Focus Fitness Jet 5

Top 5 beste loopbanden

De top 5 beste loopbanden van dit moment! De loopband is een perfect apparaat voor mensen die thuis ook nog lekker willen sporten. Heb je geen zin om in de regen te moeten sporten? Of vind je het niks om de straat op te moeten wanneer het donker is? Dan is een loopband echt iets voor jou! Een loopband valt onder de categorie cardioapparaten. Je bouwt met dank aan de loopband een uitstekende conditie op en daarnaast helpt het apparaat ook nog eens bij het verlagen van je vetpercentage. Wil je een loopband kopen? Koop je loopband dan hier snel en gemakkelijk online! In dit artikel vergelijk ik onafhankelijk de eigenschappen van de top 5 beste loopbanden van dit moment. Daarnaast leg ik uit welke eigenschappen van de loopband extra van belang zijn om in de gate te houden bij de aanschaf van een loopband.

Loopband kopen

Het kopen van een loopband is een eenmalige, maar ook best grote investering. Dit maakt het des te belangrijker om een goed doordachte keuze te maken tussen al die aangeboden loopbanden. Je wilt dus een goed en overzichtelijk inzicht hebben in de beste loopbanden van dit moment. Hierdoor heb ik hieronder een overzichtelijk overzicht gemaakt van de top 5 beste loopbanden van 2017 met daarin alle belangrijke eigenschappen van een loopband. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om de verschillende loopbanden met elkaar te vergelijken zodat je de, voor jou, beste keus kunt maken. Vervolgens licht ik nog de belangrijkste eigenschappen uit het onderstaande schema toe zodat alles helemaal duidelijk wordt en je een goede en doordachte keus kunt maken uit de top 5 beste loopbanden van dit moment.

Eigenschappen loopband

Wanneer je een loopband koopt zijn er verschillende eigenschappen van belang. Om dit overzichtelijk te maken geef ik hieronder de eigenschappen van de top 5 beste loopbanden van dit moment schematisch weer zodat het gemakkelijk is om de verschillende loopbanden met elkaar te vergelijken.

 Focus Fitness Jet 5Focus Fitness SlimLineFocus Fitness Senator iPlusFocus Fitness Jet 9 iPlusFocus Fitness SlimLine XL iPlus
Focus Fitness Jet 5Focus Fitness SlimLineFocus Fitness Senator iPlusFocus Fitness Jet 9 iPlusFocus Fitness SlimLine XL iPLus
Prijs€549,-€449,-€1.099,-€899,-€449,-
Garantie frameLevenslang10 JaarLevenslangLevenslangLevenslang
Garantie onderdelen2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar
Afmetingen (L x B x H)169 x 76 x 133 cm165 x 75 x 135 cm198 x 98 x 150 cm184 x 92 x 154 cm x 75 x
Maximaal belastbaar gewicht120 KG120 KG160 KG150 KG130 KG
KlasseIntensief thuis gebruikThuis gebruikSemi professioneelIntensief thuis gebruikIntensief thuis gebruik
Gewicht product66 KG62 KG103 KG89 KG59 KG
Aantal trainingsprogramma's36152525Via tablet
Afmetingen loopvlak134 x 45 cm130 x 42 cm147 x 57 cm137 x 54 cm
133 x 46 cm
Arm greep hellingshoektoetsNeeNeeNeeJaJa
Arm greep snelheidstoetsNeeNeeNeeJaJa
Continue motorvermogen2 PK2 PK3 PK2.5 PK2 PK
Demping8 voudig Flex Suspension Vering8 voudige demping8 voudig Flex Suspension Vering8 voudig Flex Suspension Vering8 voudige demping
Hellingshoek niveau's120161512
Maximale snelheid16 km/u16 km/u22 km/u20 km/u16 km/u
Koppeling met tablet mogelijkNeeNeeJaJaJa
BekijkBekijkBekijkBekijkBekijk

Toelichting belangrijke eigenschappen loopband

Gewicht van de loopband

Over het algemeen kan gezegd worden, hoe zwaarder de loopband, hoe degelijker en stabieler de loopband. Het gewicht van een loopband zegt namelijk iets over de constructie van het apparaat. Wanneer er veel metaal verwerkt is in de constructie, dan is de constructie zwaarder en degelijker dan wanneer er minder metaal gebruikt is. Naast dat een zware loopband degelijker is dan een lichte loopband, is een zwaardere loopband ook stabieler. De loopband krijgt tijdens het trainen veel klappen te verduren. Hoe zwaarder de loopband, hoe beter de loopband deze klappen kan weren.

