Home > Koopadviezen > Beste roeitrainer

De beste roeitrainers van 2023

Ik heb je eerder aangegeven wat nou verschillen zijn tussen roeitrainers, op welke aspecten je moet letten bij het selecteren van de beste roeitrainer voor bij jou thuis en welke goede motieven er zijn om een roeitrainer te kopen.

Graag wil ik hier mijn eigen top 10 beste roeitrainers van 2023 lijst met je delen, om je zo verder op pad te helpen met het selecteren van je persoonlijke beste roeitrainer. Graag geef ik je ook enkele tips mee zodat je voorbereid bent voordat je begint met thuisfitness.

Ik hoop dat je hier waardevolle informatie vindt bij het kiezen van de beste roeitrainer voor thuis! Indien je geïnteresseerd bent in andere producten zoals bijvoorbeeld hometrainers of crosstrainers, klik dan op de bijgevoegde link!

De beste roeitrainer: ons advies

 1. WaterRower A1 Home
 2. Senz Sports R5000
 3. Focus Fitness Row 3
 4. Tunturi FitRow 50
 5. VirtuFit Ergometer Semi-Pro
 6. VirtuFit Pro Water 100
 7. First Degree Apollo Plus
 8. VirtuFit Ultimate Pro 2i
 9. Tunturi FitRow 70 Water
 10. Xterra ERG600W

De top 10 beste roeitrainers 2023

 1. WaterRower A1 Home
Roeitrainer high end

De WaterRower A1 Home straalt kwaliteit uit. Het waterweerstand systeem zorgt ervoor dat er geen dode punten in de slagen zitten, hierdoor voelt deze roeitrainer erg realistisch aan. De weerstand van de slagen kunnen tijdens de training ook nog makkelijk manueel worden aangepast. Daarbij heb je tijdens de training veel informatie tot je beschikking. Op de display kun je de tijd, slagfrequentie, afstand, energieverbruik en wattage zien.

Voor dit apparaat zijn alleen maar duurzame materialen van hoge kwaliteit gebruikt, dit is terug te zien in het mooie design. De roeitrainer is gemaakt van massief Essen hardhout wat is behandeld met een olie. De olie zorgt voor een langere levensduur.

Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere roeitrainer van zeer hoge kwaliteit, die daarnaast ook een hoogwaardig design heeft, is deze roeitrainer iets voor jou. Je moet wel bereid zijn diep in de buidel te tasten.

 1. Senz Sports R5000
Beste roeitrainer voor thuis

De Senz Sports R5000 is een roeitrainer van professionele kwaliteit. Doordat deze roeitrainer een zwaar en solide apparaat is, is deze roeitrainer geschikt voor zeer intensief thuisgebruik. Daarnaast is de roeitrainer ook geschikt voor in de sportschool. De roeitrainer is belastbaar tot 150 kilo en geschikt voor personen tot 2 meter.

Door het luchtweerstand systeem wordt de weerstand naarmate je harder gaat roeien opgebouwd. Daarnaast kun je de weerstand ook nog instellen in 10 weerstandniveaus. Met deze aandrijving, in combinatie met het stevige materiaal en gewicht van de roeier, is deze geschikt voor de meest intensieve trainingen. Daarbij zorgt het display ervoor dat je de trainingstijd, strokes, afstand per training, totale afstand en je hartslag goed bij kunt houden.

Door de combinatie van goede specificaties, stabiliteit en comfort is dit een roeitrainer die voor iedereen geschikt is. Dus als je op zoek bent naar een roeitrainer voor zeer intensief gebruik, met de mogelijkheid voor uitdagende trainingen, raad ik deze roeitrainer zeker aan. De prijs ligt wat hoger, maar in verhouding met de kwaliteit valt daar niet zo veel over te zeggen.

 1. Focus Fitness Row 3

Tunturi FitRow 70 Water

De Focus Fitness Row 3 is de perfecte roeitrainer voor iedereen die graag thuis sport of wilt beginnen met thuissporten! Ik wil middels deze website graag onafhankelijk advies aanbieden om je zo te kunnen helpen bij het maken van de beste keuze.

