Home > Koopadviezen > Beste stoelfiets

Wat is de beste stoelfiets van 2023? 

Op een leuke en laagdrempelige manier thuis sporten? Dat doe je natuurlijk met een stoelfiets. Om die reden hebben wij de beste stoelfietsen van 2023 speciaal voor jou geselecteerd!

Maar wat is nou de beste stoelfiets? Wij maken het je iets gemakkelijk met deze top 7 van beste stoelfietsen van het moment!

Dit zijn de beste stoelfietsen van 2023:

  1. JS Active Stoelfiets
  2. Toorx Mini Bike WELLY M
  3. VirtuFit V3 Stoelfiets
  4. VirtuFit V1 Stoelfiets
  5. Tunturi Cardio Fit M35 Stoelfiets
  6. Luxari Stoelfiets
  7. Uten stoelfiets trainer

Wat is een stoelfiets?

Beste stoelfiets

Het begrip stoelfiets moet je niet te letterlijk nemen. Het is te vergelijken met een mini-hometrainer. Een pedaaltrainer die je bijvoorbeeld onder je bureau zet om in beweging te blijven. Het is dus niet een fiets met een stoel erop, maar het is een setje pedalen voor onder je tafel of bureau.

Een stoelfiets is een trainingsapparaat waarmee je op een laagdrempelige manier verschillende onderdelen van je lichaam traint.

Vanuit je eigen stoel kun je dus een fietsbeweging maken. Zet de trappers onder je bureau en ga een stukje fietsen terwijl je aan de slag gaat met school of werk. Een stoelfiets is dus een erg handig apparaat. Het is klein, compact en overal te gebruiken. 

Blogs over hometrainers

Wie gebruikt een stoelfiets?

Bewegen tijdens het zitten, dat is dus wat je met een stoelfiets doet. Maar wie gebruikt zo’n kleine hometrainer eigenlijk? Spoiler alert: het zijn waarschijnlijk meer mensen dan je denkt. Wij lichten hieronder de verschillende doelgroepen iets uitgebreider toe.

Ouderen

Ouderen met stoelfiets

Om maar even te beginnen met ‘ouderen’, mensen die op een latere leeftijd merken dat ze steeds minder goed en makkelijk kunnen bewegen. Natuurlijk ben je zo oud als je jezelf voelt, maar het is ook fijn om zo actief mogelijk te blijven en je lichaam gezond ouder te laten worden.

Voor deze ouderen is een stoelfiets een perfecte oplossing. Op een toegankelijke en ontspannen manier kom je zo toch aan je dagelijkse beweging. Vanaf de bank, vanuit je luie stoel of toch liever aan de keukentafel: bewegen kan overal.

Kantoor en thuiswerkers

Naast ouderen is de compacte hometrainer ook ideaal voor kantoor- of thuiswerkers. Een stoelfiets helpt je dan op een comfortabele en vooral efficiënte manier je lichaam te trainen, gewoon tijdens je werk.

Met de kleine hometrainer onder je bureau is dit trainingsapparaat perfect voor kantoorbanen. Zo kom je ondanks je zittend beroep alsnog aan je dagelijkse beweging.

Het trainingsapparaat neemt dan ook geen extra ruimte in beslag: je plaatst ‘m gewoon onder je bureau. Zelfs wanneer het buiten slecht weer is, kom jij aan je lichaamsbeweging. En dat allemaal op een leuke, unieke en erg laagdrempelige manier. Lekker met al je collega’s trappen!

En deze anderen…

Maar ook andere mensen kunnen een stoelfiets gebruiken. Wat dacht je van mensen die moeten revalideren? De stoelfiets wordt veel gebruikt in de revalidatie, bijvoorbeeld bij mensen met een nieuwe knie of heup of na een schouderoperatie. Een stoel hometrainer helpt dan jouw lichaam weer sterk te maken.

Of ben jij echt een liefhebber van series of films, maar wil je tegelijkertijd wel iets aan je conditie doen? Dan is een stoelfiets echt ideaal. In je woonkamer vanaf je eigen bank, serie aan en trappen maar. Voordat je het weet heb je er al een paar kilometer opzitten.
Maar nu vraag je je natuurlijk af: welke fiets is hier het meest geschikt voor? Op naar de top 7 beste stoelfietsen van 2023!

Top 7 beste stoelfietsen van 2023

Nu je precies weet wat een stoelfiets is en in welke gevallen je ‘m kunt gebruiken, wil je waarschijnlijk ook het antwoord op de vraag: wat is de beste stoelfiets?

Daar geven wij jou graag antwoord op. Met onze top 7 beste stoelfiets maak je makkelijk de juiste keuze uit deze selectie topkwaliteit stoelfietsen:

1. JS Active Stoelfiets

JS Active Stoelfiets

De lijst met beste stoelfiets wordt aangevoerd door de JS Active Stoelfiets. Het is een compacte en handige stoelfiets die gemakkelijk te gebruiken is tijdens het thuiswerken of tv kijken.

Het model is ideaal voor revalidatie, omdat je het op of onder een tafel kunt plaatsen en op eigen tempo in beweging kunt blijven.

Met de verstelbare gespen zijn de fietspedalen geschikt voor alle schoenmaten en de ingebouwde LCD-display geeft een overzicht van de trainingsduur, afgelegde afstand, aantal omwentelingen, totaal aantal omwentelingen en verbrande calorieën.

De stoelfiets is niet erg zwaar en heeft anti-slip materiaal aan de onderkant, wat ervoor zorgt dat hij gemakkelijk kan worden verplaatst en bijvoorbeeld op een tafel kan worden geplaatst voor een armtraining.

