Home > Koopadviezen > Roeitrainer luchtweerstand

Roeitrainer luchtweerstand: de top 10 van 2023

Ben je op zoek naar een roeitrainer met luchtweerstand? Dan is het verstandig om eerst het aanbod te onderzoeken. Er zijn verschillende aanbieders, merken en modellen. Ieder model heeft zijn eigen specificaties, eigenschappen en voor- en nadelen.

Om die reden hebben wij een top 10 gemaakt van de beste roeitrainers met luchtweerstand van 2023. Hierbij hebben we gekeken naar de functies, eigenschappen, kenmerken en natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding.

Roeitrainer koopadviezen

Hoe werkt een luchtweerstand systeem bij een roeitrainer?

Elk weerstandsysteem van een roeitrainer heeft een andere werking. Een roeimachine die werkt op luchtweerstand heeft aan de voorzijde van het apparaat een grote ‘trommel’.

In deze trommel bevindt zich in het midden een as met daaromheen een vliegwiel met schoepen. Wanneer je begint te roeien, begint het vliegwiel te draaien en ondervinden de schoepen weerstand door de lucht die verplaatst moet worden.

Lucht wordt aan de zijkant naar binnen gezogen en verlaat de trommel weer aan de voorkant van de machine.

Ben op je op zoek naar een roeitrainer met waterweerstand of roeitrainer met magneetweerstand? Hiervan hebben we ook een koopadvies! 

Waar op letten bij het kopen van een roeitrainer met luchtweerstand?

Er zijn diverse zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een roeitrainer koopt met luchtweerstand. Hieronder staat een opsomming van enkele belangrijke aspecten:

Aantal weerstandniveaus: een goed roeiapparaat heeft verschillende weerstandniveaus. Hierdoor kun je de intensiteit van de training aanpassen en jezelf uitdagen.

Comfortabel apparaat: kijk naar een roeimachine met een comfortabele stoel, pedalen en handgrepen. Hiermee voorkom je blessures en het zorgt voor een aangenamere training.

Afmetingen van de machine: zorg dat de roeimachine in de ruimte past waar je hem wilt gebruiken. Je moet genoeg bewegingsruimte hebben om fatsoenlijk te kunnen roeien.

Maximale gebruikersgewicht: kijk of het roeiapparaat geschikt is voor jouw gewicht en het gewicht van andere gebruikers van het apparaat.

Wat zijn de voor- en nadelen van een roeitrainer met luchtweerstand?

Een roeimachine met luchtweerstand heeft verschillende voor- en nadelen. Hieronder staat een opsomming van de voor- en nadelen van dit soort machines.

Voordelen:

+ Realistische roeitraining door de natuurlijke manier van het opwekken van weerstand

+ Meerdere weerstandniveaus die verstelbaar zijn

+ Relatief weinig onderhoud aan een roeiapparaat met luchtweerstand

Nadelen:

Maakt meer geluid dan andere roeimachines

– Niet geschikt voor buiten, want dan kan de weerstand beïnvloed worden door de wind

De top 10 roeitrainers met luchtweerstand van 2023

De beste roeitrainer met luchtweerstand van 2023 is de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer.

Deze machine werkt alleen op luchtweerstand en is zelfs inklapbaar. Daarnaast beschikt hij ook over een handige ergometer.

Hieronder gaan we dieper in op de details van deze roeimachine met luchtweerstand.

1. VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer is een roeitrainer die zelfs voor ervaren roeiers een goede keuze is. Deze roeitrainer met luchtweerstand heeft 10 weerstandniveaus en 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Daarnaast beschikt hij ook over een handmatig trainingsprogramma wat je zelf kunt instellen.

De roeimachine beschikt over een kantelbare LCD display die o.a. de tijd, het calorieverbruik, het wattage, het aantal roeislagen en je hartslag aangeeft. Het maximale gebruikersgewicht van de machine is 230 kg. De maximale gebruikerslengte van het apparaat is 220 cm.

Andere handige functionaliteiten van dit model zijn de transportwielen en het anti-slip oppervlak. Hierdoor is hij eenvoudig te verplaatsen en blijft de roeitrainer stevig op zijn plek staan tijdens het gebruik. De voetsteunen van dit apparaat zijn verstelbaar, zodat je een goede houding aan kunt houden tijdens je training.

Voordelen:

+ Inklapbaar en transportwieltjes, dus eenvoudig op te bergen

+ Beschikt over een ergometer, waardoor hij geschikt is voor revalidatietraining

+ Gemaakt van zeer sterke materialen

Nadelen:

– Geen tablet- en bidonhouder

– Geen smartphone compatibiliteit

 

2. VirtuFit Ultimate Pro 2i

De volgende roeitrainer in ons koopadvies is de VirtuFit Ultimate Pro 2iDeze machine is geschikt voor roeiers die een uitdaging willen. Ook dit model werkt alleen op luchtweerstand. Hij beschikt over 10 weerstandniveaus en 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Daarnaast heeft hij ook een handmatig trainingsprogramma.

