Home > Koopadviezen > Roeitrainer magneetweerstand

Beste roeitrainer magnetische weerstand: de top 7 van 2023

Ben je op zoek naar een roeitrainer met magnetische weerstand? Dan wil je natuurlijk eerst weten welke de beste van het moment is! Om die reden heeft Sport en Afvallen een koopadvies opgesteld met de beste roeitrainers met magneetweerstand van 2023.

Tijdens het opstellen van onze top 7 magnetische roeitrainers hebben we naar diverse aspecten gekeken. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, eigenschappen, belangrijke kenmerken en functionaliteiten.

De top 7 beste roeitrainers met magnetische weerstand van 2023

 1. Tunturi FitRow 50
 2. VirtuFit Ergometer Semi-Pro
 3. VirtuFit Row 450
 4. Toorx RWX-500
 5. Schwinn roeitrainer
 6. Kettler Regatta 300
 7. Hammer Cobra XTR Plus II

Liever meteen het gehele aanbod aan magnetische roeitrainers zien?

Wil je liever meteen het algehele aanbod van verschillende aanbieders zien en meteen een roeitrainer kopen? Hieronder hebben we de beste aanbieders geselecteerd met een mooi assortiment aan roeitrainers met magneetweerstand.

>> Roeitrainers met magneetweerstand bij Coolblue <<

>> Roeitrainers met magneetweerstand bij Betersport <<

>> Roeitrainers met magneetweerstand bij Fitwinkel.nl <<

>> Roeitrainers met magneetweerstand bij bol.com<<

>> Roeitrainers met magneetweerstand bij Fitness24<<

Roeitrainer koopadviezen

Een roeitrainer met lucht-, water- of magneetweerstand?

Voordat je een keuze maakt wat betreft een roeitrainer is het belangrijk om de verschillende weerstandsystemen te vergelijken. De bekendste weerstandsystemen van een roeitrainer zijn lucht-, water- en magneetweerstand. Daarnaast zijn er nog een aantal andere systemen, maar deze zijn minder bekend. Dit zijn o.a. inductie-, elastomeer- en hydraulische weerstand.

Over het algemeen bieden alle weerstandssystemen een effectieve training voor het hele lichaam. De keuze tussen de verschillende soorten weerstand hangt af van persoonlijke voorkeur, budget en het type training dat je wilt doen.

Roeitrainer met luchtweerstand

Roeitrainers met luchtweerstand hebben een ventilator die lucht verplaatst om weerstand te bieden tegen de roeislag. Hoe harder je roeit, hoe meer weerstand je ervaart. Het nadeel van luchtweerstand is dat deze roeitrainers relatief luidruchtig zijn.

Roeitrainers met waterweerstand

Roeitrainers met waterweerstand hebben een vat gevuld met water en een draaiende schoep in het water. Hoe harder je roeit, hoe meer water er door de schoep wordt verplaatst en hoe meer weerstand je ervaart. Het nadeel van roeitrainers met waterweerstand is dat ze meestal duurder zijn, dan de andere weerstandsystemen.

Roeitrainers met magneetweerstand

Wil je weten hoe een roeitrainer met magneetweerstand werkt? Lees dan hieronder de uitleg over dit soort roeimachines.

Een roeiapparaat met magneetweerstand werkt door middel van een magneet die in de buurt van een metalen vliegwiel wordt geplaatst om weerstand te bieden tegen de roeislag. De weerstand wordt gecreëerd door de afstand tussen de magneet en het vliegwiel aan te passen. Hoe dichter de magneet bij het vliegwiel wordt geplaatst, hoe meer weerstand je ervaart.

Wat zijn de voor- en nadelen van een roeitrainer met magneetweerstand

Een roeimachine met een magnetisch weerstandsysteem heeft diverse voor- en nadelen. Hieronder hebben wij de belangrijkste op een rijtje gezet.

De voordelen

 • Veel weerstandniveaus: in de meeste gevallen beschikt een roeitrainer met magneetweerstand over veel weerstandniveaus. Dit maakt het mogelijk om je trainingsintensiteit eenvoudig aan te passen.
 • Relatief stil: roeitrainers met magnetische weerstand zijn stiller, dan bijvoorbeeld een roeitrainer met luchtweerstand.
 • Compact: dit soort roeitrainers zijn vaak een stuk lichter en compacter, dan de andere soorten.

De nadelen

 • Minder realistische training dan andere weerstandsystemen: het roeien met magneetweerstand is een stuk minder realistisch dan het roeien met een waterweerstandsysteem.
 • Meer kans op slijtage: dit soort roeitrainers gaan ieder kapot, dan andere soorten weerstandsmechanismen.
 • Minder functies: over het algemeen hebben roeitrainers met magneetweerstand minder functionaliteiten in vergelijking tot een roeitrainer met waterweerstand.

