Top 5 beste loopbanden

Top 5 beste loopbanden

De top 5 beste loopbanden van dit moment! De loopband is een perfect apparaat voor mensen die thuis ook nog lekker willen sporten. Heb je geen zin om in de regen te moeten sporten? Of vind je het niks om de straat op te moeten wanneer het donker is? Dan is een loopband echt iets voor jou! Een loopband valt onder de categorie cardioapparaten. Je bouwt met behulp van de loopband een uitstekende conditie op en daarnaast helpt het apparaat ook nog eens bij het verlagen van je vetpercentage. Wil je een loopband kopen? Koop je loopband dan hier snel en gemakkelijk online! In dit artikel vergelijk ik onafhankelijk de eigenschappen van de top 5 beste loopbanden van dit moment. Daarnaast leg ik uit welke eigenschappen van de loopband extra van belang zijn om in de gaten te houden bij de aanschaf van een loopband.

Loopband kopen

Het kopen van een loopband is een eenmalige, maar ook best grote investering. Dit maakt het des te belangrijker om een goed doordachte keuze te maken tussen al die aangeboden loopbanden. Je wilt dus een goed en overzichtelijk inzicht hebben in de beste loopbanden van dit moment. Hierdoor heb ik hieronder een overzichtelijk overzicht gemaakt van de top 5 beste loopbanden van 2020 met daarin alle belangrijke eigenschappen van een loopband. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om de verschillende loopbanden met elkaar te vergelijken zodat je de, voor jou, beste keus kunt maken. Vervolgens licht ik nog de belangrijkste eigenschappen uit het onderstaande schema toe zodat alles helemaal duidelijk wordt en je een goede en doordachte keus kunt maken uit de top 5 beste loopbanden van dit moment.

Eigenschappen loopband

Wanneer je een loopband koopt zijn er verschillende eigenschappen van belang. Om dit overzichtelijk te maken geef ik hieronder de eigenschappen van de top 5 beste loopbanden van dit moment schematisch weer zodat het gemakkelijk is om de verschillende loopbanden met elkaar te vergelijken.

 Focus Fitness Jet 5Focus Fitness Jet 9 iPlusFocus Fitness Senator iPlusSenz Sports M1000Focus Fitness Jet 7
Focus Fitness Jet 9 iPlusFocus Fitness Jet 9 iPlusFocus Fitness SlimLine XL iPLus
Prijs€649,-€949,-€1.199,-€449,-€725,-
Garantie frameLevenslangLevenslangLevenslangLevenslangLevenslang
Garantie onderdelen2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar
Afmetingen (L x B x H)169 x 76 x 133 cm184 x 92 x 154 cm198 x 98 x 150 cm151 x 69 x 135 cm 182 x 82 x 141
Maximaal belastbaar gewicht120 KG150 KG160 KG100 KG140 KG
KlasseIntensief thuis gebruikIntensief thuis gebruikSemi professioneelIntensief thuis gebruikIntensief thuis gebruik
Gewicht product66 KG89 KG103 KG48 KG87 KG
Aantal trainingsprogramma's3625254036
Afmetingen loopvlak134 x 45 cm137 x 54 cm147 x 57 cm125 x 42 cm
141 x 48 cm
Arm greep hellingshoektoetsNeeNeeNeeN.v.t.Nee
Arm greep snelheidstoetsNeeNeeNeeJaNee
Continue motorvermogen2 PK2,5 PK3 PK1.5 PK2.5 PK
Demping8 voudig Flex Suspension Vering8 voudig Flex Suspension Vering8 voudig Flex Suspension Vering6 voudig Flex Suspension Vering8 voudige Flex Suspension vering
Hellingshoek niveau's121516N.v.t.15
Maximale snelheid16 km/u20 km/u22 km/u13 km/u18 km/u
Koppeling met tablet mogelijkNeeJaJaNeeNee
BekijkBekijkBekijkBekijkBekijk

Toelichting belangrijke eigenschappen loopband

Gewicht van de loopband

Over het algemeen kan gezegd worden, hoe zwaarder de loopband, hoe degelijker en stabieler de loopband. Het gewicht van een loopband zegt namelijk iets over de constructie van het apparaat. Wanneer er veel metaal verwerkt is in de constructie, dan is de constructie zwaarder en degelijker dan wanneer er minder metaal gebruikt is. Naast dat een zware loopband degelijker is dan een lichte loopband, is een zwaardere loopband ook stabieler. De loopband krijgt tijdens het trainen veel klappen te verduren. Hoe zwaarder de loopband, hoe beter de loopband deze klappen kan weren.