Continue motorvermogen

Wanneer je met een lage snelheid loopt op de loopband, dan is het belangrijk om te kijken naar het continue motorvermogen van de loopband. Het motorvermogen van de loopband is minder interessant om in de gate te houden wanneer je loopt op snelheden boven de 5 kilometer per uur.

Afmetingen loopoppervlak

Het loopoppervlak van de loopband is het gedeelte waar je daadwerkelijk op loopt. De breedte van dit loopoppervlak heeft invloed op het loopcomfort. Wanneer je gaat wandelen of joggen heeft het nog niet heel veel invloed, maar wanneer je langere tijd gaat hardlopen is een breed oppervlak aan te raden. Het zal moeilijker worden om in een rechte lijn te blijven rennen waardoor een misstap snel gemaakt is. Met een breed oppervlak voorkom je misstappen en blessures. Het is aan te raden om voor een loopoppervlak van minimaal 45 centimeter breed te kiezen.

Demping van de loopband

Wanneer je gevoelige gewrichten hebt is de demping van de loopband erg belangrijk. Lopen op een loopband is anders dan op de weg. Verkeerd gebruik van een loopband kan leiden tot blessures door de impact die het lopen kan hebben op je gewrichten. Met een goed dempingssysteem belast je de gewrichten minder wat leidt tot minder blessures wanneer je last hebt van gevoelige gewrichten.

Top 5 beste loopbanden van 2017

1. Focus Fitness Jet 5

€549,-               €732,27

Focus Fitness Jet 5De Focus Fitness Jet 5 is het totaalplaatje loopband voor thuis. De Jet 5 heeft een versterkt frame en daarnaast is het model verbreed en langer in vergelijking tot zijn voorgangers. De Focus Fitness Jet 5 is een zeer complete loopband. Zo beschikt de loopband over maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s en is de hellingshoek elektronisch te verstellen. Door al deze eigenschappen is de Focus Fitness Jet 5 in mei 2017 dan ook zeer terecht verkozen tot best gewaardeerde loopband van Nederland door Kieskeurig.nl. Wil je thuis lekker sporten op een loopband die voldoet aan al de basisbehoeften tegen een scherpe prijs? Dan is de Focus Fitness Jet 5 de loopband waar je naar op zoek bent.

Bestel de Focus Fitness Jet 5 hier!

2. Focus Fitness SlimLine

€449,-               €598,93

Focus Fitness SlimLineDe Focus Fitness SlimLine is een zeer compacte loopband die maar heel weinig plaats in beslag neemt. Ondanks dat deze loopband erg compact is, beschikt hij wel gewoon over een continue motorvermogen van 2 PK net zelfs een piek motorvermogen van 4 PK waardoor je niet inlevert op de kwaliteit. Een van de voordelen van de Focus Fitness SlimLine is dat hij volledig inklapbaar is. Dit betekend dat je de loopband niet meer hoeft op te bouwen wanneer hij wordt afgeleverd. De Focus Fitness SlimLine is een perfecte loopband voor wanneer je op zoek bent naar een loopband die weinig ruimte in beslag neemt en waarop je kunt trainen met voorgeprogrammeerde elektronische snelheidsprogramma’s.

Bestel de Focus Fitness SlimLine hier!

3. Focus Fitness Senator iPlus

€1.099,-           €1.398,93

Focus Fitness Senator iPlusWil je voor het beste van het beste gaan op loopband gebied, dan is de Focus Fitness Senator iPlus waar je naar op zoek bent. De Focus Fitness Senator iPlus is het topmodel onder de loopbanden. Het is een robuuste loopband met een loopoppervlak van wel 57 centimeter breed en een lengte van 147 centimeter. Naast het brede loop oppervlak geniet je van vele luxe uitbreidingen die deze loopband te bieden heeft. Zo kun je de loopband koppelen aan je smartphone of tablet. De demping van de loopband is perfect, hierdoor zullen je gewrichten minder schokken te verduren krijgen tijdens het lopen.

De Focus Fitness Senator iPlus heeft alles in huis voor wanneer je op een professioneel apparaat wilt sporten. Hierdoor is deze loopband een echte aanrader voor wanneer je er echt intensief gebruik van gaat maken.

Bestel de Focus Fitness Senator iPlus hier!

4. Focus Fitness Jet 9 iPlus

899,-                 €1.198,93

Focus Fitness Jet 9 iPlusDe Focus Fitness Jet 9 iPlus is een zeer robuuste en sterke loopband die geschikt is voor intensief gebruik. Deze loopband is erg eenvoudig op te bouwen en dankzij de vele mogelijkheden, waaronder Bluetooth, zijn er tal van mogelijkheden om thuis lekker te genieten van je training. De loopband is volledig voor gemonteerd. Wanneer je hem uit de doos haalt hoef je hem enkel op te klappen en acht schroeven aan te draaien voordat je kunt beginnen met sporten. Door de bluetooth functie van de Focus Fitness Jet 9 iPlus is het dus ook mogelijk om je telefoon of tablet aan te sluiten aan de loopband. Wil je een loopband die makkelijk op te bouwen is, en waarbij je koppeling kunt maken met je telefoon en tablet, die ook nog is perfect is voor intensief thuisgebruik? Dan is de Focus Fitness Jet 9 iPlus de loopband die jij zoek!

