Home > Koopadviezen > Beste walkingpad

Beste walkingpad van 2023

Een van de nieuwste trends in de fitnesswereld zijn walkingspads, ook wel wandelbanden genoemd. Om die reden heeft Sport en Afvallen een koopadvies opgesteld met de beste walkingpads van 2023.

Een walkingpad is een compacte en platte loopband waarop je rustig kunt wandelen. De maximale snelheid is over het algemeen tussen de 6 en 8 km/u. Het is een populair apparaat onder de thuiswerkers en op kantoor, om toch tijdens het werk in beweging te blijven.

De top 10 beste walkingpads van 2023

 1. Flow Fitness Walker DTM100i
 2. Dreaver S340 Walkingpad
 3. Senz Sports M500
 4. VirtuFit Walkingpad 100
 5. Xiaomi Kingsmith WalkingPad R2B
 6. Gymstick Walking Treadmill
 7. Toorx Fitness Walkingpad
 8. Citysports fitness WP2
 9. LifeSpan TR1200-DT3 – Walking Pad
 10. Arvona – Walking Pad

Liever meteen het gehele aanbod aan walkingpads zien?

Wil je liever meteen het algehele aanbod aan walkingpads zien van verschillende aanbieders? Hieronder hebben we een er aantal geselecteerd met een groot assortiment aan wandelbanden.

>> Walkingpads bij bol.com <<

>> Walkingpads bij Fitwinkel.nl <<

>> Walkingpads bij Decathlon <<

Hoe werkt een walkingpad?

Een walkingpad heeft een plat loopoppervlak waarop gebruikers kunnen lopen. Dit oppervlak kan glad zijn, zoals een loopmat. De meeste apparaten bieden de mogelijkheid om de loopsnelheid aan te passen. Dit kan worden gedaan met behulp van een bedieningspaneel, afstandsbediening of smartphone-app, afhankelijk van het specifieke model.

Het gebruik van het apparaat kan helpen bij het verbeteren van de fysieke conditie, het herstel na blessures of operaties, en het bieden van een veilige en gecontroleerde omgeving om te lopen, vooral als buitenlopen niet mogelijk is vanwege slecht weer of andere beperkingen.

Loopband koopadviezen

 

Wat is het verschil tussen een walkingpad en een loopband

Een wandelband lijkt natuurlijk heel erg op een loopband, maar er zijn toch wel wat verschillen. Het apparaat heeft een plat ontwerp, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.

Daarnaast ontbreekt het (in veel gevallen) aan handvatten en een bedieningspaneel, en de band is bijzonder compact. Hierdoor is de wandelband zelfs compacter dan inklapbare loopbanden.

Het grootste verschil tussen beide apparaten zit hem vooral in de maximale snelheid. De meerderheid van de walkingpads heeft een maximale snelheid van 8 km per uur, met een gemiddelde snelheid van 6 km per uur. In vergelijking hiermee zijn de meeste loopbanden ontworpen om op te rennen, wat resulteert in aanzienlijk hogere gemiddelde snelheden, tot wel 18 km per uur. Op de wandelband is het echter alleen mogelijk om te wandelen, hoewel dit nog steeds een redelijk snel tempo van 6 tot 8 km per uur oplevert.

Welke spieren train je met een walkingpad

Een wandelband is een fitnessapparaat dat is ontworpen om een soortgelijke ervaring als een loopband te bieden, maar meestal met beperkte snelheden.

Met het apparaat train je voornamelijk de volgende spiergroepen:

 • Beenspieren: het lopen op een walkingpad vereist voortdurende samentrekking van de beenspieren, met name de quadriceps (voorkant van de dij), hamstrings (achterkant van de dij) en de kuitspieren (kuiten).
 • Bilspieren: terwijl je loopt, worden ook de bilspieren (gluteus maximus) aangesproken, vooral wanneer je jezelf afzet om vooruit te komen.
 • Buikspieren: je moet je buikspieren aanspannen om je evenwicht te bewaren en een rechtopstaande houding te behouden tijdens het lopen op de walkingpad.
 • Rugspieren: de spieren in je onderrug worden geactiveerd om je ruggengraat te stabiliseren en je rechtop te houden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een wandelband?

