Home > Koopadviezen > Goedkope roeitrainer

Goedkope roeitrainer kopen? Bekijk de top 7 van 2023

Ben je op zoek naar een goedkope roeitrainer? Het is een van de meest gebruikte fitnessapparaten: al langere tijd in de sportschool maar ook steeds vaker thuis.

Met een roeitrainer kun je thuis optimaal sporten. Het apparaat is ideaal voor het verbranden van calorieën, een full-body workout en het verbeteren van je conditie.

In veel gevallen is een roeimachine een grote investering, wat niet iedereen kan betalen. Om die reden heeft Sport en Afvallen een koopadvies samengesteld met de 7 beste goedkope roeitrainers van 2023.

Hierbij hebben wij gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en andere belangrijke kenmerken. Ons koopadvies bestaat alleen uit roeitrainers onder de €500.

Dit zijn de beste goedkoopste roeitrainers van 2023

  1. Focus Fitness Row 3
  2. VirtuFit Water Resistance Aqua 100i
  3. Tunturi FitRow 50
  4. Senz Sports R4000
  5. ProForm Sport RL
  6. Focus Fitness Row 2
  7. VirtuFit Easy Fit

Bekijk actuele roeitrainer aanbiedingen

Een goedkope roeitrainer vinden is geen eenvoudige opgave. Het gaat namelijk om de aanbiedingen. Neem niet gelijk de eerste de beste goedkope roeitrainer, maar vergelijk de diverse aanbieders.

Ga online verschillende webwinkels af en bekijk veel verschillende folders. Door zoveel mogelijk opties open te houden en veel research te doen naar alle modellen en aanbieders, kom je tot de beste, maar goedkoopste roeitrainer.

Het gaat dus allemaal om het vergelijken en afwegen van de verschillende roeitrainers. Welke opties wil je het liefst? Vind je het echt belangrijk dat er voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op zitten of is dat overbodig?

Door op de hoogte te blijven van het actuele roeitrainer aanbod kom jij gegarandeerd met een goedkope roeitrainer thuis!

>> Roeitrainers bij Coolblue <<

>> Roeitrainers bij Betersport << 

>> Roeitrainers bij Fitwinkel.nl <<

Roeitrainer koopadviezen

Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope roeitrainer?

Als je van plan bent een roeitrainer in huis te halen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, voordat je de aankoop doet.

Iets waar je rekening mee moet houden zijn de functies waarover het apparaat beschikt. Enkele belangrijke functionaliteiten van een roeitrainer zijn:

  • Het aantal weerstandniveaus
  • Het aantal trainingsprogramma’s
  • Of het apparaat een handige houder heeft voor je tablet, telefoon of bidon.

Tevens is het belangrijk om te letten op de grootte en het gewicht van het apparaat. Een ander belangrijk aspect is het draagvermogen van het apparaat. Zo wil je er zeker van zijn dat de machine je gewicht kan houden: je wilt er natuurlijk niet doorheen zakken.  

Voordat je het apparaat gaat aanschaffen is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben welke functionaliteiten voor jou het belangrijkste zijn.

Wat is het verschil tussen een dure roeitrainer en een goedkope roeitrainer?

Veel mensen denken dat een roeitrainer duur is, maar tegenwoordig zijn er veel modellen die in de lagere prijsklasse vallen. Deze gaan over het algemeen wel iets minder lang mee en missen vaak relevante functies. Hierdoor zul je bij de keuze voor een goedkope roeitrainer concessies moeten doen op een aantal functionaliteiten.

Wil je meer weten over welke roeitrainer kopen?

Wat zijn de voordelen van een goedkope roeitrainer kopen?

Een groot voordeel van een goedkope roeitrainer is natuurlijk de lagere investering. Hierdoor kan je geld besparen en dit weer uitgeven aan accessoires of een ander fitnessapparaat.

Als je graag thuis wilt sporten en niet te veel wilt uitgeven, dan is een goedkope roeitrainer een goede keuze.

De beste goedkope roeitrainer van 2023: de top 7

De beste goedkope roeitrainer van het moment is de Focus Fitness Row 3. Het is de perfecte roeitrainer voor de thuissporter. Het apparaat heeft mooi design, een sterk frame en veel functionaliteiten en dat alles tegen een zeer lage prijs!

