Home > Koopadviezen > Beste stepper

Beste stepper 2023

Een stepper (ook wel mini stepper genoemd) is een klein fitnessapparaat dat ideaal is voor de thuissporters onder ons. Het is voornamelijk bedoelt om je billen, benen, dijen en buikspieren te trainen.

Het sporten met het apparaat is vergelijkbaar met het beklimmen van een trap, waarbij je afwisselend je benen op en neer beweegt op twee voetpedalen. Het is eigenlijk een kleine crosstrainer zonder handvaten.

Voordat je een stepper gaat kopen wil je natuurlijk weten welke de beste van het moment is. Om die reden hebben wij een koopadvies gemaakt met de beste stepper en de beste stepapparaten van het moment. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs, het maximale belastbare gewicht en andere belangrijke functies.

De top 10 beste steppers van 2023

 1. VirtuFit ST10 2-in-1 Side Stepper
 2. Tunturi Stepper met computer 14TUSFU239
 3. Marbo Stepper
 4. Everfit Step-Up Mini Stepper
 5. Umbro Stepper Fitness
 6. KIMO DIRECT Stepper met Handvaten
 7. CAPITAL SPORTS Galaxy Step
 8. M sports – Stepper
 9. NordFalk fitness stepper
 10. FitFirst® Fitness Stepper

 

 

Liever meteen het algehele aanbod aan steppers zien?

Wil je liever meteen het gehele aanbod aan steppers zien van diverse aanbieders? Hieronder hebben we een aantal aanbieders geselecteerd met een groot assortiment aan steppers.

>> Steppers bij bol.com <<

>>Steppers bij Fitwinkel.nl<<

>>Steppers bij Fitness24<<

Hoe werkt een stepper?

Een stepapparaat werkt op basis van een mechanisme dat gebruikmaakt van hydraulische cilinders of luchtcompressoren om weerstand te bieden tijdens het bewegen. Net zoals bij een crosstrainer zijn de weerstandniveaus meestal instelbaar.

Het fitnessapparaat is voorzien van twee platforms waarop je je voeten kunt plaatsen. Zodra je stevig op de stepper staat, kun je een loopbeweging maken. Deze loopbeweging simuleert het effect van traplopen.

Hoe effectief is een stepapparaat?

Een stepper kan zeer effectief zijn voor cardiovasculaire oefeningen, op voorwaarde dat het met de juiste inspanning en regelmaat wordt gebruikt. De effectiviteit ervan wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de intensiteit en duur van de trainingssessies, evenals de individuele fitheid en het inspanningsniveau van de gebruiker.

Kan je afvallen met een stepper?

Met een steptrainer kan je zeker afvallen! Steppen is namelijk een vorm van cardio die calorieën doet verbranden. De hoeveelheid calorieën die wordt verbrand, hangt af van factoren zoals de intensiteit van de training, de duur van de sessie en het individuele lichaamsgewicht.

Wat zijn de voor- en nadelen van een stepapparaat?

Een stepapparaat heeft verschillende voor- en nadelen. Hieronder bespreken we eerst de voordelen en daarna de nadelen:

Voordelen van een stepper

 • Het is een compact fitnessapparaat, waardoor het eenvoudig op te bergen of mee te nemen is.
 • Je traint er veel verschillende spieren mee, zoals je benen, billen en dijen.
 • Het is een goede manier om je conditie te verbeteren.
 • Met een stepapparaat kan je een intensieve workout doen, waardoor je veel calorieën doet verbranden.

Nadelen van een stepper

 • Weinig variatie wat betreft de training.
 • Het is een vrij eenzijdige beweging.
 • Bij een verkeerde houding kunnen knieblessures ontstaan.

De beste steppers van 2023: de top 10

De beste stepper van 2023 is de VirtuFit ST10 2-in-1 Side Stepper. Dit model is goedkoop en stevig. Daarnaast maakt hij weinig geluid en beschikt het apparaat over een console aan de voorzijde.

Hieronder gaan we dieper in op de details en bespreken we alle steppers in ons koopadvies uitgebreid, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken in een nieuwe stepper!

1. VirtuFit ST10 2-in-1 Side Stepper

VirtuFit ST10 2-in-1 Side Stepper

De nummer 1 in ons koopadvies is de VirtuFit ST10 2-in-1 Side Stepper. Dit model is afkomstig van het Nederlandse merk: VirtuFit. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en enorm stevig. Met deze stepper maak je zijwaartse stepbewegingen, waardoor je je beenspieren, bilspieren, dijspieren en buikspieren traint.

