Home > Koopadviezen > Professionele crosstrainer

Professionele crosstrainer: de top 7 van 2023

Voordat je een professionele crosstrainer gaat kopen is het belangrijk om te onderzoeken wat voor aanbod er is. Zo zijn er bepaalde eigenschappen (de prijs, het maximale belastbare gewicht en andere functionaliteiten) die belangrijk zijn bij het maken van een keuze voor een professionele crosstrainer.

Om die reden heeft Sport en Afvallen een top 7 gemaakt met de beste professionele crosstrainers van 2023. Hierbij hebben wij naar de belangrijkste specificaties gekeken en naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Hierdoor kan jij je ideale crosstrainer uitzoeken!

Welke merken maken professionele crosstrainers?

De bekendste merken die professionele crosstrainers aanbieden, zijn:

 • Ergo-Fit
 • Flow Fitness
 • Bowflex
 • Sole Fitness
 • Tunturi

Deze merken maken professionele crosstrainers voor thuis, zodat jij optimaal in je eigen huis kunt sporten.

De beste professionele crosstrainers van 2023: de top 7

De beste professionele crosstrainer van 2023 is de Bowflex Max Trainer M8i. Dit is een fantastisch model met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hieronder staat de top 7 beste professionele crosstrainers van 2023:

 1. Bowflex Max Trainer M8i
 2. Tunturi Platinum PRO Crosstrainer
 3. Bowflex Max Trainer M6i
 4. Gymost Turbo E12
 5. Ergo-Fit Cross 4000
 6. Sole Fitness E95 Crosstrainer
 7. Keiser M5i Crosstrainer

 

Wil je het gehele aanbod aan professionele crosstrainers zien?

Wil je liever het algehele aanbod van professionele crosstrainers zien van verschillende websites? Hieronder staan drie handige websites met een groot assortiment aan professionele crosstrainers:

>> Crosstrainers bij Coolblue <<

>> Crosstrainers bij Betersport << 

>> Crosstrainers bij Fitwinkel.nl <<

1. Bowflex Max Trainer M8i

Bowflex Max Trainer M8i

De beste professionele crosstrainer van het moment is de Bowflex Max Trainer M8i. Dit is ook meteen de beste stairclimber van 2023. Dit model heeft alles wat je kan verwachten van een professionele crosstrainer. Zo beschikt hij over 20 weerstandniveaus. Het apparaat wekt deze weerstand op door middel van luchtweerstand en een magneetrem.

De Max Trainer M8i heeft een houder voor je smartphone, bidon en tablet. Waardoor je eenvoudig deze kwijt kunt in het apparaat. Tevens is deze machine voorzien van unieke slimme software, genaamd Max Intelligence. Deze software zorgt ervoor dat je iedere dag een gepersonaliseerde training krijgt op basis van je verzamelde trainingsdata.

Het apparaat heeft ook een speciale streamingdienst: Bowflex Radio. Via deze dienst kan je eenvoudig muziek luisteren dankzij de 2 ingebouwde speakers. Daarnaast is hij compatibel met diverse apps, zoals iPhone health kit, Samsung Health en Runsocial.

De machine beschikt over 6 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze bestaan uit: een warming-up, calorieverbrandingstraining, high intensity interval training, vetverbrandingstraining, traplooptraining en een cooling-down. Het apparaat kan daarnaast de trainingsgegevens van 4 personen opslaan in zijn geheugen.

2. Tunturi Platinum PRO Crosstrainer

De volgende professionele crosstrainer in onze lijst is de Tunturi Platinum PRO Crosstrainer. Met dit apparaat train je zo intens en vaak mogelijk dankzij de 58 weerstandniveaus. Tevens beschikt dit model over 43 trainingsprogramma’s voor zeer veel variatie in je training.

Deze crosstrainer kan tot 20 verschillende gebruikersprogramma’s onthouden. De machine wekt de weerstand op met een inductiemagneetrem en hij beschikt over een bidon- en tablethouder.

Het apparaat beschikt over transportwieltjes, zodat je hem na de training weer eenvoudig op een andere plek kan zetten. Via de handsensors in de machine wordt je hartslag gemeten. Deze kan hij weer gebruiken voor de 6 hartslag gecontroleerde trainingsprogramma’s.

Met deze crosstrainer train je als een echte professional ook al ben je gewoon thuis.

3. Bowflex Max Trainer M6i

De Bowflex Max Trainer M6i is het goedkopere en iets minder uitgebreide broertje van de nummer 1 uit onze lijst. Deze crosstrainer noemen ze ook een stairclimber. Het apparaat beschikt over 16 weerstandniveaus. Deze weerstand wordt door middel van luchtweerstand en een magneetrem opgewekt.

Het apparaat beschikt over een houder voor je smartphone, tablet of bidon. Ook dit model beschikt over de unieke intelligente software, waardoor je na elke training meer inzicht krijgt in je conditie. De machine heeft ook twee ingebouwde speakers.

Tevens beschikt de Bowflex Max Trainer M6i over 6 handige voorgeprogrammeerde trainingen, waaronder high intensity interval training, warming-up, cooling-down, vetverbrandingstraining, calorieverbrandingstraining en traplooptraining.