De Focus Fitness Row 3 is een geruisloze roeitrainer die geen onderhoud vereist om functioneel te blijven, wat gepaard gaat met een relatief lage prijs voor roeitrainers. Het design is ideaal waarbij het een stevig, zwaar frame heeft wat de bewegingen op een roeitrainer versoepeld.

Verder zijn er drie hoofdaspecten waar u naar moet kijken bij deze roeitrainer. Graag verwijs ik u door naar de Focus Fitness Row 3 pagina voor verdere informatie inclusief de plek om er zelf een te bemachtigen!

    4. Tunturi FitRow 50

Tunturi FitRow 50

De Tunturi FitRow 50 is een fantastische middenklasse roeitrainer. Het apparaat beschikt over ruim 17 trainingsprogramma’s en het betreft een inklapbaar model. Hierdoor kan je hem na gebruik eenvoudig weer opbergen in de hoek van de trainingskamer. Hij beschikt ook over handige transportwielen.

Deze roeitrainer heeft een handig anti slip oppervlak, waardoor het apparaat stevig op de grond staat. Het apparaat heeft een maximale belasting van 120 kg en het type weerstand is een elektromagneetrem. Hierdoor kan je hem zeer nauwkeurig instellen en het slijt minder snel dan een magneetrem.

Wil je een relatief goedkope roeitrainer die toch wel veel belangrijke functionaliteiten heeft? Dan is de Tunturi FitRow 50 een zeer goede keuze!

    5. VirtuFit Ergometer Semi-Pro

VirtuFit Ergometer Semi-Pro

De volgende roeitrainer in onze toplijst is de VirtuFit Ergometer Semi-Pro. Deze semi professionele roeitrainer heeft 34 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Hierdoor heb je genoeg variatie in je training. Het apparaat is inklapbaar, dus je kan hem relatief eenvoudig verplaatsen en opbergen na je training.

Naast de trainingsprogramma’s heeft het apparaat ook 16 weerstandniveaus. Deze roeitrainer beschikt over een ergometer, dit maakt hem ook geschikt voor revalidatietraining. Dit apparaat werkt ook met een elektromagneetrem voor de weerstand. Het maximale gebruiksgewicht betreft 150 kg.

De VirtuFit Ergometer Semi-Pro heeft transportwielen, zodat je hem snel kan verplaatsen na gebruik. Een andere handige functie is het hartslagprogramma. Als je volgens dit programma traint, dan train je efficiënter en bereik je sneller je sportieve doelen.

    6. VirtuFit Pro Water 1000

VirtuFit Pro Water 1000

De VirtuFit Pro Water 1000 is een van de beste roeitrainers voor thuis met toch een sportschool kwaliteit. Het apparaat maakt gebruik van waterweerstand, waardoor je realistische roeitrainingen uitvoert. Het maximale gebruiksgewicht van deze roeitrainer is 227 kg.

Het fitnessapparaat heeft ruim 32 verschillende trainingsprogramma’s, zodat je flink wat afwisseling hebt in je training. De VirtuFit Pro Water 1000 is inklapbaar, waardoor je hem met gemak opbergt na je training. Als je hem niet wilt inklappen voor het verplaatsen, dan kan je hem dankzij de handige transportwielen eenvoudig toch op een andere plek positioneren.

Een ander voordeel van dit apparaat is dat hij een bidonhouder en tablethouder heeft. Ideaal als je graag een film wilt kijken tijdens de training of graag een flesje water bij je wilt hebben. Daarnaast beschikt deze roeitrainer ook over een ergometer.

Ben je op zoek naar een roeitraining met sportschool kwaliteit? Kies dan de VirtuFit Pro Water 1000!

    7. First Degree Apollo Plus

First Degree Apollo Plus

De First Degree Apollo Plus is de nummer 7 van onze toplijst. Dit apparaat heeft een afwijkend design en is gemaakt van duurzaam materiaal. Hij maakt gebruik van een waterweerstand systeem. Deze roeitrainer is een zeer goede keuze, indien je hem intensief gebruikt. Hij heeft een maximale belasting van 150 kg.

