Home > Koopadviezen > Goedkope crosstrainer

Goedkope crosstrainer kopen? Bekijk de top 5!

Thuis sporten wordt steeds populairder. En dat is heel begrijpelijk want het is gemakkelijk, leuk en ook nog eens erg effectief. Geen reistijd, geen wachtrij bij een fitnessapparaat en je kunt gewoon op je kindjes letten, terwijl je jouw dagelijkse sportroutine uitvoert. Ideaal dus!

Maar de prijzen van een goede crosstrainer lopen al snel hoog op. Daarom helpen we jou graag verder, zodat ook jij een goede, goedkope crosstrainer kunt kopen. Bekijk de top 5 van Sport en Afvallen!

Dit zijn de goedkoopste crosstrainers van 2023

  1. Focus Fitness Fox 1
  2. Focus Fitness Fox 3
  3. VirtuFit CTR 1.0
  4. VirtuFit CTR 1.2i
  5. Focus Fitness Fox 2

Bekijk actuele crosstrainer aanbiedingen

Een goedkope crosstrainer vinden, is makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat namelijk om de aanbiedingen. Neem niet gelijk de eerste de beste goedkope crosstrainer die je ziet, maar vergelijk meerdere opties.

Ga online alle webshops af, bezoek meerdere winkels en bekijk heel veel folders. Alleen door je opties open te houden en zoveel mogelijk research te doen, kom je tot de beste maar goedkoopste crosstrainer.

Het gaat dus allemaal om het vergelijken en afwegen van de verschillende crosstrainers. Vind je het echt zo belangrijk dat die hartslagfunctie erop zit of is dat overbodige luxe? Door op de hoogte te blijven van het actuele crosstrainer aanbod kom jij gegarandeerd met een goedkope crosstrainer thuis.

>> Crosstrainers bij Coolblue <<

>> Crosstrainers bij Betersport << 

>> Crosstrainers bij Fitwinkel.nl <<

Op welke specificaties moet je letten?

Bij het kopen van een goedkope crosstrainer is het nou eenmaal zo dat je keuzes moet maken. Je levert als het ware bepaalde specificaties en kwaliteit in voor een scherpere prijs. De prijzen van crosstrainers kunnen oplopen tot wel €3.500, een hele hoop geld. Wij laten je daarom graag zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een crosstrainer, zodat jij zeker weten een crosstrainer vindt onder de €500. Hier komen vijf dingen om op te letten:

  1. Gewicht van de crosstrainer

Allereerst is het van belang dat je rekening houdt met het gewicht van de crosstrainer. Een goedkope crosstrainer is in de meeste gevallen lichter dan een prijzigere crosstrainer. En dat is helemaal niet erg, maar het is wel goed om te weten: hoe zwaarder de crosstrainer, hoe stabieler het apparaat. Als je dus erg intensief traint, is het handig om een wat zwaardere crosstrainer te nemen.

  1. Gewicht van het vliegwiel

Het vliegwiel is te vergelijken met de versnellingen op een fiets. Hoe meer versnellingen je hebt, hoe beter jij een soepele trapbeweging vindt. Aan de hand van de draaiende beweging wordt de weerstand van jouw training bepaald. En hoe meer gewicht het vliegwiel heeft, hoe zwaarder jij kunt trainen. Hoe lichter het gewicht van de crosstrainer en het vliegwiel, hoe voordeliger de crosstrainer.

  1. Maximaal belastbare gewicht van de crosstrainer

Wanneer je op zoek gaat naar een goedkope crosstrainer, is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het maximaal belastbare gewicht van de crosstrainer. Het maximale belastbare gewicht bepaalt het maximale lichaamsgewicht van de gebruiker van de crosstrainer. Oftewel: neem jij een crosstrainer met een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo? Ga dan niet met meer gewicht op de crosstrainer zitten. Zo functioneert de crosstrainer niet maximaal en is de kans op beschadigingen veel groter.

  1. Lengtepas van de crosstrainer

De lengtepas bepaalt het comfort van jouw training. Het geeft namelijk de afstand weer die de pedalen afleggen bij elke beweging. Hoe dichter de lengtepas bij je natuurlijke loopbeweging komt, hoe comfortabeler je traint. Er zijn ook crosstrainers waarbij de lengtepas verstelbaar is. Maar dat betekent in de meeste gevallen wel ook een hogere prijs.

  1. Front wheel of Back wheel

Bij een crosstrainer kan het vliegwiel zowel aan de voor- als aan de achterkant zitten. De plek heeft dan ook veel invloed op de ruimte die het apparaat in beslag neemt. Zo neemt een crosstrainer met een vliegwiel aan de voorkant meer ruimte in beslag dan eentje met het vliegwiel aan de achterkant.

