Home > Hometrainer

Hometrainer kopen?

Wil je een hometrainer kopen aan de hand van een uitgebreid en onafhankelijk advies? De hometrainer is een populair apparaat voor cardio trainingen. Wanneer je lekker thuis wilt sporten op een hometrainer, of nog twijfelt of een hometrainer geschikt is voor jou, dan ben je bij S&A op de juiste plaats!

Je leest hier welke hometrainers je het beste kunt kopen, wat een hometrainer nu daadwerkelijk is en welke voordelen het apparaat je te bieden heeft.

Hometrainers vergelijken?

Wil je een hometrainer kopen maar ze eerst even vergelijken? Logisch! Wij hebben alvast gekeken naar de beste hometrainers per segment! Bekijk ze hieronder:

Bekijk de actuele aanbiedingen:

Hometrainers zijn regelmatig in de aanbieding. Wil jij ook goedkoop jouw hometrainer in huis halen? Bekijk dan nu de laatste aanbiedingen:

>> Aanbiedingen bij Coolblue <<

>> Aanbiedingen bij Fitwinkel <<

>> Aanbiedingen bij Betersport <<

Blogs over hometrainers

Wat is een hometrainer?

Een hometrainer is eigenlijk een fitnessfiets voor in de sportschool of thuis. De fiets zorgt ervoor dat je een betere conditie krijgt, sterkere bil en beenspieren en uiteindelijk meer zelfvertrouwen. Op een hometrainer zit je in dezelfde houding als op je fiets. Net als een fiets heeft een hometrainer trappers en een stuur. Door te trappen met verschillende weerstandsniveaus bouw je conditie op en verbrand je vet.

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

Welke spieren train je op een hometrainer?

Tijdens het trainen op de hometrainer worden met name je bilspieren en je beenspieren aan het werk gezet. Met name je bovenbeenspieren verrichten veel werk en worden dankzij de hometrainer een stuk sterker.

Je bovenbeenspieren duwen namelijk de trappers weg en zorgen voor de snelheid waarmee je traint. Ook je kuiten en je hamstrings worden getraind. Dit gebeurt wanneer je de trappers van de fiets omhoog brengt.

Om een goed tempo vast te kunnen blijven houden is het belangrijk dat je tijdens het fietsen stil zit. Hier zorgen je bilspieren voor. Zij zorgen er namelijk voor dat je niet heen en weer schuift over je zadel.

Tenslotte train je ook nog de spieren in je onderrug. Deze zorgen tijdens het fietsen voor een rechte houding.

De voordelen van een hometrainer

Het trainen met een hometrainer levert diverse voordelen op, zo zul je afvallen, een betere conditie krijgen en meer zelfvertrouwen. Bekijk alle voordelen die een hometrainer te bieden heeft hieronder.

1.     Goed om af te vallen en vet te verbranden

Of je kunt afvallen op de hometrainer? Jazeker, dit is geen enkel probleem. Let wel op dat afvallen begint met goede en gezonde voeding, maar ook voldoende sporten is zeer belangrijk in het proces. Het is dus

 

Maar wat moet je doen om af te vallen op een hometrainer? De belangrijkste tip om af te vallen op de hometrainer is om ervoor te zorgen dat je fietst op een goed weerstandsniveau met een vast tempo. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bijna iedere dag 20 tot 30 minuten fietst.

Calorie verbranding

2.     Rustige training en regelmatige hartslag

Een belangrijke reden waarom je afvalt van het trainen op de hometrainer is door de regelmatige hartslag. Deze regelmatige hartslag komt tot stand omdat je op een rustige manier traint. Je benen gaan rond in een vast tempo wat ervoor zorgt dat je een regelmatige- en relatief lage hartslag zult hebben.

Het is belangrijk dat je een vast, maar ook redelijk intensief tempo kiest. Het trekken van een sprint is niet nodig wanneer je meer vet wilt verbranden. Dus trek geen sprintjes maar blijf op hetzelfde tempo fietsen. Hierdoor komt je hartslag namelijk lager te liggen, waardoor je er uiteindelijk makkelijker in slaagt om af te vallen.