Hieronder gaan we dieper in op de details van deze roeimachine.

Focus Fitness Row 3

Focus Fitness Row 3 2022

Zoek je een goede goedkope roeitrainer? Dan is de Focus Fitness Row 3 een zeer goede optie. Deze roeimachine is al een aantal jaar een van de populairste roeitrainers in Nederland. Vooral dankzij de fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

Het apparaat heeft een gewicht van 35 kg en een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. Met de 16 weerstandniveaus en 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kun je gevarieerd trainen.

De roeitrainer is zeer stabiel en de weerstand is elektronisch instelbaar. Hierdoor wordt de weerstand automatisch aangepast tijdens je training. Het weerstandsysteem van het apparaat is magnetisch.

Een groot voordeel van deze roeitrainer is dat hij eenvoudig te verplaatsen is. Het zitvlak is opklapbaar en hij beschikt over transportwieltjes.

Tevens beschikt de computer in de roeitrainer over een ‘Race’ modus. In dit trainingsprogramma kun je racen tegen de computer. Dankzij deze uitdagende functionaliteit wordt je training een stuk leuker.

Bekijk de volledige review van de Focus Fitness Row 3.

Voordelen:

+ Robuust frame, daardoor zeer stabiel

+ Handvatten met hartslagsensoren

+ Maakt weinig geluid

Nadelen:

– Niet geschikt voor mensen boven de 190 cm

– Niet geschikt voor professioneel gebruik

VirtuFit Water Resistance Aqua 100i

De volgende budget roeitrainer op onze lijst is de VirtuFit Water Resistance Aqua 100i. Dit apparaat zorgt voor een realistische roeitraining, dankzij het waterweerstandsysteem. Dit is vrij uniek voor een goedkope roeitrainer, want meestal hebben alleen machines uit het duurdere segment dit systeem.

De roeitrainer heeft een gewicht van 32 kg en een maximaal gebruikersgewicht van 120 kg. Hij beschikt over een tablethouder en een anti-slip oppervlak, zodat je niet zomaar wegglijdt tijdens je training.

Op de roeitrainer kun je eenvoudig via het scherm aflezen hoe je training verloopt. Daarnaast is het ook mogelijk om de koppeling te maken met applicaties, zoals Kinomap of FitShow. Dit maakt de training een stuk uitdagender en leuker.

Dit apparaat is eenvoudig op te bergen, want hij is opklapbaar. Daarnaast beschikt hij ook over transportwielen, zodat je hem eenvoudig kan verplaatsen.

Voordelen:

+ Waterweerstand voor een realistisch training

+ Hij beschikt over verstelbare voetsteunen

+ Ingebouwde tablethouder

Nadelen:

– Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

– Geen verstelbaar zadel

Tunturi FitRow 50

De Tunturi FitRow 50 is een perfect apparaat voor de beginnende roeier. De machine maakt gebruik van een elektromagneetrem om weerstand op te wekken. De weerstand is elektronisch verstelbaar, zodat je niet je training hoeft te stoppen om zwaarder te trainen.

Het apparaat heeft een gewicht van 31 kg en een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. De Tunturi FitRow 50 heeft 16 weerstandniveaus en 17 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dit zorgt voor een gevarieerde training.

De maximale gebruikslengte van de machine is 200 cm. De meeste roeitrainers zijn alleen geschikt voor mensen tot 190 cm.

De roeimachine is simpel op te bergen. Hij is namelijk inklapbaar en eenvoudig te verplaatsen dankzij de transportwieltjes.

Voordelen:

+ Maakt weinig geluid

+ Veel trainingsprogramma’s, waaronder 1 hartslagprogramma

+ Uitgebreid overzicht van je huidige training op het LCD scherm

Nadelen:

– Geen bidon- en tablethouder

– Geen verstelbare voetsteunen

Senz Sports R4000

De volgende roeitrainer in ons koopadvies is de Senz Sports R4000. De machine heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor de functionaliteiten waarover hij beschikt.

Dit apparaat maakt gebruik van een waterweerstandsysteem om weerstand op te wekken. Dit zorgt voor een realistische roeitraining met deze waterroeier.

