Hometrainer kopen

Hometrainer kopen aan de hand van een uitgebreid en onafhankelijk advies. De hometrainer is een populair apparaat voor cardio trainingen. Wanneer je lekker thuis wilt sporten op een hometrainer, of nog twijfelt waarom je een hometrainer wil kopen of over welke hometrainer het gaat worden, dan ben je hier helemaal op het goede adres! In dit artikel beschrijf ik eerst waarom het aan te raden is om een hometrainer te kopen. Vervolgens beschrijf ik de belangrijke eigenschappen van een crosstrainer en daarna geef ik een overzicht met de top 5 hometrainers van 2020.

Waarom een hometrainer kopen?

Een hometrainer heeft vele voordelen. Maar het échte kenmerk van een hometrainer is dat je met de hometrainer je benen en billen traint. Wanneer je dus spieren wilt trainen bij je benen en billen is de hometrainer zeker aan te raden. Maar het trainen op een hometrainer heeft nog veel meer voordelen.

De voordelen van een hometrainer

Wanneer je traint op een hometrainer ben je op een relatief rustige manier aan het trainen. Het is belangrijk dat je een vast maar ook een redelijk hoog tempo kiest. Je hartslag komt tijdens het trainen lager te liggen waardoor je er uiteindelijk makkelijker in slaagt om af te vallen. Naast dat je traint met een lage hartslag train je ook je benen en billen zoals ik hierboven al beschreven heb. Daarnaast belast je de gewrichten van je lichaam niet tot nauwelijks. Ze hoeven geen harde klappen op te vangen van bijvoorbeeld gaten in de weg. Last but not least ben je ook gewoon lekker ontspannend even aan het trainen op de hometrainer. Het is heerlijk om je even af te kunnen sluiten van alles om je heen en je hoofd even helemaal leeg te maken tijdens het sporten. Zet een lekker muziekje op of sluit je Tablet aan de hometrainer aan en neem een lekker momentje voor jezelf. Wanneer je regelmatig sport heeft dit zowel fysiek als mentaal voordelen voor je hebben. Zo kan het sporten op de hometrainer bijvoorbeeld ook leiden tot minder stress en meer zelfvertrouwen.

Afvallen met de hometrainer

Of je kunt afvallen op de hometrainer? Jazeker, dit is geen enkel probleem. Let wel op dat afvallen begint met goede en gezonde voeding, maar ook voldoende sporten is zeer belangrijk in het proces. Het is dus zeer aan te raden om voldoende te sporten wanneer je wilt afvallen. Maar wat moet je doen om af te vallen op een hometrainer? De belangrijkste tip om af te vallen op de hometrainer is om ervoor te zorgen dat je fietst op een goed weerstandsniveau met een vast tempo. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bijna iedere dag 20 tot 30 minuten fietst. Het is erg belangrijk om met een regelmaat te trainen want anders zal het trainen niet veel nut hebben.

Hometrainer kopen, waar moet ik op letten?

Ben je overtuigd en heb je besloten om lekker te gaan sporten op de hometrainer? Dan wil je nu natuurlijk de voor jou, beste hometrainer vinden en daar ga ik je bij helpen.

Eigenschappen hometrainer

Er zijn enkele eigenschappen van de hometrainer van belang om de voor jou, beste hometrainer te kiezen. Zo moet je letten op het gewicht van de hometrainer. Hoe zwaarder de hometrainer, hoe beter de hometrainer. Maar ook het gewicht van het vliegwiel is erg belangrijk. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe vloeiender en natuurlijker de bewegingen op de hometrainer aan zullen voelen. Daarnaast is het nog interessant om in de gaten te houden uit hoeveel delen de crank bestaat. Wanneer de crank bestaat uit drie delen, dan heb je een crank van de beste kwaliteit. Natuurlijk is het ook altijd interessant om te kijken naar de prijs, garantie en de klasse waarin de hometrainer valt. Wanneer je een hometrainer niet intensief wilt gaan gebruiken, dan is het natuurlijk ook niet nodig om een professionele hometrainer aan te schaffen.

Top 5 beste hometrainers van 2020

Om het kopen van een hometrainer een stuk makkelijker te maken heb ik ook een blog gemaakt met de Top 5 beste hometrainers van dit moment. Voor deze blog heb ik gezocht naar de beste hometrainers van 2020. Uit alle hometrainers heb ik vervolgens de 5 beste hometrainers uitgezocht en beschreven in een overzichtelijke tabel met alle belangrijke kenmerken van de hometrainers. Onder de tabel heb ik vervolgens de hometrainers nog allemaal apart in het kort beschreven. Hierdoor kun je dus gemakkelijk en overzichtelijk een keus maken voor de voor jou, beste hometrainer.

Naast dat je een keus kunt maken uit de top 5 hometrainers van 2020 heb ik hieronder ook een professionele hometrainer en een goedkope hometrainer voor jou uitgelicht.

Professionele hometrainer kopen

Fitbike Senator iPlus – Ergometer              €699,-

FitBike Senator iPlus - Ergometer

Prijs€699,-
Garantie frameLevenslang
Garantie onderdelen2 Jaar
Maximale lichaamslengte200 cm
Afmetingen (L x H x B)96 x 56 x 143
Maximaal belastbaar gewicht180 kg
KlasseSemi professioneel
Gewicht product47 kg
Vliegwiel roterende massa10 kg
WeerstandssysteemEMS
Koppeling met tablet mogelijkJa
Zadel verstelbaarVerticaal en horizontaal
Crank3 Delig
Aantal trainingsprogramma's12
Aantal weerstand niveau's32
BijzonderhedenErgometer

Bestel de FitBike Senator iPlus – Ergometer hier!

Goedkope hometrainer kopen

FitBike Ride 1         €229,-

Fitbike ride 1 hometrainer

Prijs€229,-
Garantie frame10 Jaar
Garantie onderdelen2 Jaar
Afmetingen (L x H x B)84,5 x 48,5 x 124,5 cm
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
KlasseThuis gebruik
Gewicht product21 kg
Vliegwiel roterende massa3 kg
WeerstandssysteemMagnetisch
Koppeling met tablet mogelijkNee
Zadel verstelbaarVerticaal
Crank2 Delig
Aantal trainingsprogramma's 8
Aantal weerstand niveau's8
BijzonderhedenBidonhouder

Koop de FitBike Ride 1 hier!