Home > Koopadviezen > Professionele roeitrainer

Professionele roeitrainer: de top 7 van 2023

Voordat je een professionele roeitrainer gaat aanschaffen is het belangrijk om eerst het aanbod te onderzoeken. Er zijn diverse merken, modellen en ze hebben allemaal hun eigen functionaliteiten. Voor een roeitrainer voor professioneel gebruik is het belangrijk om te kijken naar de belangrijkste eigenschappen.

Sport en Afvallen heeft een top 7 van de beste professionele roeitrainers van 2023 gemaakt. Hierbij hebben we gekeken naar de functionaliteiten van het apparaat, de kenmerken en de prijs-kwaliteitverhouding.

Dit zijn de beste professionele roeitrainers van 2023

  1. VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer
  2. Toorx RWX-3000
  3. First Degree Apollo Pro V
  4. VirtuFit Pro Water 1000
  5. WaterRower Eiken
  6. Octane Ro Max
  7. WaterRower Club

Algehele aanbod aan professionele roeimachines

Wil je liever meteen het algehele aanbod zien aan professionele machines? Hieronder staan een aantal aanbieders met een groot assortiment aan professionele roeiapparaten. Deze aanbieders hebben een groot aantal aan professionele roeimachines tegen scherpe prijzen.

>> Professionele roeitrainers bij Coolblue <<

>> Professionele roeitrainers bij Betersport << 

>> Professionele roeitrainers bij Fitwinkel.nl <<

Roeitrainer koopadviezen

Waarom een professioneel roeiapparaat kopen?

Indien je regelmatig fanatiek thuis doet trainen is het verstandig een professioneel apparaat aan te schaffen. Het grootste verschil tussen een professioneel apparaat en een normale roeitrainer zijn de trainingsmogelijkheden en de bouwkwaliteit.

Een professionele roeimachine is erg stevig en wordt van duurzaam materiaal gemaakt. Hierdoor is de levensduur van een professioneel apparaat een stuk langer, dan een reguliere roeitrainer. De machine is zo ontworpen dat je er meerdere uren per dag op kan trainen.

Een roeitrainer van professionele kwaliteit is hiervoor ideaal en daarom zie je ze ook terug in de sportschool. Een professionele machine kan je meer dan vijf uur per dag belasten.

Welke roeitrainer je moet kopen is afhankelijk van hoe fanatiek je doet trainen. Wil je graag veel trainingsmogelijkheden en een apparaat dat lang meegaat? Dan is een professionele roeitrainer voor jouw een goede keuze!

De beste professionele roeitrainers van 2023: onze top 7

De beste professionele roeimachine van 2023 is de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer. Dit apparaat heeft alle functionaliteiten die je kan verwachten van een professioneel model en hij heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hieronder gaan we dieper in op de details van deze professionele roeimachine.

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

De allerbeste professionele roeitrainer van 2023 is de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer. Dit model beschikt over een ergometer, waardoor je nauwkeurig kunt trainen op wattage. Hierdoor is hij ook uitermate geschikt voor revalidatietraining. Het weerstandsysteem van deze roeimachine is met luchtweerstand.

Het apparaat beschikt over 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en beschikt over 10 weerstandniveaus. Het maximale gebruiksgewicht van deze roeitrainer is 230 kg en maximale gebruikslengte is 220 cm.

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer beschikt over een kantelbare display. Deze display laat diverse handige gegevens zien, zoals het calorieverbruik, afstand, hartslag, roeislagen, tijd en RPM.

Dit model is inklapbaar en heeft transportwieltjes, waardoor je hem na de training ook weer eenvoudig kunt opbergen. Tevens beschikt hij over verstelbare voetsteunen en bevestigingsbandjes op de voetsteunen. Hierdoor kun je gemakkelijk de juiste houding aannemen tijdens je training.

Voordelen:

+ Anti slip oppervlak, waardoor het apparaat stevig staat

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor een professioneel model

+ Gemaakt van sterke materialen, waardoor hij lang meegaat

Nadelen:

– Niet te verbinden met een tablet of smartphone

– Geen bidonhouder

Toorx RWX-3000

De volgende professionele roeimachine op onze lijst is de Toorx RWX-3000. Dit model beschikt over 6 verschillende weerstandniveaus en wekt weerstand op door middel van waterweerstand. Daarnaast beschikt het apparaat over 6 trainingsprogramma’s.

Het maximale belastbare gewicht van deze machine is 160 kg. Hij is gemaakt van metaal en aluminium, waardoor hij niet erg zwaar is en een lange levensduur heeft. Het apparaat beschikt over een LCD scherm met een tablet/smartphone houder. Hierop kan je eenvoudig je trainingsgegevens aflezen.

Deze waterroeier heeft transportwieltjes en is inklapbaar, waardoor je hem snel kan opruimen na een intensieve training. Tevens neemt dit model weinig ruimte in beslag. Rechtop gebruikt dit apparaat minder dan een halve m2 ruimte.

Voordelen:

+ Neemt weinig ruimte in

+ Mooi Italiaans design

+ Gemaakt voor zeer intensief gebruik

Nadelen:

– Geen anti slip pedalen

– Geen verstelbare voetsteunen

First Degree Apollo Pro V

De First Degree Apollo Pro V is een zeer stevige roeimachine gemaakt van staal en afgelakt met Amerikaans essenhout. Hij beschikt over 4 weerstandniveaus en werkt met een waterweerstandsysteem. Hierdoor krijg je het gevoel dat je echt in het water aan het roeien bent.

