Beste loopband kopen? Bekijk de top 5!

Ben je op zoek naar de beste loopband? Bekijk dan onze top 5! Het perfecte apparaat voor mensen die thuis willen sporten. Heb je geen zin om in de regen te moeten hardlopen? Of vind je het niks in het donker naar buiten te gaan? Dan is een loopband echt iets voor jou! Loopbanden vallen onder de categorie cardioapparaten. Je bouwt hiermee een uitstekende conditie op en daarnaast helpt het apparaat ook nog eens bij het verlagen van je vetpercentage, ideaal dus om af te vallen.

In dit artikel vergelijk ik onafhankelijk de eigenschappen van de top 5 beste loopbanden van dit moment. Daarnaast leg ik uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een loopband.

Loopband kopen

Het kopen van een loopband is een eenmalige, maar ook een grote investering. Dit maakt het des te belangrijker om een goed doordachte keuze te maken. Je wilt dus een goed en overzichtelijk inzicht hebben van de mogelijkheden.

Hierdoor heb ik hieronder een overzichtelijk overzicht gemaakt van de top 5 loopbanden van 2021 met daarin alle belangrijke eigenschappen. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om de verschillende apparaten met elkaar te vergelijken zodat je de, voor jou, beste keus kunt maken.

Vervolgens licht ik nog de belangrijkste eigenschappen uit het onderstaande schema toe, zodat alles helemaal duidelijk wordt en je een goede en doordachte keus kunt maken.

Eigenschappen loopband

Wanneer je een loopband koopt zijn er verschillende eigenschappen van belang. Om dit overzichtelijk te maken geef ik hieronder de eigenschappen van de top 5 beste loopbanden van dit moment schematisch weer zodat het gemakkelijk is om de verschillende loopbanden met elkaar te vergelijken.

SpecificatieFocus Fitness Jet 5Focus Fitness Jet 9 iPlusFocus Fitness Senator iPlusSenz Sports M1000Focus Fitness Jet 7
focus fitness jet 5 loopband Top 5 beste loopbanden senator iplus loopband Loopband_senz_sports_m1000Loopband_focus_fitness_jet_7
Prijs€699,-€1.049,-€1.199,-€449,-€849,-
Garantie frameLevenslangLevenslangLevenslangLevenslangLevenslang
Garantie onderdelen2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar
Afmetingen (L x B x H)169 x 76 x 133 cm184 x 92 x 154 cm198 x 98 x 150 cm151 x 69 x 135 cm182 x 82 x 141 cm
Maximaal belastbaar gewicht120 KG150 KG160 KG100 KG140 KG
KlasseIntensief thuis gebruikIntensief thuis gebruikSemi professioneelIntensief thuis gebruikIntensief thuis gebruik
Gewicht product66 KG89 KG103 KG48 KG87 KG
Aantal trainingsprogramma’s3625254036
Afmetingen loopvlak134 x 45 cm137 x 54 cm147 x 57 cm125 x 42 cm141 x 48 cm
Arm greep hellingshoektoetsNeeNeeNeeN.v.t.Nee
Arm greep snelheidstoetsNeeNeeNeeJaNee
Continue motorvermogen2 PK2,5 PK3 PK1.5 PK2.5 PK
Demping8 voudig Flex Suspension Vering8 voudig Flex Suspension Vering8 voudig Flex Suspension Vering6 voudig Flex Suspension Vering8 voudig Flex Suspension Vering
Hellingshoek niveau’s121516N.v.t.15
Maximale snelheid16 km/u20 km/u22 km/u13 km/u18 km/u
Koppeling met tablet mogelijkNeeJaJa NeeNee
OpklapbaarJaJaJaJaJa
Bekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk product

Loopband kopen, waar op letten?

Hoe kies ik een goede loopband? Om een goede loopband te kiezen moet je op een aantal zaken letten. Hierbij moet je jezelf afvragen waarvoor je de loopband gaat gebruiken: ga je lopen, joggen of hardlopen? Waar ga je de loopband plaatsen? en hoe vaak en intensief ga je trainen? De belangrijkste punten hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

Gewicht van de loopband

Over het algemeen kan gezegd worden, hoe zwaarder de loopband, hoe degelijker en stabieler deze is. Het gewicht zegt namelijk iets over de constructie van het apparaat. Wanneer er veel metaal verwerkt is in de constructie, dan is deze zwaarder en degelijker dan wanneer er minder metaal gebruikt is.

