doordat het vliegwiel een roterende massa van 10 kilogram heeft zullen de bewegingen erg natuurlijk aanvoelen. Wanneer je klaar bent met trainen rij je de hometrainer eenvoudig aan de kant door middel van de transportwieltjes.

De Fitbike Ride 5 is het totaalplaatje voor een hometrainer bij jou thuis!

Voordelen:

+ Beschikt over een tablethouder

+ Erg stevig model

+ Hoog maximaal belastbaar gewicht

Nadelen:

– Geen koppeling met Bluetooth mogelijk

– Er wordt geen hartslagmeter bijgeleverd

2. FitBike Ride 2

De Fitbike Ride 2 is een hometrainer met erg veel mogelijkheden tegen een zeer scherpe prijs.

Deze hometrainer is erg populair en heeft daarom, niet voor niets, in augustus 2017 de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl in de wacht weten te slapen.

Wil je thuis lekker gebruik maken van een hometrainer zonder al te veel poespas, dan is de Fitbike Ride 2 de beste keus voor jou!

Voordelen:

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Neemt weinig ruimte in

+ Maakt weinig geluid

Nadelen:

– Het display is niet verlicht

– Niet geschikt voor lange mensen

3. FitBike Ride 5 iPlus

De Fitbike Ride 5 iPlus is een revolutionaire hometrainer die geschikt is voor een breed publiek. Of je nu sport om af te vallen, om je uithoudingsvermogen te trainen of om te ontspannen, met deze hometrainer zal jij je doelen halen!

Zo beschikt de Fitbike Ride 5 iPlus bijvoorbeeld over een vliegwiel van 10 kilogram waardoor de bewegingen erg natuurlijk aan zullen voelen.

Maar daarnaast beschikt deze hometrainer ook over de aller nieuwste technieken. Zo is de hometrainer voorzien van Bluetooth waardoor je met behulp van verschillende app’s kunt trainen op speelse manieren.

Zo kun je bijvoorbeeld de Alpe d’Huez beklimmen met de app Run on Earth. Met behulp van de Fitbike Ride 5 iPlus zal jij je doelstellingen bereiken!

Voordelen:

+ Koppeling met Bluetooth mogelijk

+ Veel weerstandstanden

+ Uitgebreide trainingscomputer

Nadelen:

– Maar 1 instelbaar gebruikersprogramma

– Moet verbonden zijn met een stopcontact

4. FitBike Ride 6 iPlus

De Fitbike Ride 6 iPlus is ijzersterk en beschikt over de aller nieuwste technieken. Zo is het mogelijk om de hometrainer via Bluetooth te koppelen aan je Smartphone of Tablet.

Met dank aan de gratis app iConsole+ kun je zelfs overal ter wereld fietsen! Deze hometrainer is geschikt voor dagelijks en intensief gebruik. Je kunt hem belasten tot 150 kilogram en daarnaast train je ook nog eens heel stabiel en geruisloos.

Het fraaie display beschikt over enorm veel trainingsmogelijkheden. Daarnaast beschikt de Fitbik Ride 6 iPlus ook over een hartslag en een wattage programma wat vooral gebruikt wordt om de vetverbranding en het uithoudingsvermogen te stimuleren.

De Fitbike Ride 6 iPlus is dé hometrainer voor de dagelijkse en intensieve trainer!

Voordelen:

+ Stevig en stabiel apparaat

+ Koppeling met Bluetooth

+ Geschikt voor lange mensen

Nadelen:

– De hartslagmeter is niet altijd nauwkeurig

– Geen gebruikersprofielen

5. FitBike Senator – Ergometer

De Fitbike Senator – Ergometer is een kwalitatief geweldige hometrainer met een modern design. Het ijzersterke frame van de hometrainer heeft een gewicht van 47 kilogram.

Dit in combinatie met het vliegwiel dat een roterende massa heeft van 10 kilogram maakt de hometrainer enorm stabiel met erg natuurlijke bewegingen.

