Home > Koopadviezen > Hometrainer voor lange mensen

De beste hometrainer voor lange mensen: de top 7 van 2023

Heb je lange benen en ben je een van de langere mensen op de wereld? Dan is het soms moeilijk om een geschikte hometrainer.

Om die reden heeft Sport en Afvallen een koopadvies samengesteld over de beste hometrainer voor lange mensen. Hierbij hebben we alleen gekeken naar hometrainers die een maximale gebruikerslengte van 2 meter of langer hebben.

Dit zijn de beste hometrainers voor lange mensen van 2023

 1. Schwinn Airdyne AD8
 2. Flow Fitness Turner DHT2500i
 3. Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike
 4. Tunturi Performance E50
 5. FitBike Senator iPlus
 6. FitBike Ride 6 iPlus
 7. Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

Algehele aanbod aan hometrainers

Wil je meteen het algehele aanbod aan hometrainer voor lange mensen zien? Dan hebben wij hieronder een aantal aanbieders geselecteerd met een groot aanbod aan hometrainers. Bij Coolblue staan de hometrainers met een minimale maximum gebruikerslengte van 200 cm gesorteerd. Bij de andere aanbieders zul je nog op zoek moeten gaan naar de juiste hometrainers.

>> Hometrainers voor lange mensen bij Coolblue <<

>> Hometrainers voor lange mensen bij Betersport <<

>> Hometrainers voor lange mensen bij Fitwinkel.nl <<

>> Hometrainers voor lange mensen bij Fitness24<<

>> Hometrainers voor lange mensen bij Blokker<<

Blogs over hometrainers

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hometrainer voor lange mensen?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, voordat je een hometrainer koopt voor lange mensen. Hieronder hebben we een aantal van deze zaken op een rijtje gezet:

 • Maximale zithoogte: zorg ervoor dat de hoogte van het zadel voldoende is om een comfortabele en goede houding aan te nemen tijdens het fietsen
 • Stevigheid: controleer of het apparaat stevig en solide is en of de constructie die je kiest geschikt is voor langere gebruikers.
 • Verstelbaar: voor lange mensen is het handig als het stuur en het zadel verstelbaar zijn, zodat je hem op de goede hoogte kan afstellen.

Daarnaast wil je natuurlijk dat het apparaat genoeg trainingsprogramma’s en weerstandniveaus heeft. Hierdoor kan je gevarieerd trainen.

Welke voordelen biedt een hometrainer voor lange mensen?

Een hometrainer die speciaal is ontworpen voor mensen met lange benen heeft verschillende voordelen. We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Extra comfort: door de juiste zithoogte en verstelbare stuur- en zadelhoogte kunnen langere mensen comfortabel fietsen zonder rugpijn.
 • Houding: een hometrainer voor lange mensen zorgt voor een betere houding, hierdoor kan je blessures voorkomen.
 • Effectieve training: door een goede houding en verstelbare onderdelen, kan een langere gebruiker van een hometrainer een stuk effectiever trainen.

Waarom is een geschikte hometrainer voor lange personen belangrijk?

Voor lange personen is een toepasselijke hometrainer zeer belangrijk. Hiermee voorkom je blessures en het zorgt voor meer comfort tijdens de training. Langere mensen hebben meestal een langere beenlengte en een hogere zithoogte nodig, en een gewone hometrainer zal hier niet aan kunnen voldoen.

Door te kiezen voor een geschikte hometrainer die past bij je lengte zullen je trainingsprestaties verbeteren.

De top 7 hometrainers voor lange mensen van 2023

De beste hometrainer voor lange mensen in ons koopadvies is de Schwinn Airdyne AD8. Dit sportapparaat heeft een maximale gebruikerslengte van 210 cm. Hierdoor is hij ideaal voor lange personen.

Hieronder gaan we dieper op dit model in.

1. Schwinn Airdyne AD8

Schwinn Airdyne AD8

De Schwinn Airdyne AD8 is een professionele hometrainer die perfect is voor lange mensen. Met het apparaat kan je eenvoudig een effectieve cardiotraining uitvoeren. Dit model maakt gebruik van een luchtweerstandsysteem om weerstand op te wekken. Hierdoor heb je oneindige hoeveelheid aan weerstandniveaus en kun je zeer gevarieerd trainen.