Naast dat een zwaar apparaat degelijker is, is een zwaardere loopband ook stabieler dan een lichte loopband. Loopbanden krijgen tijdens het trainen veel klappen te verduren. Hoe zwaarder het apparaat, hoe beter deze klappen kan weren.

Een nadeel van een zwaardere loopband is dat deze natuurlijk minder goed te verplaatsen is. Echter hebben vrijwel alle loopbanden wieltjes aan de onderzijde die zorgen voor een vlotte verplaatsing.

Motor van de loopband

Wanneer je met een lage snelheid loopt op de loopband, dan is het belangrijk om te kijken naar het continue motorvermogen. Het motorvermogen is minder interessant om in de gaten te houden, wanneer je loopt op snelheden boven de 5 kilometer per uur.

Een loopband moet een minimaal continu motorvermogen hebben van 1,5 pk. Gebruik je de loopband voor intensieve trainingen? Dan raden we aan te kiezen voor een motorvermogen van minimaal 2,5pk.

Snelheid van de loopband

Wat is nu een goede snelheid van een loopband? Voor lopers en joggers is een maximale snelheid van 15 km/h voldoende. Ga je intensief hardlopen? Kies dan voor een loopband met een snelheid van 18km/h of meer. Zo weet je zeker dat je het maximale uit je training kan halen.

Breedte van de loopband

Wat is de beste breedte voor een loopband? De breedte van het loopoppervlak heeft invloed op het loopcomfort. Ga je wandelen of joggen? Kies dan voor een loopoppervlak met een breedte tussen de 40 en 45 centimeter.

Gebruik je de loopband voor het hardlopen? Dan is het fijn om een breder loopoppervlak te hebben. Voor hardlopers adviseren wij dan ook om te kiezen voor een loopoppervlak van minimaal 45 centimeter. Hierdoor heb je meer bewegingsruimte.

Demping van de loopband

Wanneer je gevoelige gewrichten hebt is de demping van de loopband erg belangrijk. Lopen op een loopband is anders dan op de weg. Verkeerd gebruik kan leiden tot blessures door de impact die het lopen kan hebben op je gewrichten. Met een goed dempingssysteem belast je de gewrichten minder, wat weer leidt tot een verminderende kans op blessures.

Trainingsprogramma’s

Iedereen gebruikt een loopband voor zijn eigen trainingsdoeleinden. Daarom is het belangrijk te letten op welke trainingsprogramma’s de loopband bied.

Zo hebben verschillende loopbanden programma’s die hartslagmetingen, hellingshoeken en intervaltrainingen ondersteunen. Vaak gaat dit ook in combinatie met een app. Let dus op of de loopband past bij de intensiteit van jouw training.

Lichaamsgewicht

Je eigen lichaamsgewicht is ook belangrijk voor het kiezen van de beste loopband. De meeste loopbanden hebben een belastbaar gewicht van minimaal 100 kg. Zit je lichaamsgewicht rond die koers? Dan is het raadzaam om een loopband te kiezen die een hoger belastbaar gewicht heeft. Zo heb je een betere demping tijdens het lopen en worden je gewrichten minder belast.

Prijs

Niet geheel onbelangrijk is de prijs van een loopband. Wat kost een loopband nu eigenlijk? De kosten van een loopband liggen tussen €400,- en €4000,-. De prijs is sterk afhankelijk van de kwaliteit en de opties die de loopband allemaal heeft. Een duurdere loopband wil niet per se zeggen dat deze beter is. Bepaal voor jezelf het budget en de opties die je wilt, kijk dan of dit mogelijk is.

Inklapbaar

Heb je niet al te veel ruimte thuis? Dan is het fijn om de loopband in te kunnen klappen en eventueel onder een bed te schuiven. Echter zijn vrijwel alle loopbanden inklapbaar. Hierbij moet je wel letten op eventuele de grootte van het bedieningspaneel. Deze maakt zorgt ervoor dat de loopband hoger is als deze is ingeklapt.