Na je training kan je deze crosstrainer eenvoudig opruimen, dankzij de transportwieltjes. Deze crosstrainer is zeer geschikt voor de fanatieke thuissporter die een professioneel apparaat zoekt!

4. Gymost Turbo E12

De Gymost Turbo E12 is een professioneel model geschikt voor intensief gebruik. Hij beschikt over 20 weerstandniveaus. Deze biedt weerstand met een EMS systeem en een magneetrem. Het apparaat beschikt over zowel een tablethouder als een smartphone houder.

In totaal heeft de machine 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Het apparaat meet je hartslag via de sensoren op de handgrepen. Deze zijn handig voor als je traint met het hartslagprogramma. De crosstrainer zal dan automatisch de weerstand aanpassen aan de hand van je hartslag. Dit zorgt voor een extra doelgerichte training.

Met de Gymost Turbo E12 haal je een crosstrainer in huis die perfect is voor professionele doeleinden. Hij is hiervoor uitermate geschikt dankzij de stabiliteit en zware belastbaarheid.

5. Ergo-Fit Cross 4000

Met de Ergo-Fit Cross 4000 haal je een crosstrainer in huis die voor echte professionals onder ons ideaal is. Met zijn 37 weerstandniveaus en 7 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heb je genoeg variatie in je training.

Het apparaat beschikt over een bidonhouder, zodat je tijdens de training nog even een slok water kan drinken. De machine heeft een minimale belasting op je gewrichten. Hierdoor is hij perfect voor mensen slecht te been. Om die reden zie je dit apparaat ook regelmatig bij de fysiotherapeut.

Met de Ergo-Fit Cross 4000 is het mogelijk om zowel met voorwaartse als achterwaartse bewegingen te trainen. Het apparaat is zowel geschikt voor thuis als in een fysiotherapie praktijk.

6. Sole Fitness E95 Crosstrainer

De Sole Fitness E95 Crosstrainer is een zeer geavanceerde stille crosstrainer. Hij beschikt over 20 weerstandniveaus en 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, 2 user programma’s, 2 HRC programma’s en 1 manueel programma. De weerstand wordt magnetisch opgewekt via een drummagneet.

De machine beschikt over zowel een bidon- als tablethouder. Daarnaast heeft hij ingebouwde speakers en een ingebouwde ventilator. Dit maakt deze crosstrainer extra luxe in vergelijking tot andere modellen in deze prijsklasse.

De Sole Fitness E95 beschikt over een fitness applicatie welke je kunt verbinden aan het apparaat. Dit werkt via Bluetooth. De app kan je ook koppelen aan andere trainingsapplicaties, zoals Strava, FitBit of MapMyFitness.

Het is ook mogelijk je telefoon aan te sluiten via een AUX kabel. Hierdoor kan je eenvoudig en snel muziek afspelen via de ingebouwde speakers.

Na je training berg je het apparaat eenvoudig op, dankzij de transportwieltjes.

7. Keiser M5i Crosstrainer

De laatste professionele crosstrainer van onze top 7 is de Keiser M5i Crosstrainer. Deze machine beschikt over 24 weerstandniveaus. Deze weerstand wordt opgewekt door middel van een magneet.

Dit model beschikt over een bidonhouder en het display is te koppelen aan je smartphone, laptop of tablet via Bluetooth verbinding. Hierdoor kan je altijd je trainingsinformatie bekijken!

Na de training is het apparaat eenvoudig op te ruimen dankzij de handige transportwieltjes. Bij de Keiser M5i Crosstrainer is goed nagedacht over het comfort tijdens het sporten. Zo heeft dit model zeer comfortabele voetpedalen en handvaten, geeft hij prettige bewegingen en maakt hij amper geluid.

Zoek je een professionele crosstrainer die vooral veel comfort geeft tijdens het sporten? Dan is de Keiser M5i Crosstrainer een zeer goede keuze!

Specificaties professionele crosstrainers

Specificaties Bowflex Max Trainer M8iTunturi Platinum PRO CrosstrainerBowflex Max Trainer M6iGymost Turbo E12Ergo-Fit Cross 4000Sole Fitness E95 CrosstrainerKeiser M5i Crosstrainer
KlasseProfessioneelProfessioneelProfessioneelProfessioneelProfessioneelProfessioneelProfessioneel
Gewicht68 kg116 kg68 kg140 kg95 kg113 kg51 kg
Belastbaar gewicht 136 kg150 kg136 kg150 kg200 kg150 kg159 kg
Gewicht vliegwiel4 kg14 kg4 kg12 kg5,6 kg12 kg9 kg
Aantal weerstandniveaus20581620372024
Aantal programma's6116127100
Weerstand instelbaarElektronischElektronischElektronischElektronisch-Elektronisch-

Dit waren de beste professionele crosstrainers van 2023

Wij hopen dat je aan de hand van de informatie uit dit koopadvies een goede keuze kunt maken in een professionele crosstrainer!

Naast koopadviezen over crosstrainers heeft Sport en Afvallen ook een lijst met de beste fitness apparaten voor thuis.