Home > Koopadviezen > Roeitrainer waterweerstand

Beste water roeitrainer van 2023: onze top 8

Ben je op zoek naar een roeitrainer met waterweerstand voor een realistische roeitraining? Dan is het slim om eerst het aanbod aan water roeimachines te bekijken. Er zijn veel verschillende merken, modellen en verkopers als het gaat om roeitrainers. Om die reden hebben wij een koopadvies opgesteld met de 8 beste water roeitrainers van 2023.

Bij het selecteren van deze roeitrainers hebben we gekeken naar de functionaliteiten, kenmerken, prijs-kwaliteitverhouding en eigenschappen.

De beste roeitrainer met waterweerstand: de top 8 van 2023

 1. WaterRower A1 Home
 2. VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000
 3. WaterRower Club
 4. Senz Sports R6000
 5. VirtuFit Water Resistance Row 900
 6. Kettler AquaRower 500
 7. Tunturi FitRow 70 Water
 8. WaterRower Eiken

Het algehele aanbod aan roeitrainers met waterweerstand zien?

Wil je liever meteen het volledige aanbod van roeitrainers met waterweerstand bekijken van verschillende aanbieders? Hieronder hebben we een aantal populaire aanbieders geselecteerd met een mooi assortiment aan roeiapparaten met waterweerstand.

>> Roeitrainers met waterweerstand bij Coolblue <<

>> Roeitrainers met waterweerstand bij Betersport <<

>> Roeitrainers met waterweerstand bij Fitwinkel.nl <<

>> Roeitrainers met waterweerstand bij bol.com <<

Roeitrainer koopadviezen

Hoe werkt een water roeimachine?

Een roeitrainer met waterweerstand werkt op een systeem van water gevulde tanks en een roeisysteem om weerstand te creëren. Het werkt als volgt: als je begint met roeien op de machine, verplaats je de roeibeweging het water in de tanks.

Dit water beweegt door het systeem van buizen en kleppen naar het roeisysteem. De kleppen reguleren de hoeveelheid water die door de buizen naar de tanks stroomt, waardoor de weerstand aangepast kan worden.

Hoe harder je roeit, hoe meer water er verplaatst wordt en hoe groter de weerstand wordt. Hierdoor kun je de intensiteit van je training aanpassen aan je persoonlijke niveau en doelen.

Wat is het verschil tussen een roeitrainer met waterweerstand en een roeitrainer met luchtweerstand?

Er zijn verschillende soorten roeitrainers beschikbaar op de markt, waaronder roeitrainers met water- en luchtweerstand. Het grootste verschil tussen deze twee typen zit in de manier waarop weerstand wordt gegenereerd.

Een roeitrainer met waterweerstand biedt een realistische en natuurlijke roei-ervaring, terwijl een roeitrainer met luchtweerstand vaak als meer flexibel wordt ervaren omdat de weerstand makkelijk kan worden aangepast door simpelweg harder of zachter te roeien. Daarnaast heb je ook nog een roeitrainer met magneetweerstand.

Wat zijn de voor- en nadelen van een roeiapparaat met water?

Er zijn diverse voor- en nadelen aan een water roeimachine.

De grootste voordelen zijn:

 • Natuurlijke en realistische roeitraining
 • Een waterweerstandsysteem is een stuk stiller, dan andere weerstandsystemen
 • Geschikt voor zowel beginnende, als ervaren sporters

Naast deze voordelen zijn er ook enkele nadelen aan dit soort roeiapparaten. Hieronder staan de belangrijkste nadelen:

 • Vaak duurder dan andere weerstandsystemen
 • Meer onderhoud door het water in de tank

Welke eigenschappen en functies zijn belangrijk bij een water roeitrainer?

Als je op zoek bent naar een water roeitrainer zijn er diverse eigenschappen en functionaliteiten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt bij het kopen van een roeitrainer.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de watertank van het apparaat. De tank bepaalt namelijk de maximale weerstand die je kunt opwekken tijdens het roeien. Omdat een grotere tank meer water bevat, kan je ook meer weerstand opwekken tijdens je training.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de materialen die gebruikt zijn bij de bouw van de roeitrainer. Een roeitrainer van hoge kwaliteit gaat namelijk langer mee en biedt een stabielere roei-ervaring voor de gebruiker.

Ten slotte is het ook belangrijk om te kijken naar het comfort van de roeitrainer. Een ergonomisch gevormde zitting, comfortabele handgrepen en verstelbare voetsteunen kunnen allemaal bijdragen aan fijnere roeitraining en hiermee voorkom je blessures.

De top 8 roeitrainers met waterweerstand van 2023

De beste roeitrainer met waterweerstand van 2023 is de WaterRower A1 Home.

Dit apparaat heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en eigenschappen, zoals een goede bouwkwaliteit. Daarnaast is hij geschikt voor intensief gebruik.

Hieronder gaan we dieper in op alle functionaliteiten en eigenschappen van deze roeimachine.