Wij hebben allemaal op bovenstaande punten gelet. En hieronder de beste loopbanden voor je op een rijtje gezet.

Top 5 beste loopbanden van 2021

1. Focus Fitness Jet 5

€699,-               €799,00

Focus Fitness Jet 5 loopband

De Focus Fitness Jet 5 is de beste loopband voor thuis. De Jet 5 heeft een versterkt frame en daarnaast is het model verbreed en langer in vergelijking tot zijn voorgangers.

De Focus Fitness Jet 5 is een zeer complete loopband. Zo beschikt de loopband over maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s en is de hellingshoek elektronisch te verstellen.

Door al deze eigenschappen is de Focus Fitness Jet 5 in mei 2017 dan ook zeer terecht verkozen tot beste loopband van Nederland door Kieskeurig.nl. Wil je thuis lekker sporten op een loopband die voldoet aan al de basisbehoeften tegen een scherpe prijs? Dan is de Focus Fitness Jet 5 de loopband waar je naar op zoek bent.

Bestel de Focus Fitness Jet 5 hier!

 

2. Focus Fitness Jet 9 iPlus

€999,-               €1200,00

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een robuuste, semiprofessionele loopband. Met een extra dempend- en sterk loopoppervlak is deze geschikt voor intensief gebruik. Met een moderne trainingscomputer, die je kan koppelen met je smartphone of tablet, kun je gebruik maken van de bijbehorende applicatie.

Zo kun je via de applicatie bijvoorbeeld gebruik maken van Google Streetview. Je kunt dan overal ter wereld hardlopen. Wanneer je in Google Streetview een berg oprent zal de elektrisch verstelbare hellingshoek zich automatisch aanpassen. Verder geeft het display alle informatie weer die je nodig hebt.

Naast de vele opties en trainingsprogramma’s in de app zijn er ook 25 programma’s voorgeprogrammeerd. Daarbij heeft het apparaat nog twee leuke gadgets. Het heeft namelijk ingebouwde ventilatortjes en speakers. Dus lekker een muziekje aan en wat verkoeling tijdens het lopen.

Een nadeel is dat het apparaat vrij zwaar en groot is. Echter, is deze wel aan de kant te rijden door de wieltjes die eronder zitten. Al met al is de Focus Fitness Jet 9 iPlus een zeer compleet uitgeruste en sterke loopband.

Bestel de Focus Fitness Jet 9 iPlus hier!

 

3. Focus Fitness Senator iPlus

€1.199,-           €1.500,00

Wil je voor het beste van het beste gaan? Dan is de Focus Fitness Senator iPlus waar je naar op zoek bent. De Focus Fitness Senator iPlus is het topmodel onder de loopbanden. Het is een robuuste loopband met een loopoppervlak van wel 57 centimeter breed en een lengte van 147 centimeter.

Naast het brede loop oppervlak geniet je van vele luxe uitbreidingen die dit apparaat te bieden heeft. Zo kun je de loopband koppelen aan je smartphone of tablet. De demping is perfect, hierdoor zullen je gewrichten minder schokken te verduren krijgen tijdens het lopen.

De Focus Fitness Senator iPlus heeft alles in huis voor wanneer je op een professioneel apparaat wilt sporten. Hierdoor is deze loopband een echte aanrader voor wanneer je er echt intensief gebruik van gaat maken.

Bestel de Focus Fitness Senator iPlus hier!

 

4. Senz Sports M1000

€449,-                 €570,00

Senz Sports M1000 loopband

De Senz Sports M1000 is pas sinds april 2019 op de markt. Wat deze loopband onderscheid van oudere modellen, is het makkelijk te bedienen heldere LED Display. Hier zijn alle gegevens die je nodig hebt voor een effectieve training op te vinden. Op deze loopband zijn 40 verschillende trainingsprogramma’s ingesteld.

Ook is het mogelijk om een vetmeting van jezelf te doen met behulp van deze loopband. Het dempende loopoppervlak zorgt ervoor dat het apparaat tijdens de training weinig geluid maakt. Tevens is dit ook veilig voor je gewrichten.