Wat zijn belangrijke eigenschappen en functies bij een roeitrainer met magnetische weerstand?

Voordat je een roeiapparaat aanschaft met magnetische weerstand is het verstandig om te kijken naar de belangrijke eigenschappen en functies.

Hieronder staat een opsommingen van allerlei eigenschappen en functionaliteiten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een roeimachine.

 • Aantal weerstandniveaus
 • Duidelijke display met genoeg trainingsinformatie
 • Comfort van het apparaat
 • Aantal trainingsprogramma’s

De top 7 roeitrainers met een magnetisch weerstandsysteem

De beste roeitrainer met magneetweerstand van 2023 is de Tunturi FitRow 50.

Dit model heeft een mooie prijs-kwaliteitverhouding, veel trainingsprogramma’s en veel weerstandniveaus. Hieronder gaan we dieper in op dit specifieke model.

1. Tunturi FitRow 50

Tunturi FitRow 50

De nummer 1 in ons koopadvies is de Tunturi FitRow 50. Het apparaat is gemaakt van metaal en heeft een zwarte kleur. In totaal heeft dit model 17 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en 16 weerstandniveaus.

Het maximaal belastbare gewicht van dit apparaat is 120 kg en de maximale gebruikerslengte betreft 200 cm. Hierdoor is hij ook voor langere personen geschikt. Op het ingebouwde LCD kleurenscherm kun je eenvoudig al je trainingsgegevens aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de afstand, het calorieverbruik, de snelheid en het aantal roeislagen per minuut. Daarnaast beschikt deze display over achtergrondverlichting, zodat je zelfs in het donker je gegevens nog kunt aflezen.

Andere handige functionaliteiten waarover deze roeitrainer beschikt zijn o.a. transportwielen, een anti-slip oppervlak en de mogelijkheid tot inklappen. Dankzij de transportwielen en de mogelijkheid om hem in te klappen kan je hem eenvoudig na je training opbergen.

Voordelen:

+ Zeer eenvoudig te verplaatsen

+ Beschikt over bevestigingsbandjes op de voetsteunen

+ Veel trainingsmogelijkheden

Nadelen:

– Geen smartphone compatibiliteit

– Redelijk complexe montage

2. VirtuFit Ergometer Semi-Pro

De volgende roeitrainer in ons koopadvies is de VirtuFit Ergometer Semi-Pro. Dit model is gemaakt van kunststof en metaal. Daarnaast is hij voor een deel groen en voor een deel zwart van kleur. Dit roeiapparaat heeft 16 weerstandniveaus en 34 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Daarnaast beschikt dit model ook over een handige ergometer. De roeimachine beschikt over een ingebouwde LCD kleurendisplay met achtergrondverlichting. Hierop kan je diverse trainingsgegevens aflezen, zoals de afstand, het calorieverbruik, de tijd en de slagen per minuut.

Deze roeitrainer is inklapbaar en beschikt ook over transportwielen. Hierdoor is ook deze roeitrainer eenvoudig op te bergen.

Voordelen:

+ Zeer stabiel apparaat

+ Maakt weinig geluid tijdens je training

+ Beschikt over een anti-slip oppervlak

Nadelen:

– Geen bidon- en tablethouder

– Geen verstelbare voetsteunen

3. VirtuFit Row 450

De VirtuFit Row 450 is een roeitrainer met magneetweerstand van het Nederlandse merk VirtuFit. Het apparaat heeft 10 weerstandniveaus en is gemaakt van kunststof, metaal en aluminium. Daarnaast heeft hij een LCD scherm waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, het calorieverbruik en het aantal slagen per minuut.

Je training met dit apparaat is extra veilig, dankzij de anti-slippedalen. Het maximale gebruikersgewicht van deze roeimachine is 130 kg en de maximale gebruikerslengte is 195 cm.

Andere fijne functionaliteiten van dit roeiapparaat zijn: de transportwieltjes, mogelijkheid tot inklappen en het comfortabele zitvlak. Daarnaast maakt dit model vrij weinig geluid tijdens je training.

Voordelen:

+ Zeer licht model met zijn 25 kg

+ Enorm goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Makkelijk op te bergen na je training

Nadelen:

– Geen verstelbare voetsteunen

– Geen tablet- en bidonhouder

4. Toorx RWX-500

De Toorx RWX-500 is een roeiapparaat met een magnetisch weerstandsysteem. Het model beschikt over 16 verschillende weerstandniveaus en 16 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Het maximale gebruikersgewicht van dit apparaat is 130 kg. Daarnaast is hij voorzien van een tablet/smartphone houder.

