Beste krachtstation voor thuis

Krachtstation Heb jij geen zin om je in het zweet te werken tussen allemaal onbekende mensen in de sportschool, en wil je toch aan je lichaam werken? Of vind je het gewoon heerlijk om lekker thuis te sporten? Dan is een krachtstation iets voor jou. In dit artikel vergelijk ik verschillende krachtstations met elkaar. Dit met als doel jou van voldoende informatie te kunnen voorzien bij het maken van de keuze voor het beste krachtstation voor thuis.

Eigenschappen krachtstation

Wanneer je een krachtstation gaat kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Het eerste punt wat ik hier alvast kort wil toelichten is dat je de omvang van het krachtstation goed in de gaten moet houden. In de ruimte waar je het krachstation wil gaan plaatsen is een minimale ruimte van 1 meter eromheen aan te raden. Zo heb je nog voldoende bewegingsruimte. De andere punten zal ik hieronder verder toelichten.

Aantal inbegrepen kilo’s

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel gewicht je nodig gaat hebben tijdens je trainingen. De meeste krachtstations hebben een vast aantal inbegrepen kilo’s die niet uitgebreid kunnen worden. Wanneer je al wat verder gevorderd bent met krachttraining is het bijvoorbeeld aan te raden om een krachtstation te kopen met een minimaal gewicht van 70 kilo.

Aantal oefeningen

Met een krachtstation wil je graag je volledige lichaam kunnen trainen. Dan is het namelijk een uitstekende vervanger voor de sportschool. Het aantal oefeningen dat je met het krachtstation kunt uitvoeren is belangrijk om in de gaten te houden. En met een beetje creativiteit voeg je er al snel een aantal oefeningen aan toe. Wordt alleen niet té creatief, dan krijg je dit;).

Trainingsunits

Bij het kopen van een krachtstation is het belangrijk om te bepalen welke trainingsunits je nodig hebt voor de trainingen die je wil gaan doen. Het aantal trainingsunits verschillen namelijk per krachtstation. In principe geldt dat hoe meer trainingsunits een krachtstation heeft, hoe meer oefeningen je kunt doen. En dus ook hoe vollediger je je hele lichaam kunt trainen. Hoe meer trainingsunits een krachtstation heeft, hoe hoger de prijs meestal zal liggen. Vaak zijn er ook nog opties om een krachtstation uit te breiden na aankoop met extra losse units.

Inbegrepen accessoires

Bij elk krachtstation wordt aangegeven welke accessoires worden meegeleverd. Wanneer je graag meer wil uitbreiden is het goed om van tevoren te kijken of je dat ook kunt kopen voor dat betreffende krachtstation. Zodat je in ieder geval je favoriete oefeningen kunt doen!

Hieronder zet ik alvast een tabel waarin je de bovenstaande eigenschappen per krachtstation uit de top 5 beste krachtstations voor thuis goed met elkaar kunt vergelijken.

Model PrijsAfbeelding
Focus Fitness Unit 6€599,-
Powertec Levergym WB-LS Yellow €1.299,-
Powerline P2€1.495,-
Body-Solid Fusion 600€2.850,-
Focus Fitness Unit 2 €449,-

Top 5 beste krachtstations voor thuis

1. Focus Fitness Unit 6

€599,-

Krachtstation De Unit 6 van Focus Fitness is een uitgebreide home gym die zeer geschikt is voor thuis gebruik. Dit apparaat is één van de best beoordeelde en verkochte krachtstations van dit moment. Het aantal inbegrepen kilo’s bij dit krachtstation is 70 kilo. Het katrollen systeem zorgt ervoor dat de oefeningen in werkelijkheid twee keer zo zwaar zijn. Dan kun je dus trainen tot 140 kilo. Hierdoor is dit apparaat geschikt voor zowel beginnende als gevorderde thuissporters.

De Focus Fitness Unit 6 heeft de volgende 7 verschillende trainingsunits: chest press unit (borst), butterfly unit (borst en schouders), leg unit (benen), boven pulley (rug), onder pulley (rug), curl bench (biceps) en een cable station (veelzijdig trainen). Al deze units gecombineerd zorgen voor een minimum aantal van 60(!) verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren met dit krachtstation voor thuis. Door dit brede aanbod van oefeningen kun je makkelijk je hele lichaam trainen. Alles is ook te verstellen op verschillende hoogtes, zo kun je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat je aan de zijkant voldoende ruimte over moet houden voor het gebruik van het cable station. De afmetingen zijn: 198 cm hoog, 149 cm lang en 102 cm breed. Meet het van te voren dus even in de ruimte waarin je het krachtstation wil gaan plaatsen. Al met al is de Focus Fitness Unit 6 een erg compleet krachtstation met een scherpe prijs. Het enige nadeel is dat de gewichtsblokken niet uit te bereiden zijn. Maar 140 kilo zal voor de meeste thuissporters genoeg zijn.