Wanneer je gaat trainen is het daarom ook belangrijk om onderscheid te maken tussen oefeningen op een hoge- en minder hoge inspanning. Met een hoge inspanning werk je aan je conditie en met een minder hoge inspanning werk je aan de vetverbranding.

3.     Strakkere billen en benen

De hometrainer is een ideaal fitnessapparaat wanneer je de spieren in je benen en billen wilt trainen. Billen zijn een bekende plaats waar vet zich zal ophopen. Daarom is het trainen op de hometrainer ook zo goed. Je billen zullen er dankzij het trainen namelijk strakker uit komen te zien.

Maar ook voor het trainen van je benen is de hometrainer perfect. Het nadeel van de hometrainer is daarentegen dat je de spieren in je bovenlichaam niet tot nauwelijks traint.

4.     Minder stress, meer zelfvertrouwen

Sporten is een medicijn tegen stress. Wanneer je aan de voordelen van sport denkt, denk je in eerste instantie vaak aan de fysieke voordelen. Maar sporten heeft ook mentale voordelen.

Doordat je lichaam in een betere conditie is, zal je merken dat je zelf ook energieker bent en minder stress zult ervaren. Ook omdat je tijdens het sporten een lekker momentje voor jezelf hebt. Door je verstand op nul te zetten en te ontspannen zal je minder stress ervaren.

Daarnaast werkt het trainen op de hometrainer ook mee aan het zelfvertrouwen. Het is namelijk een feit dat je door regelmatig te sporten beter in je vel gaat zitten. Je  krijgt namelijk meer eigenwaarde, een betere conditie en meer energie. Dit alles draagt bij aan meer zelfvertrouwen.

5. Minimale belasting van je spieren en gewrichten

Een hometrainer heeft een ontspannen zithouding en je benen zitten vast aan of op de trappers. Je gewrichten en spieren krijgen hierdoor geen klappen net als bij het lopen op een loopband. Dit voorkomt spier en gewricht blessures.

Daarnaast fiets je op één plaats en niet over hobbelige wegen, wat ook voorkomt dat je gewrichten en spieren klappen krijgen. Senioren hebben vaak spier en gewrichtsklachten wat goed bewegen kan belemmeren. Daarom heb je speciale hometrainers voor ouderen. Deze hebben een lage instap en ergonomische afstelmogelijkheden. Of je kiest voor een recumbent bike, hierop heb je meer een zit/lig houding met rugsteun.

Belasting gewrichten

6. Trainen en multitasken

Een hometrainer is ideaal om te sporten en tegelijkertijd een serie of film te kijken op je tablet. Of zet de hometrainer in je woonkamer en kijk ondertussen je favoriete programma’s op tv.

Je kunt ook kiezen om even lekker wat muziek te luisteren. Je hebt ook hometrainers met app ondersteuning, zo kun je routes door bekende berggebieden volgen of interactieve trainingsprogramma’s volgen.

Daarnaast heb je de mogelijk om voor een mini hometrainer te kiezen. Deze hebben alleen de functionaliteit van de trappers en kun je makkelijk onder je bureau schuiven, voor je bankstel of onder je tafel zetten. Zo kan je trainen en tegelijkertijd andere dingen doen.

7. Slecht weer? Geen probleem!

Ook met slecht weer kan je je training voortzetten en haal je je dagelijkse beweging makkelijk. Zo maakt het niet uit of het een regenachtige dag is of niet. Je kan lekker binnen op je hometrainer werken aan je conditie en afvallen.

8. Compact fitnessapparaat

Hometrainers zijn compacte fietsapparaten en makkelijk op te bergen. Je hebt geen grote ruimte nodig om de fiets neer te zetten. Daarnaast beschikken de hometrainers vaak over wieltjes, waardoor ze makkelijk in ruimtes te verplaatsen zijn.

Is een normale hometrainer toch nog wat te groot? Ga dan voor een opvouwbare hometrainer, deze kan je makkelijk inklappen en onder een bed schuiven of in een kast zetten.

Opbouwbare hometrainer VirtuFit iConsole

Hometrainer bestellen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een hometrainer? Ga dan op zoek naar de hometrainer die bij je past! Wij hebben diverse hometrainers bekeken en de beste voor je op een rijtje gezet. Je bekijkt onze koopadviezen hieronder:

Blogs over hometrainers