Stairclimber kopen? Bekijk de top 6 van 2023!

Wil je een stairclimber kopen en eindelijk werk maken van het verbeteren van jouw conditie en spierkracht? Met de stairclimber loop je op een veilige manier constant de trap op en af. Zo werk jij aan een strak lijf en goede conditie. Stairclimber kopen, maar geen idee welk apparaat bij jouw behoeften past? Daarom presenteren wij jou de top 6 beste stairclimbers van dit moment.

Wat is een stairclimber?

Op een stairclimber loop je continu de trap op en af. Zo bouw je in no time een extreem goede conditie op en versterk je jouw spieren. Je brengt je trainingen naar een hoger niveau. Dit apparaat is een van de meest geavanceerde machines om op te trainen. Door de goede grip en de brede traptreden train je op een stair climber altijd op een veilige manier. Een stairclimber kopen is o.a. een goed idee om je billen te trainen.

Waar op te letten bij aankoop van een stairclimber?

Voor je overgaat tot de aanschaf van een stairclimber is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten.

Beschikbare ruimte

Een stairclimber neemt de nodige ruimte in beslag. Denk daarom na over hoeveel ruimte je hebt en of je in staat bent om het apparaat te verplaatsen. Woon je in een flat op bijvoorbeeld de vijfde verdieping? Dan past een lichtgewicht stairclimber waarschijnlijk beter bij je dan een fitness trap die een paar honderd kilo weegt.

Draagvermogen

Veel modellen ondersteunen op een veilige wijze een gewicht tot 110 kg. Kijk bij aanschaf altijd naar je eigen gewicht en het maximale draaggewicht van de machine.

Stabiliteit

Veiligheid heeft logischerwijs de hoogste prioriteit bij de aanschaf van een stairclimber. De machine moet gemaakt zijn van duurzame materialen als bijvoorbeeld zwaar staal. Zo is het apparaat bestand tegen intensief, frequent gebruik.

Weergave trainingsstatistieken

Heb jij behoefte aan het nauwkeurig bijhouden van je statistieken? Het is wenselijk hier over na te denken voor je een stairclimber koopt. Op het display zie je bijvoorbeeld de genomen stappen, verbrande calorieën, en gelopen trappen.

Wat zijn de voordelen van een stairclimber?

Een stairclimber, soms ook een stair stepper genoemd, heeft verschillende voordelen als fitnessapparaat.

Hieronder staat een opsomming van enkele voordelen:

Cardiovasculaire training: Het gebruik van een stairclimber is een goede manier van cardiovasculaire training. Het kan helpen bij het verbeteren van de hart- en longfunctie en het verhogen van de algehele conditie.

Spierversterking: Een stairclimber is vooral gericht op het sterker maken van de spieren van de benen, billen en dijen. Het kan helpen bij het verbeteren van de spierkracht en de spiermassa.

Afvallen van gewicht: Het gebruik van een stairclimber kan helpen bij het verbranden van calorieën en het bevorderen van gewichtsverlies.

Gemakkelijk te onderhouden: Een stairclimber vereist over het algemeen weinig onderhoud en kan gemakkelijk thuis worden gebruikt

Lage impact: Het gebruik van een stairclimber is minder belastend is voor de gewrichten dan andere vormen van cardiovasculaire training, zoals hardlopen.

Top 6 beste stairclimbers van 2023:

Hieronder zie je de top 6 beste stairclimbers van 2023:

1. Max Trainer – Bowflex M8i

De Max Trainer M8i van Bowflex is de opvolger van de Max Trainer M7i, een van de best verkochte fitnessapparaten voor thuisgebruik wereldwijd. De machine is veelzijdig en beschikt over maar liefst 20 weerstandsniveaus. Weerstand wekt de machine op door middel van luchtweerstand en de magneetrem.

Daarnaast heeft deze fitness trap multigrip hendels en een houder voor smartphone en tablet. De machine is verder voorzien van unieke intelligente software, oftewel Max Intelligence. Je krijgt hierdoor iedere dag een gepersonaliseerde training op basis van verzamelde trainingsdata.

De Max Trainer M8i is ook voorzien van de Bowflex Radio streamingsdienst. Hierdoor luister je naar populaire hitlijsten. Ook is de machine compatibel met Runsocial, de iPhone health kit, de Under Armour apps en Samsung Health.