Bestel de Focus Fitness Unit 6 hier!

2. Powertec Levergym WB-LS Yellow 

€1.299,-

KrachtstationDe Powertec Levergym is een zeer solide, semi-professioneel krachtstation. Wanneer je nog zwaarder wil trainen, en meer compound oefeningen wil kunnen doen, is dit krachtstation een goede optie. Deze home gym maakt geen gebruik van een vaste weight stack, maar wordt geladen met halterschijven. Dat betekent dat dit krachtstation uit te bereiden is tot zo ver jij dat wil. Hierdoor kun je met dit krachtstation erg lang vooruit. Als je zo sterk bent geworden dat je huidige gewichten niet meer voldoende zijn, hoef je geen nieuwe home gym te kopen. Je kunt dan gewoon een aantal extra halterschijven aanschaffen. Een nadeel is wel dat er geen halterschijven bij de aankoop zijn inbegrepen.

De Powertec Levergym onderscheidt zich door de oefeningen die je met dit krachtstation kunt doen. Met dit apparaat kun je namelijk de grote oefeningen, waarbij het hele lichaam in één oefening getraind wordt, uitvoeren. Dit zijn oefeningen zoals de squat en bench press. Ook oefeningen zoals calf raises en de shoulder press zul je niet snel met een andere home gym kunnen doen. Dit apparaat vervangt eigenlijk de halter, dit maakt veel oefeningen een stuk veiliger. Met de applicatie ‘Powertrainer’ van Powertec krijg je gemakkelijk inzicht in de oefeningen die je per spiergroep met dit krachtstation kunt doen. Met afbeeldingen en video’s laat de app zien hoe je de oefeningen moet uitvoeren.

Deze home gym heeft drie componenten waar alle oefeningen mee uitgevoerd kunnen worden. Dit zijn de lat-pully, multibank en multi-press. Alle spiergroepen kunnen met dit krachtstation uitstekend getraind worden. De multibank is makkelijk te verstellen en los te koppelen, zo is er ruimte voor oefeningen zoals de squat en calf raises. De Powertec Levergym is daarnaast ook nog uit te bereiden met veel extra componenten zoals de leg press en een pec fly.

Al met al is dit semi-professionele krachtstation voor thuis een uitstekend apparaat met veel opties. Je kunt het zo ver uitbreiden als je wil. Zo kunnen het aantal oefeningen ook steeds verder worden uitgebreid. Je moet wel voldoende budget hebben aangezien je ook nog halterschijven moet kopen en wellicht in de toekomst uitbreidingen met extra trainingsunits wil doen.

Bestel de Powertec Levergym WB-LS yellow hier!

3. Powerline P2

€1.495,-

KrachtstationDe Powerline P2 is een veelzijdig krachtstation voor functionele en traditionele oefeningen. Het traditionele home gym platform is gebouwd om zo veel mogelijk oefeningen op te kunnen nemen. Hierdoor is het mogelijk om zeker 50 verschillende oefeningen te doen met dit krachtstation. Het aantal inbegrepen kilo’s is 75 kilo. Dit maakt het ideaal voor de beginnende en gevorderde thuissporter. Als je een zeer ervaren krachtsporter bent is optie 2 in deze top 5 beste krachtstations voor thuis de beste optie. Deze is namelijk te laden met een stuk meer gewicht.

De Powerline P2 heeft een traditionele uitstraling, een écht solide fitness apparaat. Met een breed scala aan oefeningen kun je je volledige lichaam aanspreken tijdens je trainingen. Een aantal bekende oefeningen die je met dit krachtstation kunt doen zijn: chest press, chest fly, cable row, row, lat pulldown, leg curl, leg extension, shoulder press, biceps curl en tricep extension. De rugleuning en het zitvlak zijn volledig verstelbaar. Zo kun je voor elke oefening de optimale houding aannemen.

Wanneer je in de toekomst je home gym zou willen uitbreiden is dit ook mogelijk. Er zijn namelijk een aantal opties tot uitbreiding, bijvoorbeeld met de leg press. Deze kan aan beide kanten van het krachtstation worden geplaatst.