Deze machine is geschikt voor intensief thuisgebruik en heeft een gewicht van 44 kg. Het apparaat heeft een maximaal gebruiksgewicht van 120 kg. Daarnaast beschikt hij over een extreem stevig aluminium frame.

Tijdens de training heb je extra grip met deze roeitrainer, dankzij de anti slip pedalen. Het apparaat is daarnaast inklapbaar en erg compact.

Voordelen:

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Stabiele machine

+ Opklapbaar design

Nadelen:

– Maakt vrij veel geluid

– Vrij minimalistisch design

ProForm Sport RL

De ProForm Sport RL is een uitstekend apparaat voor intensief thuisgebruik. De roeimachine maakt gebruik van een magnetisch weerstandsysteem om weerstand op te wekken. Deze weerstand is elektronisch te verstellen.

Het apparaat beschikt over ruim 24 weerstandniveaus en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 115 kg. De machine zelf heeft een gewicht van 48 kg, waardoor hij vrij stabiel blijft tijdens het trainen.

Deze roeitrainer is ergonomisch gevormd, zodat je altijd comfort hebt tijdens het trainen. De voetpedalen van het apparaat zijn extra groot en verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat je voeten altijd stevig blijven staan tijdens het roeien.

De machine is voorzien van een uitgebreide 5 inch LED-display, waarop je eenvoudig de weerstand kan aanpassen en de trainingsgegevens kan aflezen.

Voordelen:

+ Veel weerstandniveaus

+ Ergonomisch gevormd voor extra comfort

+ Opvouwbaar model

Nadelen:

– Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

– Niet geschikt voor professioneel gebruik

Focus Fitness Row 2

De Focus Fitness Row 2 is het kleinere broertje van de nummer 1 van het koopadvies. Het is een stabiele roeitrainer met ergonomische softgrip handvatten. Om weerstand op te wekken maakt het apparaat gebruik van een magnetisch weerstandsysteem.

De roeimachine beschikt over 8 weerstandniveaus die je handmatig kan instellen. Dit apparaat heeft ook een ergonomisch design voor extra comfort. Hij heeft een gewicht van 26 kg en een maximaal gebruiksgewicht van 120 kg.

Het apparaat heeft een opklapbaar design, waardoor je hem vrij eenvoudig kunt opruimen na gebruik. Met het sterke frame en mooie ontwerp haal je een goede roeitrainer in huis met dit model!

Voordelen:

+ Maakt weinig geluid

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Gemakkelijk in gebruik

Nadelen:

– Ongeschikt voor lange mensen boven de 190 cm

– Geen trainingsprogramma’s

VirtuFit Easy Fit Roeitrainer

De laatste roeitrainer uit dit koopadvies die we gaan bespreken is de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer. Dit model is zeer toegankelijk, ook voor beginners, en beschikt over 16 verschillende weerstandniveaus. Deze weerstand wordt opgewerkt dankzij een magnetisch weerstandsysteem.

Deze machine heeft een gewicht van 26 kg en een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg. Hij beschikt daarnaast over anti slip pedalen en een handig opbergvak. Hier kun je een bidon, sleutels of iets anders in opbergen.

De VirtuFit Easy Fit Roeitrainer is inklapbaar en beschikt over transportwieltjes, waardoor je hem eenvoudig kunt opbergen na je training. Tevens is het apparaat na het plaatsen waterpas afstelbaar.

Voordelen:

+ Maakt vrij weinig geluid

+ Geschikt voor lange mensen tot en met 200 cm

+ Ergonomisch design

Nadelen:

– Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

– Voetpedalen zijn niet verstelbaar

Dit waren de top 7 budget roeitrainers van 2023

Dit waren de 7 beste goedkope roeitrainers van 2023. Wij hopen dat dit koopadvies je kan helpen bij het maken van een goede keuze wat betreft een roeitrainer. We hebben ook een koopadvies over de beste roeitrainers mocht je benieuwd zijn naar modellen in een wat hoger segment.

Naast dit koopadvies heeft Sport en Afvallen nog veel andere koopadviezen over diverse fitnessapparatuur, zoals crosstrainers en hometrainers.

Roeitrainer koopadviezen