Home > Koopadviezen > Beste inklapbare loopband

De beste inklapbare loopband van 2023: de top 10

Ben je op zoek naar de beste inklapbare loopband van 2023? Dan heeft Sport en Afvallen een mooie top 10 opgesteld met de beste opvouwbare loopbanden van het moment.

Een inklapbare loopband is een fitnessapparaat dat populair is vanwege zijn compacte ontwerp en gemakkelijke opslagmogelijkheden. Daarom is het apparaat ideaal voor de thuissporters onder ons!

Voordat je een opklapbare loopband gaat kopen wil je natuurlijk weten wat de beste van het moment is. Om die reden hebben wij een koopadvies gemaakt met de beste inklapbare loopband van het moment.

Hierbij hebben we gekeken naar de prijs, het maximale belastbare gewicht, het aantal trainingsprogramma’s en andere belangrijke functionaliteiten.

Onze top 10 opvouwbare loopbanden van 2023

 1. Focus Fitness Jet 5
 2. NordicTrack S25
 3. Xterra TR 2.0
 4. Speedrunner 3500
 5. db skills Loopband
 6. Toorx City Compact
 7. Horizon Loopband Adventure 1
 8. Kettler Alpha RUN 200
 9. ProForm Carbon T10
 10. Focus Fitness Jet 2

Liever meteen alle inklapbare loopbanden zien?

Als je liever meteen alle inklapbare loopbanden van diverse aanbieders wilt zien, dan hebben wij hieronder een selectie gemaakt van een aantal aanbieders. Deze hebben allemaal een breed assortiment aan opvouwbare loopbanden.

>> Inklapbare loopbanden bij bol.com <<

>> Inklapbare loopbanden bij Fitwinkel.nl <<

>> Inklapbare loopbanden bij Decathlon <<

>> Inklapbare loopbanden bij Betersport <<

>> Inklapbare loopbanden bij Fitness24 <<

Waarom kiezen voor een inklapbare loopband?

Een inklapbare loopband is speciaal ontworpen om installatie, gebruik en vooral opslag gemakkelijk te maken. Dit is vooral handig in kleine ruimtes, waar anders het apparaat teveel ruimte inneemt.

Dit fitnessapparaat biedt dezelfde functionaliteiten als een traditionele loopband en vormt een handige oplossing voor cardiovasculaire oefeningen zonder dat je je appartement of huis hoeft te verlaten.

Het opvouwbare ontwerp van de loopband maakt gebruik van een veilig en snel vouwsysteem, waardoor hij snel en moeiteloos kan worden opgeborgen. Bovendien zijn inklapbare loopbanden meestal licht, waardoor je ze eenvoudig kunt verplaatsen.

Loopband koopadviezen

Hoe werkt een opklapbare loopband?

Een opklapbare loopband werkt op dezelfde manier als een traditionele loopband, maar heeft het extra voordeel dat hij gemakkelijk opgeklapt en opgeborgen kan worden. Het apparaat werkt verder hetzelfde als een normale loopband.

Waarop moet je letten bij het kopen van een inklapbare loopband?

Bij het kopen van een inklapbare loopband zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Dit is vooral om ervoor te zorgen dat je het juiste model kiest dat aan jouw specifieke wensen en behoeften voldoet.

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Ruimte en opslag: controleer de afmetingen van de loopband, zowel in uitgeklapte als ingeklapte toestand, om ervoor te zorgen dat deze in de beschikbare ruimte past.
 • Gewichtscapaciteit: bekijk de maximale gewichtscapaciteit van de loopband. Zorg ervoor dat deze voldoende is om jouw lichaamsgewicht te ondersteunen.
 • Motorvermogen: het vermogen van de motor bepaalt de soepelheid en kracht van het apparaat. Kies een loopband met voldoende motorvermogen voor je beoogde trainingen. Voor lichte tot matige trainingen is een motor met een vermogen van 1,5 tot 2,5 pk geschikt, terwijl intensievere trainingen meer vermogen vereisen.
 • Snelheidsbereik: controleer of het apparaat een snelheidsbereik heeft dat past bij je trainingsdoelen.
 • Hellingsopties: als je geïnteresseerd bent in heuveltraining, zoek dan naar een loopband met instelbare hellingsopties.
 • Trainingsprogramma’s: veel loopbanden bieden vooraf ingestelde trainingsprogramma’s die variëren in intensiteit en doelen.
 • Loopoppervlak: zorg ervoor dat het loopoppervlak groot genoeg is voor comfortabel lopen of rennen.
 • Stabiliteit en demping: let op de stabiliteit van het apparaat en de kwaliteit van de demping. Een goede demping vermindert de impact op je gewrichten tijdens het lopen of rennen.
 • Display en tracking: controleer het bedieningspaneel en het display van de loopband. Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn en belangrijke informatie zoals snelheid, afstand, tijd en hartslag weergeven. Sommige loopbanden zijn ook compatibel met apps voor het bijhouden van je voortgang.