De hometrainer beschikt over een EMS weerstandsysteem. Hierdoor is de hometrainer geschikt voor zwaar en intensief gebruik.

De Fitbike Senator – Ergometer is dé hometrainer voor zowel de fanatieke thuissporter, de medische specialiste als de revalidant.

Voordelen:

+ Geschikt voor intensief gebruik

+ Meerdere gebruikersprofielen

+ Enorm veel weerstandstanden

Nadelen:

– Zwaar gewicht, dus moeilijk te verplaatsen

– Niet te koppelen met Bluetooth

6. Sole Fitness B94

De volgende hometrainer in ons koopadvies over de beste hometrainer is de Sole Fitness B94. Het apparaat beschikt over een magnetisch weerstandsysteem. In totaal heeft dit model 20 weerstanden en 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je met dit apparaat gevarieerd trainen.

De grootste voordelen van dit model zijn de ingebouwde speakers en de mogelijkheid om je smartphone of tablet te verbinden met Bluetooth. Het verstelbare zadel van deze hometrainer is voorzien van gel, waardoor je comfortabel kan trainen. Hij is ook voorzien van een tablethouder.

Het gewicht van het apparaat betreft 46 kg. Daarnaast is het maximale belastbare gewicht van deze hometrainer 135 kg.

Voordelen:

+ Maakt weinig geluid

+ Eigen muziek luisteren met de ingebouwde speakers

+ Beschikt over meerdere gebruiksprofielen

Nadelen:

– Niet geschikt voor zware personen

– Vrij hoge instap

7. Reebok Ergometer Titanium TC 1.0

De Reebok Ergometer Titanium TC 1.0 is een hometrainer met een enorm goede prijs-kwaliteitverhouding voor al zijn functionaliteiten. Hij maakt gebruikt van een magnetisch weerstandsysteem. Hierbij heb je de keuze tussen 20 verschillende weerstanden. Tevens heeft het apparaat ruim 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Dit model beschikt over een LCD display, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de snelheid, de tijd, de afstand, het calorieverbruik en meer.

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 135 kg. Daarnaast beschikt hij ook over ingebouwde speakers met mp3 input. Hierdoor kan je lekker je eigen muziek luisteren tijdens het sporten!

Voordelen:

+ Enorm veel trainingsprogramma’s

+ Beschikt over een ergonomisch zadel

+ Beschikt over een verstelbaar stuur

Nadelen:

– Niet geschikt voor professionals

– Niet het mooiste design

8. Tunturi Competence F40

Het volgende model in ons koopadvies is de Tunturi Competence F40. Het apparaat beschikt over een magnetisch weerstandsysteem. Hij heeft in totaal 32 weerstandniveaus en 19 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Daarnaast zijn er ook 4 verschillende gebruikersprofielen in te stellen.

De Competence F40 heeft een verstelbaar stuur en een verstelbare zitting. Hierdoor kun je altijd een goede zithouding vinden voor tijdens het trainen. Tevens beschikt het model over handige transportwieltjes, zodat je hem eenvoudig kunt verplaatsen na het trainen.

De hometrainer heeft daarnaast een verlicht LCD display, waarop je de tijd, afstand, snelheid en het calorieverbruik kunt aflezen. Het LCD scherm is kantelbaar.

Voordelen:

+ Smartphone of tablet is te verbinden met Bluetooth

+ Beschikt over een bidon- en tablethouder

+ Veel weerstanden en trainingsprogramma’s

Nadelen:

– Moet aangesloten worden op de netstroom

– Vrij lastige montage

9. Kettler Tour 300

De Kettler Tour 300 is een fitnessapparaat met een elektromagnetisch weerstandsysteem. Hij beschikt over 15 verschillende weerstandniveaus en 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Tevens heeft hij een lage instap, zodat ook oudere mensen er eenvoudig op kunnen trainen.

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg. Daarnaast heeft hij een uitgebreide display, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, de snelheid, het calorieverbruik en meer.