Deze steptrainer beschikt ook over weerstandkabels, waardoor je een stuk gevarieerder kan trainen. Hierdoor kan je ook je armen, rug en schouders trainen. Een ander voordeel van het apparaat is dat hij zeer weinig geluid maakt.

De VirtuFit ST10 heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Daarnaast kun je eenvoudig de resultaten van je training terug zien op het console. Hier kan je onder andere het totaal aantal stepbewegingen, de tijd, de verbrande calorieën en de stepbewegingen per minuut zien. Hierdoor is dit model de beste mini stepper!

Voordelen:

+ Stevig model

+ Gevarieerde training dankzij de weerstandkabels

+ Beschikt over een console

Nadelen:

– Niet geschikt voor zware personen boven de 100 kg

– Kan heet worden bij langdurig gebruik

2. Tunturi Stepper met computer 14TUSFU239

De volgende stepper in het koopadvies is de Tunturi Stepper met computer 14TUSFU239. Dit compacte trainingsapparaat is geschikt voor de thuissporters onder ons. Een voordeel van dit het apparaat is de verstelbare weerstand. Daarnaast beschikt de steptrainer over een display. Hierop kan je eenvoudig je trainingsgegevens aflezen.

Het apparaat is gemaakt van metaal en kunststof. Tevens beschikt hij over handige anti slip pedalen. De stepper heeft een mooi design en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een ander voordeel van dit apparaat is zijn stevige bouw. Het enige nadeel aan dit apparaat is dat er geen elastische weerstandbanden worden bijgeleverd. Hierdoor kan je met dit model alleen je been- en bilspieren trainen.

Voordelen:

+ Verschillende weerstandniveaus

+ Beschikt over een display

+ Stevig model

Nadelen:

– Niet geschikt voor zware mensen boven de 100 kg

3. Marbo Stepper

De Marbo Stepper is een mini stepper die compact is en gebruikt kan worden om meerdere spiergroepen te trainen. Bij dit apparaat worden elastische weerstandbanden bijgeleverd, waardoor je meer dan je onderlichaam kan trainen.

De stepper heeft een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg, wat een stuk hoger ligt dan de gemiddelde stepper. Het apparaat beschikt over een display, waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. Hierop kan je onder andere zien hoeveel calorieën je verbrand.

Een ander voordeel van deze steptrainer is dat hij vrijwel geluidloos is. Hij is daarnaast gemaakt van degelijk materiaal (staal en aluminium), waardoor je een robuust apparaat in huis haalt.

Voordelen:

+ Wordt geleverd met een gratis E-book

+ Beschikt over elastische weerstandbanden

+ Hoger belastbaar gewicht (130 kg) dan de gemiddelde stepper

Nadelen:

– Kraakt een beetje

– Kan warm worden na een langdurige training

4. Everfit Step-Up Mini Stepper

Het volgende stepapparaat in ons koopadvies is de Everfit Step-Up Mini Stepper. Ook dit apparaat is zeer compact en heeft een licht gewicht van 7.5 kg. Hierdoor kan je hem na de training eenvoudig opbergen. Het model heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg.

De steptrainer beschikt over anti slip pedalen en een console, waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals het aantal stappen per minuut, aantal stappen in totaal, de tijd en het aantal verbrandde calorieën. Met het apparaat train je voornamelijk je billen en dijen. De weerstand wordt opgewekt door hydraulische zuigers.

Voordelen:

+ Enorm stevige mini stepper

+ Maakt weinig geluid

+ Beschikt over anti slip pedalen

Nadelen:

– Geen weerstandkabels

5. Umbro Stepper Fitness

Het volgende model is de Umbro Stepper Fitness. Dit apparaat komt van het bekende merk: Umbro. Het stepapparaat beschikt over een elektronische display, waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. Door het model zijn kleine en compacte formaat, kan je hem eenvoudig opbergen of meenemen.

De steptrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Daarnaast worden bij het apparaat ook handvaten meegeleverd, zodat je ook je armen kunt trainen tijdens het steppen. Het model is gemaakt van ijzer en kunststof. Hierdoor heeft apparaat een zeer licht gewicht.

Voordelen:

+ Beschikt over een elektronische display

+ Beschikt over handvaten, waarmee je ook je armen kunt trainen

+ Weegt minder dan 5 kg

Nadelen:

– Het maximale belastbare gewicht is 100 kg

6. KIMO DIRECT Stepper met Handvaten

De KIMO DIRECT Stepper met Handvaten is een mooie steptrainer van het hogere segment. Hij is wat duurder dan de andere steppers uit dit koopadvies, maar hierdoor ook van hogere kwaliteit. Zo beschikt dit model over een LCD scherm, weerstandbanden en anti slip pedalen.

