Home > Koopadviezen > Roeitrainer voor lange mensen

De beste roeitrainer voor lange mensen: de top 7 van 2023

Ben je een lang persoon en op zoek naar een roeitrainer? Let dan goed op, want de meeste roeitrainers zijn gemaakt voor mensen tussen de 1.50 meter en 1.90 meter. Hierdoor zijn de meest voorkomende roeimachines niet geschikt voor lange mensen.

Om die reden heeft Sport en Afvallen een koopadvies gemaakt voor lange mensen. In dit koopadvies staan de beste roeitrainers voor de langere mensen onder ons. We hebben alleen gekeken naar roeitrainers die een maximale gebruikerslengte hebben van 2 meter of hoger.

Dit zijn de beste roeitrainers voor lange mensen van 2023

  1. VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer
  2. VirtuFit Ultimate Pro 2i
  3. WaterRower Performance Ergometer Eiken
  4. VirtuFit Elite Water Resistance Houten
  5. Senz Sports R5000
  6. VirtuFit Pro Water 1000
  7. Tunturi FitRow 70 Water

Algehele aanbod aan roeitrainers voor lange mensen

Wil je graag het algehele aanbod aan roeitrainers voor lange mensen zien? Hieronder staan enkele webshops met een groot assortiment aan roeiapparaten. Bij Coolblue staan de roeitrainers met een minimale maximum gebruikerslengte van 200 cm gesorteerd. Bij de andere aanbieders zul je nog even op zoek moeten gaan naar de juiste apparaten.

>> Roeitrainers voor lange mensen bij Coolblue <<

>> Roeitrainers voor lange mensen bij Betersport <<

>> Roeitrainers voor lange mensen bij Fitwinkel.nl <<

Roeitrainer koopadviezen

Waar moet je als langer persoon rekening mee houden bij het kopen van een roeitrainer?

Als je lang bent, dan heeft dan soms best wel wat nadelen. Dit geldt ook als je een roeitrainer wilt kopen. Je moet goed opletten welke roeitrainer je moet kopen. Zo zul je altijd de maximale gebruikerslengte goed in de gaten moeten houden.

De belangrijkste factor bij het uitzoeken van een roeimachine is de lengte van de rails van het apparaat. Hoe langer de rails van de machine, hoe beter hij geschikt is voor lange mensen.

Het is ten zeerste af te raden om een roeiapparaat te kopen die niet voor je eigen lengte geschikt is. Hierdoor loop je meer risico op blessures en zal je training minder efficiënt zijn.

Waarom is een geschikte roeitrainer belangrijk voor lange mensen?

Er zijn meerdere redenen om een geschikte roeitrainer te kopen als je wat langer bent. Hieronder lichten we deze redenen toe:

  • Sporten in een goede houding

Het sporten in een goede houding met een roeiapparaat is extreem belangrijk. Hiermee voorkom je blessures. Bij een roeitrainer die geschikt is voor lange mensen, zit je een stuk comfortabeler en heb je een betere houding.

  • Het is veiliger en je hebt meer bewegingsvrijheid

Het design en ontwerp van roeitrainers voor lange personen zorgt voor extra veiligheid tijdens het trainen. Als je gaat roeien op een apparaat dat niet geschikt is voor je lengte, dan maak je onstabiele bewegingen en heb je minder bewegingsvrijheid.

  • Effectief sporten

Door een geschikte roeitrainer aan te schaffen, zul je ook efficiënter en effectiever kunnen sporten. Je bewegingen gaan een stuk beter en het roeien zal een vloeiende beweging zijn.

De top 7 roeitrainers voor lange mensen van 2023

De beste roeitrainer voor lange mensen van 2023 is de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer. Dit apparaat heeft een maximale gebruikerslengte van 220 cm. Hierdoor is hij zelfs voor de langste mensen onder ons geschikt.

Hieronder gaan we dieper in op de details van dit roeiapparaat.