Het is mogelijk om het apparaat aan te sluiten op je telefoon of tablet via Bluetooth. Hierdoor kun je nog gevarieerder training, dankzij verschillende trainingsapplicaties.

Voordelen:

+ Is te verbinden met je smartphone of tablet via Bluetooth

+ Heeft een lage instap

+ Beschikt over een uitgebreide display

Nadelen:

– Beschikt niet over een bidonhouder

– Geen verstelbaar stuur

10. Flow Fitness Turner DHT2500i

De laatste hometrainer in ons koopadvies is de Flow Fitness Turner DHT2500i. Het gebruiksvriendelijke apparaat werkt met een magneetweerstandsysteem. In totaal beschikt hij over 32 weerstandniveaus en 24 trainingsprogramma’s. Ook heeft hij 4 instelbare gebruikersprofielen.

Het model beschikt over transportwielen, zodat je hem makkelijk kunt opruimen na het trainen. Daarnaast heeft hij een maximaal belastbaar gewicht van 140 kg. Tevens heeft hij een uitgebreide verlichte LCD display. Hierop kun je onder andere de tijd, de afstand, het calorieverbruik en meer aflezen.

Dit apparaat beschikt over een tablethouder en is voorzien van een handdoekhaakje. Hierdoor kun je makkelijk je handdoek en tablet kwijt in de buurt van het apparaat.

Voordelen:

+ Enorm veel trainingsprogramma’s en weerstandniveaus

+ Beschikt over een USB poort

+ Beschikt over een verstelbaar stuur

Nadelen:

– Geen bidonhouder

– Geen verstelbare zitting

11. VirtuFit iConsole

De nummer 11 in ons koopadvies is de VirtuFit iConsole. Dit is meteen ook de beste opvouwbare hometrainer van 2023. Dit apparaat werkt met een magnetisch weerstandsysteem. Daarnaast heeft hij 8 weerstandniveaus. Het model heeft een stevig frame, waardoor hij stabiel op de grond staat.

De hometrainer heeft een extra groot zadel dat in hoogte verstelbaar is. Tevens beschikt hij over een bidon- en tablethouder. Een ander voordeel van dit apparaat is de mogelijkheid om hem te verbinden met je smartphone of tablet. 

Dit model heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kg en een maximale gebruikerslengte van 185 cm.

Voordelen:

+ Beschikt over transportwieltjes

+ Hoeft niet aangesloten te worden op de netstroom

+ Zeer stevig en stabiel apparaat

Nadelen:

– Geen verstelbaar stuur

– Niet geschikt voor lange mensen

12. Schwinn Airdyne AD8

De volgende hometrainer is de Schwinn Airdyne AD8. Dit is een professionele hometrainer met diverse handige functionaliteiten. Dit model is tevens de beste hometrainer voor lange mensen.

Het is een luxe trainingsapparaat dat werkt op luchtweerstand. Dit biedt een eindeloze reeks weerstandsniveaus, waardoor je de mogelijkheid hebt om je training zeer gevarieerd te maken. Het apparaat beschikt over 9 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. 

Het maximaal belastbaar gewicht van dit model is 160 kg. De maximale gebruikerslengte is 210 cm. Hierdoor is hij zelfs voor de langste personen geschikt! Het zadel van deze hometrainer is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar.

Voordelen:

+ Geschikt voor professioneel gebruik

+ Weinig onderhoud nodig

+ Beschikt over dubbele kogellagers

Nadelen:

– Vrij prijzig apparaat

13. Tunturi Competence F20-R

De Tunturi Competence F20-R is de eerste ligfiets hometrainer in ons koopadvies. Dit maakt hem ook meteen de beste ligfiets hometrainer van het moment. Het apparaat heeft een magnetisch weerstandsysteem en beschikt over 8 weerstandniveaus. 

In totaal heeft dit model 3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Daarnaast heeft hij een lage instap, wat hem ook weer geschikt maakt voor ouderen. Hij beschikt ook over een tablethouder.

