Home > Koopadviezen > Ligfiets hometrainer

Beste ligfiets hometrainer: de top 7 van 2023

Op zoek naar een goede ligfiets hometrainer? Wij presenteren de top 7 beste modellen van het moment! Bekijk snel onze selectie van de beste ligfiets hometrainers van 2023.

Heb je last van overgewicht of wil je iets doen aan je conditie? De ligfiets hometrainer biedt comfortabele en toegankelijke training voor jou. Dit type hometrainer is minder belastend voor spieren en gewrichten in vergelijking met andere hometrainers.

Ook voor mensen slechte ter been is de ligfiets hometrainer een verantwoorde optie dankzij de lage instap. Maar let op: niet alle ligfiets hometrainers zijn hetzelfde. Om die reden hebben wij een top 7 gemaakt met diverse modellen.

Dit zijn de beste ligfiets hometrainers van 2023

 1. VirtuFit RB 1.0
 2. Tunturi Competence F20-R
 3. Schwinn 570R Ligfiets
 4. Kettler Ride 300 R
 5. Nautilus R626
 6. Tunturi Performance E50-R
 7. Spirit CR800

Algehele aanbod aan zitfiets hometrainers

Wil je liever meteen het algehele aanbod aan ligfiets hometrainers zien? Wij hebben hieronder een aantal aanbieders geselecteerd die zit- en ligfiets hometrainers in hun assortiment hebben.

>> Ligfiets hometrainers bij Coolblue <<

>> Ligfiets hometrainers bij Betersport <<

>> Ligfiets hometrainers bij Fitwinkel.nl <<

Blogs over hometrainers

Waar moet je op letten bij het kopen van een zit hometrainer?

Een ligfiets hometrainer is een grote investering. Om die reden is het belangrijk om geen verkeerde keuze te maken wat betreft je aankoop. Hierdoor is goed onderzoek belangrijk voordat je een hometrainer koopt.

We raden aan om in ieder geval op de volgende zaken te letten:

 • Comfort van het apparaat: zorg ervoor dat de rugsteun en het zadel comfortabel zijn en de juiste ondersteuning bieden.
 • Is het apparaat verstelbaar?: kijk of het zadel en het stuur verstelbaar zijn voor een optimale pasvorm.
 • Weerstandniveaus: kies een ligfiets hometrainer met voldoende weerstandniveaus om je training uitdagender te maken.
 • Stabiliteit: het apparaat moet stevig en stabiel zijn, vooral als je zwaarder bent of intensieve trainingen doet.
 • Connectiviteit: sommige ligfiets hometrainers zijn uitgerust met connectiviteit, zoals Bluetooth of ANT+, voor het synchroniseren met fitness-apps.
 • Prijs: bedenk je budget en kijk naar hometrainers die aan je eisen en verwachtingen voldoen, binnen je budget.

Wat is het verschil tussen een hometrainer en een ligfiets hometrainer

Het grootste verschil zit hem in de houding tijdens het trainen. Bij een normale hometrainer zit je op het apparaat net zoals op een fiets. Op een ligfiets fiets je in een meer achterover liggende houding en wordt je rug ondersteund. Hierdoor heb je extra comfort tijdens je training.

Wat zijn de voordelen van een hometrainer met rugsteun

Een ligfiets hometrainer heeft verschillende voordelen. Hieronder staat een opsomming van een aantal van deze voordelen:

 • Comfortabel: de zitpositie is comfortabeler dan andere soorten hometrainers, waardoor je langer en intensiever kunt trainen.
 • Minder belasting: doordat je in een ligpositie zit, is het minder belastend voor je gewrichten dan bij andere soorten hometrainers.
 • Geschikt voor mensen met blessures: mensen met blessures aan bijvoorbeeld de knieën of heupen kunnen op een ligfiets hometrainer trainen zonder pijn.
 • Verbrandt calorieën: het gebruik van een ligfiets hometrainer is een effectieve manier om calorieën te verbranden en te werken aan je conditie.
 • Gemakkelijke instap: de ligfiets hometrainer is gemakkelijk te gebruiken, ook voor mensen die slechter ter been zijn.
 • Verbeteren van je houding: Het trainen op een ligfiets hometrainer kan bijdragen aan een verbeteren van je houding.
 • Eenvoudig te verplaatsen: Veel zit- of ligfiets hometrainers zijn compact en gemakkelijk te verplaatsen.

