Home > Koopadviezen > Beste opvouwbare hometrainer

Beste opvouwbare hometrainer kopen? Bekijk de top 6

Wil je thuis trainen op een hometrainer, maar vind je het vervelend als deze continu in de weg staat? Kies voor een opvouwbare hometrainer! Deze hometrainer is makkelijk op te vouwen en te verplaatsen, waardoor hij nooit in de weg staat.

Overweeg je om een opvouwbare hometrainer te kopen, maar weet je niet welke het meest geschikt is voor jou? Wij hebben de beste 6 inklapbare hometrainers voor je op een rij gezet!

Wat is een opvouwbare hometrainer?

Opbouwbare hometrainer VirtuFit iConsole

Een opvouwbare hometrainer – de naam zegt het eigenlijk al – is een hometrainer die je kunt opvouwen of opklappen. Tijdens een training op de hometrainer maak je een fietsbeweging en voelt het alsof je daadwerkelijk op een fiets zit.

Door de verschillende weerstandsniveaus op het apparaat, kun je jouw training zo uitdagend maken als je zelf wilt. Of je nu een rustige duurtraining of interval training wilt doen: een opvouwbare hometrainer is een ideaal fitnessapparaat om aan je conditie te werken.

Blogs over hometrainers

Voordelen inklapbare hometrainer

Een groot voordeel van een opvouwbare hometrainer is dat het apparaat een stuk minder ruimte inneemt dan een reguliere hometrainer. Als je de trainer niet gebruikt, klap je ‘m op en zet je ‘m in een hoek.

Zo staat de trainer nooit in de weg, waardoor hij ook geschikt is voor mensen die weinig ruimte in huis hebben. Andere voordelen van een compacte hometrainer zijn:

  • Goed voor je conditie: trainen op een hometrainer is een goede manier om thuis aan je conditie te werken;
  • Calorieën verbranden: als je intensief traint, verbrand je er veel calorieën mee;
  • Low-impact training: tijdens een training op een hometrainer belast je gewrichten maar minimaal. Dit maakt trainen op een hometrainer geschikt voor iedereen en het verkleint de kans op blessures.

Nadelen opvouwbare hometrainer

Hoewel een opvouwbare hometrainer veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen te benoemen:

  • Minder stabiel: doordat een inklapbare hometrainer lichtgewicht is, staat hij minder stabiel dan een reguliere hometrainer. Als je erg fanatiek traint, kan dit ongemakkelijk zijn.
  • Minder geschikt voor intensieve trainingen: Ben je van plan om vaak en intensief te trainen? Dan is fietsen op een opvouwbare hometrainer minder comfortabel. Dit komt doordat het vliegwiel van een inklapbare hometrainer relatief licht is.

Top 6 opvouwbare hometrainers

Overweeg je om een inklapbare hometrainer te kopen, maar weet je nog niet welke inklapbare hometrainer goed is voor jou? Om je te helpen hebben we de beste 6 opvouwbare hometrainers van het moment voor je op een rij gezet.

1. VirtuFit iConsole

Opbouwbare hometrainer VirtuFit iConsole

De beste opvouwbare hometrainer is wat ons betreft de VirtuFit iConsole. Hoewel de meeste crosstrainers niet uitblinken in stevigheid, doet de VirtuFit iConsule dat wel.

Het frame van de VirtuFit iConsole is versterkt met een aluminium binnenwerk, waardoor deze zeer stevig en stabiel is. Voor extra stabiliteit heeft het apparaat twee stabilisatoren aan de achterkant. Deze zorgen ervoor dat de hometrainer altijd waterpas staat en niet kan omvallen tijdens je training.

Aan de stabilisatoren zitten wieltjes bevestigd, waarmee je de trainer kunt verplaatsen. Eenmaal klaar met je work-out klap je trainer op, zodat hij niet in de weg staat.

De hometrainer heeft 8 handmatige weerstanden, die vrijwel geen geluid maken. Het weerstandsysteem is tevens magnetisch, wat zorgt voor een heerlijke vloeiende fietsbeweging.

En last but not least: de VirtuFit iConsole is uitgerust met een tablethouder, zodat je tijdens je work-out naar je favoriete films en series kunt kijken.

