Home > Koopadviezen > Beste stoelfiets

Wat is de beste stoelfiets? Bekijk de top 5!

Op een leuke en laagdrempelige manier thuis sporten? Dat doe je natuurlijk met een stoelfiets. En als het kan, wil je natuurlijk wel een topkwaliteit fiets. Want het gaat nou eenmaal om je gezondheid en daar wil je zo goed mogelijk mee omgaan. Maar wat is nou de beste stoelfiets? Wij maken het je iets gemakkelijk met deze top 5 van beste stoelfietsen!

Dit zijn de beste stoelfietsen:

  1. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike
  2. Tunturi Cardio Fit M35 Magnetic
  3. VirtuFit V3 Stoelfiets
  4. VirtuFit V1 Stoelfiets
  5. Tunturi Cardio Fit D10 Under Deskbike

Wat is een stoelfiets?

Beste stoelfiets

Het begrip stoelfiets moet je niet te letterlijk nemen. Het is te vergelijken met een mini-hometrainer. Een pedaaltrainer die je bijvoorbeeld onder je bureau zet om in beweging te blijven. Het is dus niet een fiets met een stoel erop, maar het is een setje pedalen voor onder je tafel of bureau.

Een stoelfiets is een trainingsapparaat waarmee je op een laagdrempelige manier verschillende onderdelen van je lichaam traint. Vanuit je eigen stoel kun je dus een fietsbeweging maken. Zet de trappers onder je bureau en ga een stukje fietsen terwijl je aan de slag gaat met school of werk. Een stoelfiets is dus een erg handig apparaat. Het is klein, compact en overal te gebruiken.

Blogs over hometrainers

Wie gebruikt een stoelfiets?

Bewegen tijdens het zitten, dat is dus wat je met een stoelfiets doet. Maar wie gebruikt zo’n kleine hometrainer eigenlijk? Spoiler alert: het zijn waarschijnlijk meer mensen dan je denkt. Wij lichten hieronder de verschillende doelgroepen iets uitgebreider toe.

Ouderen

Ouderen met stoelfiets

Om maar even te beginnen met ‘ouderen’, mensen die op een latere leeftijd merken dat ze steeds minder goed en makkelijk kunnen bewegen. Natuurlijk ben je zo oud als je jezelf voelt, maar het is ook fijn om zo actief mogelijk te blijven en je lichaam gezond ouder te laten worden.

Voor deze ouderen is een stoelfiets een perfecte oplossing. Op een toegankelijke en ontspannen manier kom je zo toch aan je dagelijkse beweging. Vanaf de bank, vanuit je luie stoel of toch liever aan de keukentafel: bewegen kan overal.

Kantoor/ thuiswerkers

Naast ouderen is de compacte hometrainer ook ideaal voor kantoor- of thuiswerkers. Een stoelfiets helpt je dan op een comfortabele en vooral efficiënte manier je lichaam te trainen, gewoon tijdens je werk. Met de kleine hometrainer onder je bureau is dit trainingsapparaat perfect voor kantoorbanen. Zo kom je ondanks je zittend beroep alsnog aan je dagelijkse beweging.

Het trainingsapparaat neemt dan ook geen extra ruimte in beslag: je plaatst ‘m gewoon onder je bureau. Zelfs wanneer het buiten slecht weer is, kom jij aan je lichaamsbeweging. En dat allemaal op een leuke, unieke en erg laagdrempelige manier. Lekker met al je collega’s trappen!

En deze anderen…

Maar ook andere mensen kunnen een stoelfiets gebruiken. Wat dacht je van mensen die moeten revalideren? De stoelfiets wordt veel gebruikt in de revalidatie, bijvoorbeeld bij mensen met een nieuwe knie of heup of na een schouderoperatie. Een stoel hometrainer helpt dan jouw lichaam weer sterk te maken.
Of ben jij echt een liefhebber van series of films, maar wil je tegelijkertijd wel iets aan je conditie doen? Dan is een stoelfiets echt ideaal. In je woonkamer vanaf je eigen bank, serie aan en trappen maar. Voordat je het weet heb je er al een paar kilometer opzitten.
Maar nu vraag je je natuurlijk af: welke fiets is hier het meest geschikt voor? Op naar de top 5 beste stoelfiets!

Top 5 stoelfietsen

Nu je precies weet wat een stoelfiets is en in welke gevallen je ‘m kunt gebruiken, wil je waarschijnlijk ook het antwoord op de vraag: wat is de beste stoelfiets? Daar geven wij jou graag antwoord op. Met onze top 5 beste stoelfiets maak je makkelijk de juiste keuze uit deze selectie topkwaliteit stoelfietsen:

1. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

De lijst met beste stoelfiets wordt aangevoerd door de Tunturi Cardio Fit M30 Minibike. Dankzij de compacte vorm gebruik je de hometrainer gewoon terwijl je achter je bureau zit. En na gebruik rol je de hometrainer eenvoudig weg met de transportwielen: handig om ruimte te besparen. Het vliegwiel heeft een gewicht van 0,78 kilo en de acht verschillende weerstandsniveaus zijn handmatig te verstellen.