Bestel de Focus Fitness Jet 9 iPlus hier!

5. Focus Fitness SlimLine XL iPLus

€649,-               811,50

Focus Fitness SlimLine XLBen je op zoek naar een loopband die erg groot is, maar tegelijkertijd makkelijk op te bergen is in de woonkamer of in de slaapkamer? Dan ben je op zoek naar de Focus Fitness SlimLine XL iPlus. Deze loopband heeft namelijk een groot loop oppervlak van 46 centimeter breed en 133 centimeter land. Daarnaast is de loopband maar 38 centimeter dik wanneer hij is ingeklapt waardoor hij erg goed op te bergen is. Doordat deze ondanks dat je hem kunt inklappen nog altijd niet te smal is, kun je de loopband perfect gebruiken om te joggen of om te rennen. Wanneer je de loopband wil opklappen kost het je slechts 5 seconden tijd. Wanneer je op zoek bent naar een loopband met een groot loopoppervlak maar die tegelijkertijd ook nog eens gemakkelijk op te bergen is, dan is de Focus Fitness SlimLine XL iPlus dé perfecte loopband voor jou!

Bestel de Focus Fitness Slimpline XL iPlus hier!

Goedkope loopband kopen

Focus Fitness Jet 2

Focus Fitness Jet 2De Focus Fitness Jet 2 is dé loopband voor de thuissporter. Het is een compacte loopband die beschikt over diverse vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s. De motor van de loopband is erg stil. Daarnaast is de loopband handmatig verstelbaar in twee hoogtes. De loopband is erg gemakkelijk in te klappen. Hierdoor is het na de training erg makkelijk om de loopband op te bergen. Wil je thuis lekker sporten op een loopband, maar hoef je niet al te veel poespas aan het apparaat, dan is de Focus Fitness Jet 2 de loopband waar je naar op zoek bent. De loopband heeft een overzichtelijke display en een prima demping waardoor je blessure vrij kunt trainen.

Prijs€349,-
Garantie frame10 Jaar
Garantie onderdelen2 Jaar
Afmetingen (L x B x H)160 x 70 x 128 cm
Maximaal belastbaar gewicht110 Kilogram
KlasseThuis gebruik
Gewicht product55 Kilogram
Aantal trainingsprogramma's7
Afmetingen loopvlak128 x 41 cm
Continue motorvermogen1,5 PK
Demping6 Voudig demping
Hellingshoek niveau's4 Levels
Maximale snelheid13 km/u
Koppeling met tablet mogelijkNee

Bestel de Focus Fitness Jet 2 hier!

Professionele loopband kopen

Sole Fitness F63

Sole Fitness F63Wil je trainen als een echte professional? Dan haal je met de Sole Fitness F63 een loopband in huis voor een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Het is daarom ook zeker niet voor niets dat de Sole Fitness F63 in de VS door vele tijdschriften en blogs wordt beoordeeld als een van de beste loopbanden in deze prijsklasse. Met de Sole Fitness F63 krijg je dus waar voor je geld. Het merk Sole staat bekend om een zeer goede reputatie. Het ijzersterke frame van de loopband staat garant voor een lange levensduur.

Naast dat Sole fitnessapparatuur van de bovenste plank levert, het het ook een eigen fitness App. Je kunt via Bluetooth verbinding maken tussen de loopband en je telefoon of tablet. Waarna je kunt gaan trainen met de App. Met dank aan de App kun je bijvoorbeeld je voortgang zeer nauwlettend in de gate houden.

Wil je thuis intensief gaan sporten als een echte professional? Dan is de Sole Fitness F63 de loopband die je moet hebben!

Prijs€1.399,-
Garantie frameLevenslang
Garantie onderdelen3 Jaar
Afmetingen (L x B x H)209 x 89 x 146 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 Kilogram
KlasseSemi professioneel
Gewicht product115 Kilogram
Aantal trainingsprogramma's10
Afmetingen loopvlak51 x 152 cm
Continue motorvermogen3 PK
DempingCushioning: Cushion flex Suspension system
Hellingshoek niveau's15
Maximale snelheid18 km/u
Koppeling met tablet mogelijkJa

Bestel de Sole Fitness F63 hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *