Home > Koopadviezen > Beste hometrainer

Beste hometrainer kopen? Bekijk de top 5!

De hometrainer is een van de meest populaire en bekende apparaten uit de sportschool. Maar ook om thuis te sporten is de hometrainer perfect.

Wil je thuis ook lekker sporten, of heb je geen zin om tussen allemaal andere mensen te moeten sporten in de sportschool? Koop dan hier je hometrainer online! Ik beschrijf in dit artikel de eigenschappen van de beste hometrainers van dit moment.

Daarnaast leg ik uit welke eigenschappen van de hometrainer belangrijk zijn om in de gaten te houden bij de aanschaf.

De beste hometrainers van dit moment:

Wil je een hometrainer kopen? Dan zijn dit de beste 5 hometrainers van dit moment:

  1. FitBike Ride 5
  2. FitBike Ride 2
  3. FitBike Ride 5 iPlus
  4. FitBike Ride 6 iPlus
  5. FitBike Senator

Waar moet je op letten bij aankoop?

Gewicht hometrainer

Over het algemeen geld, hoe zwaarder de hometrainer, hoe beter de hometrainer. Des te meer ijzer er namelijk in de constructie verwerkt is, des te degelijker is de hometrainer. Naast dat een zwaardere hometrainer degelijker zal zijn dan een lichte hometrainer, is de zwaardere variant stabieler in gebruik. Zeker wanneer je intensief traint zal je dit verschil merken.

Vliegwiel

Elke goede hometrainer beschikt over een vliegwiel aan de achterzijde. Dit is een verzwaard wiel dat door het trappen op de hometrainer in beweging wordt gebracht. Het gewicht van het vliegwiel is erg belangrijk. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe natuurlijker en vloeiender de beweging aanvoelt. Wanneer het vliegwiel te licht is, dan kun je zelfs schokkerige bewegingen ervaren.

De crank

De crank is het verbindingsstuk tussen van de trapper naar de aandrijfas. Dit verbindingsstuk kan uit één, twee of drie delen bestaan. Uit hoe meer onderdelen de crank bestaat, de beter het is. Dit komt omdat een crank uit meerdere onderdelen gemakkelijker te vervangen is bij slijtage. Een crank met drie onderdelen is er een van de beste kwaliteit.

Ergometer

Een hometrainer met ergometer onderscheidt zich op een paar punten met de ‘gewone’ hometrainer. Een hometrainer met een ergometer meet namelijk uw inspanning en verbruik. Met een ergometer kan er constant getraind worden met een vooraf ingesteld weerstandsvermogen. Het vermogen wordt weergegeven in watt.

Blogs over hometrainers

Top 5 hometrainers

Wil je ook je coditie verbeteren, afvallen en strakkere benen en billen? Bekijk dan de beste hometrainers hieronder. Zo kan je de beste koop maken.

1. FitBike Ride 5

Hometrainer - FitBike Ride 5

Door een fantastische prijs/kwaliteitsverhouding is de Fitbike Ride 5 al jarenlang erg populair.

Het is namelijk niet voor niets dat deze hometrainer de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl al zes keer heeft gewonnen!

Het eenvoudig te bedienen, maar zeer uitgebreid display is van alle gemakken voorzien en ook qua conform is de Fitbike Ride 5 perfect! Doordat het vliegwiel een roterende massa van 10 kilogram heeft zullen de bewegingen erg natuurlijk aanvoelen. Wanneer je klaar bent met trainen rij je de hometrainer eenvoudig aan de kant door middel van de transportwieltjes.

De Fitbike Ride 5 is het totaalplaatje voor een hometrainer bij jou thuis!

Hometrainer - FitBike Ride 5

2. FitBike Ride 2

fitbike ride 2

De Fitbike Ride 2 is een hometrainer met erg veel mogelijkheden tegen een zeer scherpe prijs.

Deze hometrainer is erg populair en heeft daarom, niet voor niets, in augustus 2017 de ‘Best Reviewed’ award van Kieskeurig.nl in de wacht weten te slapen.

Wil je thuis lekker gebruik maken van een hometrainer zonder al te veel poespas, dan is de Fitbike Ride 2 de beste keus voor jou!

fitbike ride 2

3. FitBike Ride 5 iPlus

FitBike Ride 5 iPlus

De Fitbike Ride 5 iPlus is een revolutionaire hometrainer die geschikt is voor een breed publiek. Of je nu sport om af te vallen, om je uithoudingsvermogen te trainen of om te ontspannen, met deze hometrainer zal jij je doelen halen!

