Het beste sporthorloge van 2023: de top 10

Vergelijk hier de top 10 beste sporthorloges van dit moment! Wij hebben een mooie lijst gemaakt van de beste sporthorloges van 2023. Hierbij is gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, het design, de functionaliteiten en nog veel meer!

Meten is weten, dit geldt natuurlijk ook bij je sportprestaties. Wil jij al jouw sportprestaties nauwkeurig in de gaten houden om het maximale uit jouw trainingen te halen? Dan is een sporthorloge echt iets voor jou! 

Sporthorloge kopen?

Wanneer je een sporthorloge wilt kopen, dan wil je natuurlijk wel weten wat je met z’n horloge kunt en welke het beste bij jou past. Om jou hierover een duidelijk beeld te geven, en om de verschillende sporthorloges gemakkelijk met elkaar te kunnen vergelijken, zullen we de eigenschappen van de verschillende sporthorloges goed bespreken. Dit maakt het gemakkelijker om een sporthorloge te kopen, omdat je in een oogopslag kunt zien welk sporthorloge het best bij je past.

Wil je graag meteen het assortiment aan sporthorloges zien? Bekijk dan hieronder het assortiment van diverse aanbieders door op de links te klikken.

>>Sporthorloges bij Coolblue<<

>>Sporthorloges bij Fitwinkel.nl<<

De beste sporthorloges van 2023: onze top 10 

1. Garmin Vivoactive 4 Zwart 45 mm
2. Samsung Galaxy Watch 5 40 mm Zwart
3. Fitbit Versa 4 Zwart
4. Garmin Forerunner 45 Zwart
5. Polar Pacer Zwart
6. Apple Watch SE (2022) 40mm Starlight Aluminium Starlight Sportband
7. Fitbit Luxe Wit/Goud
8. Garmin Vivosmart 5 Zwart L
9. Garmin Venu 2S Goud/Beige
10. Fitbit Sense 2 Zwart
 

Wat zijn de voordelen van een sporthorloge?

Een sporthorloge heeft verschillende voordelen tijdens en na het sporten. Hieronder staat een opsomming van enkele voordelen van een sporthorloge:

  • Je prestaties worden inzichtelijk tijdens en na het sporten;
  • Sommige sporthorloges zijn te verbinden met je smartphone, hierdoor krijg je nog meer data te zien;
  • Handig bij verschillende sporten, zoals hardlopen, wandelen, schaatsen en nog veel meer sporten;
  • Jezelf actief verbeteren door je resultaten te analyseren;
  • Makkelijker trainen op vetverbranding;
  • Beter inzicht om in de juiste hartslagzones te trainen;
  • Mooie gadget voor in het dagelijkse leven;
  • Hulpmiddel om het advies van je fysiotherapeut of sporttrainer op te volgen.
Als je graag je conditie wil verbeteren, dan is een sporthorloge een handig hulpmiddel. Dankzij een sporthorloge worden je hartslaggegevens inzichtelijk. Dit is erg handig voor het verbeteren van je conditionele vaardigheden. Als je bijvoorbeeld ziet dat je een hoge hartslag hebt boven je normale gemiddelde, dan weet je dat je het lichamelijk zwaar gaat krijgen.
 
Door een sporthorloge kun je een stuk gerichter trainen om je uithoudingsvermogen te optimaliseren. Daarnaast kan je door continu je hartslag te meten duidelijk zien wanneer je vermoeid bent. Sommige horloges laten dan ook een hersteltijd zien. Hierdoor weet je hoe lang je moet herstellen, voordat je aan je volgende training begint.
 

Top 10 beste sporthorloges van 2023

1. Garmin Vivoactive 4 Zwart 45 mm

Het beste sporthorloge van 2023 is de Garmin Vivoactive 4 Zwart 45 mm. Dit horloge heeft alles wat je kan verwachten van een sporthorloge tegen een zeer schappelijke prijs

De Garmin Vivoactive 4 heeft verschillende handige functionaliteiten. Zo kan je met dit horloge contactloos betalen via de Garmin Pay applicatie. Tevens kun je eenvoudig via de ingebouwde muziekspeler naar je favoriete muziek luisteren.

Dit sporthorloge toont hartslagzones tijdens het trainen, zodat je gericht je conditie kan verbeteren. Daarnaast heeft hij een zeer goede batterij die tot 8 dagen meegaat in de smartwatchmodus. Met gps en muziek aan, dan gaat de batterij tot 6 uur lang mee.

Het horloge heeft daarnaast ook alle normale functies die je van een sporthorloge kan verwachten. Enkele van deze functies zijn: een calorieteller, caloriemeting op basis van hartslag, snelheidsmeter en nog veel meer!

Hij is bruikbaar voor verschillende sporten, zoals fitness, hardlopen, watersporten en golfen.

