Inklapbare crosstrainer kopen? Bekijk de top 5

Je wilt thuis aan je conditie werken, maar wilt geen groot fitnessapparaat dat continu in de weg staat. Gelukkig is er tegenwoordig de inklapbare crosstrainer. Deze is makkelijk opvouwbaar, verplaatsbaar en staat niet in de weg.

Ben je van plan om een inklapbare crosstrainer te kopen? Wij hebben de beste 5 inklapbare crosstrainers van het moment voor je op een rij gezet!

Wat is een inklapbare crosstrainer?

Inklapbare crosstrainer

First things first: wat is een inklapbare crosstrainer nu eigenlijk precies? De naam zegt het natuurlijk al: het is een crosstrainer die je kunt inklappen of opklappen. De manier waarop je ‘m in- of opklapt verschilt per crosstrainer.

Denk er bij het kopen van een inklapbare of opvouwbare crosstrainer dus goed over na wat voor systeem bij jou past.

Inklapbare crosstrainer

Voordelen opvouwbare crosstrainer

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen geen reguliere crosstrainer kopen, is omdat deze veel ruimte inneemt. En dat is dan ook precies de reden waarom mensen wél voor een opvouwbare crosstrainer kiezen. De belangrijkste voordelen van een opklapbare crosstrainer op een rij:

  • Handig bij ruimtegebrek: een inklapbare crosstrainer is ideaal als je wat minder ruimte in huis hebt. De trainer is namelijk ook in kleine ruimtes te gebruiken.

  • Makkelijk verplaatsbaar: een inklapbare crosstrainer is uitgerust met wieltjes, waardoor je het apparaat makkelijk kunt verplaatsen.

  • Staat niet in de weg: als je de trainer niet gebruikt, klap je ‘m in en zet je ‘m in een hoek. Hierdoor staat het apparaat nooit in de weg.

Nadelen opvouwbare crosstrainer

Hoewel een inklapbare crosstrainer veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen:

  • Vaak minder stevig dan reguliere crosstrainer: een reguliere crosstrainer is doorgaans steviger dan een opvouwbare crosstrainer. Gelukkig worden de technieken steeds beter en komen er steeds stevigere modellen op de markt.

  • Duurder dan reguliere crosstrainer: de opvouwbare crosstrainer is nog redelijk nieuw in de markt. Daarom is het aanbod nog niet zo groot en zijn inklapbare crosstrainers meestal wat duurder dan reguliere crosstrainers.

Top 5 inklapbare crosstrainers

Ben je ervan overtuigd dat een opvouwbare crosstrainer bij jou past en wil je er een kopen? Om je een handje te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van de 5 beste inklapbare crosstrainers van dit moment.

1. Maxxus crosstrainer CX 4.3F

maxxus crosstrainer cx 4.3f

Een zeer complete opvouwbare crosstrainer is de Maxxus crosstrainer CX 4.3F. Deze elliptische trainer is ideaal voor recreatieve en fanatieke sporters die de voorkeur hebben voor een natuurlijke loopbeweging. De trainer is namelijk zo ontworpen dat de beweging zeer natuurlijk aanvoelt. Dat traint prettig, maar het is ook goed voor je gewrichten.

Ook is de Maxxus uitgerust met een modern bedieningspaneel. Hierop kun je precies zien hoe jouw training verloopt en hoe jouw hartslag zich gedurende de training ontwikkelt. Je ziet alle trainingswaarden in één oogopslag. Trainingstijd, calorieverbruik, snelheid, afstand, polsslag of hartslag. Ook heeft het systeem een bluetooth-verbinding, USB-lader en diverse trainings- en hartslagprogramma’s.

Door het zware constructiegewicht is de Maxxus CX4.3F zeer stabiel. Daarnaast is de trainer uitgerust met een EFT-vouwsysteem. Dit is een systeem met een opbouwbare rails en transportrollers. Hiermee kun je de trainer na het trainen eenvoudig verplaatst en uit het zicht zetten. Opgeruimd staat netjes!

maxxus crosstrainer cx 4.3f

2. NordicTrack SE7i

NordicTrack SE7i​

Een andere topper van dit moment is de NordicTrack SE7i. Deze trainer is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en is uitgerust met Silent Magnetic Resistance. Dit is een zeer stil magnetisch weerstandsysteem. Vooral als je kleine kinderen hebt en ’s avonds wilt trainen is dat een pre.