De top 7 ligfiets hometrainers van 2023

De beste ligfiets hometrainer van 2023 is de VirtuFit RB 1.0. Dit model heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding en heeft verscheidene handige functionaliteiten, zoals een tablethouder en een verstelbaar zadel. Hieronder gaan we dieper op dit model in.

1. VirtuFit RB 1.0

VirtuFit RB 1.0

De VirtuFit RB 1.0 is een mooie hometrainer met rugsteun, waarmee je thuis op een zeer comfortabele manier kunt trainen. Dankzij de lage instap van dit model is hij ideaal voor mensen met rug- of knieklachten.

Deze ligfiets hometrainer heeft 8 verschillende weerstandniveaus en een vliegwiel van 6 kg. De weerstand wordt opgewerkt via een magneetrem. Daarnaast beschikt het apparaat over transportwielen en heeft hij een maximale gebruikerslengte van 195 cm. Het maximale gebruikersgewicht van de hometrainer is 135 kg.

Dit model heeft 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en het is ook mogelijk om handmatig trainingsprogramma’s samen te stellen. De VirtuFit RB 1.0 heeft een ingebouwd LCD scherm, waarop je onder andere de afstand, het calorieverbruik, je hartslag en je snelheid kunt aflezen.

Voordelen:

+ Erg goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Beschikt over een tablethouder

+ Ingebouwde hartslagsensor

Nadelen:

– Niet inklapbaar

– Relatief weinig weerstandniveaus

2. Tunturi Competence F20-R

De Tunturi Competence F20-R is de volgende ligfiets hometrainer in ons koopadvies. Dit model is een toegankelijke hometrainer met een lage instap. Het apparaat beschikt over 8 verschillende weerstandniveaus en 3 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s. De weerstand wordt opgewerkt met een magneetrem.

Dit model beschikt over een verstelbaar zitvlak en transportwieltjes. Deze hometrainer met rugleuning geeft je rug goede ondersteuning tijdens je training. Hij beschikt daarnaast over een tablethouder en het maximale belastbare gewicht is 135 kg.

Ook dit model heeft een ingebouwd LCD scherm waarop je de prestaties af kunt lezen. Zo kun je op het scherm de tijd, de afstand en het aantal omwentelingen per minuut aflezen.

Voordelen:

+ Stabiel en stevig model

+ Verstelbare zitting

+ Beschikt over een tablethouder

Nadelen:

– Geen schermverlichting

– Geen bidonhouder

3. Schwinn 570R Ligfiets

De Schwinn 570R Ligfiets is een veelzijdige ligfiets hometrainer met enorm veel functies. Dit model heeft 25 weerstandniveaus, waardoor je gevarieerd kunt trainen. Tevens beschikt hij over 29 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Een groot voordeel van deze hometrainer is de compatibiliteit met je smartphone en tablet. Dit zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om te trainen met hulp van fitness apps.

Bij dit model is het mogelijk om de hellingshoek te verstellen, hiermee kun je nog zwaarder trainen. Het apparaat heeft een maximaal gebruikersgewicht van 136 kg en beschikt over transportwieltjes.

Met zijn lage instap, verstelbare zitting en verstelbare rugleuning is deze ligfiets hometrainer ideaal voor mensen met rug- of knieklachten. Daarnaast beschikt dit apparaat ook over een MP3/AUX ingang en ingebouwde speakers. Hierdoor kun je eenvoudig je eigen muziek afspelen via het apparaat!

Voordelen:

+ Beschikt over zowel een tablet- als bidonhouder

+ Beschikt over schermverlichting

+ Compatibel met je smartphone of tablet

Nadelen:

– Is niet inklapbaar

– Redelijk prijzig

4. Kettler Ride 300 R

De volgende zitfiets hometrainer in ons koopadvies is de Kettler Ride 300 R. Dit model met een aantrekkelijk design heeft 15 weerstandniveaus en 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. De weerstand wordt opgewerkt door middel van een elektromagnetisch systeem. Ook dit model heeft een verstelbaar zadel en een tablethouder.