2. Toorx Mini Bike WELLY M

De Toorx Mini Bike WELLY M is de volgende stoelfiets in ons koopadvies. Dit model biedt veelzijdige opties om zowel de armen als de benen te trainen.

De ergonomisch gevormde pedalen met handgrepen zijn perfect voor gebruik met de armen en de verstelbare straps zorgen ervoor dat ze goed om de voeten blijven zitten.

Het handmatig aanpassen van de weerstand met de draaiknop en het console dat de afstand, tijd, verbrande calorieën en totaal aantal omwentelingen weergeeft, maken deze stoelfiets nog handiger.

Wat ik vooral waardeer aan de Toorx Mini Bike Welly M Stoelfiets is de aandacht voor veiligheid. De rubberen anti-slip voeten zijn een geweldige toevoeging om verschuiven te voorkomen, en de tips die worden gegeven om de stoelfiets goed te plaatsen zijn erg handig. Het product is ook relatief licht en gemakkelijk te verplaatsen.

3. VirtuFit V3 Stoelfiets

De VirtuFit V3 Stoelfiets past ook in het rijtje van de top 7 beste stoelfiets. Deze compacte pedaaltrainer zorgt ervoor dat je thuis op een gemakkelijke aan jouw dagelijkse beweging komt.

De stoelfiets heeft een gewicht van 4,5 kilo en komt met een aantal aantrekkelijke specificaties. Zo heeft de trainer een scherm waarop afgelegde tijd, afstand en verbrande calorieën te zien zijn. Je kunt de verschillende weerstandsniveaus handmatig verstellen.

4. VirtuFit V1 Stoelfiets

Ook uit de VirtuFit lijn: de VirtuFit 1 Stoelfiets. Deze stoelfiets is het meest voordelig van de hele top 7. Maar deze voordelige prijs heeft geen invloed op de topkwaliteit van dit functionele fitnessapparaat. Met een gewicht van maar 2,2 kilo is deze stoelfiets erg licht en daarmee ook gemakkelijk te verplaatsen.

Deze stoelfiets is vooral geschikt voor de wat lichtere weerstandsniveaus. Ideaal voor een beginner of wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met revalideren. De voetriemen zijn stevig en houden je voeten goed op hun plek. De stoelfiets is voorzien van rubberen antislip voeten en is geproduceerd uit kunststof materiaal.

5. Tunturi Cardio Fit M35 Stoelfiets

De Tunturi Cardio Fit M35 Mini Bike is een compacte bewegingstrainer die geschikt is voor het trainen van zowel de armen als de benen.

Het apparaat is gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen dankzij het lichte gewicht van 7 kg en het compacte ontwerp. De ingebouwde LCD-monitor geeft verschillende parameters weer, zoals snelheid, trainingstijd, geschatte calorieën en aantal omwentelingen per minuut.

De M35 mini bike heeft een manueel magnetisch remsysteem en stopt veilig. Deze stoelfiets is geschikt voor mensen tot 110 kg.

Deze mini-hometrainer is een handige trainingspartner voor mensen die graag in beweging blijven en kan overal worden gebruikt, bijvoorbeeld aan een bureau of op de bank.

6. Luxari Stoelfiets

De nummer 6 in ons koopadvies is de Luxari Stoelfiets. Dit model is ideaal voor revalidatie training. Hij is voorzien van een handig LCD scherm, die diverse informatie meet. Dit is informatie, zoals de trainingstijd, afgelegde afstand, bewegingstijd en meer. 
 

De fiets is uitgerust met anti-slip kussentjes onderaan, die zorgen voor een stevige grip en stabiliteit. Bovendien hebben de pedalen een anti-slip structuur voor een comfortabele en veilige training. Dit maakt hem perfect voor senioren.

De stoelfiets weegt 3 kg en heeft instelbare weerstandniveaus. Hierdoor kun je de training aanpassen aan je eigen niveau en doelen. Hij is speciaal gemaakt voor thuis of voor op kantoor.

7. Uten stoelfiets trainer

De laatste stoelfiets in ons koopadvies is de Uten stoelfiets trainer. Het is een uitstekende keuze voor op kantoor en voor senioren.

De pedaaltrainer is stil, gemakkelijk te monteren en biedt verstelbare weerstand op meerdere niveaus voor arm- en beenoefeningen.

Met het digitale LCD-display kun je de trainingsvoortgang volgen. Je kunt onder andere de tijd, het calorieverbruik en afstand zien op het display.

De anti-slip pedalen en voetenkussens zorgen voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het trainen. Tevens wordt er een handige anti-slip mat bijgeleverd bij dit product.

Het model is een lichtgewicht met zijn 4 kg. Hierdoor is hij eenvoudig te verplaatsen en kan je hem meenemen naar kantoor.

Of je nu thuis bent of op kantoor, deze mini-hometrainer past perfect onder je bureau en biedt een geweldige manier om fit te blijven zonder uw dagelijkse routine te verstoren.

Voordelig een hometrainer kopen?

Na deze top 7 is het aan jou om de beste keuze te maken. Op een leuke, ontspannen en toegankelijke manier thuis sporten doe je natuurlijk met een stoelfiets.

Ben je enthousiast geworden en wil je gemakkelijk en vooral ook de beste stoelfiets kopen? Door ons grote aanbod zit er voor iedereen de perfecte match tussen. Bekijk onze pagina. Jouw hometrainer kopen doe je online!

Blogs over hometrainers