Beste krachtstation voor thuis

Krachtstation Heb jij geen zin om je in het zweet te werken tussen allemaal onbekende mensen in de sportschool, en wil je toch aan je lichaam werken? Of vind je het gewoon heerlijk om lekker thuis te sporten? Dan is een krachtstation iets voor jou. In dit artikel vergelijk ik verschillende krachtstations met elkaar. Dit met als doel jou van voldoende informatie te kunnen voorzien bij het maken van de keuze voor het beste krachtstation voor thuis.

Eigenschappen krachtstation

Wanneer je een krachtstation gaat kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Het eerste punt wat ik hier alvast kort wil toelichten is dat je de omvang van het krachtstation goed in de gaten moet houden. In de ruimte waar je het krachstation wil gaan plaatsen is een minimale ruimte van 1 meter eromheen aan te raden. Zo heb je nog voldoende bewegingsruimte. De andere punten zal ik hieronder verder toelichten.

Aantal inbegrepen kilo’s

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel gewicht je nodig gaat hebben tijdens je trainingen. De meeste krachtstations hebben een vast aantal inbegrepen kilo’s die niet uitgebreid kunnen worden. Wanneer je al wat verder gevorderd bent met krachttraining is het bijvoorbeeld aan te raden om een krachtstation te kopen met een minimaal gewicht van 70 kilo.

Aantal oefeningen

Met een krachtstation wil je graag je volledige lichaam kunnen trainen. Dan is het namelijk een uitstekende vervanger voor de sportschool. Het aantal oefeningen dat je met het krachtstation kunt uitvoeren is belangrijk om in de gaten te houden. En met een beetje creativiteit voeg je er al snel een aantal oefeningen aan toe. Wordt alleen niet té creatief, dan krijg je dit;).

Trainingsunits

Bij het kopen van een krachtstation is het belangrijk om te bepalen welke trainingsunits je nodig hebt voor de trainingen die je wil gaan doen. Het aantal trainingsunits verschillen namelijk per krachtstation. In principe geldt dat hoe meer trainingsunits een krachtstation heeft, hoe meer oefeningen je kunt doen. En dus ook hoe vollediger je je hele lichaam kunt trainen. Hoe meer trainingsunits een krachtstation heeft, hoe hoger de prijs meestal zal liggen. Vaak zijn er ook nog opties om een krachtstation uit te breiden na aankoop met extra losse units.

Inbegrepen accessoires

Bij elk krachtstation wordt aangegeven welke accessoires worden meegeleverd. Wanneer je graag meer wil uitbreiden is het goed om van tevoren te kijken of je dat ook kunt kopen voor dat betreffende krachtstation. Zodat je in ieder geval je favoriete oefeningen kunt doen!

Hieronder zet ik alvast een tabel waarin je de bovenstaande eigenschappen per krachtstation uit de top 7 beste krachtstations voor thuis goed met elkaar kunt vergelijken.

Model Afbeelding
Focus Fitness Unit 6
Powertec Levergym WB-LS Yellow
Bowflex Extreme 2 SE
Body-Solid G1S
Focus Fitness Unit 2
VirtuFit Krachtstation Homegym KH1
Body Solid Sportsmans Gym

Top 7 beste krachtstations voor thuis

1. Focus Fitness Unit 6

Krachtstation De Unit 6 van Focus Fitness is een uitgebreide home gym die zeer geschikt is voor thuis gebruik. Dit apparaat is één van de best beoordeelde en verkochte krachtstations van dit moment. Het aantal inbegrepen kilo’s bij dit krachtstation is 70 kilo. Het katrollen systeem zorgt ervoor dat de oefeningen in werkelijkheid twee keer zo zwaar zijn. Dan kun je dus trainen tot 140 kilo. Hierdoor is dit apparaat geschikt voor zowel beginnende als gevorderde thuissporters.

De Focus Fitness Unit 6 heeft de volgende 7 verschillende trainingsunits: chest press unit (borst), butterfly unit (borst en schouders), leg unit (benen), boven pulley (rug), onder pulley (rug), curl bench (biceps) en een cable station (veelzijdig trainen). Al deze units gecombineerd zorgen voor een minimum aantal van 60(!) verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren met dit krachtstation voor thuis. Door dit brede aanbod van oefeningen kun je makkelijk je hele lichaam trainen. Alles is ook te verstellen op verschillende hoogtes, zo kun je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat je aan de zijkant voldoende ruimte over moet houden voor het gebruik van het cable station. De afmetingen zijn: 198 cm hoog, 149 cm lang en 102 cm breed. Meet het van te voren dus even in de ruimte waarin je het krachtstation wil gaan plaatsen. Al met al is de Focus Fitness Unit 6 een erg compleet krachtstation met een scherpe prijs. Het enige nadeel is dat de gewichtsblokken niet uit te bereiden zijn. Maar 140 kilo zal voor de meeste thuissporters genoeg zijn.