Continue motorvermogen

Wanneer je met een lage snelheid loopt op de loopband, dan is het belangrijk om te kijken naar het continue motorvermogen van de loopband. Het motorvermogen van de loopband is minder interessant om in de gaten te houden wanneer je loopt op snelheden boven de 5 kilometer per uur.

Afmetingen loopoppervlak

Het loopoppervlak van de loopband is het gedeelte waar je daadwerkelijk op loopt. De breedte van dit loopoppervlak heeft invloed op het loopcomfort. Wanneer je gaat wandelen of joggen heeft het nog niet heel veel invloed, maar wanneer je langere tijd gaat hardlopen is een breed oppervlak aan te raden. Het zal moeilijker worden om in een rechte lijn te blijven rennen waardoor een misstap snel gemaakt is. Met een breed oppervlak voorkom je misstappen en blessures. Het is aan te raden om voor een loopoppervlak van minimaal 45 centimeter breed te kiezen.

Demping van de loopband

Wanneer je gevoelige gewrichten hebt is de demping van de loopband erg belangrijk. Lopen op een loopband is anders dan op de weg. Verkeerd gebruik van een loopband kan leiden tot blessures door de impact die het lopen kan hebben op je gewrichten. Met een goed dempingssysteem belast je de gewrichten minder wat leidt tot minder blessures wanneer je last hebt van gevoelige gewrichten.

Top 5 beste loopbanden van 2020

1. Focus Fitness Jet 5

€649,-               €730,00

Focus Fitness Jet 5De Focus Fitness Jet 5 is het totaalplaatje loopband voor thuis. De Jet 5 heeft een versterkt frame en daarnaast is het model verbreed en langer in vergelijking tot zijn voorgangers. De Focus Fitness Jet 5 is een zeer complete loopband. Zo beschikt de loopband over maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s en is de hellingshoek elektronisch te verstellen. Door al deze eigenschappen is de Focus Fitness Jet 5 in mei 2017 dan ook zeer terecht verkozen tot best gewaardeerde loopband van Nederland door Kieskeurig.nl. Wil je thuis lekker sporten op een loopband die voldoet aan al de basisbehoeften tegen een scherpe prijs? Dan is de Focus Fitness Jet 5 de loopband waar je naar op zoek bent.

Bestel de Focus Fitness Jet 5 hier!

2. Focus Fitness Jet 9 iPlus

€949,-               €1200,00

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlusDe Focus Fitness Jet 9 iPlus is een robuuste, semiprofessionele loopband. Met een extra dempend- en sterk loopoppervlak is deze loopband geschikt voor intensief gebruik. Met een moderne trainingscomputer, die je kan koppelen met je smartphone of tablet, kun je gebruik maken van de bijbehorende applicatie. Zo kun je via de applicatie bijvoorbeeld gebruik maken van Google Streetview. Je kunt dan overal ter wereld hardlopen. Wanneer je in Google Streetview een berg oprent zal de elektrisch verstelbare hellingshoek zich automatisch aanpassen. Verder geeft het display alle informatie weer die je nodig hebt. Naast de vele opties en trainingsprogramma’s in de app zijn er ook 25 programma’s voorgeprogrammeerd. Daarbij heeft de loopband nog twee leuke gadgets. Dit apparaat heeft namelijk ingebouwde ventilatortjes en speakers. Een nadeel is dat de loopband vrij zwaar en groot is. Echter, is dit apparaat wel aan de kant te rijden door de wieltjes die eronder zitten. Al met al is de Focus Fitness Jet 9 iPlus een zeer compleet uitgeruste en sterke loopband.

Bestel de Focus Fitness Jet 9 iPlus hier!

3. Focus Fitness Senator iPlus

€1.199,-           €1.500,00

Wil je voor het beste van het beste gaan op loopband gebied, dan is de Focus Fitness Senator iPlus waar je naar op zoek bent. De Focus Fitness Senator iPlus is het topmodel onder de loopbanden. Het is een robuuste loopband met een loopoppervlak van wel 57 centimeter breed en een lengte van 147 centimeter. Naast het brede loop oppervlak geniet je van vele luxe uitbreidingen die deze loopband te bieden heeft. Zo kun je de loopband koppelen aan je smartphone of tablet. De demping van de loopband is perfect, hierdoor zullen je gewrichten minder schokken te verduren krijgen tijdens het lopen.

De Focus Fitness Senator iPlus heeft alles in huis voor wanneer je op een professioneel apparaat wilt sporten. Hierdoor is deze loopband een echte aanrader voor wanneer je er echt intensief gebruik van gaat maken.

Bestel de Focus Fitness Senator iPlus hier!