Een walkingpad heeft net zoals ieder ander fitnessapparaat zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder lichten wij deze toe:

Voordelen van een walkingpad

 • Compact en draagbaar: ze zijn meestal compact en licht van gewicht, wat ze gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen maakt. Dit maakt ze ideaal voor mensen met beperkte ruimte.
 • Gemakkelijk op te bergen: je kunt een hem eenvoudig inklappen en onder een bed of in een kast opbergen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met beperkte opslagruimte.
 • Weersonafhankelijk: je kunt binnen trainen, ongeacht het weer, waardoor je consistent kunt blijven oefenen.
 • Lagere impact op gewrichten: de meeste walkingpads hebben een dempend loopoppervlak, wat de impact op je gewrichten vermindert in vergelijking met hardlopen op harde ondergronden.
 • Veiligheid: sommige apparaten hebben een beveiligingssleutel die kan worden bevestigd aan je kleding. Als je valt of struikelt, zal de sleutel loskomen en de machine stoppen om letsel te voorkomen.

Nadelen van een walkingpad

 • Beperkte snelheid: de meeste walkingpads zijn ontworpen voor wandelen, niet voor rennen. Hierdoor is de maximale snelheid beperkt, meestal tot ongeveer 8-10 km/u. Als je op zoek bent naar een intensievere cardio-training, kan dit een nadeel zijn.
 • Beperkte trainingsmogelijkheden: omdat het apparaat meestal geen handgrepen heeft, kun je moeilijker ook je bovenlichaam trainen.
 • Monotoon: sommige mensen vinden het lopen op een wandelband monotoon, omdat ze niet van locatie veranderen en het uitzicht niet verandert.
 • Kosten: hoewel ze doorgaans goedkoper zijn dan traditionele loopbanden, hebben walkingpads nog steeds een best hoge kostprijs.
 • Beperkte ruimte: de loopoppervlakte van het apparaat is meestal kleiner dan die van een standaard loopband, wat een beperktere bewegingsvrijheid kan betekenen.

De beste wandelbanden van 2023

De beste walkingpad van 2023 is volgens ons koopadvies: de Flow Fitness Walker DTM100i. Het apparaat is zeer compact en is inklapbaar. Daarnaast beschikt hij ook over handige transportwieltjes. Hieronder lichten we dit model verder toe.

1. Flow Fitness Walker DTM100i

Flow Fitness Dtm100i Walkingpad

De nummer 1 in ons koopadvies is de Flow Fitness Walker DTM100i. Dit model is afkomstig van het Nederlandse merk Flow Fitness. Het apparaat is ideaal voor wandelaars die hun conditie op peil willen houden, zonder buiten te hoeven wandelen. De wandelband heeft een maximale snelheid van 6 km/u.

De Walker DTM100i is compatible met je smartphone en te verbinden via Bluetooth. Er is zelfs een speciale WalkingPad applicatie waarmee je kan verbinden. Dankzij deze applicatie heb je de draadloze afstandsbediening niet meer nodig en kun je alles instellen en bijhouden via je smartphone.

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en beschikt over demping. Hierdoor kunnen revaliderende wandelaars dit apparaat perfect gebruiken tijdens het herstel. Op het display kun je onder andere je tijd, afstand en snelheid aflezen.

Voordelen:

+ Beschikt over een LED display

+ Niet alleen compact, maar ook inklapbaar!

+ Extra garantie (10 jaar) op het frame

Nadelen:

– Geen noodstop

– Moet aangesloten worden op de netstroom

2. Dreaver S340

De volgende wandelband in ons koopadvies is de Dreaver S340. Dit apparaat heeft een maximale snelheid van 10 km/u, wat voor een walkingpad erg snel is. Daarnaast is het maximale belastbaar gewicht van dit model 120 kg. Dus ook de zwaardere mensen onder ons kunnen gebruik maken van dit apparaat.

De Dreaver S340 beschikt over een geïntegreerde display waarop je verschillende trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de afstand, snelheid, de tijd en het calorieverbruik. Ook dit model is zeer compact, inklapbaar en beschikt over transportwieltjes. Hierdoor kan je hem eenvoudig opbergen na je training.