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer is een roeitrainer van hoge kwaliteit gemaakt door een Nederlands bedrijf. De roeimachine werkt op luchtweerstand en biedt 10 weerstandniveaus die je handmatig kunt instellen.

Het maximale belastbare gewicht van dit apparaat is 230 kg. En zoals we al hebben benoemd is de maximale gebruikerslengte 220 cm. Hierdoor is deze roeitrainer het ideale apparaat voor lange mensen.

Deze machine heeft 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s, is inklapbaar en beschikt over transportwieltjes. Hierdoor kun je het apparaat na de training eenvoudig weer opbergen.

Andere handige functionaliteiten van dit roeiapparaat zijn de verstelbare voetsteunen en het anti-slip oppervlak. Dat maakt deze machine extra stabiel.

Voordelen:

+ Beschikt over een ergometer

+ Levenslang garantie op het frame

+ Mooi design en erg stabiel

Nadelen:

– Geen verstelbaar zadel

– Geen bidon- of tablethouder

VirtuFit Ultimate Pro 2i

De volgende roeitrainer in ons koopadvies is de VirtuFit Ultimate Pro 2i. Dit apparaat heeft net als de nummer 1 in onze lijst een maximale gebruikerslengte van 220 cm. De machine wekt weerstand op met een luchtweerstandsysteem. Daarnaast beschikt hij over 10 ingestelde trainingsprogramma’s.

Het maximale gebruikersgewicht van dit model betreft 230 kg. Het apparaat is te verbinden met je smartphone of tablet, waardoor je extra trainingsmogelijkheden krijgt. Tevens beschikt hij over handige transportwieltjes en is hij inklapbaar. Hierdoor kun je het apparaat eenvoudig opbergen na je training.

De roeitrainer beschikt over verstelbare voetensteunen voor extra comfort tijdens het trainen. Tevens heeft de machine een ingebouwd LCD scherm, waarop je al je trainingsresultaten kunt zien.

Voordelen:

+ Zeer stabiel apparaat o.a. door het anti-slip oppervlak

+ Heeft geen externe voeding nodig (stopcontact)

+ Eenvoudig te verplaatsen

Nadelen:

– Geen verstelbaar zadel

– Geen tablet- of bidonhouder

WaterRower Performance Ergometer Eiken

De WaterRower Performance Ergometer Eiken is een mooie houten waterroeier geschikt voor lange mensen. De maximale gebruikerslengte van het apparaat is 210 cm en het maximale gebruikersgewicht is 318 kg.

Deze roeimachine wekt weerstand op met een waterweerstandsysteem. Daarnaast beschikt hij over 30 verschillende vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Het apparaat heeft een anti-slip oppervlak en de zitting heeft dubbele rails, waardoor je de training stabiel uit kunt voeren.

De roeitrainer is inklapbaar en beschikt over transportwieltjes. Hierdoor kan je hem snel opruimen na je training en neemt hij minder ruimte in beslag. Andere handige functionaliteiten waarover dit apparaat beschikt zijn de verstelbare voetsteunen en de tablet/smartphonehouder.

Deze roeitrainer is ideaal voor lange mensen door het bredere handvat en de langere rails.

Voordelen:

+ Professioneel model

+ Beschikt over een ergometer

+ Eenvoudig te monteren

Nadelen:

– Geen bidonhouder

– Geen scherm, waardoor je altijd je smartphone of tablet moet aansluiten om je trainingsgegevens in te zien.

VirtuFit Elite Water Resistance Houten

De VirtuFit Elite Water Resistance Houten is de derde roeitrainer van VirtuFit in onze lijst. Dit merk maakt voornamelijk roeitrainers voor de langere mensen onder ons. Dit roeiapparaat heeft een maximale gebruikerslengte van 210 cm en een maximaal belastbaar gewicht van 200 kg.

Het apparaat heeft een verlicht LCD scherm, waarop je eenvoudig je trainingsgegevens kunt aflezen. Tevens beschikt dit scherm over een bluetooth ontvanger. Deze roeimachine wekt weerstand op door middel van een waterweerstandsysteem.