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. Op het scherm kun je verschillende trainingsgegevens aflezen, zoals de tijd, de afstand, verbrandde calorieën en meer. Daarnaast is hij gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal. Hierdoor heeft deze steptrainer een vrij lange levensduur.

Met het apparaat train je onder andere je buik, benen, billen en dankzij de weerstandbanden ook je armen!

Voordelen:

+ Weerstandbanden worden erbij geleverd

+ Beschikt over een LCD scherm

+ Heeft anti slip pedalen

Nadelen:

– Is niet verstelbaar in weerstand

7. CAPITAL SPORTS Galaxy Step

Het volgende stepapparaat in ons koopadvies is de CAPITAL SPORTS Galaxy Step. Het model heeft een sterke en degelijke constructie. Daarnaast beschikt hij over een display, waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals het calorieverbruik, het aantal stappen en meer.

Het maximale belastbare gewicht van deze steptrainer betreft 120 kg. Tevens beschikt hij over rubberen anti slip pedalen, zodat hij stabiel blijft staan. Ook bij dit apparaat worden elastische weerstandbanden meegeleverd voor een gevarieerde training. Daarnaast is het mogelijk om je smartphone te verbinden met Bluetooth in combinatie met de gratis FitShow applicatie.

Voordelen:

+ Beschikt over anti slip pedalen

+ Erg stil apparaat

+ Beschikt over een LCD-display

Nadelen:

– Weerstand is niet aanpasbaar

8. M sports - Stepper

De M sports stepper is een smalle en compacte steptrainer met een display en twee meegeleverde weerstandsbanden. Hierdoor kun je niet alleen je billen, benen, dijen en buikspieren trainen, maar ook je armen. Op het digitale scherm kun je gegevens aflezen, zoals het aantal stappen en de tijd.

Het apparaat beschikt over een anti slip voetmat en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg. Hierdoor kunnen ook zware personen goed trainen met deze stepper. Het model maakt weinig geluid, waardoor je in alle rust kunt trainen. Hij is gemaakt van de materialen: metaal en kunststof.

Voordelen:

+ Beschikt over een display

+ Vrijwel geluidloos

+ Maximaal belastbaar gewicht van 150 kg

Nadelen:

– Vrij smal apparaat

9. NordFalk fitness stepper

Het volgende stepapparaat in ons koopadvies is de NordFalk fitness stepper. Dit model beschikt over een display en de onderzijde is voorzien van anti slip materiaal. Hierdoor blijft hij stevig en stabiel op de grond staan.

Op het display kun je diverse trainingsdata aflezen, zoals het aantal verbrande calorieën, de tijd en het aantal steps. Met dit model kun je diverse spiergroepen trainen en je uithoudingsvermogen verbeteren. Het apparaat is gemaakt van metaal met kunststof onderdelen. Het maximaal belastbare gewicht van deze steptrainer betreft 100 kg.

Voordelen:

+ Onderzijde is voorzien van anti slip

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Beschikt over geïntegreerde display

Nadelen:

– Geen gebruiksaanwijzing meegeleverd

10. FitFirst® Fitness Stepper

De laatste stepper in ons koopadvies is de FitFirst® Fitness Stepper. Bij dit apparaat worden weerstandbanden meegeleverd voor een gevarieerde training. Het model heeft een mooie zwarte kleur en een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg.

De stepper beschikt over anti slip voetpedalen, zodat je veilig kunt trainen. Ook heeft deze steptrainer een display, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals het calorieverbruik, de tijd en en de hoeveelheid steps.

Een ander voordeel van dit apparaat is de verstelbare weerstand, zodat je zelf kunt bepalen hoe zwaar je wilt trainen. Hierdoor is hij geschikt voor zowel beginnende, als ervaren thuissporters.

Voordelen:

+ Geschikt voor revalidatietraining

+ Stevig model

+ Compact formaat

Nadelen:

– Best prijzig

Dit waren de top 10 beste steppers van 2023

Wij hopen dat ons koopadvies je kan helpen bij het maken van een keuze wat betreft een stepper. Hierdoor kan je snel gaan beginnen met afvallen, je conditie verbeteren of gewoon thuis aan de slag met het trainen.

Ben je op zoek naar een ander sportapparaat? We hebben verschillende koopadviezen op het gebied van onder andere crosstrainers, hometrainers en roeitrainers.