Een ander voordeel van dit model is de bijgeleverde beschermmat. Hierdoor zal de vloer niet snel beschadigen en het zorgt voor een extra dempend effect.

Voordelen:

+ Beschikt over een noodstop

+ Zeer stabiele en stevige walkingpad

+ Eenvoudig te monteren

Nadelen:

– Beschikt niet over een hartslagfunctie

3. Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is een wandelband van de nieuwe generatie. Hij is plat, compact en eenvoudig in gebruik. Het apparaat beschikt over een LED display, waarop je in een opslag je trainingsgegevens kunt inzien. Dit zijn onder andere de volgende gegevens: de afstand, snelheid, de tijd, het aantal stappen en verbrandde calorieën.

Het maximale belastbare gewicht van dit model is 100 kg. Het is een echte wandelband, want het apparaat heeft een maximale snelheid van 6 km per uur. Er wordt bij de Senz Sports M500 een afstandsbediening meegeleverd, waarmee je hem uit en aan kan zetten. Daarnaast kan je er ook de snelheid mee bepalen van 0,5 km/u naar 6 km/u.

Voordelen:

+ Beschikt over transportwielen

+ Beschikt over een goede demping

+ Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

– Maakt best veel geluid

– Geen hartslagmeter

4. VirtuFit Walkingpad 100

De volgende walkingpad in ons koopadvies is de VirtuFit Walkingpad 100. Het apparaat heeft een maximale snelheid van 8 km/u en een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Een groot voordeel van dit model, is dat hij beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierdoor heb je een gevarieerde training.

De wandelband beschikt over een verlicht display, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, de afstand, snelheid en het calorieverbruik. Ook dit model is relatief eenvoudig op te bergen, dankzij de handige transportwieltjes. Tevens beschikt hij over een kleine afstandsbediening, waarmee je het tempo kunt verhogen of verlagen.

Voordelen:

+ Beschikt over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

+ Eenvoudig te monteren

+ Display is dankzij de verlichting ook in het donker af te lezen

Nadelen:

– Niet compatible met je smartphone

– Is niet inklapbaar

5. Xiaomi Kingsmith WalkingPad R2B

De nummer 5 in ons koopadvies is de Xiaomi Kingsmith WalkingPad R2B. Deze opvouwbare wandelband heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kg. Het apparaat is uitgerust met enkele handige functies, waaronder een geïntegreerde houder voor mobiele telefoons en een antislip zijstrip. Het snelheidsbereik van deze walkingpad is 0,5 km/u tot 12 km/u.

De Xiaomi Kingsmith beschikt over een LED-display, waarmee je snel je trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn onder andere de volgende gegevens: de snelheid, de afstand en je trainingstijd. Andere handige eigenschappen van dit model zijn: een draadloze afstandsbediening, kinderslot en transportwieltjes. Daarnaast is het ook mogelijk om de wandelband te koppelen met je smartphone via Bluetooth.

Voordelen:

+ Opvouwbaar, dus neemt weinig ruimte in

+ Super stil produceert op zijn maximaal niveau een geluid van slechts 65 dB

+ Beschikt over een veiligheidskoord (noodstop)

Nadelen:

– Vrij prijzig product

6. Gymstick Walking Treadmill

De Gymstick Walking Treadmill is een walkingpad met een modern en compact design. Hij heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Het snelheidsbereik van dit apparaat is tussen de 0,5 km/u en 6 km/u. Aan de voorkant van het apparaat zit een ingebouwde LED-display. Op deze monitor kun je onder andere de volgende trainingsgegevens aflezen: de tijd, de snelheid, het aantal stappen en je calorieverbruik.

Bij dit apparaat zit een afstandsbediening, waarmee je de functie en snelheid kan bepalen. Daarnaast kan je ook ervoor kiezen om je smartphone te verbinden en deze als afstandsbediening te gebruiken! Een andere handige eigenschap van dit model is de mogelijkheid om hem in te klappen.

Voordelen:

+ Stevig apparaat

+ Beschikt over twee trainingsmodi

+ Display beschikt over verlichting

Nadelen:

– Beschikt niet over een hartslagfunctie

– Beschikt niet over een noodstop

7. Toorx Fitness Walkingpad

De volgende wandelband in ons koopadvies is de Toorx Fitness Walkingpad. Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en een snelheidbereik van 0,5 km/u tot 6 km/u. Hij beschikt over een LCD-display waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn onder ander de volgende gegevens: het calorieverbruik, de afstand, de snelheid, de tijd en het aantal stappen.

Het is mogelijk om de walkingpad te koppelen met je smartphone via Bluetooth. Daarnaast beschikt dit model ook over een kinderslot. Een andere handige eigenschap van deze wandelband zijn de transportwieltjes en de mogelijkheid om hem op te vouwen.

Voordelen:

+ Eenvoudige bediening

+ Beschikt over schokdemping

+ Compact en opvouwbaar ontwerp

Nadelen:

– Geen hartslagfunctionaliteit

8. Citysports fitness WP2

De Citysports fitness WP2 is een walkingpad met een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. Hij beschikt over een LCD-scherm die een duidelijk overzicht geeft van je prestaties. De gegevens die de monitor laat zien zijn: de tijd, je snelheid, het calorieverbruik en de afstand. Het apparaat is daarnaast voorzien van transportwieltjes, waardoor je hem eenvoudig kunt opbergen na je training.

Het snelheidsbereik van dit model is tussen de 1 km/u en 6 km/u. Een andere mooie functionaliteit van dit apparaat is de ingebouwde Bluetooth speaker. Hierdoor kun je tijdens je training naar je eigen muziek luisteren. Het apparaat beschikt ook over een afstandsbediening om de snelheid te bepalen.

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Ingebouwde Bluetooth speakers

+ Perfect voor thuissporters

Nadelen:

– Beschikt niet over een hartslagfunctie

– Vrij kort loopoppervlak

9. LifeSpan TR1200-DT3 - Walking Pad

De LifeSpan TR1200-DT3 – Walking Pad is de meest luxe walkingpad in ons koopadvies. Dit zie je terug in de prijs, maar ook in het design en alle functionaliteiten waarover hij beschikt. Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 159 kg. Daarnaast heeft hij een ingebouwd veiligheidssysteem.

Een ander groot voordeel van dit apparaat is de losse digitale display. Op deze display kun je onder andere de volgende gegevens aflezen: het calorieverbruik, de afstand, de snelheid en de tijd. Het model is tevens te koppelen met je smartphone via Bluetooth. De snelheidscapaciteit van de LifeSpan TR1200-DT3 ligt tussen de 0,6 km/u en 6 km/u.

Voordelen:

+ Beschikt over een touchscreen

+ Maakt weinig geluid

+ Stevig en stabiel apparaat

Nadelen:

– Prijzig model

10. Arvona Wandelband - Walking Pad

Het laatste product in ons koopadvies is de Arvona Wandelband – Walking Pad. Dit product heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Het apparaat is een licht gewicht en weegt zelf 25 kg. De walkingpad beschikt over beschermingsmechanismen om jou veilig te kunnen laten sporten.

Het model beschikt over een afstandsbediening om de snelheid te bepalen. Het snelheidsbereik van dit model ligt tussen de 0,5 km/u en 12 km/u. Hierdoor is het apparaat niet alleen geschikt voor wandelen, maar ook voor rensessies. Hij is daarnaast super eenvoudig in gebruik en hoeft niet gemonteerd te worden.

Voordelen:

+ Opvouwbaar, hierdoor eenvoudig op te bergen

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Mooi design

Nadelen:

– Beschikt niet over een hartslagfunctie

– Niet geschikt voor zware personen

Dit waren de top 10 beste wandelbanden van 2023

We hopen dat ons aankoopadvies je kan helpen bij het nemen van een beslissing met betrekking tot een walkingpad. Zo kun je snel aan de slag met bewegen tijdens het werken thuis of op kantoor.

Als je interesse hebt in een ander fitnessapparaat, bieden we diverse koopadviezen voor onder andere crosstrainers, hometrainers en roeitrainers.

Loopband koopadviezen