Wanneer je houdt van traditionele oefeningen met een klassiek design is dit krachtstation iets voor jou. Een mooi, uitgebreid en erg betrouwbaar apparaat voor een goede prijs. Een nadeel is wel dat het apparaat in vergelijking met andere in de lijst wat weinig gewicht heeft.

Bestel de Powerline P2 hier!

4. Body-Solid Fusion 600

€2.850,-

KrachtstationDe Body-Solid Fusion 600 is het duurste apparaat uit deze top 5 beste krachtstations voor thuis. Maar voor deze prijs krijg je er naar mijn mening ook een erg goed krachtstation voor terug. En je hoeft je geen zorgen te maken over de garantie. Deze is namelijk levenslang!

Dit krachtstation maakt gebruik van geavanceerde technieken om te zorgen voor meer spierconcentratie. Hoe meer spierconcentratie er plaats kan vinden, hoe effectiever je training gaat zijn. Doordat je weerstand voelt van twee kanten krijg je de optimale vorm van bewegen. Hierdoor zorgt dit krachtstation voor 25 procent meer spierconcentratie. Dit krachtstation heeft een gewichtblok van 95 kilo. De armen bewegen individueel van elkaar. Op deze manier moeten de linker en rechter kant van je lichaam even hard werken. Zo blijft je lichaam in balans en zul je geen sterke en zwakke kant krijgen.

Met deze home gym kun je minimaal 60(!) verschillende oefeningen uitvoeren. Waaronder ook de meest bekende oefeningen zoals de chest press, incline press, decline press, lat pull down, leg extension, biceps curl, triceps extension, mid row, cable row, shrugs en de shoulder press. Oefeningen zoals de incline- en decline press voor de borstspier kun je niet op veel andere krachtstations uitvoeren. Voor veel oefeningen kun je kiezen tussen het gebruik van de kabels of de trainingsarmen. Zo kun je veel variatie in je trainingen creëren. Wanneer je nog meer variatie wil kun je het krachtstation ook gaan uitbreiden met bijvoorbeeld een leg press of een dip en pull-up station.

Concluderend een uitgebreid apparaat met veel mogelijkheden. Wanneer je veel variatie en hoge kwaliteit van trainen nastreeft raad ik je dit apparaat aan. Een nadeel is wel dat je hier meteen ook een hoge prijs voor betaald in vergelijking met de andere krachtstations uit deze lijst. Voor mensen met veel budget is dit apparaat de beste optie.

Bestel de Body-Solid Fusion 600 hier!

5. Focus Fitness Unit 2 – Beste goedkope krachtstation

€449,-

Krachtstation De Focus Fitness Unit 2 is een zeer geschikt krachtstation voor de beginnende thuissporter. Het kan ook een leuke aanvulling zijn naast je sportschool abonnement. De Unit 2 is een stukje beperkter dan zijn eerder genoemde grote broer, de Unit 6.

Het aantal inbegrepen kilo’s bij dit krachtstation is 50 kilo. Ook op dit apparaat zorgt het katrollen systeem ervoor dat het gewicht verdubbeld wordt. In werkelijkheid kun je op dit krachstation dus trainen tot 100 kilo. Dit is een mooi gewicht voor de beginnende thuissporter, ook zouden iets meer gevorderde krachtsporters hier nog prima mee uit de voeten moeten kunnen.

Met de Focus Fitness Unit 2 kun je 30 verschillende oefeningen doen. Deze oefeningen kunnen op deze verschillende trainingsunits worden uitgevoerd: chest press unit (borst), butterfly unit (borst en schouders), lat pulley (rug, schouders en armen), low row (rug en armen), leg unit (benen). Met dit krachtstation kun je dus je volledige lichaam trainen. Het aantal oefeningen is minder uitgebreid dan bijvoorbeeld de Unit 6. Maar op dit apparaat kun je nog steeds de belangrijkste krachtoefeningen om sterker te worden uitvoeren. Helaas zijn het zitvlak en de rugleuning niet verstelbaar.

De afmetingen van dit krachtstation voor thuis zijn: 190 cm hoog, 150 cm lang en 95 cm breed. Het is dus een erg compact apparaat in vergelijking met de andere krachtstations in deze lijst. Concluderend is de Focus Fitness Unit 2 een zeer goede optie voor de beginnende thuissporter die niet al te veel geld wil uitgeven. Dit krachtstation heeft voldoende gewicht en variatie aan oefeningen om een tijd vooruit te kunnen. Naar mijn mening is dit apparaat het beste goedkope krachtstation voor thuis.

Bestel de Focus Fitness Unit 2 hier!