Het maximaal belastbare gewicht van dit trainingsapparaat betreft 135 kg. Het model beschikt over een LCD scherm, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de afstand, de tijd en het calorieverbruik.

Voordelen:

+ Hoeft niet aangesloten te worden op de netstroom

+ Beschikt over transportwieltjes

+ Beschikt over een verstelbare zitting

Nadelen:

– Beschikt niet over een bidonhouder

– Geen verstelbaar stuur

14. Gymost Turbo B11

De Gymost Turbo B11 is de laatste hometrainer in ons koopadvies. Dit luxe model werkt met een elektromagnetisch weerstandsysteem. In totaal heeft het apparaat 20 weerstandniveaus. Daarnaast heeft hij ook 4 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s. 

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Daarnaast beschikt hij over een tablethouder. Het vliegwiel van deze hometrainer is 15 kg.

Het zadel van dit model is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Hierdoor kun je altijd een goede houding aannemen, die ergonomisch verantwoord is. 

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Ergonomisch model

+ Hoeft niet aangesloten te worden op een stopcontact

Nadelen:

– Geen koppeling met Bluetooth mogelijk

Hometrainers vergelijken

 

Het kopen van een hometrainer is een eenmalige maar ook redelijk grote investering. Het is daarom ook zeker zo belangrijk om vooraf goed inzicht te hebben in de eigenschappen waarover de hometrainer wel of niet beschikt. In het kopje hieronder geef ik schematisch de eigenschappen van de beste hometrainers van dit moment weer, zodat je ze allemaal nog goed kan vergelijken.

SpecificatieFitBike Ride 5FitBike Ride 2FitBike Ride 5 iPlusFitBike Ride 6 iPlusFitBike Senator – ErgometerSole Fitness B94Reebok Titanium TC 10Tunturi Competence F40Kettler Tour 300 Flow Fitness Turner DHT2500i
Garantie frameLevenslang10 JaarLevenslangLevenslangLevenslang10 Jaar10 Jaar
Garantie onderdelen2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar3 Jaar2 Jaar3 Jaar
Maximale lichaamslengte195 cm180 cm195 cm200 cm200 cm190 cm
Afmetingen (L x B x H)112 x 56 x 140 cm85 x 41 x 124 cm112 x 56 x 140 cm104 x 59 x 139 cm96 x 56 x 143 cm123 x 58 x 152 cm98 x 33 x 63 cm99 x 59 x 157 cm119 x 55 x 137 cm98 x 56 x 153 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg125 kg150 kg150 kg180 kg135 kg135 kg135 kg130 kg140 kg
KlasseIntensief thuis gebruikThuis gebruikIntensief thuis gebruikIntensief thuis gebruikSemi professioneelIntensief thuisgebruikThuisgebruikThuisgebruikThuisgebruikThuisgebruik
Gewicht product36 kg21 kg36 kg38 kg47 kg46 kg36,8 kg37 kg
Vliegwiel roterende massa10 kg5 kg10 kg10 kg10 kg9 kg9 kg9 kg8 kg12 kg
WeerstandssysteemMagnetischMagnetischMagnetischMagnetischEMSMagnetischMagnetischMagnetischInductie/Ergo remsysteemMagnetisch
Koppeling met tablet mogelijkNeeNeeJaJaNeeJaJaJaJa
Zadel verstelbaarVerticaal en horizontaalVerticaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaal
Crank3 Delig2 Delig3 Delig3 Delig3 Delig3 Delig
Aantal trainingsprogramma’s19121916121020191024
Aantal weerstand niveau’s16161616322020321532
BijzonderhedenNieuw model & ijzersterkVeel trainingsprogramma’sTrainen met de App, Run on EarthTrainen met de app, iConsoleErgometerIngebouwde speakersErgometerTransportwieltjesLage instapVeel trainingsprogramma’s
Bekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk product

Staat de juiste hometrainer niet in deze lijst? Bekijk dan onze hometrainer kopen pagina voor meer informatie, koopadviezen en tips.

Blogs over hometrainers