Bekijk op Coolblue

2. Samsung Galaxy Watch 5 40 mm Zwart

Samsung Galaxy Watch5 4G Zwart 40mm

Het volgende sporthorloge in onze toplijst is de Samsung Galaxy Watch 5 40 mm Zwart. Dit horloge van Samsung is ideaal voor iedere sporter. Met dit apparaat ontvang je niet alleen meldingen van berichten, maar kun je ook bellen als je telefoon in de buurt is. Daarnaast laad je de lege batterij super snel op dankzij de snellader. Binnen een half uur zit het batterijpercentage al op 45%!

Met dit sporthorloge kan je enorm veel applicaties downloaden via de Google Play Store, zoals Strava, Google Maps en Spotify. Een andere handige functie is het contactloos betalen met Google Pay. 

De Samsung Galaxy Watch 5 heeft een batterijduur van 40 uur. Hierdoor kun je voor een lange tijd al je gegevens meten tijdens het sporten! Het apparaat is ook waterdicht (tot 50 meter), waardoor hij geschikt is voor zwemmers en andere watersporters.

Tevens heeft hij verschillende normale functies die je van bijna ieder sporthorloge kan verwachten, zoals een alarmfunctie, inzicht in de hartslagzones, hoogtemeter en een slaapmonitor.

Het enige grote nadeel van dit horloge is dat hij niet compatibel is met iPhones. Hierdoor is hij alleen geschikt voor telefoons met een ander besturingsysteem als iOS.

Bekijk op Coolblue

3. Fitbit Versa 4 Zwart

Fitbit Versa 4 Zwart

De Fitbit Versa 4 Zwart is een zeer goede keuze als sporthorloge. Met dit apparaat houd je met gemak je gezondheid in de gaten en voorkom je dat je op een verkeerde manier gaat trainen. Als je dit sporthorloge nu koopt, dan krijg je ook meteen 6 maanden Fitbit Premium erbij.

Met Fitbit Premium wordt de Fitbit applicatie flink uitgebreid en krijg je elke dag herstelscores te zien. Hierdoor weet je wanneer je klaar bent voor je volgende training!

Het apparaat beschikt ook over een betaalfunctie, zodat je contactloos kan betalen met je horloge. Een andere handige functionaliteit is de slaapmonitor. Hiermee kan je eenvoudig je slaapkwaliteit en slaapduur inzichtelijk maken.

Daarnaast heeft hij 40 verschillende sportmodussen en is hij waterdicht tot 50 meter diepte. Tijdens je training krijg je al het inzicht in je data met dit sporthorloge. Dit is data, zoals hoe hard je aan het trainen bent en in welke hartslagzone.

Bekijk op Coolblue

4. Garmin Forerunner 45 Zwart

Garmin Forerunner 45 Zwart

Het volgende sporthorloge in onze lijst is de Garmin Forerunner 45 Zwart. Met dit sporthorloge ben je voortdurend op de hoogte van je hartslag. Zo beschikt het apparaat over een ingebouwde hartslagsensor

De Forerunner 45 Zwart heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Ondanks zijn lage prijs beschikt hij nog steeds over verscheidene handige functies. Dit zijn functies, zoals een stappenteller, een slaapmonitor en een ingebouwde GPS-ontvanger.

Het horloge heeft een accuduur van 13 uur in de sportmodus. Hierdoor kan je extra lang trainen, zonder dat je het apparaat hoeft op te laden.

Het apparaat toont de berichten en meldingen van je smartphone. Hierdoor hoef je niet je smartphone uit je broekzak te halen om op de hoogte te blijven!

Bekijk op Coolblue

5. Polar Pacer Zwart

Polar Pacer Zwart

De Polar Pacer Zwart is ideaal voor de hardlopers onder ons. Dit apparaat is het beste sporthorloge voor hardlopen in 2023. Dit komt door het lichtgewicht design en de data die hij meet. Zo meet hij de afstand, tijd en het tempo waarop je loopt.

Dit horloge is compatibel met verschillende sportapplicaties, zoals Strava en Nike voor nog uitgebreidere analyses. Tevens krijg je enorm veel inzicht in je conditie, dankzij de VO2 max meting, die je zuurstofopname van je bloed doet meten. 

de Pacer Zwart toont de notificaties van je smartphone en heeft een hartslagmeter. Daarnaast beschikt hij ook over een slaapmonitor. Deze laat alles over je slaap zien, zoals de kwaliteit van je slaap en je slaapduur. Tevens geeft het apparaat ook hersteladvies na je training. Hierdoor weet je precies hoe lang je lichaam nodig heeft om te herstellen.

Bekijk op Coolblue

6. Apple Watch SE (2022) 

Apple Watch SE (2022) 40 mm

Met de Apple Watch SE (2022) werk je eenvoudig aan je gezondheid en blijf je op de hoogte van al je meldingen vanaf je smartphone. Met de geïntegreerde hartslagsensor wordt je hartslag gemeten via je pols. Zo geeft het apparaat een melding, indien je een onregelmatige hartslag hebt.