1. WaterRower A1 Home

WaterRower A1 Home

De WaterRower A1 Home is een mooi ontworpen water roeitrainer van het merk WaterRower. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder duurzaam essenhout. Dit zorgt voor een stabiele en stevige constructie. De machine beschikt over 14 vooraf ingestelde programma’s.

De roeitrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Het apparaat beschikt over een ergonomische zitting voor een comfortabele roeitraining. Daarnaast heeft hij een ingebouwd LCD scherm, waarop je meerdere trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn onder andere gegevens, zoals de afstand, het calorieverbruik, het aantal roeislagen en de tijd.

De WaterRower A1 Home heeft daarnaast nog andere handige functies, zoals transportwieltjes en een anti-slip oppervlak op de voetsteunen. Deze steunen zijn verstelbaar en ze beschikken over bevestigingsbandjes.

Voordelen:

+ Zeer stille roeitrainer

+ Prachtig houten design

+ Beschikt over ergonomische hand en voetpedalen

Nadelen:

– Geen tablet- of bidonhouder

– Het apparaat beschikt niet over een verstelbaar zadel

2. VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000

De volgende roeitrainer in ons koopadvies is de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000. Dit model beschikt over 32 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s voor een gevarieerde training. Dankzij het stevige en robuuste ontwerp van deze roeitrainer weet je zeker dat hij lang meegaat.

Het apparaat heeft een maximaal gebruikersgewicht van 227 kg, wat enorm hoog is voor zijn prijsklasse. Daarnaast is de maximale gebruikerslengte 205 cm. De roeimachine beschikt over een kantelbaar LCD scherm, waarop je diverse trainingsgegevens kunt aflezen. Dit zijn meetgegevens, zoals de afstand, het calorieverbruik, de tijd, het aantal roeislagen en nog meer!

Het roeiapparaat met waterweerstand beschikt over diverse andere handige functies. Dit zijn functies, zoals een tablet- en bidonhouder, transportwieltjes en de mogelijkheid om het apparaat in te klappen.

Voordelen:

+ Beschikt over een ergometer

+ Is te koppelen aan je smartphone of tablet

+ Beschikt over verstelbare voetsteunen met anti-slip oppervlak.

Nadelen:

– Heeft geen verstelbaar zadel

– Het scherm heeft geen achtergrondverlichting

3. WaterRower Club

De WaterRower Club is een fantastisch roeiapparaat met een goede bouwkwaliteit, waardoor hij geschikt is voor intensief gebruik. Ook deze roeitrainer van het merk WaterRower heeft een mooi design en is voornamelijk gemaakt van massief Essenhout.

De machine heeft een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Het belastbare gewicht van dit apparaat betreft 135 kg. Hij beschikt daarnaast over een kantelbaar en ingebouwd LCD scherm. Hierop kun je diverse trainingsgegevens aflezen, zoals de afstand, het calorieverbruik, de snelheid, het totaal aantal roeislagen en nog meer!

De roeitrainer van WaterRower heeft daarnaast nog andere functionaliteiten die handig zijn. Dit zijn functies, zoals verstelbare voetsteunen, transportwieltjes en een zitting met dubbele rails. Dit soort zitting zorgt voor een extra stabiele training.

Voordelen:

+ Geschikt voor zeer intensief gebruik

+ Gebruiksvriendelijke display

+ Beschikt over een sterk frame

Nadelen:

– Geen tablet- en bidonhouder

– Geen vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s

4. Senz Sports R6000

De volgende water roeimachine is de Senz Sports R6000. Dit model is tevens gemaakt van hout voor een mooi design. Dit fitnessapparaat heeft een super prijs-kwaliteitverhouding en is in vergelijking tot andere waterroeiers erg goedkoop. Daarnaast is hij verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Het maximale belastbare gewicht van deze machine is 135 kg. Het apparaat beschikt over verstelbare voetsteunen, zodat je comfortabeler kunt trainen. Daarnaast heeft hij transportwieltjes, zodat je hem eenvoudig kunt opbergen na je training.

De Senz Sports R6000 beschikt net zoals de eerder besproken modellen over een display om je trainingsgegevens af te lezen. Dit zijn gegevens, zoals de roeiafstand, het aantal roeislagen, het calorieverbruik en nog meer.

Voordelen:

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Perfect instapmodel water roeitrainer

+ Vrij stil apparaat

Nadelen:

– Geen vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s

– Geen mogelijkheid om te koppelen met je smartphone of tablet

5. VirtuFit Water Resistance Row 900

De VirtuFit Water Resistance Row 900 is een roeitrainer van het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit. Het apparaat beschikt over 16 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s, waardoor je training uitdagend blijft. Daarnaast beschikt dit model over een variabele weerstand. Er zijn namelijk 10 weerstandniveaus, maar je bepaalt ook de weerstand met je eigen snelheid!