Verder is het apparaat uitgerust met 6 voorgeprogrammeerde trainingen: warming-up, HIIT-training, calorieverbrandingstraining, vetverbrandingstraining, traplopen en cooling-down. Daarnaast kun je de trainingsgegevens van 4 personen opslaan.

Je hartslag meet je gemakkelijk met de sensoren en via een borstband. Bij het apparaat krijg je gratis het boekje ‘Goed van Start’ en een persoonlijk trainingsprogramma. De Max Trainer daagt je uit om tijdens iedere trainingssessie op een efficiënte manier je grenzen te verleggen!

2. Max Trainer – Bowflex M6i

De Max Trainer M6I heeft een duidelijk display, 16 weerstandsniveaus en een houder voor smartphone of tablet. Door de slimme software krijgt de Max Trainer na elke training meer inzicht in je conditie.

De software staat vol met beschikbare trainingen waarbij personal trainers je alles uitgebreid uitleggen over trainen op basis van jouw capaciteiten. Dit doen ze niet alleen in de vorm van tekst, maar ook met video. Op basis van de trainingsdata wordt er iedere training meer van je gevraagd, waardoor je het maximale uit jezelf haalt.

Buiten de intelligente software is de Bowflex M6i uitgerust met 6 voorgeprogrammeerde trainingen: een warming-up, HIIT-training, calorieverbrandingstraining, vetverbrandingstraining, traplopen en uiteraard de cooling-down. De hartslag meet je eenvoudig met de sensoren op de handvaten en kan ook via een borstband. Zowel geschikt voor de fanatieke thuissporter als voor in de sportschool!

3. Max Trainer – Bowflex M10i Max Total

De Max Trainer Bowflex M10i Max Total is de trotse opvolger van de Max Trainer M8i. Deze versie heeft een effectievere trainingsmethode, meer focus op bovenlichaam-trainingen en een verbeterde virtuele personal trainer.

De M10i beschikt over 20 weerstandniveaus. Weerstand wordt opgewekt door de magneetrem en door middel van luchtweerstand. Ook is de fitness trap uitgerust met maar liefst 8 voorgeprogrammeerde trainingen waaronder: warming-up, calorieverbrandingstraining, vetverbrandingstraining, traplopen, HIIT-training, traplopen en een cooling-down.

Het is mogelijk om de trainingsgegevens van 4 personen op te slaan. Een hartslagband is standaard meegeleverd. Op het display houd je constant het calorieverbruik bij.

De stairclimber is voorzien van unieke intelligente software, namelijk Max Intelligence. Hierdoor is het mogelijk om gepersonaliseerde trainingen en doelen op te stellen. Elke persoonlijke training is effectief, omdat de MAX trainer je niveau meet. Zo word je stapsgewijs klaargestoomd om je grote overkoepelende doel te halen.

Wil je iedere training tot de max gaan met HIIT? Dan is de MAX Trainer Bowflex M10i Max Total het ideale sportmaatje!

4. ProForm Cardio HIIT Trainer

Met deze compacte Proform Cardio HITT Trainer verbrand je meer calorieën in minder tijd. Door het steppen op hoge intensiteit activeer je spieren in het gehele lichaam. Dit is goed voor de vetverbranding.

Door de intervaltraining ga je 100% voluit en daarna doe je weer rustig aan tijdens een korte herstelperiode. Dit zorgt voor een hoge hartslag. Deze Cardio HITT Trainer beschikt over bluetooth, waardoor je je tablet eenvoudig koppelt aan de HIIT Trainer.

Door je aan te sluiten bij de iFit community ontvang je allerlei nieuwe trainingsmogelijkheden. Denk aan verschillende personal trainers en een gevarieerd aanbod aan weekprogramma’s.

Het is ook mogelijk om je trainingsprogramma’s samen te stellen via Google Maps. De weerstand wordt dan bepaald door je omgeving. Ga je de helling op in het echte leven? Dan verzwaar je automatisch de weerstand. De geavanceerde trainingscomputer beschikt over een 7 inch LCD scherm. Op dit display is je intensiteit, snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik en hartslag op af te lezen.

