De 3 Beste Fitnessapparaten voor Thuis

Iedereen wil natuurlijk een mooi afgeslankt figuur hebben. Alleen komen hier wel aantal belangrijke dingen bij kijken zoals je instelling, motivatie en doorzettingsvermogen. Maar wie heeft er nou zin om elke dag naar de sportschool te gaan terwijl je dit prima thuis kunt doen? Het is namelijk niet altijd even leuk om tegenover vreemden je in het zweet te werken. Herken je dit? Wij gaan jou hiermee helpen! Welke fitnessapparatuur kun je nou het beste voor thuis gebruiken? Wil je meer weten, lees dan verder!

 

1.    De Hometrainer

Hometrainer

 

In Nederland is fietsen een van de bekendste manier om jezelf te vervoeren. Iedereen heeft wel eens gefietst en zéker als scholier. Fietsen is dan ook één van de beste oefeningen om af te vallen en je lichaam fit te houden. Door te fietsen verbrandt je namelijk enorm veel vet en kun je in een korte veel afvallen. Uiteraard heeft dit ook te maken met de intensiteit van je oefeningen en de inspanning die je van je lichaam vraagt. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen niveau en dat is prima.

Omdat fietsen heel erg intensief kan zijn verbrandt je heel veel vetten, koolhydraten en eiwitten die opgeslagen zijn in je lichaam. Dit maakt het fietsen op een hometrainer zo efficiënt als je wilt gaan afvallen. De meeste hometrainers zijn voorzien van allerlei programma’s die jou uitdagen om jouw niveau te blijven verbeteren. Wanneer je dit goed volhoudt zal je ook snel resultaat zien.

Compactheid

Wij van Sport-en-afvallen.nl hebben niet alleen gekeken naar welk fitnessapparaat het beste om af te vallen. Het apparaat moet natuurlijk ook in je huis passen en dus niet te veel ruimte in beslag nemen. Er zijn gelukkig talrijke hometrainers die speciaal ontworpen zijn om thuis te gebruiken.

 

Wil je graag meer weten over hometrainers en welke je het beste kunt kiezen? Lees dan onze review over de top 5 beste hometrainers.

Top 5 hometrainers

 

2.    Roeiapparaat

Focus Fitness Row 3

Misschien denk je niet meteen aan roeien wanneer je wilt gaan afvallen. Wij begrijpen dit volkomen. Roeien is namelijk niet heel erg bekend is om thuis te doen. Gelukkig heeft roeien wel heel veel voordelen, die veel mensen eigenlijk helemaal niet weten. Een roeiapparaat is namelijk uitermate geschikt als je wilt afvallen of fitter wilt worden. Wil jij ook graag weten waarom roeien dan zo efficiënt is om af te vallen? Lees dan vooral verder!

 

Waarom is roeien efficiënt?

Wanneer je gaat roeien gebruik je bijna elke spier in je lichaam. Dit maakt roeien zeer intensief voor je lichaam. Door deze intensiteit verbrandt je dan ook heel veel calorieën in een zeer korte tijd. Maar roeien heeft nog een voordeel! En dat is dat je niet alleen veel kunt afvallen, maar je werkt tegelijkertijd ook aan je spiermassa. Doordat het roeiapparaat constant weerstand biedt, moet je je armspieren ook intensief gebruiken. Eigenlijk twee vliegen in 1 klap.

 

Hoelang moet ik roeien om af te vallen?

Nu we hebben uitgelegd waarom roeien zo goed is wanneer je wilt afvallen, vraag je jezelf al af hoelang je dan moet roeien om af te vallen? Wat je van te voren wel moeten weten is dat je niet kan afvallen wanneer je meer calorieën tot je neemt dan dat eraf gaat. Anders heeft het sporten nauwelijks zin en kom je alsnog aan.

Maar laten we veronderstellen dat jij een gezond dieet volgt en de juiste hoeveelheid koolhydraten binnen krijgt. Bij een man is dit tussen de 1900 en 2500 calorieën per dag, bij vrouwen is dit tussen de 1600 en 24000 calorieën per dag. Om het in een keer duidelijk te maken hebben wij een tabel gemaakt met de vraag: “Hoe lang moet ik roeien om af te vallen?”.

 

Gewicht

 

 

Duur

 

 

 

60 KG

 

 

70 KG

 

 

80 KG

 

 

100 KG

 

 

120 KG

15 min118  kcal138 kcal158 kcal197 kcal237 kcal
30 min238 kcal277 kcal317 kcal369 kcal474 kcal
45 min355 kcal415 kcal476 kcal596 kcal714 kcal
60 min474 kcal553 kcal634 kcal791 kcal951 kcal
90 min714 kcal831 kcal951 kcal1189 kcal1425 kcal

 

De cijfers in de bovenstaande tabel zijn gemiddelde waardes. Hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrandt hangt af van je conditie, gewicht, spiermassa etc.

Wil jij graag meer weten welke roermachines je kunt gebruiken voor thuis? Lees dan eens onze review over de 3 beste roeitrainers. Veel leesplezier!

Top 3 beste roeitrainers

 

3.    De crosstrainer

Crosstrainer

Een crosstrainer is net zoals nummer 1 en 2 een goede wanneer om af te vallen. De crosstrainer heeft in de laatste jaren een echte opmars gemaakt in sportschool. Maar wist je dat je ook crosstrainers hebt voor thuis? Een crosstrainer is zeer makkelijk te gebruiken en je kunt het haast niet fout doen. Je hebt er geen ervaring voor nodig en heel weinig uitleg. Maar nu weten we wel dat het een makkelijk apparaat is, maar welke voordelen heeft een crosstrainer nog meer? We leggen je het uit!

 

Welke voordelen biedt een crosstrainer?

Een crosstrainer is voor iedereen een prima fitnessapparaat. Jong of oud het maakt eigenlijk niet uit. De eenvoudige bewegingen zorgen ervoor dat je bijna alle spieren in je lichaam gebruiken. Zowel je onder -als bovenlichaam zijn constant in beweging net zoals je armen, indien je die gebruikt. Wij raden het wel aan om je armen te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je meer spieren gebruikt en dus meer kunt afvallen.

 

Intensiteit?

Het is zeer belangrijk om je lichaam genoeg rust te geven, vooral als je elke traint. Wij raden je aan om minimaal 3 keer per week te trainen op dezelfde tijden. Probeer hier een bepaalde structuur in te vinden die je zelf fijn vindt. Wij raden het dan ook af om drie dagen achter elkaar te trainen om vervolgens 4 dagen rust te nemen. Wanneer je dit doet moet je lichaam elke week weer wennen en bouw je niet veel conditie op.

 

Welke spieren train je?

Met een crosstrainer gebruik je eigenlijk elke spiergroep in je lichaam. Dit zijn bijvoorbeeld je biceps, triceps, buikspieren en de hamstrings. Dit zijn er nog al wat die je met één fitnessapparaat kunt trainen.

Ben je benieuwd geraakt naar crosstrainers door deze blog? Lees dan onze review over de 5 beste crosstrainers die er op dit moment zijn!

Top 5 beste crosstrainers