Zo beschikt de Fitbike Ride 5 iPlus bijvoorbeeld over een vliegwiel van 10 kilogram waardoor de bewegingen erg natuurlijk aan zullen voelen.

Maar daarnaast beschikt deze hometrainer ook over de aller nieuwste technieken. Zo is de hometrainer voorzien van Bluetooth waardoor je met behulp van verschillende app’s kunt trainen op speelse manieren.

Zo kun je bijvoorbeeld de Alpe d’Huez beklimmen met de app Run on Earth. Met behulp van de Fitbike Ride 5 iPlus zal jij je doelstellingen bereiken!

FitBike Ride 5 iPlus

4. FitBike Ride 6 iPlus

fitbike ride 6 iplus

De Fitbike Ride 6 iPlus is ijzersterk en beschikt over de aller nieuwste technieken. Zo is het mogelijk om de hometrainer via Bluetooth te koppelen aan je Smartphone of Tablet.

Met dank aan de gratis app iConsole+ kun je zelfs overal ter wereld fietsen! Deze hometrainer is geschikt voor dagelijks en intensief gebruik. Je kunt hem belasten tot 150 kilogram en daarnaast train je ook nog eens heel stabiel en geruisloos.

Het fraaie display beschikt over enorm veel trainingsmogelijkheden. Daarnaast beschikt de Fitbik Ride 6 iPlus ook over een hartslag en een wattage programma wat vooral gebruikt wordt om de vetverbranding en het uithoudingsvermogen te stimuleren.

De Fitbike Ride 6 iPlus is dé hometrainer voor de dagelijkse en intensieve trainer!

fitbike ride 6 iplus

5. FitBike Senator – Ergometer

FitBike Senator

De Fitbike Senator – Ergometer is een kwalitatief geweldige hometrainer met een modern design. Het ijzersterke frame van de hometrainer heeft een gewicht van 47 kilogram.

Dit in combinatie met het vliegwiel dat een roterende massa heeft van 10 kilogram maakt de hometrainer enorm stabiel met erg natuurlijke bewegingen.

De hometrainer beschikt over een EMS weerstandsysteem. Hierdoor is de hometrainer geschikt voor zwaar en intensief gebruik.

De Fitbike Senator – Ergometer is dé hometrainer voor zowel de fanatieke thuissporter, de medische specialiste als de revalidant.

FitBike Senator

Hometrainers vergelijken

 

Het kopen van een hometrainer is een eenmalige maar ook redelijk grote investering. Het is daarom ook zeker zo belangrijk om vooraf goed inzicht te hebben in de eigenschappen waarover de hometrainer wel of niet beschikt. In het kopje hieronder geef ik schematisch de eigenschappen van de beste hometrainers van dit moment weer, zodat je ze allemaal nog goed kan vergelijken.

SpecificatieFitBike Ride 5FitBike Ride 2FitBike Ride 5 iPlusFitBike Ride 6 iPlusFitBike Senator – Ergometer
Garantie frameLevenslang10 JaarLevenslangLevenslangLevenslang
Garantie onderdelen2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar2 Jaar
Maximale lichaamslengte195 cm180 cm195 cm200 cm200 cm
Afmetingen (L x B x H)112 x 56 x 140 cm85 x 41 x 124 cm112 x 56 x 140 cm104 x 59 x 139 cm96 x 56 x 143
Maximaal belastbaar gewicht150 kg125 kg150 kg150 kg180 kg
KlasseIntensief thuis gebruikThuis gebruikIntensief thuis gebruikIntensief thuis gebruikSemi professioneel
Gewicht product36 kg21 kg36 kg38 kg47 kg
Vliegwiel roterende massa10 kg5 kg10 kg10 kg10 kg
WeerstandssysteemMagnetischMagnetischMagnetischMagnetischEMS
Koppeling met tablet mogelijkNeeNeeJaJaNee
Zadel verstelbaarVerticaal en horizontaalVerticaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaalVerticaal en horizontaal
Crank3 Delig2 Delig3 Delig3 Delig3 Delig
Aantal trainingsprogramma’s1912191612
Aantal weerstand niveau’s1616161632
BijzonderhedenNieuw model & ijzersterkVeel trainingsprogramma’sTrainen met de App, Run on EarthTrainen met de app, iConsoleErgometer
Bekijk productBekijk productBekijk productBekijk productBekijk product

Staat de juiste hometrainer niet in deze lijst? Bekijk dan onze hometrainer kopen pagina voor meer informatie, koopadviezen en tips.

Blogs over hometrainers