Home > Koopadviezen > Inklapbare roeitrainer

De beste roeitrainer inklapbaar: de top 7 van 2023

Wil je thuis graag sporten, maar heb je niet veel ruimte voor een groot fitnessapparaat? Dan is een inklapbare roeitrainer een goede keuze. Een roeimachine is een van de beste apparaten om zowel je benen als armen te trainen. Daarnaast kan je een roeiapparaat dat inklapbaar is eenvoudig opbergen na je training.

Ben je benieuwd naar de beste inklapbare roeitrainers van 2023? Bekijk dan ons koopadvies met de top 7 beste modellen. Deze lijst hebben wij samengesteld door te kijken naar de functies van de apparaten, de kenmerken, het design en naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Welke roeitrainer je moet kopen is afhankelijk van meerdere factoren. Als je hem graag wil opbergen na je training, dan is een inklapbare roeitrainer zeer geschikt. Een inklapbaar model neemt weinig ruimte is, zodat je deze ruimte anders kunt besteden!

Dit zijn de beste inklapbare roeitrainers van 2023

  1. Hammer Cobra XTR Plus II
  2. WaterRower All Black
  3. ProForm Sport RL
  4. VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer
  5. VirtuFit Elite Air Magnetic
  6. Senz Sports R6000
  7. Spirit Fitness CRW800 Air Rower

Algehele aanbod aan inklapbare roeimachines

Wil je graag meteen een groot aanbod aan inklapbare roeitrainers zien? Hieronder staan enkele aanbieders met verscheidene roeitrainers van diverse merken. Deze aanbieders hebben een groot assortiment aan opvouwbare roeimachines.

>> Inklapbare roeitrainers bij Coolblue <<

>> Inklapbare roeitrainers bij Betersport <<

>> Inklapbare roeitrainers bij Fitwinkel.nl <<

Roeitrainer koopadviezen

Tips voor het kopen van een inklapbare roeitrainer

Voordat je een inklapbare roeitrainer gaat aanschaffen is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren. Om die reden hebben wij handige tips opgesteld voor het kopen van een roeitrainer die opvouwbaar is.

Tip 1: het budget

Een budget bepalen voordat je een roeimachine gaat aanschaffen is van groot belang. Zo heb je budgetmodellen van 300 euro, maar ook professionele roeitrainers van 3000 euro. Beide verschillen logischerwijs in kwaliteit, functionaliteiten en design.

Tip 2: welke functionaliteiten vind je belangrijk

Per persoon verschilt het welke functionaliteiten je graag ziet bij een roeimachine. De ene persoon wil graag een bluetooth functionaliteit om de machine te koppelen met een smartphone of tablet, terwijl de ander dit totaal niet belangrijk vind. Hierdoor is het goed om hier van te voren over na te denken.

Tip 3: aantal weerstanden en programma’s

Roeiapparaten zijn voorzien van meerdere weerstandniveaus, die je in veel gevallen zelf kunt verstellen via een draaiknop. Duurdere roeimachines hebben meestal meerdere weerstandniveaus in vergelijking tot goedkope modellen.

Ditzelfde geldt voor de vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Sommige roeitrainers beschikken niet over trainingsprogramma’s, daarom is het belangrijk om hier goed op te letten voordat je een aankoop doet.

Tip 4: het design

Het design is voor sommige mensen een belangrijke factor bij het aanschaffen van een roeimachine. Zo moet het apparaat wel bij de kamer passen en er goed uit zien.

Vooral bij een compacte roeitrainer is het design van groot belang. Het liefst wil je een apparaat van kleinere afmetingen en dat hij is voorzien van transportwieltjes. Hierdoor kan je hem na de training eenvoudig opbergen, zonder dat hij veel ruimte inneemt. Dit geldt ook voor het gewicht van de machine. Een lager gewicht zorgt ervoor dat je hem makkelijker kan verplaatsen.

De top 7 beste inklapbare roeitrainers van 2023

De beste roeitrainer inklapbaar van 2023 is de Hammer Cobra XTR Plus II. Deze machine is compact en eenvoudig op te bergen na je training. Dit onder andere door de handige transportwieltjes en het relatief lage gewicht van het apparaat.

Hieronder gaan we dieper in op de details van deze inklapbare roeimachine.