De roeimachine beschikt over een LCD scherm om je trainingsgegevens af te lezen. Hierop kun je o.a. de afstand, de slagen per minuut en het calorieverbruik aflezen. De voetpedalen van het apparaat hebben bevestigingsbandjes. Ook is dit model inklapbaar, zodat je hem eenvoudig kunt opbergen.

Tevens is dit fitnessapparaat geschikt voor intensief gebruik. Hierdoor is dit model ideaal voor de fanatieke thuissporters onder ons.

Voordelen:

+ Heeft weinig onderhoud nodig

+ Neemt ingeklapt weinig ruimte in

+ De trainingscomputer heeft een opslag voor 4 gebruikersprofielen

Nadelen:

– Beschikt niet over een bidonhouder

– Geen verstelbare voetpedalen

5. Schwinn roeitrainer

Het volgende roeiapparaat in ons koopadvies is de Schwinn roeitrainer. Dit model beschikt over 10 weerstandniveaus en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 136 kg. Het apparaat heeft een zeer groot verstelbaar LCD scherm, waarop je diverse trainingsgegevens af kunt lezen. Dit zijn o.a. de volgende gegevens: de tijd, het aantal slagen en het calorieverbruik.

Ook deze roeitrainer is inklapbaar, alleen beschikt hij niet over transportwieltjes. Een ander voordeel van deze roeimachine zijn de comfortabele ergonomische grepen. Hierdoor heb je extra grip tijdens je training. Tevens is het zitvlak van dit model erg comfortabel.

Dit apparaat is geschikt voor regelmatig gebruik. Ideaal voor de thuissporters onder ons.

Voordelen:

+ Grote voetpedalen met bevestigingsbandjes

+ Zeer soepele roeibewegingen, dankzij het grote frame

+ Ergonomisch ontwerp

Nadelen:

– Beschikt niet over vooraf ingestelde trainingsprogramma’s

– Geen transportwieltjes

6. Kettler Regatta 300

De Kettler Regatta 300 is een veelzijdig roeiapparaat met 5 instelbare weerstandniveaus. Daarnaast beschikt het model over 1 gebruikersprogramma. Het maximale gebruikersgewicht van het apparaat is 130 kg en de maximale gebruikerslengte is 195 cm.

Het LCD scherm geeft je inzicht in de 8 belangrijkste trainingsgegevens. Dit zijn o.a. gegevens zoals, de tijd, het calorieverbruik, het aantal slagen en meer! Het model is inklapbaar en beschikt over handige transportwieltjes. Tevens heeft de machine ergonomische handvatten.

Andere voordelen van dit model zijn de mogelijkheid tot verbinding met je smartphone of tablet via Bluetooth en verstelbare voetsteunen met bevestigingsbandjes.

Voordelen:

+ Extra comfortabel

+ Zeer eenvoudig te bedienen

+ Ingebouwde transportwielen

Nadelen:

– Best prijzig

– Geen bidonhouder

7. Hammer Cobra XTR Plus II

De laatste roeitrainer met magnetische weerstand is de Hammer Cobra XTR Plus II. Deze machine beschikt over 16 verschillende weerstandniveaus en 20 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Het model heeft een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg.

Lees je trainingsgegevens eenvoudig af via het LCD scherm met achtergrondverlichting. Hierop kan je o.a. de tijd, het aantal slagen per minuut en het calorieverbruik aflezen. Deze roeimachine is compatible met je smartphone. Daarnaast beschikt hij over een handige tablethouder.

Een ander voordeel van dit apparaat is dat hij eenvoudig op te bergen is, dankzij de transportwielen en de mogelijkheid tot het inklappen van het apparaat.  

Voordelen:

+ Bevestigingsbandjes voor de voetpedalen

+ Veel trainingsmogelijkheden

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

– Beschikt niet over een bidonhouder

– Moet aangesloten worden op de stroomvoorziening

Dit waren de top 7 beste roeimachines met magneetweerstand

Wij hopen dat dit koopadvies je kan ondersteunen bij het maken van een keuze wat betreft een roeitrainer met magneetweerstand.

Wil je liever nog een andere selectie aan roeitrainers zien? Bekijk dan ons koopadvies ‘beste roeitrainers van 2023’.

Naast dit advies hebben wij ook koopadviezen over diverse andere fitnessapparaten. Dus als je een hometrainer wilt kopen of een crosstrainer wilt kopen, bekijk dan onze andere koopadviezen!

Roeitrainer koopadviezen