Via het 5 inch display zie je al je trainingsgegevens, zoals hartslag, snelheid en trainingstijd. Filmpje, serie of nieuws kijken tijdens je training? Boven het display vind je een tablethouder waar je jouw tablet eenvoudig in klikt.

De NordicTrack heeft 24 ingebouwde trainingsprogramma’s, 22 verschillende weerstandsniveaus en hellingniveaus van 0 tot 10°. Ook beschikt de crosstrainer over de mogelijkheid om met iFit te trainen. Dit is een persoonlijke, virtuele coach op het gebied van beweging, voeding en slaap. Daarnaast is het mogelijk om je eigen routes op Google Maps samen te stellen. Zo creëer je je eigen virtuele route door een omgeving naar keuze.

NordicTrack SE7i​

3. Kettler Omnium 500

Sport je veel of heb je meerdere gezinsleden die de crosstrainer gebruiken? De Kettler Omnium 500 is een uitstekende optie voor intensief thuisgebruik en semi-professionele doeleinden.

De trainer is zeer stevig en stabiel. Met zo’n 75 kg aan eigen gewicht zal hij niet zomaar verschuiven of kantelen. Ook bevindt het vliegwiel van de Omnium 500 zich aan de voorkant. Hierdoor heeft de trainer een langere lengtepas en is de afstand die de pedalen afleggen groter. Hierdoor wordt je training intensiever en dynamischer.

Het opruimen en verplaatsen van de trainer is eenvoudig: je rijdt ‘m vooruit door middel van transportwielen. Zo zet je de trainer makkelijk uit het zicht of in een hoek.

De Kettler crosstrainer is uitgerust met een elektromagnetisch remsysteem, heeft 10 trainingsprogramma’s en heeft maar liefst 76 EMS-weerstandsniveaus. Tevens heeft de trainer een tablethouder en bluetooth aansluiting. Een muziekje luisteren of film kijken tijdens je training is dus altijd mogelijk.

4. Kettler Optima 600

Een ander model van Kettler is de Kettler Optima 600. Deze opklapbare crosstrainer heeft een elektromagneetrem en is belastbaar tot maar liefst 150 kg. Dit komt door het eigen gewicht van 79 kg: dit maakt de trainer zeer stevig en stabiel. Ook het vliegwiel weegt in totaal 22 kg, waardoor de omwentelingen zeer soepel aanvoelen.

Net als de Omnium is ook de Optima voorzien van een elektromagnetisch remsysteem, tablethouder en bluetooth aansluiting. De trainer heeft 15 EMS-weerstandsniveaus, 10 verschillende trainingsprogramma’s en de mogelijkheid om op wattage te trainen.

Op het scherm zie je alle relevante trainingsgegevens, zoals tijd, snelheid, wattage, hartslag, afstand, aantal omwentelingen per uur en verbrandde calorieën.

Met behulp van de transportwielen berg je de Kettler Optima na je work-out eenvoudig weer op.

5. Toorx ERX 700

Toorx ERX 700

Ben je op zoek naar een crosstrainer die ingeklapt minimale ruimte in beslag neemt? Dan is de Toorx ERX 700 wellicht iets voor jou. Deze trainer neemt opgeklapt zeer weinig ruimte in beslag. De ingeklapte crosstrainer heeft een grootte van 109,4 cm x 54,4 cm x 159,6 cm.

Het vliegwiel van de trainer weegt 18 kg, wat ervoor zorgt dat de pedalen soepel over de rails bewegen. 

Daarnaast is de trainer uitgerust met een uitgebreid aantal trainingsopties en -programma’s en is de weerstand in te stellen op 32 verschillende niveaus. Je afgelegde afstand, verbrandde calorieën, hartslag en snelheid lees je eenvoudig af via het ingebouwde LCD display.

Goed om te weten: de Toorx crosstrainer is geschikt voor iConsole en Kinomap. Hiermee maak je jouw training lekker interactief!

Toorx ERX 700

Inklapbare crosstrainer bestellen?

Heb je de juiste crosstrainer voor jouw indoor work-out gevonden? Mooi zo! Door op de link te klikken kun je de gewenste trainer direct online bestellen. Veel sportplezier!

Interesse in andere crosstrainers of sportapparaten? Bekijk dan onze andere koopadviezen!