Top 5 Crosstrainers

Top 5 beste crosstrainers

De Top 5 beste crosstrainers van dit moment! In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de populairste crosstrainers van dit moment!

ModelPrijsAantal reviewsAfbeelding
Focus Fitness Fox 5€699,-33
Focus Fitness Fox 3 iPlus€449,-24
Focus Fitness Fox 3€399,-25
Focus Fitness Fox 5 iPlus€749,-19
Focus Fitness Senator iPlus€849,-7Focus Fitness Senator iPlus

De crosstrainer is een van de meest populaire fitness apparaten in de sportschool. Maar heb jij geen zin om tussen andere mensen te moeten sporten, of vind je het gewoon heerlijk om lekker thuis te sporten? Koop dan nu je crosstrainer online! In dit artikel beschrijf ik de eigenschappen van de top 5 crosstrainers van dit moment en leg ik uit wat belangrijk is om in de gaten te houden bij het kopen van een crosstrainer.

Crosstrainer kopen?

De aanschaf van een crosstrainer is een grote investering . Daarom is het belangrijk om goed te weten over welke voor u belangrijke eigenschappen een crosstrainer wel of niet beschikt. In het kopje hieronder geef ik een schematisch overzicht van de top 5 crosstrainers van dit moment en de belangrijkste eigenschappen van de crosstrainer. Dankzij dit overzicht zijn de verschillende crosstrainers gemakkelijk en overzichtelijk met elkaar te vergelijken. Vervolgens licht ik nog enkele eigenschappen toe die te vinden zijn in het overzicht,  zodat alles duidelijk wordt en u een goede en doordachte keuze kunt maken uit de beste crosstrainers van 2020.

Eigenschappen crosstrainer

Bij het kopen van een crosstrainer is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de eigenschappen van een crosstrainer. Hieronder zet ik de belangrijkste eigenschappen van de top 5 crosstrainers op een rij zodat u een goede en overzichtelijke keus kunt maken bij de aanschaf van uw crosstrainer.

 Focus Fitness Fox 5Focus Fitness Fox 3 iPlusFocus Fitness Fox 3
Focus Fitness Fox 5 iPlusFocus Fitness Senator iPlus
Focus Fitness Senator iPlus
Prijs€699,-€449,-€399,-€749,-€849,-
Garantie onderdelen2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar
Garantie frame laswerkLevenslang10 Jaar10 JaarLevenslangLevenslang
Afmetingen (L x H x B)130 x 77 x 160 cm120 x 60 x 160 cm120 x 60 x 160 cm130 x 73,5 x 160 cm174 x 63 x 166 cm
Gewicht68 Kilogram48 Kilogram48 Kilogram68 Kilogram67 Kilogram
Maximaal belastbaar gewicht150 Kilogram120 Kilogram120 Kilogram150 Kilogram150 Kilogram
Vliegwiel gewichtCa. 10 KilogramCa. 7 Kilogram7 KilogramCa. 10 KilogramCa. 12 Kilogram
AandrijfsysteemRear DrivenRear DrivenRear DrivenRear DrivenFront Driven
Aantal weerstandsniveaus1616161632
Aantal trainingsprogramma's1218181612
BijzonderhedenBijzonder hoge kwaliteitKoppel je tablet of smartphone aan de crosstrainerHeel erg stilStuur met 7 verschillende handgrepen & App koppelingen-
BekijkBekijkBekijkBekijkBekijk

Gewicht vliegwiel

Iedere crosstrainer heeft een vliegwiel, achter (rear driven) of voor (front driven), die tijdens het gebruik in beweging wordt gebracht. Het gewicht van het vliegwiel heeft invloed op het aanvoelen van de beweging. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe natuurlijker en vloeiender de beweging aanvoelt. Wanneer een vliegwiel te licht is kan dit zelfs leiden tot schokkerige bewegingen. Naast het vliegwiel heeft ook het weerstandsniveau een grote invloed om een vloeiende beweging te garanderen.

Front of rear driven

Een crosstrainer kan front of rear worden aangedreven. Een crosstrainer aan de voorkant aangedreven wordt, heeft het vliegwiel aan de voorkant. Bij front driven crosstrainers maak je een vlakkere beweging die te vergelijken is met de beweging die je maakt met bijvoorbeeld langlaufen. Het voordeel van front driven ten opzichte van rear driven is dat de bewegingen minder belastend zijn voor uw gewrichten.

Bij een rear driven crosstrainer zit het vliegwiel zoals je zelf al kan voorspellen aan de achterkant. Dit heeft als gevolg dat je een langere pas maakt die daarnaast ook minder vlak is, waardoor de pas actiever aanvoelt dan bij front driven crosstrainers. De beweging die je maakt bij rear driven crosstrainers is het best te vergelijken met de beweging die je maakt met wandelen en hardlopen.