Het apparaat beschikt over een slaapmonitor en houdt je training tot in de details bij. Zo heeft hij een snelheidsmeter, stappenteller en calorieteller. Een andere handige functie is de noodknop. De nieuwe sensor herkent zelfs een auto-ongeval. Indien dit gebeurt verstuurt de horloge automatisch een noodoproep en waarschuwt hij je noodcontacten.

De Apple Watch SE (2022) is waterbestendig en waterdicht tot 50 meter. Daarnaast is het met dit horloge ook mogelijk om contactloos te betalen via Apple Pay.

Het nadeel van dit horloge is dat het alleen compatibel is met iOS en niet met Android telefoons.

Bekijk op Coolblue

7. Fitbit Luxe Wit/Goud

Fitbit Luxe WitGoud

De Fitbit Luxe Wit/Goud is een sporthorloge met een stijlvol uiterlijk. Met handige functies voor je dagelijkse activiteiten, zoals een calorieteller, stappenteller en snelheidsmeter. Tevens beschikt het apparaat over een hartslagmeter. Deze laat onder andere zien in welke harslagzones je aan het trainen bent. Hierdoor kun je doelgericht aan de slag tijdens je training om je conditie te verbeteren!

Het horloge beschikt over een slaapmonitor. Hierdoor heb je beter inzicht in je slaap met allerlei data.

Het apparaat is waterdicht tot 50 meter en het is mogelijk om de horlogeband te verwisselen. Hierdoor kan je het horloge nog persoonlijker maken door er een ander soort band om te doen.

Bekijk op Coolblue

8. Garmin Vivosmart 5 Zwart L

Garmin Vivosmart 5 Zwart L

De Garmin Vivosmart 5 Zwart L is perfect om je gezondheid goed in de gaten te houden.  Hij meet constant je activiteiten en in de nacht hoe je slaapt. Via de Garmin applicatie krijg je ook advies om je slaap te verbeteren.

Dit sporthorloge heeft meerdere functionaliteiten om je dagelijkse activiteiten bij te houden. Zo meet het apparaat de afgelegde afstand, je snelheid en je calorie-inname. Tevens monitort het horloge je slaap en stress.

Het apparaat is waterdicht tot 5 meter en toont de notificaties en berichten van je smartphone. De maximale batterijduur in sportmodus betreft 168 uur. Hierdoor hoef je het apparaat bijna nooit op te laden. 

Bekijk op Coolblue

9. Garmin Venu 2S Goud/Beige

Garmin Venu 2S GoudBeige

De volgende Garmin op onze lijst is de Garmin Venu 2S Goud/Beige. Dit apparaat toont compleet inzicht in je gezondheid. Daarnaast heeft hij een lange accuduur. Zo gaat hij wel tot 10 dagen mee, zonder dat je hem hoeft op te laden.

Deze horloge is ook weer waterbestendig tot 50 meter en toont de notificaties en berichten van je smartphone. Het is ook mogelijk om contactloos te betalen met dit apparaat. Dit werkt via Garmin Pay.

Het sporthorloge heeft veel functies om je dagelijkse activiteiten bij te houden. Zo geeft het horloge een bewegingsherinnering en meet hij je snelheid en afstand. Tevens beschikt hij over een calorieteller en een hartslagmeter. Deze geeft alle informatie die je wil weten! Zo krijg je een melding bij een onregelmatige hartslag.

Bekijk op Coolblue

10. Fitbit Sense 2 Zwart

Fitbit Sense 2 Zwart

De Fitbit Sense 2 Zwart is ideaal voor het verbeteren van je conditie en het verminderen van je stress. Het apparaat meet de hele dag je stressniveau, dankzij de EDA sensor. Hierdoor wordt inzichtelijk wanneer je precies gestrest bent.

De batterij van het apparaat houdt het 6 dagen lang vol en na ongeveer 12 minuten opladen is hij weer op 100%. Met dit sporthorloge is het ook mogelijk om contactloos te betalen dankzij Fitbit Pay.

Tevens beschikt het apparaat over veel standaard functionaliteiten, zoals een stappenteller, snelheidsmeter en een hartslagsensor. Die sensor laat onder andere zien in welke hartslagzone je aan het trainen bent.

De slaapmonitor verzamelt veel data over je slaap. Zo laat hij je slaapkwaliteit zien en je slaapduur. Tevens beschikt het apparaat over een thermometer die de buitentemperatuur meet.

Bekijk op Coolblue

Dit waren de top 10 beste sporthorloges van 2023

Ik hoop dat je dankzij dit koopadvies een goede keuze kan maken bij het aanschaffen van een sporthorloge. De horloges die wij hebben uitgezocht voor dit koopadvies zijn allemaal fantastische modellen. Het is uiteindelijk afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften wat voor jou het beste sporthorloge van 2023 is.

Wil je graag reviews en koopadviezen van andere sportartikelen zien? Bekijk dan onze pagina’s: beste crosstrainer van 2023 en beste roeitrainer van 2023.