Het maximale belastbare gewicht van dit model is 150 kg en de maximale gebruikerslengte is 200 cm. Het apparaat beschikt over verstelbare anti slip pedalen. Hierdoor train je altijd in de juiste houding, zonder van de pedalen te schuiven.

Deze roeimachine beschikt over een LCD scherm, waarop je eenvoudig je trainingsgegevens kan aflezen. Tevens is het apparaat compatibel met je smartphone. Je kan apps, zoals Kinomap en Fluid Coach gebruiken hiervoor.

Voordelen:

+ Maakt weinig geluid

+ Smartphone compatibiliteit

+ Beschikt over transportwieltjes

Nadelen:

– Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

– Geen bidonhouder

VirtuFit Pro Water 1000

De VirtuFit Pro Water 1000 is het tweede roeiapparaat van VirtuFit in ons koopadvies. Deze machine is van echte sportschoolkwaliteit en maakt gebruik van een waterweerstandsysteem om weerstand op te wekken.

Dit model beschikt over ruim 32 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Hierdoor heb je genoeg trainingsmogelijkheden. Het apparaat heeft een maximaal gebruiksgewicht van 227 kg en een maximale gebruikslengte van 205 cm.

De VirtuFit Pro Water 1000 beschikt over verstelbare voetsteunen en bevestigingsbandjes op deze steunen. Daarnaast beschikt hij ook over een bidon-, tablet- en/of smartphonehouder. Ook deze roeitrainer heeft een LCD scherm, waarop je alle trainingsgegevens kan aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de afstand, het calorieverbruik, je hartslag, het RPM en de tijd.

Deze machine is na je training simpel op te ruimen, doordat hij beschikt over handige transportwielen. Tevens is het apparaat inklapbaar.

Voordelen:

+ Beschikt over hartslagtrainingsprogramma’s

+ Geschikt voor lange mensen

+ Gemaakt voor intensief gebruik

Nadelen:

– Voor de smartphone applicaties heb je een betaald abonnement nodig

– Geen geheugenopslag, zodat hij gebruiksgegevens kan onthouden

WaterRower Eiken

De volgende roeimachine in ons koopadvies is de WaterRower Eiken. Zoals de naam het al zegt maakt ook dit apparaat gebruik van een waterweerstandsysteem. Dit model beschikt over 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

De professionele roeitrainer heeft een maximaal belastbaar gebruiksgewicht van 400 kg en een maximale gebruikslengte van 200 cm. Het apparaat beschikt ook over een vijftal hartslagtrainingsprogramma’s.

De WaterRower Eiken heeft een kantelbare LCD display, waarop je verschillende trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de afstand, het calorieverbruik, het aantal slagen per minuut en de snelheid.

Andere handige eigenschappen van deze roeitrainer zijn de transportwielen, de voetensteunen en het anti slip oppervlak. Daarnaast is het apparaat ook inklapbaar.

Voordelen:

+ Geschikt voor zware mensen

+ Te gebruiken voor zeer intensief gebruik

+ Stabiel en stevig model

Nadelen:

– Beschikt niet over een bidonhouder

– Geen verstelbaar zadel

Octane Ro Max

De Octane Ro Max roeimachine is een zeer goede roeitrainer die beschikt over een dubbel weerstandsysteem. Zo maakt hij gebruik van luchtweerstand, als magnetische weerstand. Met een dubbel weerstandsysteem kan je eigen een onbeperkt aantal weerstanden kiezen. Van een hele zware training tot aan een lichte training.

Dit model heeft 6 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en beschikt ook over een hartslagprogramma. Het maximaal belastbare gewicht van de roeitrainer is 159 kg en de maximum gebruikslengte betreft 205 cm. Hierdoor is hij ook voor de langere mensen geschikt.

De Octane Ro Max heeft een extra groot LCD kleurenscherm met achtergrondverlichting. Dit scherm is kantelbaar en laat diverse trainingsgegevens zien. Dit roeiapparaat beschikt ook over transportwieltjes, voetsteunen en is inklapbaar. Alles wat je kan verwachten van een professionele roeitrainer!

Voordelen:

+ Beschikt over een dubbel weerstand systeem

+ Geschikt voor zware trainingen

+ Eenvoudig op te bergen

Nadelen:

– Vrij prijzig

– Geen bidonhouder

WaterRower Club

Het laatste professionele roeiapparaat in ons koopadvies is de WaterRower Club. Dit model maakt gebruik van een waterweerstandsysteem om weerstand op te wekken. Hierdoor krijg je een enorm realistisch roeitraining, wanneer je met het apparaat traint.  

Deze machine heeft een maximaal belastbaar gewicht van 318 kg en een maximale gebruikslengte van 200 cm. Hij heeft een mooi design en een uitgebreide heldere LCD display, waarop je de prestaties makkelijk bij kunt houden.

De WaterRower Club beschikt over verstelbare voetensteunen, zodat je stabiel kunt trainen. Tevens beschikt hij over een anti slip oppervlak en transportwieltjes.

Voordelen:

+ Zeer goede bouwkwaliteit, waardoor die geschikt is voor intensief gebruik

+ Bluetooth connectiviteit

+ Hoog belastbaar gewicht

Nadelen:

– Geen geheugenopslag

– Geen verstelbaar zadel

Dit waren de top 7 roeitrainers voor professioneel gebruik

Sport en Afvallen hoopt dat je dankzij ons koopadvies een goede keuze kunt maken in een professionele roeitrainer.

Wil je graag meer koopadviezen zien voor fitnessapparatuur? Bekijk dan de ‘beste roeitrainers’ of het ‘beste fitness apparaat voor thuis’.

Roeitrainer koopadviezen