Home > Koopadviezen > Crosstrainer voor lange mensen

De beste crosstrainer voor lange mensen: de top 7 van 2023

Op zoek naar een crosstrainer die geschikt is voor lange mensen? Dan hebben wij een handig koopadvies opgesteld met de 7 beste crosstrainers voor lange mensen van 2023.

Hierbij hebben we alleen gekeken naar modellen die een maximale gebruikerslengte hebben van 2 meter of langer. Daarnaast hebben we de apparaten geselecteerd op belangrijke eigenschappen, prijs-kwaliteitverhouding en functies.

Dit zijn de beste crosstrainers voor lange mensen van 2023

 1. Bowflex Max Trainer M8i
 2. VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro
 3. Flow Fitness Glider DCT2500
 4. VirtuFit iConsole Total Fit
 5. VirtuFit Easy Fit Crosstrainer
 6. Tunturi Performance C55
 7. Bowflex Max Trainer M3i

Meteen het aanbod aan crosstrainers zien?

Wil je liever meteen een aanbod aan crosstrainers zien geschikt voor lange mensen? Dan hebben wij een aantal aanbieders geselecteerd met een enorm aanbod aan diverse crosstrainers. Hier kan je meteen een crosstrainer kopen die je geschikt lijkt!

Bij Coolblue en bol.com staan de crosstrainers gesorteerd voor lange mensen. Bij de andere aanbieders zul je nog op zoek moeten gaan naar de juiste crosstrainers.

>> Crosstrainers voor lange mensen bij Coolblue <<

>> Crosstrainers voor lange mensen bij Fitness24.nl <<

>> Crosstrainers voor lange mensen bij Betersport <<

>> Crosstrainers voor lange mensen bij Fitwinkel.nl <<

>> Crosstrainers voor lange mensen bij bol.com <<

Waar moet je op letten bij het kopen van een crosstrainer voor lange mensen?

Voordat je een crosstrainer voor lange mensen gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Hieronder hebben we een aantal van deze aspecten op een rijtje gezet:

 • Houdt rekening met staplengte: Het apparaat moet een grote genoeg staplengte hebben om lange benen te accommoderen. Meestal is een staplengte tussen de 50 en 60 cm geschikt voor mensen die langer zijn dan 1.80 m.
 • Kijk naar de hoogte van het pedaal: zorg ervoor dat de voetpedalen hoog genoeg zijn, zodat je niet (teveel) door je knieën hoeft te buigen.
 • Verstelbaarheid van de crosstrainer: zorg ervoor dat de crosstrainer verstelbaar is, zodat je het kunt aanpassen aan jouw lichaamstype en -lengte.

Waarom is het belangrijk een geschikte crosstrainer te kopen als lang persoon?

Als persoon met lange benen is het belangrijk om een crosstrainer aan te schaffen die bij je past. Door een geschikte crosstrainer te kiezen, zul je veel meer plezier beleven aan het apparaat dan wanneer je een verkeerde keuze maakt.

Hieronder staat een opsomming waarom het zo belangrijk is om een geschikte crosstrainer te kopen:

 • Effectievere training: door een goede keuze te maken wat betreft een crosstrainer kan je een stuk effectiever trainen. Zo kun je met een crosstrainer voor lange mensen het volledige bewegingsgebruik gebruiken.
 • Comfortabelere training: een geschikte crosstrainer voor lange personen zorgt ervoor dat het lichaam van de persoon in balans blijft en de training comfortabel kan worden uitgevoerd.
 • Minder kans op blessures of letsel: een crosstrainer die niet geschikt is voor een lang persoon kan leiden tot ongemak, pijn of zelfs blessures tijdens het sporten.

De 7 beste crosstrainers voor lange mensen

De beste crosstrainer voor lange mensen van 2023 is de Bowflex Max Trainer M8i. Dit model heeft alles wat je kan verwachten van een crosstrainer voor mensen met lange benen. Hij beschikt over veel handige functionaliteiten en heeft zelfs ingebouwde speakers!

Hieronder gaan we dieper in op dit model. 

1. Bowflex Max Trainer M8i

Bowflex Max Trainer M8i

De Bowflex Max Trainer M8i is een perfecte crosstrainer voor de lange mensen onder ons. Met een maximale gebruikerslengte van 210 cm is dit apparaat onderhand voor ieder lang persoon geschikt. Het apparaat heeft een topklasse bouwkwaliteit en een maximaal gebruikersgewicht van 136 kg.