De training met deze roeitrainer is zeer realistisch te noemen. De roeibewegingen die je maakt tijdens de trainen lijken identiek op de roeibewegingen in het water. Het apparaat is eenvoudig inklapbaar, zodat je hem makkelijk kan opbergen. Daarna kan je hem ook nog eens snel wegrollen, dankzij de transportwieltjes.

De First Degree Apollo Plus beschikt over een trainingscomputer, wat ook wel het brein van het apparaat wordt genoemd. Op het lcd-display kan je eenvoudig alle informatie aflezen die je graag wilt weten tijdens je training. Dit is informatie, zoals de tijd, het wattage, slagen per minuut en meer!

    8. VirtuFit Ultimate Pro 2i

VirtuFit Ultimate Pro 2i

De nummer 8 in onze toplijst met beste roeitrainers is de VirtuFit Ultimate Pro 2i. Dit apparaat heeft een maximaal gebruiksgewicht van 230 kg. Hij is geschikt voor de fanatieke roeier die al wat ervaring heeft. Het is mogelijk deze roeitrainer te verbinden met je smartphone of tablet voor extra trainingsmogelijkheden.

Het apparaat maakt gebruik van luchtweerstand en heeft 10 verschillende weerstandniveaus. Daarnaast heeft hij ook 10 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Als je hem wil opbergen kan je hem inklappen en daarna wegrollen met de handige transportwielen.

Tijdens het roeien kan je eenvoudig belangrijke gegevens inzien, zoals je hartslag, de tijd, afstand, calorieverbranding en het wattage op het ingebouwde lcd-scherm. Dus ben je een fanatieke roeier en wil je een zeer degelijk apparaat? Kies dan voor de VirtuFit Ultimate Pro 2i.

    9. Tunturi FitRow 70 Water

Tunturi FitRow 70 Water

De Tunturi FitRow 70 Water is een basisklasse roeitrainer met een waterweerstand systeem. Hierdoor is de training met dit apparaat extra realistisch. Daarnaast heeft hij een maximaal gebruiksgewicht van 150 kg. Dankzij het metalen frame heeft dit apparaat een zeer hoge bouwkwaliteit, wat hem dus geschikt maakt voor intensieve trainingen.

Deze roeitrainer heeft 8 verschillende weerstandniveaus en 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Maar het is ook mogelijk om zelf een trainingsprogramma in te stellen. Dit apparaat is deels inklapbaar en beschikt ook over handige transportwielen.

Het fitnessapparaat heeft een lcd-scherm die je trainingsgegevens en progressie toont. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van je training. Dus zoek je een roeitrainer die lang meegaat, maar nog wel relatief betaalbaar is? Kies dan de Tunturi FitRow 70 Water.

    10. Xterra ERG600W

Xterra ERG600W

De laatste roeitrainer op onze lijst is de Xterra ERG600W. Dit apparaat maakt ook gebruik van een waterweerstand systeem. Deze roeitrainer heeft een extreem goede prijs-kwaliteit verhouding. Hierdoor is hij geschikt voor de beginnende sporter, maar ook voor de ervaren krachten onder ons. 

Het maximale gebruiksgewicht van dit apparaat is 136 kg. Daarnaast beschikt hij over 5 verschillende trainingsprogramma’s en 6 verschillende weerstandniveaus. Een ander groot voordeel van dit trainingsapparaat is de garantie. Op het frame en laswerk heb je 10 jaar garantie, wat natuurlijk erg lang is! 

De Xterra ERG600W is zo ergonomisch en veilig mogelijk ontworpen. Tevens heeft hij een lcd-scherm die eenvoudig te bedienen is. Hierop kan je alle trainingsresultaten zien, zoals de afstand, verbrande calorieën en de tijd hoe lang je bezig bent. 

Succes met het pad naar de beste roeitrainer!

Hopelijk heb ik je hiermee op weg geholpen bij de keuze van het kopen van een roeitrainer. Indien je vragen hebt, dan hoor ik deze graag in de reacties hieronder. Ik wens je veel plezier met je roeitrainer! Indien je opzoek bent naar andere fitnessapparatuur, dan verwijs ik je graag door naar de homepagina van Sport-en-Afvallen!

Roeitrainer koopadviezen

Roeitrainer koopadviezen