Opbouwbare hometrainer VirtuFit iConsole

2. VirtuFit Inklapbare hometrainer

Een rondje fietsen op je hometrainer, terwijl je aan het werk bent? Met de opvouwbare hometrainer van Virtufit kan het! De hometrainer is namelijk zeer compact, waardoor hij ook te gebruiken is als je achter je bureau zit. Ook is hij eenvoudig in te klappen en past hij prima in de kast.

De VirtuFit inklapbare hometrainer is voorzien van een handige tablethouder. Klik je tablet erin en volg één van de vele trainingsvideo’s of kijk je favoriete serie.

Je stelt de weerstand van de hometrainer handmatig in en hebt de keuze uit 8 verschillende weerstandsniveaus. Tijdens je training zie je alle trainingsgegevens op het display, zoals calorieverbruik, afstand en snelheid. Wat ons betreft is de VirtuFit inklapbare crosstrainer een topper voor recreatief gebruik!

3. Tunturi Cardio Fit B20 X-bike

Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

De Tunturi Cardio Fit B20 X-bike is net als de Virtufit inklapbare hometrainer zeer compact. De hometrainer is 86 cm hoog, 46 cm breed en 116,5 cm lang. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het apparaat teveel ruimte in beslag neemt. 

Ook is de Tunturi opvouwbare hometrainer uitgerust met een vliegwiel van slechts 1,3 kg, waardoor het apparaat lichtgewicht en makkelijk verplaatsbaar is. Na je training rijd je de hometrainer eenvoudig aan de kant met de transportwielen. Het apparaat heeft 8 weerstandsniveaus en is uitgerust met handpulssensoren in het stuur. Hiermee zie je precies in welke zone je traint.

Filmpje kijken of een trainingsprogramma volgen? Klik je tablet in de tablethouder en je work-out kan beginnen!

Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

4. Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

De Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike is speciaal ontwikkeld om te gebruiken achter je bureau. Zo blijf je lekker in beweging, ook al heb je een zinnend beroep. Je schuift ‘m onder je bureau of tafel en bent klaar om te gaan!

Het verschil met de meeste andere inklapbare hometrainers is dat de Tunturi Cardio Fit D20 geen stuur en scherm heeft. Om die reden is de fiets ideaal om achter je bureau te gebruiken. De Tunturi is inklapbaar, in te stellen op 8 weerstandsniveaus en heeft een vliegwiel van 1,4 kg.

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

5. Slim Cycle 2 in 1 (Bekend van Tell Sell)

De Slim Cycle 2 in 1 is een hometrainer en een ligfiets in één. Je gebruikt ‘m als hometrainer, of past ‘m eenvoudig aan naar een ligfiets. Ideaal als je de fiets voor verschillende doeleinden wilt gebruiken.

Gebruik ‘m voor een fiets work-out of zet ‘m in de ligstand en blijf in beweging terwijl je een boek leest, tv kijkt of je telefoon bijwerkt. Je arm-, rug- en borstspieren trainen? Dat kan! Hiervoor gebruik je de ingebouwde weerstandbanden.

De Slim Cycle heeft 8 weerstandsniveaus en een digitaal trainingsdisplay waarop je al je trainingsgegevens kunt zien. Tijd, afstand, snelheid, verbrande calorieën en hartslag. Klaar met je training? Klap de Slim Cycle in, schuif ‘m onder je bed of zet ‘m in de kast. Opgeruimd staat netjes!

6. Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

De Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike staat bekend om zijn rugsteun, die tijdens de training extra steun in de rug geeft. Dit maakt de Tunturi Cardio geschikt voor mensen met rugklachten of voor senioren die op zoek zijn naar een fiets met extra ondersteuning. 

De hometraining is handmatig in te stellen op 8 verschillende weerstandsniveaus, is eenvoudig te verrijden met de transportwielen en is geschikt voor achter je bureau. Tijdens de training zie je al je trainingsgegevens, zoals snelheid en afstand. Filmpje kijken? Klik je tablet in de tablethouder en jouw training kan beginnen.

Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

De beste opvouwbare hometrainer kopen?

Zoals je ziet is er voor ieder type sporter een goede opvouwbare hometrainer te vinden. Heb je de juiste hometrainer voor jouw thuis work-out gevonden? Klik op het linkje van de betreffende hometrainer.

Vervolgens kom je direct op de website van de betreffende webshop en kun je jouw hometrainer direct bestellen. Veel sportplezier!

Interesse in andere hometrainers of sportapparaten? Bekijk dan onze andere koopadviezen!

Blogs over hometrainers