4. Senz Sports M1000

€449,-                 €570,00

Top 5 loopbanden

De Senz Sports M1000 is pas sinds april 2019 op de markt. Wat deze loopband onderscheid van oudere modellen, is het makkelijk te bedienen heldere LED Display. Hier zijn alle gegevens die je nodig hebt voor een effectieve training op te vinden. Op deze loopband zijn 40 verschillende trainingsprogramma’s ingesteld. Ook is het mogelijk om een vetmeting van jezelf te doen met behulp van deze loopband. Het dempende loopoppervlak zorgt ervoor dat het apparaat tijdens de training weinig geluid maakt. Tevens is dit ook veilig voor je gewrichten. Wanneer je na de training de loopband wil opbergen, kun je hem opklappen en eenvoudig wegrijden. Ben je opzoek naar een moderne, compacte en betaalbare loopband? Dan is de Senz Sports M1000 een goede keuze.

Bestel de Senz Sports M1000 hier!

5. Focus Fitness Jet 7

€725,-               €930,00

Top 5 loopbandenDe Focus Fitness Jet 7 is een zeer stabiele en sterke loopband, ideaal voor een fanatieke thuissporter. Met een breed loopoppervlak en een sterke motor, die ervoor zorgt dat de loopband tot 18 km/u kan draaien, zal je niet snel tekortkomen. Ook heeft deze loopband een 8-voudige flex suspension, dit zorgt ervoor dat er een goede demping wordt gegeven tijdens het wandelen of rennen. Deze demping zorgt ervoor dat de loopband minder geluid maakt en dat de klappen op de spieren en gewrichten goed worden opgevangen. Daarnaast heeft dit apparaat nog een ingebouwde tablethouder en een borstband receiver, hiermee kunt je je hartslag en de intensiteit van de training goed in de gaten houden.

Bestel de Focus Fitness Jet 7 hier!

Goedkope loopband kopen

Focus Fitness Jet 2

Goedkope loopband kopenDe Focus Fitness Jet 2 is dé loopband voor de thuissporter. Het is een compacte loopband die beschikt over diverse vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s. De motor van de loopband is erg stil. Daarnaast is de loopband handmatig verstelbaar in twee hoogtes. De loopband is erg gemakkelijk in te klappen. Hierdoor is het na de training erg makkelijk om de loopband op te bergen. Wil je thuis lekker sporten op een loopband, maar hoef je niet al te veel poespas aan het apparaat, dan is de Focus Fitness Jet 2 de loopband waar je naar op zoek bent. De loopband heeft een overzichtelijke display en een prima demping waardoor je blessure vrij kunt trainen.

Prijs€399,-
Garantie frame10 Jaar
Garantie onderdelen2 Jaar
Afmetingen (L x B x H)162 x 71.5 x 125 cm
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
KlasseThuis gebruik
Gewicht product55 Kilogram
Aantal trainingsprogramma's40
Afmetingen loopvlak123 x 41.5 cm
Continue motorvermogen1,5 PK
DempingZesvoudige demping
Hellingshoek niveau's2 Levels
Maximale snelheid13 km/u
Koppeling met tablet mogelijkNee

Bestel de Focus Fitness Jet 2 hier!

Professionele loopband kopen

Sole Fitness F63

Sole Fitness F63Wil je trainen als een echte professional? Dan haal je met de Sole Fitness F63 een loopband in huis voor een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Het is daarom ook zeker niet voor niets dat de Sole Fitness F63 in de VS door vele tijdschriften en blogs wordt beoordeeld als een van de beste loopbanden in deze prijsklasse. Met de Sole Fitness F63 krijg je dus waar voor je geld. Het merk Sole staat bekend om een zeer goede reputatie. Het ijzersterke frame van de loopband staat garant voor een lange levensduur.

Naast dat Sole fitnessapparatuur van de bovenste plank levert, het het ook een eigen fitness App. Je kunt via Bluetooth verbinding maken tussen de loopband en je telefoon of tablet. Waarna je kunt gaan trainen met de App. Met dank aan de App kun je bijvoorbeeld je voortgang zeer nauwlettend in de gaten houden.

Wil je thuis intensief gaan sporten als een echte professional? Dan is de Sole Fitness F63 de loopband die je moet hebben!

Prijs€1.449,-
Garantie frameLevenslang
Garantie onderdelen3 Jaar
Afmetingen (L x B x H)209 x 89 x 146 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 Kilogram
KlasseSemi professioneel
Gewicht product115 Kilogram
Aantal trainingsprogramma's10
Afmetingen loopvlak51 x 152 cm
Continue motorvermogen3 PK
DempingCushioning: Cushion flex Suspension system
Hellingshoek niveau's15
Maximale snelheid18 km/u
Koppeling met tablet mogelijkJa

Bestel de Sole Fitness F63 hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *