Top 3 beste roeitrainers

Beste roeitrainer voor thuis

Mijn lijst van beste roeitrainers

Ik heb je eerder aangegeven wat nou verschillen zijn tussen roeitrainers, op welke aspecten je moet letten bij het selecteren van de beste roeitrainer voor bij jou thuis en welke goede motieven er zijn om een roeitrainer te kopen. Graag wil ik hier mijn eigen top 3 beste roeitrainers lijst met je delen, om je zo verder op pad te helpen met het selecteren van je persoonlijke beste roeitrainer. Graag geef ik je ook enkele tips mee zodat je voorbereid bent voordat je begint met thuisfitness.

Hieronder heb ik de lijst verwerkt in een tabel, met één roeitrainer per segment. Éen roeitrainer in het goedkope segment, één roeitrainer in het dure segment en een roeitrainer die hier tussen in valt. Ik hoop dat je hier waardevolle informatie vindt bij het kiezen van de beste roeitrainer voor thuis! Indien je geïnteresseerd bent in andere producten zoals bijvoorbeeld hometrainers of crosstrainers, klik dan op de bijgevoegde link!

 roeitrainer-highendroeitrainer-mediumendroeirtainer-lowend
Roeitrainer WaterRower A1 Home!Roeitrainer Senz Sports R5000Roeitrainer Focus Fitness Row 3
Prijs€ 999,-€ 749,-€ 399,-
Garantie van frame5 jaarLevenslang10 jaar
Garantie onderdelen3 jaar2 jaar2 jaar
WeerstandsysteemWaterLucht Magnetisch
Afmetingen (l x b x h)211 x 56 x 53 cm244 x 77 x 103 cm207 x 46 x 80 cm
ClassificeringIntensief thuis gebruikProfessioneel Thuis gebruik
Product gewicht28 kg40 kg35 kg
Max. belastbaar gewicht147 kg150 kg120 kg
Koop hier!Bekijk hier de roeitrainer WaterRower A1 Home!Bekijk hier de roeitrainer Senz Sports R5000!Bekijk hier de roeitrainer Focus Fitness Row 3

Weerstandsysteem beste roeitrainer

Welk weerstandsysteem een roeitrainer gebruikt, kan best essentieel zijn voor het voldoen aan je verwachtingen. Zo zijn er drie classificaties; magnetische, lucht en waterweerstand roeitrainers. Ze zijn op volgorde gezet van minst fijne naar de fijnste weerstandklassificatie.

Magnetische weerstand roeitrainers

Dit is de goedkoopste klasse van roeitrainers. Daarom vallen onder deze classificering vaak niet de beste roeitrainers. Vaak zijn deze roeitrainers laag van gewicht, goedkoop, hebben ze een relatief korte levensduur en bootst het niet de echte ervaring na vergeleken met roeien in het échte leven. Wanneer je met een beperkt budget zit kunnen deze roeitrainers nog steeds prima voldoen gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

Luchtweerstand roeitrainers

Dit is voor veel gebruikers de beste roeitrainer. Het is iets prijziger dan een magnetische roeitrainer, maar levert veel extra voordelen. Het simuleert beter een echte roeiervaring, gaat langer mee, maakt weinig geluid en is gemakkelijk te onderhouden. Middels het gewicht van het vliegwiel kun je ook een schatting maken van de kwaliteit van de roeitrainer.

Waterweerstand roeitrainers

Als laatste de waterweerstand roeitrainers. Deze roeitrainers zijn high-end, zeer prijzig, maar functioneren professioneel. Bewegingen op dit apparaat werken vloeiend, maken weinig lawaai en het apparaat heeft een lange levensduur. Kortom, als je een stevig budget hebt voor een nieuwe roeitrainer, dan is er een grote kans dat dit de beste roeitrainer is!

Gedetailleerde productspecificaties

1. WaterRower A1 Home 
Roeitrainer high end

De WaterRower A1 Home straalt kwaliteit uit. Het waterweerstand systeem zorgt ervoor dat er geen dode punten in de slagen zitten, hierdoor voelt deze roeitrainer erg realistisch aan. De weerstand van de slagen kunnen tijdens de training ook nog makkelijk manueel worden aangepast. Daarbij heb je tijdens de training veel informatie tot je beschikking. Op de display kun je de tijd, slagfrequentie, afstand, energieverbruik en wattage zien.

Voor dit apparaat zijn alleen maar duurzame materialen van hoge kwaliteit gebruikt, dit is terug te zien in het mooie design. De roeitrainer is gemaakt van massief Essen hardhout wat is behandeld met een olie. De olie zorgt voor een langere levensduur.

Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere roeitrainer van zeer hoge kwaliteit, die daarnaast ook een hoogwaardig design heeft, is deze roeitrainer iets voor jou. Je moet wel bereid zijn diep in de buidel te tasten.

2. Senz Sports R5000

Beste roeitrainer voor thuis

De Senz Sports R5000 is een roeitrainer van professionele kwaliteit. Doordat deze roeitrainer een zwaar en solide apparaat is, is deze roeitrainer geschikt voor zeer intensief thuisgebruik. Daarnaast is de roeitrainer ook geschikt voor in de sportschool. De roeitrainer is belastbaar tot 150 kilo en geschikt voor personen tot 2 meter.

Door het luchtweerstand systeem wordt de weerstand naarmate je harder gaat roeien opgebouwd. Daarnaast kun je de weerstand ook nog instellen in 10 weerstandniveaus. Met deze aandrijving, in combinatie met het stevige materiaal en gewicht van de roeier, is deze geschikt voor de meest intensieve trainingen. Daarbij zorgt het display ervoor dat je de trainingstijd, strokes, afstand per training, totale afstand en je hartslag goed bij kunt houden.

Door de combinatie van goede specificaties, stabiliteit en comfort is dit een roeitrainer die voor iedereen geschikt is. Dus als je op zoek bent naar een roeitrainer voor zeer intensief gebruik, met de mogelijkheid voor uitdagende trainingen, raad ik deze roeitrainer zeker aan. De prijs ligt wat hoger, maar in verhouding met de kwaliteit valt daar niet zo veel over te zeggen.

3. Focus Fitness Row 3

Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 is de perfecte roeitrainer voor iedereen die graag thuis sport of wilt beginnen met thuissporten! Ik wil middels deze website graag onafhankelijk advies aanbieden om je zo te kunnen helpen bij het maken van de beste keuze. De Focus Fitness Row 3 is een geruisloze roeitrainer die geen onderhoud vereist om functioneel te blijven, wat gepaard gaat met een relatief lage prijs voor roeitrainers. Het design is ideaal waarbij het een stevig, zwaar frame heeft wat de bewegingen op een roeitrainer versoepeld.

Verder zijn er drie hoofdaspecten waar u naar moet kijken bij deze roeitrainer. Graag verwijs ik u door naar de Focus Fitness Row 3 pagina voor verdere informatie inclusief de plek om er zelf een te bemachtigen!

Succes met het pad naar de beste roeitrainer!

Hopelijk heb ik je hiermee op weg geholpen bij de keuze van het kopen van een roeitrainer. Indien je vragen hebt, dan hoor ik deze graag in de reacties hieronder. Ik wens je veel plezier met je roeitrainer! Indien je opzoek bent naar andere fitness-apparatuur, dan verwijs ik je graag door naar de homepagina van Sport-en-Afvallen!