Het roeiapparaat heeft een kantelbaar LCD scherm met achtergrondverlichting. Hierop kan je diverse gegevens aflezen, zoals de afstand, het calorieverbruik, de tijd, de snelheid en het aantal roeislagen. De machine heeft een maximaal gebruikersgewicht van 230 kg en een maximale gebruikerslengte van 220 cm.

Deze machine is aan te sluiten op je smartphone of tablet via bluetooth. Hierdoor kan je gebruik maken van diverse roeiapplicaties. Andere voordelen van dit apparaat zijn de transportwielen en het anti-slip oppervlak.

Voordelen:

+ Beschikt over verstelbare voetpedalen

+ De machine is inklapbaar

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

– Geen bidon- en tablethouder

– Geen geheugen, waardoor je handmatig ingestelde programma’s niet kunt opslaan

3. Finnlo AQUON Evolution

De Finnlo AQUON Evolution is een roeimachine met luchtweerstand die net lijkt op een roeitrainer in de sportschool. Het apparaat heeft een mooie vormgeving en heeft alles wat je van een goede roeitrainer kunt verwachten. Hij beschikt over 16 weerstandniveaus en 11 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Naast een luchtweerstand beschikt dit model ook over magneetweerstand. Hierdoor kan je extra weerstand toevoegen voor tijdens je training. De machine beschikt over een LCD display met een blauwe backlight, zodat je eenvoudig je gegevens kunt aflezen. Het maximale gebruikersgewicht van dit apparaat betreft 150 kg.

Andere handige functionaliteiten waarover dit model beschikt zijn: verstelbare voetsteunen, transportwieltjes en anti-slip pedalen. Daarnaast beschikt hij over een extra dik frame, waardoor het apparaat nog steviger is!

Voordelen:

+ Extra lange rails en een extra lang koord

+ Zeer realistische roeitraining met deze machine

+ Veel weerstandniveaus

Nadelen:

– Niet aan te sluiten op je smartphone of tablet

– Niet geschikt voor zware gebruikers boven de 150 kg

4. Senz Sports R5000

De Senz Sports R5000 is een goede roeitrainer met luchtweerstand en zeer populair onder sporters. Hij is geschikt voor professioneel gebruik en beschikt over 10 weerstandniveaus. Het is een zwaar apparaat, maar daardoor blijft hij stevig staan tijdens je roeitraining!

Het roeiapparaat beschikt over een kantelbare display waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Enkele gegevens die je kan aflezen zijn: de totale afstand, de afstand per training, de trainingstijd en je snelheid. Het apparaat heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm.

De machine beschikt over transportwieltjes, zodat je hem na je training weer eenvoudig kunt opbergen. Daarnaast is het apparaat niet afhankelijk van netstroom, hierdoor heb je de keuze om hem op bijna iedere plek neer te zetten!

Voordelen:

+ Enorm stevig model

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Eenvoudig te verplaatsen

Nadelen:

– Geen vooraf ingestelde trainingsprogramma’s

– Maakt relatief veel geluid

5. Finnlo Aquon Competition

De volgende roeitrainer in ons koopadvies is de Finnlo Aquon Competition. Deze roeimachine is ontworpen voor lange trainingen op een hoge intensiteit. Het model beschikt over 9 weerstandniveaus en 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

De roeitrainer heeft een verlicht LCD display, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, de afstand, het wattage en het slagen per minuut. Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm.

De machine beschikt over nog een aantal andere handige eigenschappen. Zo is het model inklapbaar, beschikt hij over transportwieltjes en verstelbare voetsteunen. Daarnaast heeft hij ook een tablet/smartphone houder.

Voordelen:

+ Beschikt over anti-slip voetsteunen

+ Heeft weinig onderhoud nodig

+ Apparaat weegt vrij weinig (36,6 kg), waardoor je hem eenvoudig kunt verplaatsen

Nadelen:

– Scherm is niet kantelbaar

– Geen smartphone compatibiliteit

6. VirtuFit Elite Air Magnetic

De VirtuFit Elite Air Magnetic is een fantastische roeitrainer met een stevig frame. Daarnaast heeft deze machine een super prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat werkt zowel op luchtweerstand als magneetweerstand. In totaal heeft de machine 16 weerstandniveaus en 22 diverse trainingsprogramma’s. Hiervan zijn 11 programma’s voorgeprogrammeerd.

Met het verlichte kantelbare LCD scherm kun je eenvoudig je trainingsgegevens aflezen. Hierop zie je o.a. je tijd, afstand, aantal roeislagen en nog veel meer. Het maximale belastbare gewicht van dit apparaat betreft 120 kg en de maximale gebruikerslengte is 200 cm.

Deze roeitrainer is te koppelen met je smartphone of tablet via bluetooth. Hierdoor kan je gebruik maken van verschillende roeiapplicaties die je training kunnen ondersteunen. Je tablet kun je daarnaast ook bevestigen in de tablethouder.