Wat zijn de voor- en nadelen van een opvouwbare loopband?

Een opklapbare loopband heeft diverse voor- en nadelen. Hieronder bespreken we eerst de voordelen en daarna de nadelen:

Voordelen van een inklapbare loopband

 • Neemt weinig ruimte is: het meest voor de hand liggende voordeel is het ruimtebesparende ontwerp. Je kunt de loopband eenvoudig opklappen en verticaal opbergen.
 • Eenvoudig op te bergen: het opvouwbare ontwerp maakt het gemakkelijk om de loopband op te bergen als je hem niet gebruikt.
 • Eenvoudig te verplaatsen: opvouwbare loopbanden zijn vaak uitgerust met wieltjes, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn van de ene naar de andere locatie in je huis.

Nadelen van een inklapbare loopband

 • Geluidsniveau: hoewel sommige opvouwbare loopbanden stil zijn, kunnen andere meer geluid maken tijdens gebruik in vergelijking met niet-inklapbare modellen.
 • Maximale gewichtscapaciteit: sommige opvouwbare loopbanden hebben een lagere maximale gewichtscapaciteit dan niet-inklapbare modellen.
 • Beperkt loopoppervlak: opvouwbare loopbanden hebben vaak een kleiner loopoppervlak in vergelijking met niet-inklapbare modellen.

De beste inklapbare loopbanden van 2023

De beste inklapbare loopband van 2023 is de Focus Fitness Jet 5. Dit model is eenvoudig op te bergen, beschikt over veel trainingsprogramma’s en het loopvlak is in hoogte verstelbaar.

Hieronder gaan we dieper in op de details van dit apparaat en bespreken we de top 10 inklapbare loopbanden uitgebreid.

1. Focus Fitness Jet 5

Focus Fitness Jet 5 inklapbare loopband

De nummer 1 in onze lijst is de Focus Fitness Jet 5. Dit apparaat is afkomstig van het Nederlandse merk Focus Fitness. Deze inklapbare loopband is eenvoudig op te bergen mede dankzij de transportwieltjes. Het apparaat heeft een maximale snelheid van 16 km/h en een gewicht van 66 kg.

De Jet 5 heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg, waardoor ook de zwaardere personen onder ons gebruik kunnen maken van dit apparaat. De hardloopband heeft ruim 36 trainingsprogramma’s en 3 gebruikersprogramma’s. Hierdoor ben je verzekerd van een gevarieerde training.

Het model heeft een elektronisch instelbare hellingshoek, die instelbaar is tot een niveau van 12%. De afmetingen van het loopvlak van dit apparaat zijn 134 cm bij 45 cm. Een andere handige functionaliteit is de tablethouder. Daarnaast beschikt hij ook over een display, waarbij je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals het calorieverbruik, afstand, tijd, snelheid en nog meer!

Voordelen:

+ Maakt weinig geluid

+ Beschikt over een tablethouder

+ Hoge maximale snelheid (16 km/h)

Nadelen:

– Geen koppeling met je smartphone

– Beschikt niet over ingebouwde speakers

2. NordicTrack S25

De volgende inklapbare hardloopband in ons koopadvies is de NordicTrack S25. Dit apparaat beschikt over transportwielen, waardoor je hem na het inklappen eenvoudig kunt opbergen. Het model heeft een maximale snelheid van ruim 20 km/h en een gewicht van 80 kg.

De hardloopband beschikt over een tablethouder. Daarnaast beschikt hij ook over geïntegreerde speakers, waarop je je eigen muziek kunt afspelen. Het maximale belastbare gewicht van het apparaat is 125 kg. Deze loopband heeft ook een elektronisch instelbare hellingshoek tot een niveau van 10% en beschikt over 20 trainingsprogramma’s.

Het loopvlak van de NordicTrack S25 is 140 cm bij 51 cm. Een ander voordeel zijn de toetsen op de armgrepen, waarmee je de snelheid en de hellingshoek kunt instellen. Het display van dit model laat de volgende trainingsgegevens zien: calorieverbruik, afstand, tijd, snelheid en meer.