Bestel de Focus Fitness Unit 6 hier!

2. Powertec Levergym WB-LS Yellow 

KrachtstationDe Powertec Levergym is een zeer solide, semi-professioneel krachtstation. Wanneer je nog zwaarder wil trainen, en meer compound oefeningen wil kunnen doen, is dit krachtstation een goede optie. Deze home gym maakt geen gebruik van een vaste weight stack, maar wordt geladen met halterschijven. Dat betekent dat dit krachtstation uit te bereiden is tot zo ver jij dat wil. Hierdoor kun je met dit krachtstation erg lang vooruit. Als je zo sterk bent geworden dat je huidige gewichten niet meer voldoende zijn, hoef je geen nieuwe home gym te kopen. Je kunt dan gewoon een aantal extra halterschijven aanschaffen. Een nadeel is wel dat er geen halterschijven bij de aankoop zijn inbegrepen.

De Powertec Levergym onderscheidt zich door de oefeningen die je met dit krachtstation kunt doen. Met dit apparaat kun je namelijk de grote oefeningen, waarbij het hele lichaam in één oefening getraind wordt, uitvoeren. Dit zijn oefeningen zoals de squat en bench press. Ook oefeningen zoals calf raises en de shoulder press zul je niet snel met een andere home gym kunnen doen. Dit apparaat vervangt eigenlijk de halter, dit maakt veel oefeningen een stuk veiliger. Met de applicatie ‘Powertrainer’ van Powertec krijg je gemakkelijk inzicht in de oefeningen die je per spiergroep met dit krachtstation kunt doen. Met afbeeldingen en video’s laat de app zien hoe je de oefeningen moet uitvoeren.

Deze home gym heeft drie componenten waar alle oefeningen mee uitgevoerd kunnen worden. Dit zijn de lat-pully, multibank en multi-press. Alle spiergroepen kunnen met dit krachtstation uitstekend getraind worden. De multibank is makkelijk te verstellen en los te koppelen, zo is er ruimte voor oefeningen zoals de squat en calf raises. De Powertec Levergym is daarnaast ook nog uit te bereiden met veel extra componenten zoals de leg press en een pec fly.

Al met al is dit semi-professionele krachtstation voor thuis een uitstekend apparaat met veel opties. Je kunt het zo ver uitbreiden als je wil. Zo kunnen het aantal oefeningen ook steeds verder worden uitgebreid. Je moet wel voldoende budget hebben aangezien je ook nog halterschijven moet kopen en wellicht in de toekomst uitbreidingen met extra trainingsunits wil doen.

Bestel de Powertec Levergym WB-LS yellow hier!

3. Bowflex Extreme 2 SE

Bowflex Extreme 2 SE De Bowflex Extreme 2 SE is een veelzijdig krachtstation voor functionele en traditionele oefeningen. Het traditionele home gym platform is gebouwd om zo veel mogelijk oefeningen op te kunnen nemen. Hierdoor is het mogelijk om zeker 70 verschillende oefeningen te doen met dit krachtstation. Het apparaat is zeer eenvoudig in gebruik. Met het katrol systeem ga je gemakkelijk van de ene oefening over op de andere, zonder de kabels aan te hoeven passen.

Dit krachtstation voor thuis van Bowflex is een bestseller in Amerika en dat is erg logisch. Maak gebruik van de leg developer, lat tower of doe ab crunches met het apparaat. Het is allemaal mogelijk met dit model. Hij heeft een standaard weerstand van maximaal 95 kilo, maar dit is uit te breiden naar 140 kilo. Hierdoor is dit apparaat zelfs voor de ervaren sporters onder ons een uitstekende keuze. Bij dit model worden instructies en een DVD met alle mogelijke opties meegeleverd.

Bestel de Bowflex Extreme 2 SE hier!

4. Body-Solid G1S

Het volgende krachtstation voor thuis is ons koopadvies is de Body-Solid G1S Body-Solid G1S . Met dit apparaat haal je een krachtstation in huis met een uniek design. Hij is uitgerust met een gewichtsstapel van 75 kilo, waarmee je meer dan 40 diverse oefeningen kunt uitvoeren. Hierdoor heb je voldoende variatie in je krachttraining. Dankzij het speciale zitvlak heb je extra ondersteuning voor je onderrug. Dit zorgt voor extra comfort tijdens het trainen en minder kans op last van je onderrug. Het zitvlak is uitschuifbaar, zodat je altijd in een ideale lichaamspositie kunt trainen.