De hometrainer heeft 1 vooraf ingesteld trainingsprogramma en een vliegwiel van 4,5 kg. Met dit apparaat kan je zowel je bovenlichaam als onderlichaam trainen, dankzij de bewegende handvaten.

Met een maximaal gebruikersgewicht van 160 kg is hij ook geschikt voor de zwaardere mensen onder ons. Daarnaast heeft hij nog andere handige functionaliteiten, zoals een bidonhouder, transportwielen en een verstelbaar zadel.

Voordelen:

+ Beschikt over een ingebouwde ventilator die voor verkoeling zorgt tijdens je training

+ Topklasse bouwkwaliteit, waardoor die extra lang meegaat

+ Oneindig veel weerstandniveaus

Nadelen:

Geen mogelijkheid tot koppeling met je tablet of telefoon

Lastig in elkaar te monteren

2. Flow Fitness Turner DHT2500i

De volgende hometrainer in ons koopadvies is de Flow Fitness Turner DHT2500i. Dit apparaat heeft een maximale gebruikerslengte van 205 cm. Dit model wekt weerstand op door middel van een magneetweerstand. In totaal heeft het apparaat 32 weerstandniveaus.

De hometrainer heeft 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en het is mogelijk om zelf een trainingsprogramma samen te stellen. Daarnaast is het mogelijk dit apparaat te koppelen met je telefoon of tablet. Het vliegwiel van deze hometrainer heeft een gewicht van 12 kg.

Tevens heeft hij nog diverse andere fantastische functionaliteiten. Zo zijn veel onderdelen van dit apparaat verstelbaar. Hij beschikt onder andere over een verstelbaar stuur. Dit is ideaal voor lange mensen, zodat ze een comfortabele houding kunnen aannemen tijdens het trainen.

Andere functies waarover dit model beschikt zijn: een tablethouder, transportwielen en een handige handoekhaak.

Voordelen:

+ Beschikt over een ergometer, ideaal voor revalidatietraining

+ Stabiel apparaat dankzij het zware vliegwiel

+ Zeer uitgebreide display

Nadelen:

–  Beschikt niet over een bidonhouder

3. Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike

De Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike is een mooie hometrainer voor professioneel gebruik. Het apparaat wekt weerstand op door middel van een elektromagneetrem. In totaal beschikt het apparaat over 69 weerstandniveaus en een vliegwiel van 16 kg.

Hij heeft daarnaast een maximale gebruikerslengte van 210 cm. Het apparaat heeft een robuust en stevig ontwerp. Hij beschikt over 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en het is mogelijk om handmatig programma’s samen te stellen.

Ook dit model is te koppelen met je smartphone of tablet via Bluetooth. Om een comfortabele zithouding te garanderen beschikt deze hometrainer over een verstelbaar stuur en verstelbaar zadel.

Andere handige functionaliteiten waarover dit apparaat beschikt zijn: een tablethouder, transportwieltjes en een lage instap.

Voordelen:

+ Beschikt over een ergometer

+ Heeft een ingebouwde hartslagsensor

+ Heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor die extra lang meegaat

Nadelen:

Geen ingebouwde speakers

Geen bidonhouder

4. Tunturi Performance E50

De volgende hometrainer voor lange mensen is de Tunturi Performance E50. Dit apparaat van Scandinavische makelij heeft een strak en mooi design. Dit model heeft een maximale gebruikerslengte van 205 cm. Hij wekt weerstand op via een elektromagneetrem. In totaal beschikt het apparaat over 32 weerstandniveaus.

Met dit model heb je zeker een gevarieerde training dankzij de 20 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en de mogelijkheid tot het zelf samen stellen van een trainingsprogramma. Het vliegwiel van het apparaat is 11 kg.

Met de Tunturi Performance E50 heb je als lang persoon ook zeker een comfortabele houding, mede dankzij het verstelbare stuur en het verstelbare zadel. Andere handige functies waarover dit apparaat beschikt zijn: tablet- en bidonhouder, transportwielen en smartphone compatibiliteit.