Top 5 beste crosstrainers van 2020

1. Focus Fitness Fox 5

€699,- €800,00


De crosstrainer Focus Fitness Fox 5 is door zijn betaalbare prijs maar daarnaast ook zeer goede kwaliteit de meest verkochte en best beoordeelde crosstrainer van 2017. Dankzij een vliegwiel van 10 kilogram heeft de crosstrainer een erg natuurlijke en soepele manier van bewegen. De voetpedalen kunnen in drie standen versteld worden en de lengtepas kan in vier standen worden versteld. Door deze eigenschappen is de Focus Fitness Fox 5 dé crosstrainer voor thuis! Of je hem nu gebruikt voor revalidatie, om in beweging te blijven, of om er intensief gebruik van te maken. Altijd goed want de Focus Fitness Fox 5 is geschikt voor iedereen!

Bestel de Focus Fitness Fox 5 hier!

2. Focus Fitness Fox 3 iPlus

€449,- €500,00


Wanneer je thuis gebruik wilt maken van een crosstrainer is de Focus Fitness Fox 3 iPlus perfect! Naast dat deze crosstrainer stabiel en sterk is, is deze ook geruisloos. Naast het vliegwiel van 7 kilogram is deze crosstrainer van de nieuwste technieken voorzien. Zo heeft de crosstrainer een ingebouwde Bluetooth functie waardoor waarmee de crosstrainer contact maakt met je tablet of smartphone. Dankzij deze functie is het mogelijk om met interessante app’s te werken die het trainen leuk maken.

Bestel de Focus Fitness Fox 3 iPlus hier!

3. Focus Fitness Fox 3

€399,- €465,00

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare crosstrainer van hoge kwaliteit, dan is de Focus Fitness Fox 3 de ideale keus voor jou! Deze crosstrainer geeft je een stabiele training en is zo goed als stil tijdens het gebruik. Door de verstelbare voetpedalen is de Focus Fitness Fox 3 geschikt voor verschillende lichaamslengtes. De crosstrainer heeft een vliegwiel met een gewicht van 7 kilogram wat zorgt voor een mooie ronde rotatie van het vliegwiel. Deze crosstrainer is erg populair, de Focus Fitness Fox 3 is zelfs zo populair dat hij de Best Reviewed award mei 2019 van Kieskeurig.nl heeft verdiend!

Bestel de Focus Fitness Fox 3 hier!

4. Focus Fitness Fox 5 iPlus

€749,- €900,00


De Focus Fitness Fox 5 iPlus is de nieuwste rear drive crosstrainer uit de Focus Fitness lijn. De hoge kwaliteit van deze crosstrainer is af te lezen aan het zware vliegwiel van 10 kilogram en bijvoorbeeld de verstelbare voetpedalen en de verstelbare lengtepas. Het unieke kenmerk van deze crosstrainer zijn de handgrepen. Deze handgrepen zijn ontworpen om meer verschillende spiergroepen in het bovenlichaam te trainen. Daarnaast heeft deze crosstrainer ook de mogelijkheid om via Bluetooth gekoppeld te worden aan je tablet of smartphone zodat je interactief kunt trainen. In maart 2017 heeft de Focus Fitness Fox 5 iPlus de Best Reviewed Award van Kieskeurig.nl ontvangen!

Bestel de Focus Fitness Fox 5 iPlus hier!

5. Focus Fitness Senator iPlus

€799,- €965,00

Focuss Fitness Senator iPlusDe Focus Fitness Senator iPlus bied je vele mogelijkheden en is voorzien van de meest moderne technieken. Zo heeft de crosstrainer een vliegwiel van 12 kilogram wat een soepele en natuurlijke beweging garandeerd! Daarnaast zit het vliegwiel ook aan de voorkant. Met een vliegwiel aan de voorkant heb je een langere lengtepas en het grote voordeel van een vliegwiel aan de voorzijde is dat het minder belastend is voor uw gewrichten. Voor de crosstrainer is ook een speciale app gemaakt waardoor je interactief kunt trainen. Download de app en koppel je tablet of smartphone via Bluetooth aan de hometrainer. Met dank aan de app kun je bijvoorbeeld ook een eigen route uitstippelen en deze via Google Streetview ook daadwerkelijk afleggen. Ga je in het echt een helling op, dan zal de crosstrainer automatisch ook verzwaard worden!

Bestel de Focus Fitness Senator iPlus hier!

Professionele crosstrainer kopen

Sole Fitness E95  €1.795,-

Sole Fitness E95De Sole Fitness E95 is een van de meest geavanceerde crosstrainers op dit moment. De verstelbare voetpedalen zijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende medische therapeuten  en zorgen hierdoor voor een ergonomische work-out. De Sole Fitness E95 beschikt over een app die je kunt verbinden aan het apparaat. Deze app meet al je persoonlijke gegevens en deze gegevens worden vervolgens na de training geüpload naar je persoonlijke pagina. Hierdoor kun je nauwlettend je voortgang in de gate houden. Daarnaast heeft deze crosstrainer een elektronisch verstelbare hellingshoek. Hierdoor ervaar je een compleet andere work-out waarbij de focus ligt op de bovenbenen en de kuiten.

Prijs€1.995,-
Garantie onderdelen3 jaar
Garantie frame laswerkLevenslang
Afmetingen (L x H x B)209 x 55 x 171 cm
Gewicht120 Kilogram
Maximaal belastbaar gewicht150 Kilogram
Vliegwiel gewicht12 kg
AandrijfsysteemFront Driven
Aantal weerstandsniveaus20
Aantal trainingsprogramma’s10

Bestel de Sole Fitness E95 hier!