Het fitnessapparaat heeft 20 weerstandniveaus en werkt op luchtweerstand. Daarnaast heeft hij 6 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierdoor kan je gevarieerd trainen.

Dit model beschikt over een ingebouwd LCD scherm waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens als: de afstand, het energieverbruik, de snelheid en nog meer! Het scherm is ook in het donker te gebruiken, dankzij de achtergrondverlichting.

De crosstrainer is met je smartphone of tablet te verbinden met Bluetooth. Via applicaties kun je de trainingsmogelijkheden uitbreiden en je prestaties nog beter bij houden. Andere handige functionaliteiten waarover dit apparaat beschikt zijn: een tablet- en bidonhouder, transportwieltjes en een anti-oppervlak op de voetpedalen.

Voordelen:

+ Beschikt over ingebouwde speakers om muziek te luisteren

+ Intern geheugen, waardoor meerdere gebruikersprofielen mogelijk zijn

+ Eenvoudig te verbinden met je smartphone of tablet

Nadelen:

– De crosstrainer is niet inklapbaar

– Vrij prijzig model

2. VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro

Het volgende model in ons koopadvies is de VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro. Deze crosstrainer heeft een maximale gebruikerslengte van 210 cm en een maximaal belastbaar gewicht van 165 kg. Het apparaat beschikt over 32 weerstandniveaus en 20 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. De weerstand wordt opgewekt door middel van een magneet.

Op het LCD scherm kun je eenvoudig al je trainingsgegevens aflezen. Dit zijn gegevens als de tijd, de afstand, de snelheid, het calorieverbruik en nog meer. Ook dit model beschikt over ingebouwde speakers om je eigen muziek af te spelen.

Tevens is dit apparaat compatibel met je smartphone of tablet. Deze kun je eenvoudig verbinden met Bluetooth, zodat je gebruik kan maken van handige fitnessapplicaties. De Elite FDR 2.5i Semi-Pro heeft daarnaast nog paar andere handige functies. Dit zijn functionaliteiten, zoals een bidon- en tablethouder, anti-slip pedalen en transportwieltjes.

Voordelen:

+ Het model heeft een ergonomisch design

+ Hij beschikt over een AUX aansluiting

+ Het is een vrij stille crosstrainer

Nadelen:

– Beschikt niet over verstelbare voetpedalen

– Dit model is niet inklapbaar

3. Flow Fitness Glider DCT2500

De Flow Fitness Glider DCT2500 is een crosstrainer met een maximale gebruikerslengte van 200 cm en een maximaal gebruiksgewicht van 140 kg. Het fitnessapparaat heeft 24 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s en 16 verschillende weerstandniveaus. Hierdoor ben je verzekerd van een gevarieerde training. De weerstand wordt opgewerkt door middel van een magnetisch weerstand systeem.

Het model beschikt over een verlicht LCD scherm waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn o.a. de volgende gegevens: het calorieverbruik, de afstand, de snelheid en de verstreken tijd. Een fijne functie van dit apparaat voor lange mensen zijn de verstelbare voetpedalen.

De Flow Fitness Glider DCT2500 heeft nog paar andere handige functionaliteiten. Dit zijn functies, zoals transportwielen, een drinkfles houder en hij is waterpas afstelbaar.

Voordelen:

+ 10 jaar garantie op het frame en laswerk

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Maakt weinig geluid

Nadelen:

– Beschikt niet over een tablethouder

– Is niet compatible met je smartphone

4. VirtuFit iConsole Total Fit

Het volgende model in ons koopadvies is de VirtuFit iConsole Total Fit. Dit apparaat heeft een maximale gebruikerslengte van 205 cm en een maximale gebruikersgewicht van 150 kg. Daarnaast beschikt hij over 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en 32 weerstandniveaus. Het toestel maakt gebruik van een magneet weerstandsysteem om weerstand op te wekken.

De crosstrainer heeft diverse handige functionaliteiten, zoals een tablet- en bidonhouder en is compatible met je smartphone. Met het grote verlichte LCD scherm kun je eenvoudig al je trainingsgegevens inzien. Op de monitor kun je o.a. de afstand, de tijd, de snelheid en nog veel meer aflezen!

Het apparaat beschikt daarnaast over verstelbare anti-slip pedalen, zodat je een goede sporthouding kunt vinden.