Voordelen:

+ Hij beschikt over een lage instap

+ Beschikt over een ergometer

+ Uitgebreid ingebouwd LCD scherm met achtergrondverlichting

Nadelen:

Vrij complex te monteren

Is niet inklapbaar

5. FitBike Senator iPlus

Het volgende model in onze lijst is de FitBike Senator iPlus. Dit apparaat heeft een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Hij wekt weerstand op door middel van een elektromagneetrem en beschikt over 32 weerstandniveaus. Daarnaast heeft hij een aanbod aan vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s, namelijk 12 verschillende programma’s.

Dit model is te koppelen aan de smartphone of tablet via Bluetooth. Hierdoor kan je van verschillende sportapplicaties gebruik maken. Het vliegwiel van dit apparaat heeft een gewicht van 10 kg.

Andere functies waarover dit model beschikt zijn: een verstelbaar zadel, tablethouder en transportwieltjes. Tevens heeft dit apparaat een lage instap, waardoor ook mensen slechter ter been eenvoudig op deze hometrainer kunnen trainen.

Voordelen:

+ Heeft een ergometer

+ Handige trainingscomputer, die je trainingsgegevens laat zien

+ Maakt weinig geluid tijdens je training

Nadelen:

Is niet inklapbaar

Geen ingebouwde speakers

6. FitBike Ride 6 iPlus

De FitBike Ride 6 iPlus is de tweede hometrainer van het merk FitBike in ons koopadvies. Ook dit apparaat is een prima hometrainer voor lange mensen, dankzij de maximale gebruikerslengte van 200 cm. Dit model wekt weerstand op door middel van een magnetisch weerstandsysteem. In totaal beschikt het apparaat over 16 weerstandniveaus.

Bij de FitBike Ride 6 iPlus ben je verzekerd van een gevarieerde training, aangezien je over 16 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s beschikt. Tevens is het mogelijk om handmatig trainingsprogramma’s samen te stellen. Het vliegwiel van dit model is 10 kg, waardoor het apparaat zeer stabiel op de grond staat.

Hij is daarnaast vrij dynamisch, mede dankzij het verstelbare zadel en stuur. Een ander voordeel van dit apparaat is de mogelijkheid tot verbinding met je tablet of smartphone via Bluetooth. Andere fijne functies waarover hij beschikt zijn de tablethouder en stille aandrijving. Hierdoor maakt het apparaat weinig geluid tijdens je training.

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Ergonomisch ontwerp voor een comfortabele training

+ Beschikt over transportwielen, zodat je hem eenvoudig kunt verplaatsen

Nadelen:

Geen bidonhouder

Geen lage instap

7. Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

De laatste hometrainer in ons koopadvies is de Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike. Dit is een opvouwbare en inklapbare hometrainer voor lange mensen. Het is een zeer compact apparaat dat weinig ruimte inneemt met een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Hij wekt weerstand op via een magneetrem. In totaal beschikt het apparaat over 8 weerstandniveaus.

Het vliegwiel van dit model is 1,3 kg. Ondanks zijn compacte vorm beschikt hij nog steeds over diverse praktische functionaliteiten. Zo heeft het apparaat een verstelbaar zadel, een tablethouder en een ingebouwd LCD scherm. Hij is daarnaast ook nog eens eenvoudig te verplaatsen dankzij de transportwieltjes.

Voordelen:

+ Spotgoedkoop

+ Ingebouwde hartslagsensoren

+ Super compact en eenvoudig op te bergen

Nadelen:

Geen trainingsprogramma’s

Niet voor intensieve trainingen

Dit was het koopadvies van de beste hometrainers voor lange mensen

Wij hopen dat ons koopadvies jou kan helpen bij het maken van een keuze wat betreft een hometrainer geschikt voor lange mensen.

Ben je ook benieuwd naar andere hometrainers? Bekijk dan ons koopadvies over de ‘beste hometrainer’. Daarnaast hebben we nog veel meer koopadviezen over verschillende sportapparaten. Kijk gerust eens rond op onze website!

Blogs over hometrainers