Voordelen:

+ Beschikt over anti-slip pedalen

+ Heeft transportwielen

+ Het apparaat is waterpas afstelbaar

Nadelen:

– Geen verstelbare pedalen

– Beschikt niet over een bidonhouder

7. Spirit Fitness CRW800 Air Rower

Het volgende roeiapparaat in ons koopadvies is de Spirit Fitness CRW800 Air Rower. Dit is een geweldig model zeer geschikt voor de fanatieke sporters onder ons. Het apparaat beschikt over zowel lucht- als magneetweerstand. Hij heeft 16 weerstandniveaus en 9 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Tevens heeft hij één manueel trainingsprogramma.

Dit model beschikt over een verlicht LCD scherm om je trainingsgegevens te kunnen bekijken. Op het scherm kun je o.a. de tijd, afstand, calorieën en aantal slagen aflezen. Het maximale gebruikersgewicht van de roeimachine is 150 kg.

De Spirit Fitness CRW800 Air Rower heeft ook nog andere fijne functionaliteiten. Zo beschikt het apparaat over verstelbare pedalen, transportwielen en anti-slip pedalen. Een ander voordeel van deze machine is de levenslange garantie op het frame.

Voordelen:

+ Veel weerstandniveaus voor een gevarieerde training

+ Het model is inklapbaar

+ Het is mogelijk dit model waterpas af te stellen

Nadelen:

– Geen tablet- en bidonhouder

– Geen aansluitingsmogelijkheid met je smartphone

8. Tunturi Platinum Air Rower

De Tunturi Platinum Air Rower is het perfecte roeiapparaat met luchtweerstand voor de fanatieke roeiers. Dit model beschikt over zowel een magneet- als luchtweerstandsysteem. Het apparaat beschikt over 12 weerstandniveaus en 3 trainingsprogramma’s. Een handmatig programma, een trainingsprogramma en een raceprogramma

De roeitrainer heeft een LCD monitor waarop je o.a. de tijd, tijd per 500 meter, de afstand en het aantal roeislagen kunt zien. Het maximale belastbare gewicht van het apparaat is 165 kg. Een ander handig voordeel van dit model is dat hij inklapbaar is, hierdoor bespaar je ruimte na het opbergen van het apparaat.

Tevens beschikt deze roeimachine over transportwielen en heb je op het frame van het apparaat een levenslange garantie!

Voordelen:

+ Het apparaat is waterpas afstelbaar

+ Twee manieren om weerstand op te wekken

+ Ingebouwde hartslagontvanger

Nadelen:

– Geen bidon- en tablethouder

– Geen verlicht display, dus lastig in het donker af te lezen

9. DC Athletics Club Rower 1.0

De volgende roeitrainer in ons koopadvies is de DC Athletics Club Rower 1.0. Dit model heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding voor een roeitrainer. Het apparaat combineert de luchtweerstand met een magnetisch weerstandsysteem. De machine beschikt over 8 weerstandniveaus en 2 trainingsprogramma’s.

De roeimachine heeft een verlicht LED scherm, waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. De gegevens die je kunt zien zijn o.a. de tijd, afstand, calorieverbruik en het aantal roeislagen. Het maximale gebruikersgewicht van dit model betreft 135 kg en de maximale gebruikerslengte is 195 cm.

Andere voordelen van de DC Athletics Club Rower 1.0 zijn de transportwielen en de mogelijkheid om hem in te klappen. Hierdoor kun je het apparaat, zonder dat hij veel ruimte inneemt, opbergen.

Voordelen:

+ Beschikt over anti-slip pedalen

+ Beschikt over een ventilator die je kan afkoelen

+ Mooi design

Nadelen:

– Geen verstelbare pedalen

– Geen mogelijkheid tot koppeling met je smartphone of tablet

10. Evocardio Renegade ARC100 Classic Air Rower

De laatste roeimachine met luchtweerstand in ons koopadvies is de Evocardio Renegade ARC100 Classic Air Rower. Dit model beschikt over een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand. Hierdoor heb je een onbeperkt aantal weerstandniveaus!

Met het LCD scherm kun je kiezen tussen 8 trainingsprogramma’s. Daarnaast biedt het scherm inzicht in je trainingsgegevens, zoals de afstand, de tijd, calorieverbruik, aantal roeislagen per minuut en nog meer. Het maximaal belastbare gewicht van dit model is 160 kg.

De Evocardio Renegade ARC100 beschikt over een comfortabel zadel en verstelbare voetpedalen met een anti-slip oppervlak. Het model is daarnaast inklapbaar en hij beschikt over transportwielen, zodat je hem eenvoudig kunt opbergen na je training.

Voordelen:

+ Het apparaat is waterpas afstelbaar

+ Levenslange garantie op het frame

+ Weinig onderhoud aan dit model

Nadelen:

– Geen kantelbaar scherm

– Beschikt niet over een tablet- en bidonhouder

Dit waren de top 10 roeitrainers met luchtweerstand

We hopen dat ons koopadvies je kan ondersteunen bij het maken van een goede keuze wat betreft een roeitrainer met luchtweerstand. Naast dit koopadvies hebben we ook een koopadvies over de beste roeitrainers van 2023.

Wil je liever een crosstrainer kopen? Of juist een hometrainer kopen? Hierover hebben wij ook diverse koopadviezen geschreven! Bekijk dan onze andere pagina’s.

Roeitrainer koopadviezen