Het apparaat is zowel voor de armen als benen te gebruiken. Het gewicht van de stoelfiets is 4,5 kilo en het heeft een maximaal gebruikersgewicht van 100 kilo. Het apparaat heeft geen hartslagsensor. Iedereen onder de 2 meter kan ‘m gebruiken.

2. Tunturi Cardio Fit M35 Magnetic

Tunturi Cardio Fit M35 Magnetic Stoelfiets

De Tunturi Cardio Fit M35 Magnetic is een innovatieve stoelfiets met meerdere specificaties. Zo heeft de stoelfiets een scherm waarop je de snelheid, afstand en het calorieverbruik ziet.

Met de acht verschillende weerstandniveaus train je altijd op het niveau dat bij jou past. De stoelfiets zelf heeft een gewicht van 7 kilo en is geschikt voor gebruikers tot 100 kilo of 2 meter. De weerstand van het fitnessapparaat is handmatig te verstellen.

Tunturi Cardio Fit M35 Magnetic Stoelfiets

3. VirtuFit V3 Stoelfiets

Virtufit v3 stoelfiets fietstrainer

De VirtuFit V3 Stoelfiets past ook in het rijtje van de top 5 beste stoelfiets. Deze compacte pedaaltrainer zorgt ervoor dat je thuis op een gemakkelijke aan jouw dagelijkse beweging komt.

De stoelfiets heeft een gewicht van 4,5 kilo en komt met een aantal aantrekkelijke specificaties. Zo heeft de trainer een scherm waarop afgelegde tijd, afstand en verbrande calorieën te zien zijn. Je kunt de verschillende weerstandsniveaus handmatig verstellen.

Virtufit v3 stoelfiets fietstrainer

4. VirtuFit V1 Stoelfiets

Virtufit v1 stoelfiets

Ook uit de VirtuFit lijn: de VirtuFit 1 Stoelfiets. Deze stoelfiets is het meest voordelig van de hele top 5. Maar deze voordelige prijs heeft geen invloed op de topkwaliteit van dit functionele fitnessapparaat. Met een gewicht van maar 2,2 kilo is deze stoelfiets erg licht en daarmee ook gemakkelijk te verplaatsen.

Deze stoelfiets is vooral geschikt voor de wat lichtere weerstandsniveaus. Ideaal voor een beginner of wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met revalideren. De voetriemen zijn stevig en houden je voeten goed op hun plek. De stoelfiets is voorzien van rubberen antislip voeten en is geproduceerd uit kunststof materiaal.

Virtufit v1 stoelfiets

5. Tunturi Cardio Fit D10 Under Deskbike

Tunturi Cardio Fit D10 onder bureau fiets

Als laatste in de top 5 de: Tunturi Cardio Fit D10 Under Deskbike. We sluiten de lijst af met een pareltje onder de stoelfietsen. Deze stoelfiets is een beste koop, je krijgt zeker waar voor je geld.

De stoelfiets heeft een ingebouwd scherm waarmee je constant je afgelegde afstand, energieverbruik, calorieverbruik, snelheid en tijd bijhoudt. Dankzij het vliegwiel van 5 kilo krijg je voldoende weerstand tijdens je training. De stoelfiets zelf heeft een gewicht van 11 kilo en is daarmee iets zwaarder dan de rest, maar nog steeds gemakkelijk te verplaatsen of op te bergen. Daarnaast kun je de weerstand traploos met de hand verstellen.

Je kunt de stoelfiets gebruiken tot 180 kilo of 1,90 meter. De hometrainer is ook geschikt voor revalidatietraining, hij heeft namelijk een lage instap en lichte weerstand. Na gebruik rol je de hometrainer eenvoudig weg met de transportwielen om ruimte te besparen.

Tunturi Cardio Fit D10 onder bureau fiets

Voordelig een hometrainer kopen?

Na deze top 5 is het aan jou om de beste keuze te maken. Op een leuke, ontspannen en toegankelijke manier thuis sporten doe je natuurlijk met een stoelfiets. Ben je enthousiast geworden en wil je gemakkelijk en vooral ook de beste stoelfiets kopen? Door ons grote aanbod zit er voor iedereen de perfecte match tussen. Bekijk onze pagina. Jouw hometrainer kopen doe je online!

Blogs over hometrainers