Dankzij de 9 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s kun je gevarieerd trainen. Deze roeitrainer beschikt daarnaast over een tablet- en bidonhouder.

Het apparaat is inklapbaar, beschikt over transportwieltjes en heeft verstelbare pedalen.

Voordelen:

+ Gemaakt van duurzaam materiaal

+ Relatief stille roeitrainer

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

– Geen ergometer

– Er wordt geen borstband meegeleverd voor je hartslag te meten

Senz Sports R5000

De Senz Sports R5000 is een roeimachine met een maximale gebruikerslengte van 200 cm en een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg. Het apparaat wekt weerstand op door middel van een luchtweerstandsysteem.

Deze roeimachine heeft 10 verschillende weerstanden, waardoor je steeds zwaarder kunt trainen. De weerstand in handmatig in te stellen. Hij beschikt over een kantelbare display, waarbij je eenvoudig je trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals het calorieverbruik, de afstand, de snelheid en de tijd.

Een voordeel van de Senz Sports R5000 is de levenslange garantie op het frame en het laswerk. Het is mogelijk om het apparaat te koppelen met een hartslagmeter, alleen deze wordt er niet bijgeleverd.

Voordelen:

+ Een van de beste machines in zijn prijsklasse

+ Enorm stabiel model

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

– Geen vooraf ingestelde trainingsprogramma’s

– Maakt best veel geluid

VirtuFit Pro Water 1000

Het volgende roeiapparaat in ons koopadvies is de VirtuFit Pro Water 1000. Deze roeitrainer heeft een maximale gebruikerslengte van 205 cm. Het maximale belastbare gewicht van dit model is 227 kg. De roeitrainer wekt weerstand op door middel van een waterweerstandsysteem.

Het apparaat beschikt over 32 diverse trainingsprogramma’s, waardoor je zeer gevarieerd kan trainen. Deze roeimachine heeft een handige bidon- en tablethouder en een ergometer. Tevens beschikt het apparaat over transportwieltjes en is hij inklapbaar.

Andere fysieke eigenschappen van de VirtuFit Pro Water 1000 zijn de verstelbare voetsteunen en het anti-slip oppervlak. Tevens beschikt hij over een kantelbaar LCD scherm waarvan je al je trainingsgegevens kan aflezen.

Voordelen:

+ Groot aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

+ Compatible met smartphone

+ Zeer stevig en robuust

Nadelen:

– Geen verstelbaar zadel

– Display is niet verlicht

Tunturi FitRow 70 Water

De laatste roeitrainer in ons koopadvies is de Tunturi FitRow 70 Water. Dit model heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding voor een waterroeier voor lange mensen. Zoals benoemd wekt dit apparaat weerstand op met een waterweerstandsysteem. Hierbij heb je de keuze tussen 8 weerstandniveaus.

De maximale gebruikerslengte van deze machine is 200 cm en het maximale belastbare gewicht betreft 150 kg. Het apparaat is eenvoudig op te bergen dankzij de handige transportwieltjes. Tevens is dit model inklapbaar.

Het apparaat heeft 3 verschillende vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en beschikt over een anti-slip oppervlak, hierdoor is hij zeer stabiel tijdens het trainen.

De Tunturi FitRow 70 Water beschikt over een kantelbaar LCD scherm waarop je diverse gegevens kunt aflezen. Dit zijn de volgende gegevens: afstand, calorieverbruik en tijd.

Voordelen:

+ Stabiel en stevig model

+ Maakt weinig geluid

+ Goedkoop in vergelijking tot de andere roeitrainers voor lange mensen

Nadelen:

– Geen tablet- en bidonhouder

– Geen verstelbare voetsteunen

Dit waren de beste roeimachines voor lange mensen van 2023

Sport en Afvallen hoopt dat je dankzij ons koopadvies een goede keuze kan maken wat betreft een roeitrainer voor lange mensen.

Naast onze koopadviezen over de beste roeitrainers hebben we ook adviezen over crosstrainers, hometrainers en krachtstations.

Roeitrainer koopadviezen