Bij het apparaat worden meerdere accessoires meegeleverd waarvan je meteen na levering gebruik van kunt maken. Dit zijn accessoires, zoals een rechte bar, lat pulley bar, enkel strap, triceps strap, een poster met voorbeeld oefeningen en een DVD met een totale body workout. Het merk Body-Solid verschaft de beste garantie qua krachstations. Zo heb je op het frame, laswerk en de onderdelen een levenslange garantie!

Bestel de Body-Solid G1S hier!

5. Focus Fitness Unit 2 – Beste goedkope krachtstation

Krachtstation De Focus Fitness Unit 2 is een zeer geschikt krachtstation voor de beginnende thuissporter. Het kan ook een leuke aanvulling zijn naast je sportschool abonnement. De Unit 2 is een stukje beperkter dan zijn eerder genoemde grote broer, de Unit 6.

Het aantal inbegrepen kilo’s bij dit krachtstation is 50 kilo. Ook op dit apparaat zorgt het katrollen systeem ervoor dat het gewicht verdubbeld wordt. In werkelijkheid kun je op dit krachstation dus trainen tot 100 kilo. Dit is een mooi gewicht voor de beginnende thuissporter, ook zouden iets meer gevorderde krachtsporters hier nog prima mee uit de voeten moeten kunnen.

Met de Focus Fitness Unit 2 kun je 30 verschillende oefeningen doen. Deze oefeningen kunnen op deze verschillende trainingsunits worden uitgevoerd: chest press unit (borst), butterfly unit (borst en schouders), lat pulley (rug, schouders en armen), low row (rug en armen), leg unit (benen). Met dit krachtstation kun je dus je volledige lichaam trainen. Het aantal oefeningen is minder uitgebreid dan bijvoorbeeld de Unit 6. Maar op dit apparaat kun je nog steeds de belangrijkste krachtoefeningen om sterker te worden uitvoeren. Helaas zijn het zitvlak en de rugleuning niet verstelbaar.

De afmetingen van dit krachtstation voor thuis zijn: 190 cm hoog, 150 cm lang en 95 cm breed. Het is dus een erg compact apparaat in vergelijking met de andere krachtstations in deze lijst. Concluderend is de Focus Fitness Unit 2 een zeer goede optie voor de beginnende thuissporter die niet al te veel geld wil uitgeven. Dit krachtstation heeft voldoende gewicht en variatie aan oefeningen om een tijd vooruit te kunnen. Naar mijn mening is dit apparaat het beste goedkope krachtstation voor thuis.

Bestel de Focus Fitness Unit 2 hier!

6. VirtuFit Krachtstation Homegym KH1

De VirtuFit Krachtstation Homegym KH1 is een mooi krachtstation met een fantastische prijs- VirtuFit Krachtstation Homegym KH1 kwaliteitverhouding. Tevens is dit model 6 keer verkozen als ‘best reviewed’ door kieskeurig. Met dit krachtstation kun je veel verschillende trainingen uitvoeren om je gehele lichaam te trainen. Het gewichtenblok is 67,5 kilo in totaal verdeeld over 15 blokken van elk 4,5 kilo.

Met het apparaat kan je onder andere de volgende oefeningen uitvoeren: chestfly, leg extension, chest press, biceps curls, triceps push down, back kick, back row en nog veel meer! Het frame is voorzien van poedercoating en super stevig, slijtvast en onderhoudsarm. Tevens zit er voor de veiligheid een afscheiding om de gewichtstapel.

Dit model is een compact krachtstation, waardoor hij zelfs geschikt is voor de kleinere ruimtes. Dus ben je op zoek naar een compact krachtstation voor thuis, dan is de VirtuFit Krachtstation Homegym KH1 een geschikte keuze.

Bestel de VirtuFit Krachtstation Homegym KH1 hier!

7. Body Solid Sportsmans Gym

Het laatste krachtstation in ons koopadvies is de Body Solid Sportsmans Gym. Dit complete krachtstation is net zoals de nummer 6 in ons advies erg compact en geschikt voor de kleinere Body - Solid Sportsmans Gym ruimtes. Het model beschikt over een gewichtstapel van 68 kilo en heeft comfortabele kussens van 4,5 cm. De katrollen van het apparaat zijn gemaakt van glasvezel en voorzien van kogellagers.

Met het apparaat kan je veel verschillende oefeningen doen. Enkele voorbeelden van mogelijke oefeningen zijn: curls, shurgs, tricep extension, pectoral fly, bench press, tricep pressdown en nog veel meer! Hierdoor kan je met de Body Solid Sportsmans Gym eenvoudig je gehele lichaam trainen.

Dus ben je op zoek naar een compact krachstation tegen een relatief lage prijs, dan is de Body Solid Sportsmans Gym zeker een goede keuze!

Bestel de Body Solid Sportsmans Gym hier!