Wanneer je na de training de loopband wil opbergen, kun je hem opklappen en eenvoudig wegrijden. Ben je opzoek naar een moderne, compacte en betaalbare loopband? Dan is de Senz Sports M1000 een goede keuze.

Bestel de Senz Sports M1000 hier!

 

5. Focus Fitness Jet 7

€849,-               €899,00

Loopband focus fitness jet 7

De Focus Fitness Jet 7 is een zeer stabiele en sterke loopband, ideaal voor een fanatieke thuissporter. Met een breed loopoppervlak en een sterke motor, die ervoor zorgt dat de loopband tot 18 km/u kan draaien, zal je niet snel tekortkomen.

Ook heeft deze loopband een 8-voudige flex suspension, dit zorgt ervoor dat er een goede demping wordt gegeven tijdens het wandelen of rennen. Deze demping zorgt ervoor dat het apparaat minder geluid maakt en dat de klappen op de spieren en gewrichten goed worden opgevangen.

Daarnaast heeft dit apparaat nog een ingebouwde tablethouder en een borstband receiver, hiermee kunt je je hartslag en de intensiteit van de training goed in de gaten houden.

Bestel de Focus Fitness Jet 7 hier!

Goedkope loopband kopen

Focus Fitness Jet 2

Focus fitness jet 2

De Focus Fitness Jet 2 is dé goedkope loopband voor thuisgebruik. Het is een compact apparaat die beschikt over diverse vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s.

De motor is erg stil. Daarnaast is het apparaat handmatig verstelbaar in twee hoogtes. Ook is de loopband erg gemakkelijk in te klappen.

Hierdoor is het na de training makkelijk om het apparaat op te bergen. Wil je thuis lekker sporten, maar hoef je niet al te veel poespas aan het apparaat, dan is de Focus Fitness Jet 2 de loopband waar je naar op zoek bent. Het apparaat beschikt over een overzichtelijke display en een prima demping, waardoor je blessure vrij kunt trainen.

Prijs€449,-
Garantie frame10 Jaar
Garantie onderdelen2 Jaar
Afmetingen (L x B x H)162 x 71.5 x 125 cm
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
KlasseThuis gebruik
Gewicht product55 Kilogram
Aantal trainingsprogramma’s40
Afmetingen loopvlak123 x 41.5 cm
Continue motorvermogen1,5 PK
DempingZesvoudige demping
Hellingshoek niveau’s2 Levels
Maximale snelheid13 km/u
Koppeling met tablet mogelijkNee

Bestel de Focus Fitness Jet 2 hier!

Professionele loopband kopen

Sole Fitness F63

Sole Fitness F63 loopband

Wil je trainen als een echte professional? Dan haal je met de Sole Fitness F63 een professionele loopband in huis voor een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Het is daarom ook zeker niet voor niets dat de Sole Fitness F63 in de VS door vele tijdschriften en blogs wordt beoordeeld als een van de beste loopbanden in deze prijsklasse.

Met de Sole Fitness F63 krijg je dus waar voor je geld. Het merk Sole staat bekend om een zeer goede reputatie. Het ijzersterke frame staat garant voor een lange levensduur.

Naast dat Sole fitnessapparatuur van de bovenste plank levert, het het ook een eigen fitness App. Je kunt via Bluetooth verbinding maken met je telefoon of tablet. Waarna je kunt gaan trainen met de App. Met dank aan de App kun je bijvoorbeeld je voortgang zeer nauwlettend in de gaten houden.

Wil je thuis intensief gaan sporten als een echte professional? Dan is de Sole Fitness F63 het apparaat die je moet hebben!

Prijs€1.595,-
Garantie frameLevenslang
Garantie onderdelen3 Jaar
Afmetingen (L x B x H)209 x 89 x 146 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 Kilogram
KlasseSemi professioneel
Gewicht product115 Kilogram
Aantal trainingsprogramma’s10
Afmetingen loopvlak51 x 152 cm
Continue motorvermogen3 PK
DempingCushioning: Cushion flex Suspension system
Hellingshoek niveau’s15
Maximale snelheid18 km/u
Koppeling met tablet mogelijkJa

Bestel de Sole Fitness F63 hier!