focus-fitness-fox-5

Crosstrainer kopen

Crosstrainer kopen aan de hand van uitgebreid en onafhankelijk advies. De crosstrainer is een van de meest populaire fitnessapparaten van dit moment. De crosstrainer is een cardio-toestel die vaak wordt gebruikt om een conditie op te bouwen of om vet te verbranden. De aanschaf van een crosstrainer is een hele investering. Daarom probeer ik u een zo goed mogelijk inzicht te geven in de voordelen van het sporten op de crosstrainer en de eigenschappen van de beste crosstrainers van dit moment.

Waarom zou ik een crosstrainer kopen?

De crosstrainer is een van de meest populaire fitnessapparaten van nu, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een crosstrainer en waarom zou je een crosstrainer moeten kopen?

De crosstrainer heeft vele voordelen. Sporten op de crosstrainer is namelijk erg goed voor je gezondheid. Dit komt omdat de crosstrainer een cardio apparaat is. Hierdoor heeft hij een positief effect op je bloeddruk en verminderd het de kans op hart- en vaatziekten. Ook wanneer je rugklachten of zwakke spieren hebt is dit een ideaal apparaat. Dit komt omdat het apparaat weinig belastend is voor je rug, knieën en enkels. Daarnaast heb je met de crosstrainer een full body work-out waardoor je bijna alle spieren van je lichaam traint. Zo train je bijvoorbeeld alle spieren in je onderbenen waardoor je met dank aan de crosstrainer sterke onderbenen krijgt. Last but not least val je ook af wanneer je traint op de crosstrainer. Wanneer je zorgt voor een gevarieerde work-out met intervallen verbrand je op de crosstrainer veel calorieën.

Crosstrainer kopen, waar moet ik op letten?

Wanneer je een crosstrainer gaat kopen moet je letten op enkele belangrijke eigenschappen. Naast dat de prijs, de garantie en de afmetingen natuurlijk erg belangrijk zijn in je keuze, zijn er ook enkele eigenschappen die van invloed zijn op de gebruiksvriendelijkheid van de crosstrainer zoals het gewicht van het vliegwiel en de aandrijving. Het gewicht van het vliegwiel van de crosstrainer heeft invloed op het aanvoelen van de beweging die je maakt. Het is namelijk zo, hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe natuurlijker en vloeiender de bewegingen op de crosstrainer aanvoelen. Het is belangrijk dat het vliegwiel niet te licht is want dan kunnen bewegingen schokkerig aanvoelen. Naast het vliegwiel is de aandrijving van belang. Zo heb je voor en achter aangedreven crosstrainers. Het voordeel van een crosstrainer die voor wordt aangedreven is dat je vlakkere bewegingen maakt die te vergelijken zijn met langlaufen. Deze bewegingen zijn minder belastend voor uw gewrichten.

Top 5 crosstrainers van dit moment

Bent u benieuwd geworden naar de top 5 crosstrainers van dit moment en de eigenschappen die deze crosstrainers hebben, kijk dan ook zeker naar die blog. In de blog worden de belangrijkste eigenschappen de beste crosstrainers van 2017 beschreven en met elkaar vergeleken zodat u, de voor u, beste keus kunt maken.

Om alvast een idee te geven over de top 5 beste crosstrainers van dit moment heb ik hier alvast een klein overzicht gemaakt. In de blog over de top 5 beste crosstrainers van dit moment wordt nog dieper ingegaan op de eigenschappen per crosstrainer.

ModelPrijsAantal reviewsAfbeelding
Focus Fitness Fox 5€699,-33
Focus Fitness Fox 3 iPlus€449,-24
Focus Fitness Fox 3€399,-25
Focus Fitness Fox 5 iPlus€749,-19
Focus Fitness Senator iPlus€849,-7Focus Fitness Senator iPlus