Voordelen:

+ Zeer hoge maximale snelheid (20 km/h)

+ Beschikt over speakers

+ Geschikt voor intensieve gebruikers

Nadelen:

– Vrij zwaar model (80kg)

– Geen koppeling met hartslagmeter mogelijk

3. Xterra TR 2.0

Het volgende model dat we bespreken is de Xterra TR 2.0. Het apparaat heeft een maximale snelheid van 16 km/h en een gewicht van 61 kg. Daarnaast is het maximaal belastbare gewicht van deze loopband 120 kg. Hij heeft 24 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, waardoor je gevarieerd kunt trainen.

Bij dit model is de hellingshoek ook instelbaar tot een niveau van 15%. Het loopvlak heeft de afmetingen 135 cm bij 46 cm. Een ander voordeel van dit apparaat is de rode stopknop, waardoor je veilig kunt trainen.

Het fitnessapparaat beschikt over een LCD display met achtergrondverlichting, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, afstand, calorieverbruik, snelheid en nog meer. Het loopoppervlak van dit model is 136 cm bij 46 cm.

Voordelen:

+ Beschikt over een tablethouder

+ Hellingshoek is instelbaar

+ Erg goede demping

Nadelen:

– Geen transportwielen

– Best prijzig

4. Speedrunner 3500

De volgende inklapbare loopband in ons koopadvies is de Speedrunner 3500. Dit model beschikt over een maximale snelheid van 14 km/h. Daarnaast beschikt hij over 3 verschillende hellingsniveaus en ruim 24 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierdoor ga je jezelf niet snel vervelen met dit apparaat.

Het maximale belastbare gewicht van deze loopband is 120 kg. Het apparaat heeft een gewicht van 63 kg en een loopvlak van 116 cm bij 43 cm. Tevens beschikt dit model over een groot LCD scherm, waarop diverse gegevens af te lezen zijn. Dit zijn onder andere de volgende gegevens: de snelheid, de afstand, de tijd en het calorieverbruik

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Beschikt over een hartslagfunctie

+ Eenvoudig te monteren

Nadelen:

– Hellingsniveaus zijn handmatig instelbaar

– Vrij klein loopvlak

5. Db skills Loopband

De Db skills Loopband is een van de duurdere modellen in ons koopadvies. Deze inklapbare loopband heeft een maximale snelheid van 12 km/h. Een groot voordeel van dit apparaat zijn HD audio speakers die werken op Bluetooth, waardoor je tijdens de training naar je eigen muziek kunt luisteren.

De loopband heeft 12 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. Daarnaast heeft het model een zeer laag gewicht van maar 50 kg. Hierdoor kan je hem eenvoudig opbergen na de training. Het loopvlak van dit fitnessapparaat is 120 cm bij 42 cm.

Andere handige functionaliteiten van dit apparaat zijn: USB aansluiting om je telefoon op te laden, instelbare hellingsniveaus en een duidelijke console. Op LED scherm kun je verschillende gegevens aflezen, zoals de tijd, je hartslag, aantal stappen, het calorieverbruik en meer!

Voordelen:

+ Beschikt over een bekerhouder

+ Beschikt over bluetooth speakers

+ Modern en modieus ontwerp

Nadelen:

– Hoge prijs

– Vrij lage maximale snelheid (12 km/h)

6. Toorx City Compact

De volgende opvouwbare loopband in ons advies is de Toorx City Compact. Dit model heeft een maximale snelheid van 14 km/h. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kg en hij beschikt over handige transportwieltjes. Hierdoor wordt het opbergen nog eenvoudiger!

Het apparaat beschikt over een LCD scherm met blauwe achtergrondverlichting. Hierop kun je onder andere de volgende gegevens aflezen: de snelheid, de afstand, het aantal stappen en het calorieverbruik. Het loopvlak is 125 cm bij 44.5 cm. Door zijn compactheid is deze loopband ideaal voor de kleinere ruimtes.

Bij dit model worden verwijderbare veiligheidsleuningen meegeleverd, waardoor je zelf kunt bepalen of je ze wilt gebruiken.

Voordelen:

+ Super compact

+ Goede demping

+ Enorm licht model (42 kg)

Nadelen:

– Geen vooraf ingestelde programma’s

– Laag maximaal gebruikersgewicht (100 kg)

7. Horizon Loopband Adventure 1

De Horizon Loopband Adventure 1 is een fantastische opklapbare loopband. Met een maximale snelheid van ruim 18 km/h en 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s kun perfect een hardlooptraining uitvoeren.