Hammer Cobra XTR Plus II

Hammer Cobra XTR Plus II

De Hammer Cobra XTR Plus II is een fantastisch inklapbaar model. Deze machine is voorzien van een helder LCD scherm en heeft een mooi design. Daarnaast maakt hij gebruik van een magnetisch weerstandsysteem en beschikt hij over een handige tablethouder.

Dit model beschikt over 16 weerstandniveaus en 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Het maximale belastbare gewicht van het apparaat is 130 kg. De Hammer Cobra XTR Plus is geschikt voor alle lichaamslengtes.

Zoals eerder benoemd beschikt deze roeitrainer over transportwieltjes en heeft hij een gewicht van 37,2 kg. Hierdoor kan je hem eenvoudig verplaatsen.

De afmetingen (LxBxH) van het apparaat zijn 232x55x75 cm. Als de roeitrainer is ingeklapt dan zijn de afmetingen 118x55x155 cm.

Voordelen:

+ Geschikt voor alle lichaamslengtes

+ Veel verschillende trainingsprogramma’s

+ Geïntegreerde transportrollen, zodat je hem eenvoudig kan verplaatsen

Nadelen:

– Geen bidonhouder

– Vrij laag maximaal belastbaar gewicht

WaterRower All Black

De volgende inklapbare roeitrainer in ons koopadvies is de WaterRower All Black. Dit model wekt weerstand op door middel van een waterweerstandsysteem. Hierdoor is je training extra realistisch. Tevens is dit apparaat een milieubewuste keuze, want hij is voor een groot deel gemaakt van hout uit vervangbare bossen.

De roeitrainer heeft een maximaal gebruikersgewicht van 400 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Het apparaat heeft handige transportwieltjes en een gewicht van 31 kg. Hierdoor is dit model zeer eenvoudig op te bergen na je training.

De afmetingen (LxBxH) van het apparaat zijn 210x56x53 cm. Als het apparaat is ingeklapt dan zijn de afmetingen 56x53x210 cm. Andere handige functionaliteiten waarover deze roeitrainer beschikt zijn: verstelbare voetsteunen en een LCD scherm.

Voordelen:

+ Zeer realistische training

+ Kan worden aangesloten op een PC of MAC

+ Anti-slip oppervlak, waardoor je niet wegglijdt tijdens je training

Nadelen:

– Geen tablet- en bidonhouder

– Geen verstelbaar zadel

ProForm Sport RL

De ProForm Sport RL is een opvouwbare roeitrainer met een zeer scherpe prijs. Het apparaat beschikt over een magnetisch weerstandsysteem en heeft 24 verschillende weerstandniveaus. Het model beschikt over een 5 inch LED display.

Het maximaal belastbare gewicht van dit apparaat is 115 kg en het hij beschikt over een tablethouder. Daarnaast heeft deze roeitrainer een ruimtebesparend ontwerp met transportwieltjes. Hierdoor is het een compacte roeitrainer wanneer je hem gaat opbergen.

Een andere mooie functionaliteit waarover dit model beschikt zijn de geïntegreerde speakers. De afmetingen (LxBxH) van deze roeitrainer zijn 221x56x115H cm en hij heeft verstelbare voetsteunen, waarover veel modellen in deze prijsklasse niet beschikken.

Voordelen:

+ Redelijk stil voor een roeitrainer

+ Veel verschillende weerstandniveaus

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

– Geen voorgeprogrammeerde traingingsprogramma’s

– Relatief zwaar (48 kg)

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer is een inklapbare roeimachine met 10 verschillende weerstandniveaus en 10 trainingsprogramma’s. Deze weerstand wordt opgewerkt door een luchtweerstandsysteem. Ook deze machine beschikt over handige transportwieltjes.

Het maximale gebruikersgewicht van dit apparaat is 230 kg en de maximale gebruikerslengte van 220 cm. Tevens beschikt dit model over een kantelbaar LCD scherm. Dit scherm laat onder andere de tijd, de roeislagen, calorieverbruik, hartslag en RPM zien.

Andere handige functionaliteiten van dit model zijn: verstelbare voetsteunen en het anti-slip oppervlak. De afmetingen (LxBxH) van dit model zijn 254x53x115 cm. Als het apparaat is ingeklapt dan zijn de afmetingen 138.9x53x157.8 cm.