Verder beschikt deze HITT trainer over geïntegreerde speakers, 32 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, geïntegreerde hartslagsensoren, 24 weerstandniveaus, een tablethouder en een ventilator. Ook is dit apparaat compact en neemt het de helft minder ruimte in van een normale crosstrainer. Een geweldige machine voor een scherpe prijs!

5. Max Trainer Octane HIIT Trainer

De Octane Fitness Max Trainer HIIT Trainer is de meest brute HIIT machine op de markt. Ideaal om deelnemers in de sportschool of fitnessruimte te motiveren. Deze professionele trainer heeft geen problemen met de directe transitie van stilstand naar trainen op volledig vermogen.

Dit fitnessapparaat is zelfgenererend en heeft dus geen stroomvoorziening nodig. Met de transportwieltjes verplaats je de Max Trainer gemakkelijk in je huis of in de fitnessruimte.

De Max Trainer heeft een hoge snelheidsventilator en werkt op magnetische- en luchtweerstand. Ook heb je de beschikking over een bidonhouder, is de opstap laag en is de pashoogte in te stellen op 23 cm en 36 cm.

Wil je op de top van je kunnen presteren? Dan is dit het apparaat voor jou!

Belangrijk om te weten: De Max Intelligence software is voor iedere stairclimber uit dit rijtje beschikbaar, maar er worden apart nog kosten in rekening gebracht. Dit wordt dus niet standaard gratis meegeleverd bij de Max Trainers.

6. Sole Fitness SC200 Stepper

De volgende stairclimber in ons koopadvies is de Sole Fitness SC200 Stepper. Het apparaat combineert het beste van een crosstrainer met het beste van een stairclimber. Hij beschikt over ruim 20 elektronisch verstelbare weerstandniveaus, waardoor je zeer gevarieerd kunt trainen.

Het apparaat heeft 10 trainingsprogramma’s, waarvan 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, 2 hartslaggestuurde programma’s, 2 gebruikersprogramma’s en 1 manueel programma. Een ander groot voordeel van dit apparaat zijn de ingebouwde speakers. Hierdoor kun je eenvoudig je eigen muziek afspelen via dit model.

Andere handige eigenschappen van dit model zijn een ingebouwde ventilator, een tablethouder en een opbergvak. Het apparaat heeft daarnaast een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en is te koppelen met je smartphone via bluetooth.

Stairclimber kopen?

Als het goed is, is het nu duidelijk welke verschillende soorten stairclimbers er zijn. Eerst de verschillende stairclimbers vergelijken? Natuurlijk, daarom hebben wij de top 6 hieronder op een rijtje gezet:

SpecificatiesMax Trainer – Bowflex M8iMax Trainer – Bowflex M6iMax Trainer – Bowflex M10i Max TotalProForm Cardio HIIT TrainerMax Trainer Ocatane HIIT TrainerSole Fitness SC200 Stepper
KlasseProfessioneelProfessioneelProfessioneelThuis gebruikProfessioneelSemi-professioneel
Garantie Frame & Laswerk3 maanden3 jaar3 maanden10 jaar3 jaarLevenslang
Garantie onderdelen3 jaar3 jaar3 jaar2 jaar3 jaar3 jaar
Gewicht64kg64kg67kg85kg98kg84kg
Belastbaar gewicht136kg136kg136kg115kg181kg150kg
Gewicht vliegwiel4kg4kg4kg13kg
WeerstandsysteemLucht & MagnetischLucht & MagnetischLucht & MagnetischMagnetischLucht & MagnetischMagnetisch
Weerstand instelbaarElektronischElektronischElektronischElektronischHandmatigElektronisch
Aantal weerstand niveau’s201620241020
Aantal programma’s66832610
HartslagprogrammaNeeNeeNeeJaJaJa
HartslagmetingJa, handsensoren en borstbandJa, handsensoren & borstbandJa, handsensoren & borstbandJa, handsensoren & borstbandJa, handsensoren & borstbandJa, handsensoren en hartslagmeter
Borstband bijgeleverd?NeeNeeJaNeeNeeNee

Heb je de juiste stairclimber gevonden? Dan zijn wij tevreden! Echter niet elke stairclimber wordt geleverd met een borstband.

Ben je nog op zoek naar een borstband? Bekijk dan het assortiment borstband hartslagmeters van betersport. Wil je sneller afvallen tijdens het sporten? Bekijk dan onze afval tips.