Home > Roeitrainer

Roeitrainer kopen?

Heb je interesse in het kopen van een roeitrainer? En wil je graag weten wat de beste roeitrainer is van 2023? Kijk dan niet verder! Ik help je graag verder middels een onafhankelijk en uitgebreid advies. Een roeitrainer is het ideale apparaat voor thuis wanneer je, zonder je huis te verlaten, wilt gaan sporten. Op deze pagina zal ik alle functionaliteiten van een roeitrainer doorlopen.

Roeitrainers vergelijken?

Wil je graag een (nieuwe) roeitrainer kopen, maar ze eerst even vergelijken? Dat is natuurlijk logisch, want je wil natuurlijk een weloverwogen keuze maken! Sport en Afvallen heeft gekeken naar de beste roeitrainers.

Bekijk ze hieronder:

Bekijk het aanbod roeitrainers:

Wil je graag meteen een aanbod van verschillende roeitrainers zien van verschillende aanbieders? Bekijk dan hieronder het aanbod roeitrainers:

>> Roeitrainers bij Coolblue <<

>> Roeitrainers bij Betersport << 

>> Roeitrainers bij Fitwinkel.nl <<

>> Roeitrainers bij Fitness24 <<

>> Roeitrainers bij bol.com <<

Roeitrainer koopadviezen

Waarom een roeitrainer kopen?

Wat zijn de voordelen van een roeitrainer vergeleken met andere hometraining apparatuur? Er zijn meerdere voordelen aan het apparaat:

  • Cardiovasculaire voordelen

Allereerst, een roeitrainer is het perfecte apparaat voor thuis om je uithoudingsvermogen te testen en te verbeteren. Op een lage stand is het namelijk al mogelijk om een hoge ‘snelheid’ te bereiken. Wanneer deze snelheid in een training op een constant tempo aangehouden kan worden zul je snel resultaat zien in de verbetering van je conditie.

  • Spiergebruik

In vergelijking met andere cardioapparaten is de roeitrainer ideaal om het volledige lichaam te trainen. Tijdens een training op een roeitrainer gebruik je namelijk vrijwel alle spieren in je lichaam. Bij een hometrainer is dit bijvoorbeeld anders, hier gebruik je alleen je onder lichaam. De roeitrainer is een ideaal apparaat voor een full-body workout. Zeker wanneer je ook graag je spieren wilt triggeren.

  • Calorieën verbranden

Dit is voor de meeste mensen de hoofdreden om een roeitrainer te kopen voor thuis. Het apparaat is perfect voor het verbranden van het nodige aantal calorieën. Dit komt omdat het inspannender is dan bijvoorbeeld een training op een hometrainer. Een half uurtje trainen op een roeitrainer verbrand al snel 370 calorieën. Hierdoor is de roeitrainer ook erg goed voor het afvallen van gewicht.

Indien je opzoek bent naar andere complimenterende fitness apparatuur voor thuis, dan kun je op deze website onder hometrainers, crosstrainers, loopbanden en sporthorloges meer producten vinden die je misschien interesseren!

Hoe vind ik het ideale apparaat?

Het vinden van de roeitrainer die precies aansluit bij je wensen, prijsbudget en verwachtingen kan moeilijk zijn. Vandaar dat je op deze website bent beland. Wij geven namelijk een onafhankelijke top 10 van de roeitrainers die wij denken dat het beste zijn voor thuis gebruik.

Het is belangrijk om te weten dat er vier soorten roeitrainers zijn. Dit zijn, op respectievelijke volgorde van slecht naar goed; hydraulische roeitrainers, luchtweerstand roeitrainers, magneetweerstand roeitrainers en de allerduurste variant, de waterweerstand roeitrainers.

Weerstandsysteem roeitrainer

Welk weerstandsysteem een roeitrainer gebruikt, kan best essentieel zijn voor het voldoen aan je verwachtingen. Zo zijn er drie classificaties; magnetische, lucht en waterweerstand roeitrainers. Ze zijn op volgorde gezet van minst fijne naar de fijnste weerstandklassificatie.

Magnetische weerstand roeitrainers

Dit is de goedkoopste klasse van roeitrainers. Daarom vallen onder deze classificering vaak niet de beste roeitrainers. Vaak zijn deze roeitrainers laag van gewicht, goedkoop, hebben ze een relatief korte levensduur en bootst het niet de echte ervaring na vergeleken met roeien in het échte leven. Wanneer je met een beperkt budget zit kunnen deze roeitrainers nog steeds prima voldoen gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

Luchtweerstand roeitrainers

Dit is voor veel gebruikers de beste roeitrainer. Het is iets prijziger dan een magnetische roeitrainer, maar levert veel extra voordelen. Het simuleert beter een echte roeiervaring, gaat langer mee, maakt weinig geluid en is gemakkelijk te onderhouden. Middels het gewicht van het vliegwiel kun je ook een schatting maken van de kwaliteit van de roeitrainer.

Waterweerstand roeitrainers

Als laatste de waterweerstand roeitrainers. Deze roeitrainers zijn high-end, zeer prijzig, maar functioneren professioneel. Bewegingen op dit apparaat werken vloeiend, maken weinig lawaai en het apparaat heeft een lange levensduur. Kortom, als je een stevig budget hebt voor een nieuwe roeitrainer, dan is er een grote kans dat dit de beste roeitrainer is!

Waar moet ik op letten bij een roeitrainer kopen?

  1. Prijs en classificering

Roeitrainers zijn vaak ingedeeld in verschillende klassen. Deze klassen zijn: professioneel, semiprofessioneel en actief gebruik. Deze klassen passen bij verschillende budgetten. Zo zijn professionele roeitrainers over het algemeen een stuk duurder dan de roeitrainers voor actief gebruik. Ook zal de prijs veelal bepaald worden aan de hand van het aantal opties van de roeitrainers. Denk hierbij aan de displays, hartslagmeters en het aantal trainingsprogramma’s.

  1. De winkel

Het brengt vaak zekerheden met zich mee als je een roeitrainer koopt bij een groot bedrijf. Zeker wanneer je hem graag even wil testen is dit vaak mogelijk op hun fysieke locatie. Ook kun je bij grotere partijen makkelijk terecht wanneer er iets mis is met het apparaat.

  1. Gewicht

Het gewicht van de roeitrainer zegt vaak iets over de kwaliteit van het apparaat. Hoe zwaarder een roeitrainer is, hoe beter en duurder deze zal zijn. Hetzelfde geldt voor het gewicht van het vliegwiel. In de meeste gevallen is het zo dat hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler de slagen zijn.

  1. Garantie

Wanneer je de roeitrainer koopt bij bekendere bedrijven zit er vaak meer service en garantie verbonden aan de producten. Wanneer er een lange garantie op zit heb je vaak te maken met een product van hoge kwaliteit.

Welke roeitrainer bestellen, wat raad ik aan?

Ik ben er goed van op de hoogte dat er heel veel opties zijn wanneer je een roeitrainer wilt kopen. Vandaar dat ik gekeken heb naar de beste roeitrainers van 2023. We hebben gekeken naar verschillende soorten roeitrainers van verschillende prijsklassen.

Roeitrainer koopadviezen