Voordelen:

+ Beschikt over een ergometer

+ Levenslange garantie op het frame

+ Beschikt over anti-slip pedalen

Nadelen:

– Niet te verbinden met je smartphone of tablet

– Minimaal 2 personen nodig om hem te monteren

VirtuFit Elite Air Magnetic

De volgende opklapbare roeitrainer in ons koopadvies is de VirtuFit Elite Air Magnetic. Deze machine beschikt over 16 weerstandniveaus. Deze weerstand wordt opgewekt door zowel lucht als een magneet. Dit maakt deze roeitrainer zeer uniek!

Het maximaal belastbare gewicht van deze roeitrainer is 120 kg en de maximale gebruikerslengte is 200 cm. Het apparaat heeft 22 diverse trainingsprogramma’s. Hierdoor kan je veel afwisselen in je training.

Deze roeimachine beschikt over een tablethouder, transportwieltjes en is te verbinden met je smartphone. De VirtuFit Elite Air Magnetic heeft daarnaast een zeer laag gewicht van 33.1 kg.

De afmetingen (LxBxH) van dit apparaat zijn 212x50x90 cm. Als het apparaat is ingeklapt dan zijn de afmetingen 110x50x205 cm.

Voordelen:

+ Beschikt over anti-slip pedalen

+ Kantelbaar LCD scherm

+ Veel verschillende trainingsprogramma’s

Nadelen:

– Geen bidonhouder

– Geen verstelbare voetsteunen

Senz Sports R6000

Als je op zoek bent naar een betrouwbare opvouwbare roeitrainer dan is de Senz Sports R6000 een goede optie. Deze roeimachine werkt met een waterweerstandsysteem en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kg.

Dit model beschikt over transportwieltjes, zodat je hem eenvoudig kunt opbergen nadat je hem hebt ingeklapt. De machine heeft een eigen gewicht van 38 kg. Daarnaast kun je extra comfortabel trainen, dankzij de verstelbare voetpedalen.

De afmetingen (LxBxH) van het roeiapparaat zijn 213x54x56 cm. Hij beschikt over een display die verschillende informatie toont, zoals het calorieverbruik, de afstand, de tijd en SPM.

Wil je een inklapbare roeimachine die een realistische training geeft, dan is de Senz Sports R6000 een goede optie!

Voordelen:

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding voor een inklapbare waterroeier

+ Realistische roeitraining met waterweerstand

+ Mooi design

Nadelen:

– Beschikt niet over trainingsprogramma’s

– Vrij simpele display

Spirit Fitness CRW800 Air Rower

De Spirit Fitness CRW800 Air Rower is het laatste inklapbare roeiapparaat van ons koopadvies. Het apparaat maakt gebruik van een luchtweerstandsysteem om weerstand op te wekken. Tevens beschikt hij over een extra magnetisch weerstandsysteem met instelbare weerstanden. In totaal heeft hij 16 verschillende weerstandniveaus.

De Air Rower heeft 10 trainingsprogramma’s en beschikt over een verlicht LCD scherm. Hierop worden onder andere de tijd, afstand, hartslag en het calorieverbruik getoond. Het maximaal belastbaar gewicht van de machine is 150 kg. Het apparaat zelf heeft een gewicht van 52,5 kg.

De afmetingen (LxBxH) van de roeitrainer zijn 239x46x116 cm. Als het apparaat is ingeklapt dan zijn de afmetingen 105x46x207 cm. Andere handige functionaliteiten van deze roeimachine zijn de verstelbare voetpedalen en de transportwieltjes.

Voordelen:

+ Levenslange garantie op het frame

+ Beschikt over anti-slip pedalen

+ Twee weerstandsystemen

Nadelen:

– Geen tablet- en bidonhouder

– Relatief zwaar model met een gewicht van 52.5 kg

Dit waren de beste opvouwbare roeiapparaten van 2023

Wij hopen dat ons koopadvies ervoor zorgt dat je een goede keuze kunt maken wat betreft een inklapbaar roeiapparaat.

Wil je graag meer koopadviezen zien van fitnessapparaten? Bekijk dan ons koopadvies over de ‘beste roeitrainers’.

Roeitrainer koopadviezen