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 125 kg. Daarnaast is het loopvlak van dit model 140 cm bij 51 cm. Tevens beschikt hij over transportwielen en een LED scherm. Dit scherm laat onder andere de volgende trainingsgegevens zien: de snelheid, de afstand, de tijd, je hartslag en nog meer.

Het fitnessapparaat heeft een gewicht van 81 kg en beschikt over 2 bidonhouders. Daarnaast is ook de hellingshoek van dit apparaat instelbaar tot 10% helling.

Voordelen:

+ Beschikt over twee bidonhouders

+ Hoge maximale snelheid (18 km/h)

+ Enorm stille motor

Nadelen:

– Duur model

– Geen tablethouder

8. Kettler Alpha RUN 200

Het volgende model in ons koopadvies is de Kettler Alpha RUN 200. Dit model komt van het Duitse merk Kettler, dat zich ondertussen wel bewezen heeft in de fitnessapparatuur. Het apparaat beschikt over een maximale snelheid van 18 km/h. Daarnaast is het maximale gebruikersgewicht 130 kg en beschikt hij over 32 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

De loopband is met Bluetooth te verbinden met je smartphone. Hierdoor kan je gebruik maken van de handige Kinomaps applicatie voor een nog gevarieerdere training. Daarnaast heeft hij ook een MP3 aansluiten en een USB ingang om je telefoon op te laden.

Dit luxe apparaat beschikt onder andere over speakers, opbergvakken, een bindhouder en een ventilator om jezelf af te koelen. Daarnaast heeft hij ook een duidelijke LCD display en transportwielen. Het loopvlak van dit model is 135 cm bij 47 cm.

Voordelen:

+ Beschikt over een smartphone/tablethouder

+ Is te koppelen met Bluetooth

+ Beschikt over een ingebouwde ventilator

Nadelen:

– Zwaar product (87 kg)

9. ProForm Carbon T10

De nummer 9 in ons koopadvies is de ProForm Carbon T10. Deze stevige inklapbare loopband heeft een maximale snelheid van 16 km/h en een maximaal belastbaar gewicht van 135 kg. Het apparaat heeft zelf een gewicht van 81 kg en het loopvlak is 140 cm bij 51 cm. Daarnaast heeft dit model transportwielen, waardoor je hem snel kunt opbergen na je intensieve training.

De ProForm Carbon T10 beschikt over een tablethouder en via Bluetooth kun je je smartphone of tablet verbinden met het apparaat. Dit is handig om zelf muziek af te spelen via de geïntegreerde speakers. Een andere mooie functie van dit apparaat is de ingebouwde ventilator om jezelf te verkoelen tijdens het hardlopen.

Dit model heeft een elektronisch instelbare hellingshoek tot een niveau van 12%. Daarnaast beschikt hij ook over een kantelbare touchscreen display, waarop je al je belangrijke trainingsgegevens kunt aflezen.

Voordelen:

+ Koppeling met hartslagmeter

+ Kantelbare display

+ Hoog maximaal belastbaar gewicht (135 kg)

Nadelen:

– Het model is vrij zwaar (88 kg)

– Vrij duur apparaat

10. Focus Fitness Jet 2

De laatste opvouwbare loopband in ons advies is de Focus Fitness Jet 2. De maximale snelheid van dit model is 13 km/h en het maximaal belastbare gewicht is 100 kg. Het loopvlak van dit apparaat is 123 cm bij 41.5 cm. Daarnaast beschikt deze compacte loopband over handige transportwieltjes.

In totaal heeft het apparaat ruim 36 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en een eigen gewicht van 55 kg. De hellingshoek van het model is handmatig instelbaar met 2 verschillende levels.

De Focus Fitness Jet 2 beschikt over een eenvoudige display, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals het calorieverbruik, de afstand, de snelheid en de tijd.

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Beschikt over een tablethouder

+ Eenvoudige montage

Nadelen:

– Geen ingebouwde speakers

– Geen koppeling met Bluetooth mogelijk

Dit waren de beste opvouwbare loopbanden van 2023

We hopen dat ons koopadvies je kan ondersteunen bij het maken van een keuze bij de aanschaf van een opvouwbare loopband, zodat je spoedig kunt beginnen met je hardlooptraining!

Heb je interesse in een ander fitnessapparaat? Dan hebben we nog diverse andere koopadviezen voor onder andere crosstrainers, hometrainers en roeitrainers.

Loopband koopadviezen