Het maximale gebruikersgewicht van deze machine is 155 kg en de maximale gebruikerslengte is 200 cm. Het model heeft een kantelbaar LCD scherm, waarop je diverse trainingsgegevens kunt zien. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, de afstand, het aantal roeislagen per minuut en meer.

De roeitrainer heeft daarnaast nog veel andere handige functionaliteiten, zoals transportwieltjes en de mogelijkheid om hem in te klappen. Hierdoor kun je hem na je training zeer eenvoudig opbergen.

Voordelen:

+ Het apparaat beschikt over een ergometer

+ Beschikt over verstelbare anti-slip voetpedalen

+ Heeft weerstandniveaus, ondanks dat hij over een waterweerstandsysteem beschikt

Nadelen:

– Geen tablet- en bidonhouder

– Geen compatibiliteit met je smartphone of tablet

6. Kettler AquaRower 500

De volgende roeimachine met waterweerstand in ons koopadvies is de Kettler AquaRower 500. Dit model beschikt over 4 weerstandniveaus, maar je kunt ook de weerstand verhogen door meer water aan de tank toe te voegen. Het apparaat beschikt over dubbele rails die zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit zorgt voor een soepele en stille training.

De roeitrainer heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg en een maximale gebruikerslengte van 195 cm. Tevens beschikt hij over een LCD scherm waarop verschillende trainingsgegevens af te lezen zijn. Dit is informatie, zoals de trainingsafstand, het calorieverbruik, de totale afstand en nog meer.

Het model is geschikt voor intensief thuisgebruik en beschikt over diverse handige functies. Dit zijn functionaliteiten, zoals een anti-slip zitting en ergonomisch gevormde handvatten.

Voordelen:

+ Beschikt over verstelbare voetpedalen

+ Makkelijk op te bergen, dankzij de transportwielen

+ Heeft een zeer stabiele frameconstructie

Nadelen:

– Geen koppeling met je smartphone of tablet mogelijk

– Geen vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s

7. Tunturi FitRow 70 Water

De Tunturi FitRow 70 Water is een mooie roeimachine die beschikt over 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Het is een stabiel en stevig toestel verkrijgbaar tegen een zeer lage prijs voor een waterweerstandsysteem. Naast de weerstand die je zelf kunt bepalen door harder of zachter te roeien, heeft hij ook nog 6 instelbare weerstandniveaus.

Het apparaat heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm. De roeimachine heeft een ingebouwd kantelbaar LCD scherm, waarop de trainingsgegevens af te lezen zijn. Dit zijn gegevens, zoals de tijd, de snelheid, het calorieverbruik, de afstand en nog veel meer!

Dit model beschikt daarnaast over transportwielen, zodat je hem eenvoudig kunt verplaatsen. De voetpedalen van de machine zijn gemaakt van een anti-slip oppervlak, zodat je tijdens de training niet zomaar van de pedalen afglijdt.

Voordelen:

+ Fantastische prijs- en kwaliteitverhouding

+ Geschikt voor langere mensen

+ Beschikt over bevestigingsbandjes op de voetpedalen

Nadelen:

– Wint geen prijzen op het gebied van design

– Heeft geen verstelbare voetpedalen

8. WaterRower Eiken

De laatste waterroeier in ons koopadvies is de WaterRower Eiken. Dit model is gemaakt van duurzaam massief Eikenhout en daarna behandeld met speciale olie. Hierdoor ziet hij er extra mooi uit qua design.

Deze roeimachine heeft een maximaal gebruikersgewicht van 200 kg en een maximale gebruikerslengte van 200 cm. Hij heeft een LCD scherm waarop je alle meetgegevens van je training kunt aflezen. Deze is tevens aan te sluiten op een PC of MAC. De gegevens die je kunt aflezen zijn onder andere: de afstand, het calorieverbruik, slagen per minuut, de tijd en het totaal aantal roeislagen.

Het apparaat heeft daarnaast verstelbare voetsteunen met bevestigingsbandjes en hij beschikt over transportwielen. Ook is dit model inklapbaar, zodat je hem zeer eenvoudig kunt opbergen na je roeitraining.

Voordelen:

+ Subliem design

+ Fluisterstille training met dit model

+ Uiterst goede bouwkwaliteit, waardoor hij geschikt is voor intensief gebruik

Nadelen:

– Geen tablet- of bidonhouder

– Geen verstelbaar zadel

Dit waren de top 8 beste roeimachines met waterweerstand

Sport en Afvallen hoopt dat ons koopadvies je kan helpen bij het kiezen van een roeitrainer met waterweerstand.

Naast koopadviezen over de beste roeitrainers hebben we ook adviezen over crosstrainers, loopbanden en hometrainers. Wil je graag een ander fitnessapparaat, zoals een crosstrainer kopen of een hometrainer kopen? Bekijk dan onze koopadviezen!

en geschreven! Bekijk dan onze andere pagina’s.

Roeitrainer koopadviezen