Voordelen:

+ Eenvoudig op te bergen, dankzij de transportwielen

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Te verbinden met je smartphone of tablet met Bluetooth

Nadelen:

– Het model is niet inklapbaar

– Beschikt niet over ingebouwde speakers

5. VirtuFit Easy Fit Crosstrainer

De VirtuFit Easy Fit Crosstrainer is de volgende crosstrainer voor lange mensen van het Nederlandse merk VirtuFit. Dit model heeft een maximale gebruikerslengte van 200 cm en een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg. Met de 21 trainingsprogramma’s en 16 diverse weerstandniveaus heb je een gevarieerde training. De weerstand wordt opgewekt met een magnetisch weerstandsysteem.

Het apparaat heeft een kleuren LCD scherm en dit scherm is ook nog eens verlicht! Op het display kun je o.a. de volgende trainingsgegevens zien: de tijd, het calorieverbruik, de afstand en de snelheid. Daarnaast beschikt het model ook over een handige tablet- en bidonhouder.

De Easy Fit Crosstrainer is compatible met je smartphone of tablet, zodat je gebruik kunt maken van fitnessapplicaties. Dit gaat via Bluetooth. Andere fijne functies van dit model zijn de transportwielen en de anti-slip pedalen.

Voordelen:

+ Het apparaat is waterpas afstelbaar

+ Eenvoudig te verplaatsen met de transportwieltjes

+ Te verbinden met je smartphone of tablet

Nadelen:

– Geen verstelbare voetpedalen

– Het apparaat is niet inklapbaar

6. Tunturi Performance C55

De Tunturi Performance C55 is een zeer degelijke crosstrainer met een maximale gebruikerslengte van 205 cm. Het maximale gebruikersgewicht is 135 kg. Het vliegwiel van dit apparaat zit aan de voorkant, waardoor je knieën, rug en heupen minder worden belast. Het model heeft 20 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en 32 weerstandniveaus.

Hij beschikt over een ingebouwd LCD kleuren scherm die ook nog eens kantelbaar is! Daarnaast heeft het scherm ook achtergrondverlichting, zodat je in het donker kunt trainen. Op de display kan je diverse trainingsgegevens zien, zoals de afstand, het calorieverbruik, de snelheid en het wattage.

Het apparaat beschikt over diverse functionaliteiten die je kan verwachten van een goede crosstrainer. Dit zijn functies, zoals een tablet- en bidonhouder, compatibiliteit met je smartphone of tablet en transportwielen.

Voordelen:

+ Pedalen hebben een anti-slip oppervlak

+ Uitgebreid LCD scherm met diverse eigenschappen

+ Uniek design

Nadelen:

– De voetpedalen zijn niet in hoogte verstelbaar

–  Paslengte is niet verstelbaar

7. Bowflex Max Trainer M3i

De laatste crosstrainer voor lange mensen is de Bowflex Max Trainer M3i. Dit model heeft een maximale gebruikerslengte van 210 cm en een maximaal belastbaar gewicht van 136 kg. Het apparaat heeft 2 verschillende trainingsprogramma’s en 8 weerstandniveaus. De crosstrainer wekt weerstand op door middel van een luchtweerstandsysteem en een magneetrem.

Hij beschikt over een verlicht LCD scherm, waarop je onder andere de tijd, het calorieverbruik en je hartslag af kunt lezen. Daarnaast beschikt het apparaat over een bidonhouder en anti-slip pedalen.

Deze crosstrainer is ideaal om af te vallen, dankzij de speciale trainingsmogelijkheden. Daarnaast is dit meteen af te lezen op het scherm van het apparaat.

Voordelen:

+ Met een speciaal trainingsprogramma doe je in 14 minuten een volledige workout

+ Minder kans op blessures met deze crosstrainer

+ Het apparaat is waterpas afstelbaar

Nadelen:

– Heeft geen tablethouder

– Is niet te verbinden met je smartphone of tablet

Dit waren de beste crosstrainers voor lange mensen

Bij Sport en Afvallen hopen wij dat dit koopadvies je kan helpen bij het maken van een keuze wat betreft een crosstrainer voor lange mensen. Naast dit koopadvies hebben wij ook een lijst met  de beste crosstrainers van 2023.

Zoek je een ander fitnessapparaat en wil je liever een hometrainer kopen of een roeitrainer kopen? Hiervan hebben wij ook diverse koopadviezen opgesteld.