Niet te vergeten is de lengtepas van een crosstrainer met een Back wheel iets korter, waardoor je met de benen een rondere beweging maakt. Doordat de pedalen een beetje naar onderen staan, komt de druk meer op de voorkant van de bovenbenen. Deze houding voelt iets zwaarder en daarmee sportiever aan.

Top 5 Goedkope crosstrainers

Wat maakt een crosstrainer goedkoop én goed? Waar moet je op letten bij het uitzoeken? Dan helpen wij je graag een handje verder. Hieronder vind je een top 5 van crosstrainers onder de €500!

Bekijk de top 5 en wie weet verbeter jij binnenkort gewoon thuis je conditie, terwijl je lekker je favoriete serie kijkt.

Focus Fitness Fox 1

Focus Fitness Fox 1

Op nummer één staat de Focus Fitness Fox 1.  Dit is het instapmodel van de crosstrainer-lijn van Focus Fitness. Deze minimalistische crosstrainer is de ideale match voor beginnende thuissporters die kennis willen maken met een crosstrainer. De Fox 1 is uitgerust met een vliegwiel van 6 kilo en heeft een gewicht van 32 kilo. Hierdoor heeft de crosstrainer een solide constructie en is de stabiliteit ideaal voor thuisgebruik.

De crosstrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilo en is uitgerust met een tablethouder. Daarnaast is de lengtepas 30 centimeter en is de trainingscomputer elektrisch te bedienen. En dit allemaal voor maar €299, dat is toch echt een goedkope crosstrainer?

Focus Fitness Fox 3

De Focus Fitness Fox 3 is met zijn sportieve uitvoering het pareltje in de crosstrainer-lijn van Focus Fitness. Voor €449 heb jij niet alleen een voordelige aanwinst, ook is de kwaliteit meer dan goed. Voor een stabiele en geruisloze training is dit jouw crosstrainer. Met een lengtepas van 40 centimeter en een vliegwiel van 7 kilo is deze crosstrainer ook ideaal voor de wat zwaardere trainingen.

De crosstrainer is voorzien van achttien verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor is er voor ieder niveau een geschikt programma te vinden. Daarnaast is het digitale displayscherm aan de voorkant voorzien van zestien weerstandsniveaus. De Fox 3 is voorzien van een degelijke staalconstructie en heeft een eigen gewicht van 48 kg.

VirtuFit CTR 1.0

Thuis sporten is nog nooit zo leuk geweest met de VirtuFit CTR 1.0! Met de acht verschillende weerstandniveaus daag je jezelf elke keer uit. Deze sportieve en goedkope crosstrainer past echt in ieder huis. Met een gewicht van 26 kilo en een lengtepas van 40 centimeter is de trainer ook ideaal wanneer je iets zwaarder wilt trainen.

De crosstrainer is €284 en bevat tal van extra functies. Zo zijn er hartslagsensoren en kun je jouw bidon of tablet plaatsen in de speciale houders, maar ook heeft de crosstrainer een antislipoppervlak. Met een hoogte van 160 centimeter past de crosstrainer in iedere kamer.

VirtuFit CTR 1.2i

De nieuwere variant van de VirtuFit is de VirtuFit CTR 1.2i. Deze crosstrainer is echt een pareltje onder de voordelige fitnessapparaten. Voor €399 krijg je meer dan genoeg functies en specificaties dan je in principe wenst. Om te beginnen heeft het apparaat 21 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s zodat er voor ieder niveau een perfect programma te vinden is.

Daarnaast heeft de crosstrainer een ingebouwde hartslagmeter zo train je in je hartslagzones met als voordeel dat je jouw trainingsdoelen sneller bereikt. Ook neemt het apparaat weinig ruimte in en is het ideaal te verplaatsen. Toch liever in de slaapkamer sporten? Prima zo gedaan.

Focus Fitness Fox 2

Als laatste, maar zeker niet de minste, de Focus Fitness Fox 2. Met een vliegwiel van 6 kilo kun je met deze crosstrainer op ieder gewenst moment van de dag comfortabel trainen. Dankzij het stevige en stabiele gewicht van 42 kilo blijft de crosstrainer op zijn plek staan, ook bij intensievere trainingen.

De crosstrainer is voorzien van een tablethouder, een trainingscomputer, een hartslagfrequentie en 16 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. En voor €349 heb jij ‘m in huis. Wat wil je nog meer?

Voordelig een crosstrainer kopen?

Ben jij nou ook zo enthousiast geworden om op een leuke, ontspannen en gemakkelijke manier in beweging te blijven? Start dan jouw zoektocht naar een goedkope crosstrainer.

Bekijk de actuele aanbiedingen en vind een crosstrainer die perfect bij jou past. In ons grote aanbod zit voor iedereen de perfecte match. Bekijk onze pagina en bestel jouw crosstrainer online!