Over Sport-en-Afvallen.nl

Sport en afval expert StanleyHoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn site! Mijn naam is Stanley en ik studeer SPECO sport en media aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Met mijn passie voor sport, klimmen en online marketing heb ik deze website opgezet. Ik vind gezond leven door voldoende te bewegen en sporten enorm belangrijk.

Door mijn passie voor sport wil ik mensen dan ook inspireren om lekker te gaan sporten omdat het zowel mentaal als fysiek veel voordelen met zich meebrengt. Deze passie voor sport en gezondheid deel ik daarom ook graag met de rest van Nederland en daarom ben ik Sport-en-Afvallen.nl begonnen. Op mijn website wil ik de lezer door mijn artikelen inspireren om op een sportieve en gezonde manier te leven.

Sport-en-Afvallen.nl

Op Sport-en-Afvallen.nl wil ik mensen inspireren om op een gezonde en sportieve manier te leven of om op een gezonde manier af te vallen. Op deze site lees je inhoudelijke, kwalitatieve en onafhankelijke artikelen die als doel hebben de lezer te inspireren over diverse zaken rondom sporten en afvallen. Daarnaast breng ik koopadviezen uit over diverse sport- en fitnessapparatuur.

Op Sport-en-Afvallen.nl zullen de meest diverse onderwerpen aan bod komen. Zo vergelijken we bijvoorbeeld de voordelen van sporten op een crosstrainer of andere fitnessapparaten, gaan we in op gezonde voeding en bespreken we de verschillen tussen diverse soorten training als interval- en krachttraining. Al de onderwerpen hebben betrekking een sportieve en gezonde levensstijl. Iemand die een gezonde levensstijl hanteert gaat zich namelijk ook goed voelen en gaat met een grote glimlach door het leven.

Een gezonde leefstijl

Mijn focus ligt op het inspireren van mensen om op een gezonde manier te leven. En daar past een streng dieet niet bij! Ik heb het namelijk niet zo op het strenge diëten. In plaats van dat ik geloof in een dieet, geloof ik in gezonde, pure voeding in combinatie met voldoende en goede beweging.

Diëten vind ik zelfs ongezond. Een dieet heeft namelijk als gevolg dat mensen meer stress ervaren en daarnaast is het ook slechter voor je gezondheid. De meeste diëten zijn namelijk ingericht op het tijdelijk uithongeren van je lichaam met een eenzijdig eetpatroon. Wanneer je uiteindelijk je streefgewicht hebt behaald is de kans dat je binnen een korte tijd weer terug bent op je oude gewicht. Je lichaam raakt namelijk gewend aan het weinig en eenzijdig eten. Wanneer je dan weer terug valt op je normale eetpatroon, slaat je lichaam extra snel vetten op omdat je lichaam voorbereid wil zijn op een volgende uithongering. Dit is dus niet wat je wilt want nu heb je als het waren een jojo effect tussen het op gewicht zijn en tussen het gewicht waar je juist niet wil zijn.

Maar wat werkt dan wel? Pas je levensstijl aan naar een levensstijl waarin je gezonde en verse producten eet en voldoende beweegt. Het verliezen van kilo’s zal waarschijnlijk minder snel gaan dan met een streng dieet, maar je blijft dankzij deze methode wel op je streefgewicht. Daarnaast is deze methode ook super gezond! Je zult geen stress ervaren tijdens het afvallen en omdat je lichaam in een betere conditie is zal je je ook vele male fitter gaan voelen waardoor ook je prestaties op bijvoorbeeld het werk zullen stijgen.

Inspireren

Mijn missie is om mensen via mijn blogs te inspireren om gezonder te leven. Ik wil laten zien dat afvallen ook kan zonder dat je daar streng voor moet diëten. Een gezonde levensstijl zorgt er namelijk voor dat mensen lekkerder in hun vel zitten, minder kans hebben om ziek te worden en ook beter kunnen presteren.

Ik vind het een erg groot compliment dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn website. Ik hoop hierdoor ook van harte dat ik je kan helpen met waar je naar op zoek bent of dat ik je heb kunnen inspireren om gezond te leven. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer weten, vul dan gerust het contactformulier in op de contact pagina. Ik zal je zo snel en goed mogelijk proberen te helpen. Daarnaast zijn eventuele op- en/of aanmerkingen ook zeker welkom!