Het model heeft een LCD scherm waarop je informatie kunt aflezen over je training. Zo kun je onder andere de tijd, je snelheid, de afstand en je calorieverbruik zien op het scherm.

Het apparaat heeft een maximaal gebruikersgewicht van 130 kg en is geschikt voor intensief thuisgebruik. Deze ligfiets hometrainer biedt een comfortabele fietservaring dankzij de verstelbare rugsteun en zadel.

Voordelen:

+ Het apparaat is te verbinden met je smartphone

+ Ergonomische rugleuning voor maximaal comfort

+ Comfortabel gelzadel

Nadelen:

– Geen bidonhouder

5. Nautilus R626

De Nautilus R626 is een zit hometrainer die perfect is voor intensief thuisgebruik. Dit model heeft 29 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s en 25 weerstandniveaus. Ook bij dit model wordt de weerstand opgewerkt door een EMS(elektromagnetisch) systeem.

Het fitnessapparaat beschikt over een verstelbaar zadel en ingebouwde speakers. Hij is tevens te verbinden met je smartphone via Bluetooth of via een kabeltje. Ook deze ligfiets hometrainer heeft een lage instap. Via de twee LCD schermen kun je 13 verschillende trainingswaarden aflezen. Daarnaast is hij eenvoudig te bedienen met 10 sneltoetsen voor het verstellen van de weerstand.

Ben je op zoek naar de beste ligfiets hometrainer voor intensief thuisgebruik? Dan is de Nautilus R626 een goede keuze!

Voordelen:

+ Het stuur is volledig roteerbaar

+ Het zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar

+ Enorm veel vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s

Nadelen:

– Niet inklapbaar

6. Tunturi Performance E50-R

Het volgende model in ons koopadvies is de Tunturi Performance E50-R. Deze ligfiets is een veelzijdige hometrainer geschikt voor revalidatietraining of cardio training. Het apparaat geeft met 32 weerstandniveaus genoeg variatie in je training. Deze weerstand wordt opgewerkt door een magneetweerstandsysteem. Tevens heeft het model 20 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

De Tunturi Performance E50-R is te verbinden met je smartphone via Bluetooth. Via het ingebouwde verlichte LCD scherm kun je diverse trainingsgegevens aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, de afstand, je snelheid en het calorieverbruik.

Het apparaat beschikt over een tablethouder en transportwieltjes. Daarnaast heeft de ligfiets hometrainer een maximale gebruikerslengte van 205 cm en een maximaal belastbaar gewicht van 135 kg.

Voordelen:

+ Verstelbare rugleuning

+ Extra garantie op het frame (15 jaar)

+ Beschikt over een lage instap

Nadelen:

– Niet inklapbaar

– Smartphone is alleen te verbinden via Bluetooth

7. Spirit CR800

De laatste ligfiets hometrainer van ons koopadvies is de Spirit CR800. Dit model is het duurste model uit onze lijst, maar heeft wel enorm veel functies en mogelijkheden. Zo beschikt dit apparaat over 40 weerstandniveaus en 9 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. De weerstand wordt opgewekt via een magneetweerstandsysteem.

Deze hometraining met rugleuning is ideaal voor mensen die graag een lage instap willen of een comfortabele houding tijdens het trainen. Dit dankzij de brede, verstelbare zitting en rugleuning. De zitting heeft zelfs 14 verschillende standen. Tevens beschikt dit apparaat over een tablethouder.

De Spirit CR800 is ook geschikt voor de langere en zwaardere mensen onder ons met een maximale lichaamslengte van 200 cm en maximaal gebruiksgewicht van 200 kg.

Voordelen:

+ Zeer comfortabele zitting

+ Enorm veel weerstandniveaus

+ Heeft geen stroomtoevoer nodig

Nadelen:

– Geen koppeling mogelijk met je tablet of smartphone

Dit waren de beste ligfiets hometrainers van 2023

Wij hopen bij Sport en Afvallen dat ons koopadvies ervoor zorgt dat je een goede keuze kunt maken wat betreft een ligfiets hometrainer.

Wil je graag andere koopadviezen zien over hometrainers? Bekijk dan ons advies over de ‘beste opvouwbare hometrainer’. Naast koopadviezen over hometrainers hebben we ook lijsten van roeitrainers, crosstrainers en nog veel meer!

Blogs over hometrainers